Majitelé Aurisu Hybrid, koupili byste ho znovu? Co vadí?

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
calimero1
Navigátor

Re: Majitelé Aurisu Hybrid, koupili byste ho znovu? Co vadí?

Příspěvek od calimero1 »

A predné a zadné senzory vám pípajú rovnako hlasno?
Toyota Auris Hybrid Hatchback Active Trend+ 2017
Renault Clio (2007-2017)
Škoda Felicia (1997-dodnes)
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

calimero1 : malá otázka : při zpátečce máte softwarově vypnuté výstražné upozornění na couvání nebo ne ?. Pokud ne tak díky tomu nesmyslnému pípání to nelze poznat :-). Já mám ten výstražný zvuk vypnutý a ano přijde mne, že zadní jsou o chlup tišší, nicméně v zadu je navíc kamera a díky ní ty senzory ani není třeba.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
calimero1
Navigátor

Příspěvek od calimero1 »

Áno, to nezmyselné pípanie pri spiatočke mám vypnuté. Auto raz zapípa iba pri zaradení spiatočky a potom je ticho a pípajú už len zadné senzory. Aj v porovnaní s tým jedným pípnutím spiatočky oveľa tichšie.

Zadná kamera je super, ale stalo sa mi pri cúvaní po tme na parkovisku, že som skoro zachytil zadným bokom čierne auto, ktoré v kamere vôbec nebolo vidno. Zadný bočný senzor ma na to upozorňoval, ale v tej chvíli som ho vôbec nepočul, bol som zaujatý čumením do kamery. Preto som to začal riešiť.
Renault Clio (2007-2017)
eMeM
Navigátor

Příspěvek od eMeM »

Treba pozerať do zrkadiel a nie sa stopercentne spoliehať na kameru či senzory. Sú skvelou pomôckou, ale nie ultimátnym riešením.

Áno zadné reproduktory sú ozaj tiché a rovnako ticho pípaju keď indikujú zadné senzory.
calimero1
Navigátor

Příspěvek od calimero1 »

eMeM píše:Treba pozerať do zrkadiel a nie sa stopercentne spoliehať na kameru či senzory. Sú skvelou pomôckou, ale nie ultimátnym riešením.

Áno zadné reproduktory sú ozaj tiché a rovnako ticho pípaju keď indikujú zadné senzory.
Samozrejme, veď preto som neťukol. Ale senzory tam mám na to, aby mi pomáhali a evidentne som ich mal počuť.
Renault Clio (2007-2017)
eMeM
Navigátor

Příspěvek od eMeM »

treba spravit upgrade zadnych repro. Az sa do toho niekto pusti, tak potom nech nam povie vysledok 8)
calimero1
Navigátor

Příspěvek od calimero1 »

eMeM píše:treba spravit upgrade zadnych repro. Az sa do toho niekto pusti, tak potom nech nam povie vysledok 8)
Ak som to správne pochopil, pípanie zadných senzorov ide zo zadných repro?
To som si nevšimol.
Renault Clio (2007-2017)
eMeM
Navigátor

Příspěvek od eMeM »

Neviem, len predpokladam
jimmi73
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi73 »

Pokiaľ by šiel zvuk cez zadné repro (čo sa mi moc nezdá, myslím, že senzory majú svoj vlastný bzučiak), tak sa treba pohrať s nastavením repro a zvýšiť hlasitosť na nich.
C-HR 1,8 HSD
Auris TS 1,6 CVT
ex. Corolla Verso 1,8
ex. Carina E 1,6
Yaris 1,0
Krtek020
Člen Týmu

Příspěvek od Krtek020 »

calimero1 píše:Áno, to nezmyselné pípanie pri spiatočke mám vypnuté. Auto raz zapípa iba pri zaradení spiatočky a potom je ticho a pípajú už len zadné senzory. Aj v porovnaní s tým jedným pípnutím spiatočky oveľa tichšie.

Zadná kamera je super, ale stalo sa mi pri cúvaní po tme na parkovisku, že som skoro zachytil zadným bokom čierne auto, ktoré v kamere vôbec nebolo vidno. Zadný bočný senzor ma na to upozorňoval, ale v tej chvíli som ho vôbec nepočul, bol som zaujatý čumením do kamery. Preto som to začal riešiť.
Kamera je super ale v noci a večer na prd, musí být pořádné světlo v ve zpátěčce. Tohle soudruzi hrubě podcenili. Dal jsem LED 50W a už je alespoň trochu vidět.
Toyota Auris Hybrid Touring Sports 2016
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Corolla má cúvacie žiarovky v oboch zadných svetlách svetla je aj pri nočnom cúvaní dostatok. Nieje mi celkom jasné prečo to v aurise nieje rovnako.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
uray
Člen Týmu

Příspěvek od uray »

Krtek020 píše: ...Dal jsem LED 50W a už je alespoň trochu vidět.
Ahoj, zajímalo by mě jaké 50W světlo? a jaké tam je původní- díky
Auris Sport Hybrid Trend+
Ford Focus Combi 1 (LPG)
maross
Navigátor

Příspěvek od maross »

V corolle pri cuvani vidim v noci a ciernu macku
corolla 1.6 cvt 2018 1G2 excutive a priatelkyn auris HSD 2016 biela trend+ // ex clio 1.5 dci, golf plus 1.9 tdi, megane II 1.6, megane II 1.5 dci, passat 2.0 tdi, superb 2.0 tdi 4x4, mondeo 2.0 tdci
maxwell
Manager Týmu

Příspěvek od maxwell »

Na Aurisu je světlo na zpátečku také dostačující...svítí dobře a na kameře je viditelnost též v pořádku...
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
dalascz
Navigátor

Příspěvek od dalascz »

toz nevim :roll:

spotrebu mam fantastickou, dalnici jezdim stejne a mesto o pulku mene jak s predeslym MB E200 CDI

necekal jsem od Aurise nejake zazraky, ale spoustu veci vychytanou jako skopcak nema
medved mel podbehy z nejakeho slisovaneho filcu, od silnice jsem neslysel ani kaminek, ale to mi az tak nevadi
co me vytaci je tesneni kolem dveri, predtim jsem ho mel proste vsude, vnitrni na kastli, komplet kolem celych dveri, tzn. i dolni hrana, tudiz byly ciste i prahy, B sloupky no proste po otevreni dveri nebyla nikde zadna spina, ikdyz jsem jezdil po poli v bahne, tady je to tragedie, vyjedu s autem z mycky, otevru dvere a poblil bych se, budu to muset vyresit dolepenim tesneni na spodni a predni hranu dveri
na dalnici slysim porad odnekud lehce foukat vitr u dveri ridice, budu prelepovat po castech ruzna mista, bez identifikace problemu nema servis moznost resit opravu
okna po stazeni o par centimetru drnci jak ve skopku z 90-tych let za 5K, lehce ho chytnu a je ticho, zkusim poresit podlepenim tesneni na miste u B sloupku nejakou silnejsi lepenkou, do rozebirani dveri a hledani problemu v uchyceni skla se me nechce vubec, doufam, ze se tomu vyhnu nebo to udela servis
system roletky kufru mi prijde, jak kdyby ho vymyslel nejaky fetak, roletka se navic po vyndani neda nikam uklidit, treba pod dvojite dno
pri volani mi displej ukaze kontakt, kdyz ale prijde od kontaktu sms, napise neznamy - dal bych mu dobre mirenou :evil:
parkovaci asistent mi sice zaparkuje, ale necha asi 30cm od obrubniku mezeru, takovej hazarder, abych to takhle nechal a mel odrbanou pulku auta nejsem, takze nepouzivam
nemam navigaci, tudiz nechapu tu dementni ploutev na strese, kdyz se dnes davaji anteny na radio do zadniho nebo bocniho okna, takhle je to akorat lakadlo pro nejakou smazku, ze tam mam navigaci

mam z toho rozporuplne pocity, zatim me drzi v klidu atmo motor a spotreba :bigups:
Auris Touring Sports Hybrid Trend + 2/2018
Odpovědět

Zpět na „Auris“