Toyota Rav4 Hybrid zkušenosti

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
Ter Leeloo II
Navigátor

Re: Toyota Rav4 Hybrid zkušenosti

Příspěvek od Ter Leeloo II »

V podstate ano. Prvni tankovani doplna se tam specificky oznaci jako prvni tankovani a pak uz se to pocita od nej.
rpospec
Navigátor

Příspěvek od rpospec »

Dnes jsem mimo jiné v Toyotě řešil otázku Android auto nebo Apple Car do našich starších modelů. Zatím ještě přesně neví, ale mělo by to být možné asi od března přehráním software. Ale je ve hře za kolik to bude. Auta s tímto systém v důsledku toho prý ceníkově podražily...
Mirek_62
Navigátor

Příspěvek od Mirek_62 »

rpospec píše:Dnes jsem mimo jiné v Toyotě řešil otázku Android auto nebo Apple Car do našich starších modelů. Zatím ještě přesně neví, ale mělo by to být možné asi od března přehráním software. Ale je ve hře za kolik to bude. Auta s tímto systém v důsledku toho prý ceníkově podražily...
Jenže to zvýšení je hlavně kvůli standardně dodávanému náhradnímu kolu.
Buďto je to nevědomost prodejce nebo příprava na „malou domů” pro Toyotu, což by byla ze strany Toyota sviňárna, pokud by chtěli to zvýšení „hodit” na ACP a AA.
Chápu nějaký manipulační poplatek za práci servisu, ale pokud to bude v řádu desetitísíců, tak ať si ACP a AA strčí ... za klobouk.
rpospec
Navigátor

Příspěvek od rpospec »

Ano, to náhradní kolo zmiňovali. Poplatek by neměl být ve výši celkového navýšení ceny nových modelů. Ale jak jsem psal, tak informace zatím nejsou úplné...
rpospec
Navigátor

Příspěvek od rpospec »

rpospec píše:Já už se taky zaregistroval. Ale začít asi můžu až po prvním tankování do plna,ne? Jinak by to asi bylo zkreslující...
Tak nevím čím to je, ale zadal jsem podle mne vše potřebné, ale když vyhledáváním zobrazím typově stejná auta, tak sebe v porovnání nevidím... Vidím třeba ziki a Mirek62, ale sebe ne...
ziki
Člen Týmu

Příspěvek od ziki »

rpospec píše:
rpospec píše:Já už se taky zaregistroval. Ale začít asi můžu až po prvním tankování do plna,ne? Jinak by to asi bylo zkreslující...
Tak nevím čím to je, ale zadal jsem podle mne vše potřebné, ale když vyhledáváním zobrazím typově stejná auta, tak sebe v porovnání nevidím... Vidím třeba ziki a Mirek62, ale sebe ne...
Ahoj, ja už tě taky nevidim :lol: .
Někde se stala chyba, předpokládám že nick máš stejný jako tady?
ziki
Člen Týmu

Příspěvek od ziki »

ziki píše:
rpospec píše:
Ahoj, ja už tě taky nevidim :lol: .
Někde se stala chyba, předpokládám že nick máš stejný jako tady?
:bigups: :bigups: :bigups: :bigups: :bigups:
rpospec
Navigátor

Příspěvek od rpospec »

Ano, nick mám stejný...
Ter Leeloo II
Navigátor

Příspěvek od Ter Leeloo II »

@rpospec: Me to pise, ze tam nemas jeste zadny zaznam tankovani:
https://www.spritmonitor.de/en/detail/1115681.html

Tak by davalo smysl, ze se nevypisujes mezi ostatnimi, kdyz nemas zadna data.
rpospec
Navigátor

Příspěvek od rpospec »

Podívám se na to ještě jednou, ale právě že už jsem tam nějaké data zadal...
Mirek_62
Navigátor

Příspěvek od Mirek_62 »

U tvého CHR údaje jsou, u RAV4 píše, že nejsou žádné najeté km - viz přílohy
F41A9A72-F448-4971-B53B-2C4DB8582747.jpeg
F41A9A72-F448-4971-B53B-2C4DB8582747.jpeg (41.09 KiB) Zobrazeno 1953 x
3ADC4B32-7E9E-4A65-98D7-598C04DB05DE.jpeg
3ADC4B32-7E9E-4A65-98D7-598C04DB05DE.jpeg (34.51 KiB) Zobrazeno 1953 x
p1947
Řidič

Příspěvek od p1947 »

Kolegové "ravťáci" .Již do odkazu RAV Hybrid 2016-2018 jsem se dotazoval Vás všech o radu co nechat namontovat za tažné zařízení.Nikdo jste se k tomu nevyjádřili. To nikdo z Vás na hybridu nemá tento závěs?Ptám se proto,že auto má zadní parkovací senzory a zajímalo by mě jestli u pevného nedochází k častému zvukovému oznamování,že je tam překážka.Jaké zkušenosti máte všichni /myslím si i nehybridní auta/. Děkuji Vám všem za poznatky.
rpospec
Navigátor

Příspěvek od rpospec »

Tažné už tady bylo řešeno i s doku fotem....

https://www.toyotaklub.cz/forum/viewtop ... Dzen%C3%AD
p1947
Řidič

Příspěvek od p1947 »

rpospec- ano .Řešení ohledně závěsu,které mi uvádíte je,ale na auta nové generace od r.v.2019,která má tlumič výfuku příčně.Já jsem se ptal lidí,kteří mají starší typ a to od 2016-2018 a především v hybridu.
Dnes se přidávám k Vám jako nový majitel té starší generace v hybridním provedení.Když tak přečítám Vaše jednotlivé hlášky ohledně spotřeby na té nové generaci tak zjišťuji ,že oproti té starší jste ve spotřebě možná na stejné úrovni kromě některých.Žádná velká úspora o které všichni prodejci v jednotlivých dealerství mluví. U hybridního auta to chce jezdit úplně jinou strategií než klasickým konvenčním autem. Já jsem k RAV4 hybrid z r.v.2017 přešel z Priusu III,který mě naučil během pěti let jak se má s touto technikou jezdit při doržování určených silničních limitů.Když jsem si to minulý týden vezl domů tak jsem jel 200 km vzdálenost po okresních a městských silnicích téměř za spotřebu udávanou ve všech poutačích od dovozce Toyota.cz.Věřte nebo nevěřte,ale na počítači před volantem se mi po dojetí domů objevila průměrná spotřeba na 5,1 l/100 km.Dnes je tam o něco více,neboť jezdím denně 3-6 km do obchodů a to je stále v pernamenci benzínový motor a přesto mi ukazuje tento počítač průměr 5,6 l/ 100 km..Maximálně využívám i ve městě /pokud to ovšem lze/ tempomat a při zahřátém systému se mi dnes odpoledne v obci dokonce objevilo v počítači na 3 km vzdálenosti průměrná spotřeba 2l/100 km.
Jediné co stále mi jde na nervy je časté oznamování o překročení rychlosti,hlavně ve městě. Zatím jsem nezjistil jak tento systém nastavit,neboť to i ukázalo nesmyslnou rychlost 5km v obytné zóně. Nevím, kde to a co přečetlo,neboť to tam nikde není.Můžete někdo poradit jakou položku u RSA vymazat. Díky
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Vypne se to v menu mezi budikama. Je tam zalozka nastavenu a tam to je k vypnuti, ale jen pri stojicim aute. Taky mam cteni znacek vypnuto
RAV4 HSD FWD
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“