Yaris - garancni prohlidka

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
jozohuzo
Člen Týmu

Příspěvek od jozohuzo »

tak to sa ti zda zle MUCO...určite sa vždy vypušťa olej tak že sa vyšrobuje vypušťak :wink:
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Ja viem,že sa MUSI tak olej vypúšťať ,no nespomeniem si , kde som videl,že strčil nejakú tenkú hadičku do miseta,kde je tyčka na kontrolu množstva oleja a tak ten starý olej ťahali von!!! nebolo to určite v Toyote -to viem..
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Bobešek
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobešek »

sidi píše:Zdravim vsechny .Tez jsem novym majitelem YARISKA--zatim vse OK. Spotreba okolo 4,6 ---5,1. Super. Fakt se tam ma davati olej 5W--40 ??? mam benzinak 1,3. Diky.
Jasan. Můžeš tam dávat i 5W-30. Přímo firma Castrol doporučuje 5W-40. Je to ale na Yaris 1.0 . Na 1.3 jsem se neptal. Snad v tom nebude velký rozdíl. Toyota mi tam dávala Castrol 5W-40 SLX Profesional. Magnatec je ale lepší že má magnetickou substanci takže se udrží na stěnách. Což je při studeném startu samozřejmě šetrnější k motoru. :wink:
Nemám rád TMCZ :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Obrázek
aczasa
Věčnej rejpal

magnatec

Příspěvek od aczasa »

A to s tou magnetickou složkou jsi našel kde? Zkusil sis ten olej nalít na dural? Ten snad není ani feromagnetický.... Děckááááá nevěřte tý reklamě tolik....
Back in Czech.
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

pockat a neni nahodou litrovy motor z hlinika ? odkedy je hlinik magneticky ? ja to jeden velky odrb ! to iste ako shell v power kto mi kedy zaruci ze to je nejaky lepsi benzin ? co budes rozoberat motor a pozerat ci su tam usadeniny ? urcite nie !
neverte vsetkemu
do skody 120 ste liali aky olej ? najlacnejsi aky bol a prcalo ako po masle ;)
Bobešek
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: magnatec

Příspěvek od Bobešek »

aczasa píše:A to s tou magnetickou složkou jsi našel kde? Zkusil sis ten olej nalít na dural? Ten snad není ani feromagnetický.... Děckááááá nevěřte tý reklamě tolik....
Hele a Ty myslíš že válec v bloku motoru je duralový? Pokud vím tak píst lítá nahoru a dolů v kovovém válci ne?
Obrázek
aczasa
Věčnej rejpal

válec

Příspěvek od aczasa »

Válec bude ocelový... jen jaká ocel, aby nebyl nerez... ta taky není feromagnetická. Jo a dural je kov. :-) Stejně ten magnatec je nesmysl, ale olej jako jiný.
Back in Czech.
Bobešek
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: válec

Příspěvek od Bobešek »

aczasa píše:Válec bude ocelový... jen jaká ocel, aby nebyl nerez... ta taky není feromagnetická. Jo a dural je kov. :-) Stejně ten magnatec je nesmysl, ale olej jako jiný.
No já se zbytečně hádat nebudu. Jak mi vrátí starej motor tak vezmu magnet a uvidíme jestli je válec fero nebo ne. Pokud nebude tak to asi fakt nebude mít valný význam.
Obrázek
Bobešek
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: válec

Příspěvek od Bobešek »

aczasa píše:Válec bude ocelový... jen jaká ocel, aby nebyl nerez... ta taky není feromagnetická. Jo a dural je kov. :-) Stejně ten magnatec je nesmysl, ale olej jako jiný.
No já se zbytečně hádat nebudu. Jak mi vrátí starej motor tak vezmu magnet a uvidíme jestli je válec fero nebo ne. Pokud nebude tak to asi fakt nebude mít valný význam.
Obrázek
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

a pokud bude válec fero, od kdy je olej fero? Na základě čeho by tam držel ten olej a ne jen ta magnetická přísada? :-/ Fakt mi to přijde jako pecka jen do reklamy.
Back in Czech.
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

pánové ten olej se jmenuje castrol magnatec!!, žádný magnet tam nevidím, možná jedině nějakýho ropnýho magnáta...? :D

legrace musí být, ale radši at nam ty yarisy pořádně jezdí (btw mrkněte na čisla prodejů v čr za 2009 - ze 4700 prodaných toyot je 2000 yarisů!!! - jestli by nestálo za to kupovat příště vůz tam, kde prodají pár kousků ročně -- ferrari, porsche, saab a tak.. třeba i ty ojnice budou z lepších materiálů... http://www.autorevue.cz/nejprodavanejsi ... -roce-2009
aczasa
Věčnej rejpal

josuk...

Příspěvek od aczasa »

Já jen reagoval na příspěvek Bobeška o magnetickém chování oleje Castrol Magnatec 5W-40 na stěnách válců po noci bez provozu. :-)
Back in Czech.
Bobešek
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobešek »

aczasa píše:a pokud bude válec fero, od kdy je olej fero? Na základě čeho by tam držel ten olej a ne jen ta magnetická přísada? :-/ Fakt mi to přijde jako pecka jen do reklamy.
No údajně to obsahuje nejakou magnetickou substanci.
Obrázek
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Henry33 píše: do skody 120 ste liali aky olej ? najlacnejsi aky bol a prcalo ako po masle ;)
:lol: :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8) 8)
Suhkasím ! A dokonca vydržal motor mnoho krát aj 200tis.km, a nie 80 tis...(ale to je trochu černejší humor)
Strýkovi škoda-130 mala 220tis. najazdených ked to predával a ten druhý majitel ešte dosť vela na tom jazdil bez opravy.
To le ma margo tých olejov-aký ššíííroký je dnes výber,že ani nevie človek ktorý kupiť a možnože su väčšina rovnakej kvality,len sa to inak volá...:P :P
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

ja som mal kedysi davno fiat tipo TD a tam som liat to najlacnejsie co bolo a ked som sa lucil s autickom tak mal 370 tis :) ale to bol nezmar ten by siel aj bez oleja :P
Odpovědět

Zpět na „Yaris“