Yaris - garancni prohlidka
Ja viem,že sa MUSI tak olej vypúšťať ,no nespomeniem si , kde som videl,že strčil nejakú tenkú hadičku do miseta,kde je tyčka na kontrolu množstva oleja a tak ten starý olej ťahali von!!! nebolo to určite v Toyote -to viem..
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
- Bobešek
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Jasan. Můžeš tam dávat i 5W-30. Přímo firma Castrol doporučuje 5W-40. Je to ale na Yaris 1.0 . Na 1.3 jsem se neptal. Snad v tom nebude velký rozdíl. Toyota mi tam dávala Castrol 5W-40 SLX Profesional. Magnatec je ale lepší že má magnetickou substanci takže se udrží na stěnách. Což je při studeném startu samozřejmě šetrnější k motoru.sidi píše:Zdravim vsechny .Tez jsem novym majitelem YARISKA--zatim vse OK. Spotreba okolo 4,6 ---5,1. Super. Fakt se tam ma davati olej 5W--40 ??? mam benzinak 1,3. Diky.
pockat a neni nahodou litrovy motor z hlinika ? odkedy je hlinik magneticky ? ja to jeden velky odrb ! to iste ako shell v power kto mi kedy zaruci ze to je nejaky lepsi benzin ? co budes rozoberat motor a pozerat ci su tam usadeniny ? urcite nie !
neverte vsetkemu
do skody 120 ste liali aky olej ? najlacnejsi aky bol a prcalo ako po masle
neverte vsetkemu
do skody 120 ste liali aky olej ? najlacnejsi aky bol a prcalo ako po masle
- Bobešek
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Re: magnatec
Hele a Ty myslíš že válec v bloku motoru je duralový? Pokud vím tak píst lítá nahoru a dolů v kovovém válci ne?aczasa píše:A to s tou magnetickou složkou jsi našel kde? Zkusil sis ten olej nalít na dural? Ten snad není ani feromagnetický.... Děckááááá nevěřte tý reklamě tolik....
- Bobešek
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Re: válec
No já se zbytečně hádat nebudu. Jak mi vrátí starej motor tak vezmu magnet a uvidíme jestli je válec fero nebo ne. Pokud nebude tak to asi fakt nebude mít valný význam.aczasa píše:Válec bude ocelový... jen jaká ocel, aby nebyl nerez... ta taky není feromagnetická. Jo a dural je kov.Stejně ten magnatec je nesmysl, ale olej jako jiný.
- Bobešek
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Re: válec
No já se zbytečně hádat nebudu. Jak mi vrátí starej motor tak vezmu magnet a uvidíme jestli je válec fero nebo ne. Pokud nebude tak to asi fakt nebude mít valný význam.aczasa píše:Válec bude ocelový... jen jaká ocel, aby nebyl nerez... ta taky není feromagnetická. Jo a dural je kov.Stejně ten magnatec je nesmysl, ale olej jako jiný.
pánové ten olej se jmenuje castrol magnatec!!, žádný magnet tam nevidím, možná jedině nějakýho ropnýho magnáta...?
legrace musí být, ale radši at nam ty yarisy pořádně jezdí (btw mrkněte na čisla prodejů v čr za 2009 - ze 4700 prodaných toyot je 2000 yarisů!!! - jestli by nestálo za to kupovat příště vůz tam, kde prodají pár kousků ročně -- ferrari, porsche, saab a tak.. třeba i ty ojnice budou z lepších materiálů... http://www.autorevue.cz/nejprodavanejsi ... -roce-2009
legrace musí být, ale radši at nam ty yarisy pořádně jezdí (btw mrkněte na čisla prodejů v čr za 2009 - ze 4700 prodaných toyot je 2000 yarisů!!! - jestli by nestálo za to kupovat příště vůz tam, kde prodají pár kousků ročně -- ferrari, porsche, saab a tak.. třeba i ty ojnice budou z lepších materiálů... http://www.autorevue.cz/nejprodavanejsi ... -roce-2009
Henry33 píše: do skody 120 ste liali aky olej ? najlacnejsi aky bol a prcalo ako po masle
Suhkasím ! A dokonca vydržal motor mnoho krát aj 200tis.km, a nie 80 tis...(ale to je trochu černejší humor)
Strýkovi škoda-130 mala 220tis. najazdených ked to predával a ten druhý majitel ešte dosť vela na tom jazdil bez opravy.
To le ma margo tých olejov-aký ššíííroký je dnes výber,že ani nevie človek ktorý kupiť a možnože su väčšina rovnakej kvality,len sa to inak volá...
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid