Svody,..?
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Doky: tak jsi koukal správně. Teď jsem to také hledal a zjistil jsem že výrazně omezili sortiment. Sám jsem si od nich chtěl objednat výfuk na mazlíka. No už nám zbývá jediné Blitz. No začnu šetřit. On si to zaslouží. Kvalita se bohužel platí a já v tomhle při skoro 40k investici do go motoru nebudu šetřit a těch 500£ mě také v celkové investici nepoloží. i když je pravdou že díky příznivějšímu kurzu dolaru by to bylo méně. No co se dá dělat.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Když dospěje k tomu že budu chtít do boudoucnosti generálku motoru a jeho event.minimální SWAP což nyní pri tom jak jezdí stávající nemám naštestí v plánu /koupil jsem náhradní bouranou Celicu s 3S-GE a ten motor se bude dělat od ,,podlahy"/ tak zvážím i ten Blitz taky jsem na něj koukal.Mimochodem ta 7G s tím ,,výfukem" měla fakt dobrej zvuk Dík za info.Hezké svátky.Já vydělávám pracuju i na Silvestra.Doky
Nějaké ty auta doma jsou.
kolko by tak vyslo dat klasickej 3S-GE slusnu GO, vymenit piesty, ojnice, klukovku, zotrvak,spojku, loziska, spravit hlavu a nejake vacky a ostatne drobnosti, aby to malo okolo 200ps? uvazoval som uz nadtym, ze gte nechcem, radsej by som atmosferu zaostril
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS 300
IS 300
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Gabko:nabrousit 3sge není problém. Ono už je defacto jedno jestli chceš 200 nebo 250. Rozdíl pak už bude jen v časování a naladění motoru. Komponenty už jsou pak víceméně za stejnou cenu. Ale počítej určitě s 50-80000kč. Podle toho jak dobře koupíš. Víš já říkám jednu věc. Vždycky si musíš říct jestli to auto s tebou zůstane. Prostě je to jako dítě. Nemůžeš koukat kolik to stojí. Protože se často dostaneš na cenu převyšující auto nové. A ty peníze už Ti při prodeji nikdo nedá. Ale sny je třeba si plnit...
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
v tomhle s liborem souhlasím, pokud by sji se smířil snejakými 170-180 tak se cena hne o 10-15tis níž ale kolem 200PS už není rozdíl v tom jestli 200 nebo 250 - porste se za stejné peníze koupí jen nekteré komponenty jiné.libor12 píše:Gabko:nabrousit 3sge není problém. Ono už je defacto jedno jestli chceš 200 nebo 250. Rozdíl pak už bude jen v časování a naladění motoru. Komponenty už jsou pak víceméně za stejnou cenu. Ale počítej určitě s 50-80000kč. Podle toho jak dobře koupíš. Víš já říkám jednu věc. Vždycky si musíš říct jestli to auto s tebou zůstane. Prostě je to jako dítě. Nemůžeš koukat kolik to stojí. Protože se často dostaneš na cenu převyšující auto nové. A ty peníze už Ti při prodeji nikdo nedá. Ale sny je třeba si plnit...
ok. chapem.. proste to auto nebude napredaj, bude jak moje druhe... teda aj je, len zatial je v seriovom stave ale pri zvysujucich sa otackach pocu z hlavy taky zrychlujuci sa zvuk, v zavislosti od otacok, asi nieco okolo zdvihatok. takze by tam bodla GO hlavy.. a ked to bude rozrobene, dal by som spravit kompletku. nech je to ok.
akym zasahom zvysim teda vykon na cca 180ps? a co riadiaca?
akym zasahom zvysim teda vykon na cca 180ps? a co riadiaca?
IS 300
IS 300
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Základ motoru je jasný. Tam bych použil základ z sériové turbo verze cca 240psu. Nahoru direct port manifold- 4 klapka cca 25k komplet. Tomei ventily plus dvojité pružiny,hks 272/272,9.5 a 10.1lift vačky plus stavitelna kola a samozřejmě plně programovatelná jednotka. Výběr je více než bohatý. Doporučil bych vi-pec nebo wolfems. Už teď je toho tak za 80 bez práce. Výfuk svody blitz,setrvačník převodovka z turbo verze slus nějaká slušnější lamela. Podívej se na post ode mne do tuning sekce 3s-ge. To je taková lehčí úprava.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Tak poskladat to neni zadny problem. A pokud bude spravna ems ani naladit. Ve tvem pripade bych se podival po nejakem 3s-gte,muze byt klidne ko. Jde o streva. Klika,blok atd se stejne bude brousit,ma lepsi ol a v cerpdlo,idaho Ti doda zbytek.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No a hlava může pak vypadat nějak takto: ale jak říkám,jak se do toho jednou pustiš,tak už není krok zpátky. Je to "černá díra" strávís nad tím stovky hodin práce,ale stvoríš svoje vlastní dítě,které Ti bude dělat jen a jen radost.
hm, krasa.. a este jedna otazka...
bral som od landera odlahceny zotrvacnik, teraz by bol pol dna, den cas na vymenenie, co myslis, mam to spravit? praca to bude len zo zabavy... len ci to bude mat nejaky prinos na skodovke 136ke to malo vyznam. ale nechcem to porovnavat. co myslis?
bral som od landera odlahceny zotrvacnik, teraz by bol pol dna, den cas na vymenenie, co myslis, mam to spravit? praca to bude len zo zabavy... len ci to bude mat nejaky prinos na skodovke 136ke to malo vyznam. ale nechcem to porovnavat. co myslis?
IS 300
IS 300
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No pokud se chystás na celkovou go a přestavbu tak bych s tím počkal. Každopádně je to plus i pro motor jak je teď,ale samo o sobě bez dalších úprav to není ono. Co budeš dávat za spojku? Opravdu kvalitní organické jsou na www.clutcnet.com
no kupoval som to so zlou spojkou, tak som tam narychlo dal jc auto od lenulky... ale to som este uvazoval nad predajom.
teraz by som tam len supol ten zotrvak z BEAMS, tak z nudy... neuskodi to nejak autu?
lebo na tu celkovu GO sa treba pripravit z roznych stran to je jasne. ale som viacmenej rozhodnuty, ze to bud dam spravit niekomu, alebo kupim nejaky uz spraveny motor... ze madari sa celkom dobre vyznaju v upravovani toyot, som pocul. no neviem.
teraz by som tam len supol ten zotrvak z BEAMS, tak z nudy... neuskodi to nejak autu?
lebo na tu celkovu GO sa treba pripravit z roznych stran to je jasne. ale som viacmenej rozhodnuty, ze to bud dam spravit niekomu, alebo kupim nejaky uz spraveny motor... ze madari sa celkom dobre vyznaju v upravovani toyot, som pocul. no neviem.
IS 300
IS 300
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Autu určitě neublížis. Navíc ceny těch celých kitu na clutchnet jsou prave teď velice zajímavé. No ono koupit motor celý hotový... Není problém,ale stejně té i u něho čeká rozebrání přeměrit atd takže si myslím že by bylo lépe nakoupit postupně a složit. Nebude to alespoň taková zátěž na tvoji peněženku. navíc neříkám že beams je špatný,ale já nějak nemám rád vvt. Úplně v pohodě se dá nahradit správně zkonstruovaným a nastaveným rezonancním sanim. Navíc tím odpadnou jiné další věci které mají vliv na výkon a spolehlivost. Ještě k té hlavě,v době kdy jsem to dělal ještě nebyl motor 2zz-ge. Teď podle epc koukám že by šly použít ty ventilové zdvihatka.