Nová COROLLA 2019
Re: Nová COROLLA 2019
chemer:
Mazda 6 sedan je delší a má větší rozvor než combi. "ÁNO"
ROZMERY SEDAN:
Vonkajšie rozmery (dĺžka/výška/šírka, mm) 4 870/1 450/1 840
Rázvor (mm) -2 830
ROZMERY WAGON:
Vonkajšie rozmery (dĺžka/šírka, mm) 4 805/1 840/
Vonkajšia výška (bez/so streš. nosičom, mm) 1 475/1 480
Rázvor (mm) -2 750
https://www.mazda.sk/assets/slovakia/Pr ... k_2018.pdf
Mazda 6 sedan je delší a má větší rozvor než combi. "ÁNO"
ROZMERY SEDAN:
Vonkajšie rozmery (dĺžka/výška/šírka, mm) 4 870/1 450/1 840
Rázvor (mm) -2 830
ROZMERY WAGON:
Vonkajšie rozmery (dĺžka/šírka, mm) 4 805/1 840/
Vonkajšia výška (bez/so streš. nosičom, mm) 1 475/1 480
Rázvor (mm) -2 750
https://www.mazda.sk/assets/slovakia/Pr ... k_2018.pdf
Teraz ma napadlo pár dôvodov preco by mohli byť rozdielne parametre vnútorného priestoru a aj rozdielne pocity..
HB a TS vychádzajú z jednej karosarskej koncepcie a SDN je o inom.
Ďalej, sedadlá v TS boli v koži naproti tomu v SDN boli látkové no tvarovanim a hrúbkou sa mi zdali odlišné
Bočné vedenie pri TS viac obopinalo postavu a tak trochu i vadilo, ale nebolo to nič na čo by sa nedalo zvyknúť. A aj som si rýchlo zvykol. SDN a jeho sedadlá mi viac vyhovovali a aj lakťová opierka mi lepšie sedela.
No nebol to už ten rozpačitý pocit ako pri predošlej verzii SDN.
Každopádne hoc je razvor u oboch rovnaký tak vo vnútri sa skladbou môžu najskôr líšiť.
Ale zatiaľ sú to iba moje úvahy a ak tak koncom mesiaca sa o tom presvedcim, či tomu skutočne tak je.
Škoda len toho chýbajúceho 2litra v SDN.
Ak je 1.8 ozaj hlučnejšie, má vyššiu spotrebu a horšie akceleruje tak radšej zvolíme za cenu kompromisov TS.
Na občasné zvezenie kohokoľvek v zadu nájdem aj ja kompromis a posuniem za dopredu. Za manželkou pritom môžu sedieť dvaja taky ako som ja

HB a TS vychádzajú z jednej karosarskej koncepcie a SDN je o inom.
Ďalej, sedadlá v TS boli v koži naproti tomu v SDN boli látkové no tvarovanim a hrúbkou sa mi zdali odlišné
Bočné vedenie pri TS viac obopinalo postavu a tak trochu i vadilo, ale nebolo to nič na čo by sa nedalo zvyknúť. A aj som si rýchlo zvykol. SDN a jeho sedadlá mi viac vyhovovali a aj lakťová opierka mi lepšie sedela.
No nebol to už ten rozpačitý pocit ako pri predošlej verzii SDN.
Každopádne hoc je razvor u oboch rovnaký tak vo vnútri sa skladbou môžu najskôr líšiť.
Ale zatiaľ sú to iba moje úvahy a ak tak koncom mesiaca sa o tom presvedcim, či tomu skutočne tak je.
Škoda len toho chýbajúceho 2litra v SDN.
Ak je 1.8 ozaj hlučnejšie, má vyššiu spotrebu a horšie akceleruje tak radšej zvolíme za cenu kompromisov TS.
Na občasné zvezenie kohokoľvek v zadu nájdem aj ja kompromis a posuniem za dopredu. Za manželkou pritom môžu sedieť dvaja taky ako som ja

Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
Včera som mal šťastie obzrieť si novú mazdu 3. A dizajnovo je, no, úchvatná.... Ozaj berie dych. V tej vínovej farbe, a svietilo na ňu slniečko...
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Kurva čo sem furt serete tie ostatné nezmysli.
Je to téma o Corolla alebo o tom ako komu čo vyráža dych?
Tak sa regni na G(M)azda fóre a tam sa môžeš aj rozglejit
A len tak mimochodom. Vo štvrtok som na obchvate Viedne videl novú Corolla HB. A dych mi to nevyrazilo no rozhodne má ten pohľad potešil.
Das neue Corolla.
Je to téma o Corolla alebo o tom ako komu čo vyráža dych?
Tak sa regni na G(M)azda fóre a tam sa môžeš aj rozglejit
A len tak mimochodom. Vo štvrtok som na obchvate Viedne videl novú Corolla HB. A dych mi to nevyrazilo no rozhodne má ten pohľad potešil.
Das neue Corolla.
Naposledy upravil(a) farnell dne ned 24.03.2019, 08:45, celkem upraveno 1 x.
Psát zde o jiných autech je menší zlo, než vyjadřovat se jako tatar. 

Ak si to nepochopil tak nie si potom o nič menší Tatar. 

Klídek, Farnell. Takáto poznámka ťa nakrkne?
Proste nová M3 stojí ako konkurencia novej corolly za zváženie. Nič viac som tým povedať nechcel. Ale priznávam, že som v nej nesedel a minulosť ma naučila, že do mazdy tejto veľkosti sa nevpracem.
A s takto nastavenou cenovkou má nová corolla o dosť rozsiahlajšiu konkurenciu ako predchádzajúca generácia. Tak to proste je.
Proste nová M3 stojí ako konkurencia novej corolly za zváženie. Nič viac som tým povedať nechcel. Ale priznávam, že som v nej nesedel a minulosť ma naučila, že do mazdy tejto veľkosti sa nevpracem.
A s takto nastavenou cenovkou má nová corolla o dosť rozsiahlajšiu konkurenciu ako predchádzajúca generácia. Tak to proste je.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
U Mazdy je škoda, že jediné 2 modely pro rodinu jsou M6 a CX5. Chtělo by to nějaké kompaktní combi.
Když je někdo (já) zaměřený na kombíky a neakceptuje jinou karoserii a zároveň preferuje japonce (japonské automobilky), tak nebýt nové Corolly TS, měl by hodně zúžený výběr (Civic se mi nelíbí, Subaru drahé, Nissan nic) . Mazda 3 je podle fotek (neviděl jsem naživo) krasavice.
Už pár generací zpět byla cool (nebo zoom). Nicméně jak všichni vědí, v Evropě se holt i nějaký kombík tu a tam prodá. A tady podle mě v Mazdě dělají drobnou chybku. Proč na HB prostě, zjednodušeně řečeno, nenalepí delší zadek a je kombi na světě?
Mazda 3 je pěkná, bez kombíku jsem ji ale škrtl že seznamu adeptů na moje nové auto.
To, že Corolla je ve třech karosářských verzích, je z mého pohledu velice správné rozhodnutí a chválím za to inženýry z vývoje (nebo jak se té skupině chytrých hlav říká).. Minimálně v mém případě se díky tomu ze mě stal nový zákazník

Mazda 3 je pěkná, bez kombíku jsem ji ale škrtl že seznamu adeptů na moje nové auto.

To, že Corolla je ve třech karosářských verzích, je z mého pohledu velice správné rozhodnutí a chválím za to inženýry z vývoje (nebo jak se té skupině chytrých hlav říká).. Minimálně v mém případě se díky tomu ze mě stal nový zákazník

Toyota Corolla TS 2.0, executive, 2019
Toyota Yaris, 5 dv., benz. 1.3, automat, 2007
Toyota Avensis, benz. 2.0, Liftback, Sol, 1998
"Svrbela má riť" a aj som chvíľu váhal po tom čo som sa vozil na svagrovej CX5-ke.
Ale...
Mam rád Toyota.
Ale...
Mam rád Toyota.
Co takle dat si Mazdu CX30
/dobra konkurencia CHR-ke/
Jsi si naběhl.. dotaz jako šitý na téma C-HR. Nebo je mezi "Mazdou CX30 vs. C-HR" nějaká užší provázanost s tématem "Nová Corolla 2019"?MiBo píše:Co takle dat si Mazdu CX30
Tuším, že budeš linčován..

Nech sa páči...MiBo píše:Co takle dat si Mazdu CX30
ja sa uz len smejem ako hocico ine ako corolla je vlastne v tomto fore zle
... len aby tie ostatne auta neboli mozno aj lepsie ked som videl to licovanie dielov na novej corolle holt hosi polsti v anglicku asi piju a turci to maju asi jedno

Nikdo neřekl, že je to zlé 
Ale za mě - ruku na srdce, proč sem tahat auta, která jsou s názvem fóra "Nová COROLLA 2019" úplně out of?
Pak se tu klábosí totálně o ničem.
Každopádně to lícování, hmm, zajímavý postřeh

Ale za mě - ruku na srdce, proč sem tahat auta, která jsou s názvem fóra "Nová COROLLA 2019" úplně out of?
Pak se tu klábosí totálně o ničem.
Každopádně to lícování, hmm, zajímavý postřeh