co jsem slyšel o lidí z Toyoty, tak Avensis má končit a právě nový auris by měl být mírně větší a trochu kompenzovat výpadek avensisu, který se skro neprodává. Lze tak čekat, že cena půjde nahoru a pokud by tomu tak bylo, tak ten motor 2.0 i pro nehybridní verzi nemusí být nesmysl, ale stěžejní asi bude nová 1,5.kmy68 píše:Je pěkné se zasnít, ale byl bych spíše realista a nečekal bych zázraky. Větší kubatury, 2 litry, atp., jsou pro Ameriku případně pro střední třídu, tedy Avensis, u nás budeme rádi za euronormami nezprzněnou 1.6.. A k cenám, pokud nepřijde krize, cena si myslím poroste. Minulý rok v lednu jsem Auris TS 1.6 manuál active trend plus kupoval za 420 tisíc, teď je nejlevnější kolem 450. Lidi kupují, Toyota je držák a k tomu v dobré výbavě, není důvod, aby byla o moc levnější než oktávka, podle mne slušně vybavený nový TS s 1.6 bude někde mezi 450 až 500 tisíc.
Co se současných cen týče tak např. TS manuál 1,6 Trend+ jsou montálně v akční nabídce Extra za 463 tis, při započtení bonusu 25 tis za výkup vozu, zimních kompletů + nějaké individuelní nabídky od prodejce by se s reálnou cenou většina měla dostat na cca 420 - 430 tis, což není s příhlédnutím k výbavě a motoru špatné. Podle statistik prodejů však hlavně stoupá hybrid, který údajně v akční nabídce Extra není skladem skoro žádný. Např. jen za leden bylo zaragistrováno nově prodaných Toyot cca 30 % s hyridním ustrojím. Nejvíce pak v tomto pořadí Rav4, CHR, Auris a Yaris.