Vodní pumpa - pozor

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
muco
Věčnej rejpal

Re: Vodná pumpa

Příspěvek od muco »

takže také "detaily" ako je vodne čerpadlo(teda vadné vod.čerpadla) neodstránili,ale hlavne že dali nový FACE,15 kolesá,Led svetla vzadu ,Start-Stop....a neviem čo ešte...
No na kerú pi..budem mať Start-stop systém,ked sa mi bude každý rok jeb...vod.čerpadlo...(myslím to trochu s nadsázkou,ale ide mi o tu podstatu :mad: :mad: :mad: )
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Mates.
Manager Týmu

Příspěvek od Mates. »

Tak já ji měnil včera na Versu (vím že je to úplně jinej ročník než zde popisovaný Yarisy)...a vzhledem k tomu, že na té vadné byl nápis Toyota, tak byla asi origoš. Každopádně že by tekla, to ne, ale šly od ní divný zvuky, jakoby chrastění. No a páč je hned pod altíkem, nebylo jasný, odkud ty zvuky jdou...tak se vyhodil altík, dostal nový ložiska, prošel komplet kontrolou a různými testy, dal se zpět...a stejný. Tak jsem objednal pumpu, ta se včera přehodila a je klid. Po vymontování byl vidět velmi decentní prosak kolem ložiska a ten ho zřejmě načnul... Jen jsu zvědavej, kolik vydrží...když je to Airtex za 1000,- Ká :roll: Ale je na ní 3 roky záruka, tak uvidím.
Vámi popisované záhady neznám...kamoš má 3 Yardy podobnýho roku výroby, mají objetou zeměkouli a vodní pumpa se nedělala. To spíš homokyneťáky...těch by se šiklo pár párů (je to i s poloosama) :?
Camry XV30 3,0 V6 automat - na prodej
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno
Bobek
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobek »

Tak to já byl s Yardou 2006 na výměně pumpy už podruhé. V servisu na to hleděli a nevěřili vlastním očím. Poprvé jsem byl na výměnu cca po 24 tis. km (2 roky) a za dva roky jsem tam byl znova. Tak nějak tomu nerozumím snad nebudu chodit každé dva roky měnit pumpu.
Toyota Yaris 1.0 Terra Cool 2006
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Bobek píše:Tak to já byl s Yardou 2006 na výměně pumpy už podruhé. .
to akoze aj vymenena pupma bude zatekat znova? neurobili nahodou len to ze dali na tu staru nejaky plastovy zakryt???lebo toto je odlisne od povodnej pumpy....a mozno to po case sa zaleje a prepusta aj von tu kvapalinu...
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
bigjoe
Navigátor

Vodná pumpa

Příspěvek od bigjoe »

Tak mne vadné vodné čerpadlo vymenili určite za nové, v AWF BA mi uklázali staré vymontované. Na tom novom je vidieť že je nové, lebo neverím, že sa staré dá tak dokonale očistiť.
muco
Věčnej rejpal

Re: Vodná pumpa

Příspěvek od muco »

mio-...žeby mali tolko plastových krytov? -ja verím,že mi vymenili(tiež mám už s tým bakelitovým krytom)
Toyota Auris 1.8 hybtid
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

Tak se také přidávám do skupiny nešťastníků. Už jsem objednaný na servis, odhad ceny 4500,- :roll:
Najeto 43 tis. km.
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Je to prvý krát??
Toyota Auris 1.8 hybtid
Bobešek
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobešek »

No tak to teda potěš Pánbů. Jestli se mám ještě připravit na výměnu vodní pumpy tak mě asi jebne. :cry:
Nemám rád TMCZ :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Obrázek
Grobe
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grobe »

Co se to děje s Yardou? Nevěřím co to tu čtu...kuci já mám rv.2002,motor 1.0, nalítáno 130 000 a nevim co je porucha! od 60tis si dělám základní servis sám a nemám problém, i baterka je původní:) teďka mě čeká výměna zadního brzdového obložení a za pár měsíců a možná i let (uvidíme) výfuk a třeba tlumiče...ale jinak nic. motor si to ševelí jedna radost.
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

chalpi no teraz neviem ale nebola vodna pumpa uznana na bezplatnu vymenu ?
Bobešek
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobešek »

Grobe píše:Co se to děje s Yardou? Nevěřím co to tu čtu...kuci já mám rv.2002,motor 1.0, nalítáno 130 000 a nevim co je porucha! od 60tis si dělám základní servis sám a nemám problém, i baterka je původní:) teďka mě čeká výměna zadního brzdového obložení a za pár měsíců a možná i let (uvidíme) výfuk a třeba tlumiče...ale jinak nic. motor si to ševelí jedna radost.
Tak to gratuluji a závidím :lol:
Nemám rád TMCZ :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Obrázek
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

muco píše:Je to prvý krát??
Ano, doufal jsem, že když mám japonskou verzi, tak že se mi to vyhne, ale bohužel ne :(
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

No,ja neviem-vela nás tu sice nie je,ale kto tu je,skoro u každého kto má yaris II a yaris III sa nejaký problém vyskytol .Av nemám na mysli teraz nejaké vrzganie palubnej dosky a podobné "detaily" . :mad:
Takže toyota -v mojich očiach-už pomaly stráca na kredite :? :?
Priznám sa vám,že včera som skoro celý deň pozeral na "konkurenčné" autá v triede yarisa .Prezeral som a porovnaval hatchbacky (okrem fabie) -výbavy,fora,recenzie a hlavne ceny - tie su ku podivu skoro rovnaké-alebo teda s minimálnym rozdielom a dokonca skoro rovnakou s inými značkami vo vyššej triede:
Nový Renault clio,Oper corsa a dokonca v dobrej cene je aj Opel Astra ,Kia ceed ,Hyunday i 30 ...Všetky autá však maju s niečim problémy-nič nie je "bezporuchové".
Dnes prisahám vačku,je vybrať auto,ktoré by nerobilo problémy je ťažké.
Jedna vec je ale spoločná - a to sú ceny!
Všetky su od 9000€ do 11.500€.A to je už čo povedať,pretože také ople ešte pred 2 rokmi boli drahšie ako toyoty.Alebo taký Hyunday i 30 bol tiež v dobre vysokej cene,atd...Dokonca také funkcie ako Start-stop systém som myslel,že má len yaris v tejto triede..Nie je to však pravda!
Teraz su zrovna dobré akcie skoro u všetkých značkách.
Ale mám taký dojem,že tie "akcie" su v podstate po celý rok.

Tým chcem povedať len tolko,že máme obrovský výber ako zákazníci aj v iných (dokonca vyšších triedach) značkách konkurujúcich konkrétne yarisu.
Takže yaris padol (alebo mu k tomu chýba len minimum) podla mňa na úroveň bežne poruchových vozidiel(trochu so pritvrdil,ale cca tak to cítim...)!
Nepotrebujem nejaké testy z ADAC-u a podobných removovaných "kontrolorov",pretože ak si porovná človek LEN "bezpečnosť" vozidiel,su v konkurencii za tú cenu aj v lepšej výbave iné značky(myslím viac airbagov a pod...).
Bohužiaľ,yaris každým dňom u mňa stráca renomé...Toť môj názor ako to vidím a vnímam ja .
Nezožerte ma, nechcem tu haniť yaris,ale neuberá sa dobrou cestou do budúcna ! (toto všetko je len môj názor!!!!!)
Toyota Auris 1.8 hybtid
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

muco píše:No,ja neviem-vela nás tu sice nie je,ale kto tu je,skoro u každého kto má yaris II a yaris III sa nejaký problém vyskytol ....
Ja v podstate suhlasim s uritymi castami tvojho nazoru, ale aj dnes keby som si mal vybrat, tak Toyota Yaris. Ano su ine znacky,maju lepsiu ponuku do vybavy,ale... nakoniec maju tych problemov a uzivatelskych nedostatkov po case aj tak viac ako Toyota..... bud maju drahsiu servis,alebo po roku sa opotrebuju take tesnenia ci malickosti, ktore Toyota ani neriesi...Netreba to tak vidiet zufalo. ale je pravda ze kdesi Yaris uz tak nenapreduje...a moze sa stat ze ho aj ostani dobehnu,ci predbehnu.....
K tej pumpe...
radsej si necham bezplatne vymenit pumpu a mam pokoj, ako mat lacnejsu znacku s lepsou vybavou, pri ktorej by mi tvrdili ze ta pumpa nieje vada, ze to tak ma byt...a po uplinuti zarucnej doby by mi ju samozrejme s radostou za nemaly poplatok vymenili.... asi tak... :wink:
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“