Koupě nového Aurisu

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Re: Koupě nového Aurisu

Příspěvek od Luke_Luke »

Kocúr píše:To tu chceš riešiť polsekundový rozdiel v radení medzi manuálom a automatom? Za tú polsekundu si pošteluješ klimu a radio? Ale no.
Ale to byla nazorna prezentace faktu, jak je ta prevodovka lina.
Jak muze byt strojove prerazeni pomalejsi nez clovek, ktery to dela rukou manualne? Zkus automat jinych znacek, i to blbe DSG je uplne jina liga.

Pul vterina je cas, ktery rozhoduje mezi zivotem a smrti pri predjizdeni, jasne pokud jezdis do kauflandu pro rohliky a v nedeli do kostela, tak je ti to sumak, ale to je pak lepsi napsat, ze to nevyuzijes, nez psat to, ze to radi dobre.

Uznavam, ze osobne jsem zamereny na dynamiku a sportovni projev, nerikam, ze ma Toyotacka prevodovka radit jako ta ve Ferrari nebo PDK(vyzkousej to, stoji to za to), ale mela by byt alespon na te urovni jako konkurence. Ale necekam, ze bude, ptz kdyz neni ani v Land Cruiseru, coz je auto o 3 levely vyse, tak to necekam ani v Aurisu. Ta prevodovka strasne vaha, uznavam, ze soucasna generace uz je lepsi, ptz u minule to nebyla pul vterina, ale vice nez vterina, porad ale je pomala.

Pokud jsi na krizovatce s manualem pomaly a ztracis 2-3 sekundy, tak je chyba v ridici. Jde dopredu predvidat, kdy blikne zelena na semaforu, napriklad podle dopravy ve zrovna pustenem smeru, nebo napriklad podle prepnuti zelene/cervene pro chodce, cyklisty nebo mhd...takze kdyz stojim prvni, tak tesne predtim radim za 1 a stojim na spojce, abych predesel tomu, ze budu brzdit auta za sebou a proste zelena a jedu, z meho pohledu timto prispivam plynulosti dopravy, automat je v tom jednodussi, ale to bude, ikdyz bude radit tak, jak ma a ne jako hlemyzd. ;)
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

"Zkus automat jinych znacek, i to blbe DSG je uplne jina liga."

No takto. Áno, asi som vodič typu "Kaufland a kostol", týmto štýlom najazdím cca 24000km ročne. Výstražné blinkre mi vyhodilo pri prudkom brzdení, za tie dva roky čo mám corollu, raz. Vyskúšal som zatiaľ 4 autá s automatom - Suzuki Vitara 1.6 2WD AT, Honda CR-V 1.5 AWD CVT, Audi A3 1.2 DSG, Toyota Corolla 1.6 MultidriveS. A, medzi nami, okrem A3 majú podľa tabuľkových technických parametrov všetky tieto autá v prevedení s automatom o sekundu horší čas pri zrýchlení z nula na 100 ako modely s tou istou motorizáciou ale s manuálom.

http://www.suzuki.sk/automobily/auto/su ... 2wd/vybava

http://www.honda.sk/cars/get-a-brochure ... g_HR-V.pdf

http://www.audi.sk/modely/a3/a3_sportba ... cke_udaje/

A3ka predvádzačka ma trochu znervózňovala trhnutím pri štarte pri prešliapnutí z brzdového pedála v stoji na akcelerátor na zelenú na križovatke.
HR-V v 60ke pri kickdowne podradila o dva virtuálne stupne, rozrevala sa ale strašne pozvoľna zrýchľovala - neviem kde sú tam tie koníky skryté.
Vitara na jednotku reve ale neide, ostatné rýchlosti v pohode.
Corolla mi vyslovene sadla.
Toto sú moje postrehy z predvádzacích jázd, nemám skúsenosť z dlhodobej prevádzky, s každým autom som jazdil 2x po cca20-30km.
Samozrejme že by bolo lepšie keby prevodovka preradzovala za milisekundu ale vyslovene som si nevšimol žeby bol nejaký rozdiel v rýchlosti radenia pri všetkých týchto autách. Znovu tie autá obehnem a budem sa na to sústrediť. Dnes napríklad idem skúsiť golfa 1,2TSi s DSG.

S tými 2.-3. sekundami a štartom z križovatky. Samozrejme že je chyba vo vodičovi. Poobzeraj sa v prevádzke okolo seba. Keď dnes pôjdeš s autom po meste, skús si to všímať ako ostatní reagujú na oranžovú zelenú. Štatisticky. Koľko spáčov je na semafóroch. Ja netvrdím že to je dobre, ja len vravím že je to tak.
Na okraj. U nás v Košiciach sa posledný polrok rekonštruujú električkové trate spolu s križovatkami, sú tu zápchy, dokiaľ dôjdem do práce musím prejsť cez 4-5 zápch. Akýkoľvek automat by bol požehnaním. Tie posuny o jedno auto sú pakáreň, v jednom kuse spojka, jednotka, plyn, brzda...
Skôr pri automate ma znervózňuje to jeho podtáčanie pri letargickej jazde. A je to takto pri všetkých automatoch čo som skúšal. otáčky spustí kľudne ku 1200, na manuáli sa snažím jazdiť 2000 a viac. A pri povedzme 90ke keď chcem predbiehať s manuálom, podradím zo 6ky do 3ky a vyrazím. Na automate dám kickdown a on zo 6ky podradí do 4ky (3ky) ale prejde aj cez 5ku (5ku a 4ku), toto predlžuje dobu radenia.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

S timto souhlasim.
Vytaci mne to, jak lidi reagujou na zelenou, kdyz neni zacpa nebo velky provoz, tak mi to nevadi, ale kdyz je na semaforech 250m fronta a borec tam spi na zelene a ceka na zazrak, to bych dal vse za to, aby mel radeji automat :-)

Jinak mozna to ted nebude tak znit, ale ja jsem fanda japonskych aut a koncern moc nemusim, hlavne ty v cesku milovane typy aut.
Ale musim rict, ze pokud se to DSG neposere po 50tis km, radi to opravdu zvlastne a chtel jsem vyzkouset, jestli to je tim, ze jsem to zkousel v autech vyssi tridy a tak jsem si schvalne pujcil Fabii 1,2TSi 81kw ve sport packetu se 7°DSG a sel jsem do toho s tim, ze to je "levne" auto, ale ikdyz to rikam nerad, proste ta prevodovka mne dostala, rychla, navic diky tomu zprevodovani a mnozstvi stupnu to prida autu pocitove tak 10-15kw, ta lehka Fabka s tim lita opravdu skvele.

Abych Toyotu jen nehanil, horsi automat nez v Meganu jsem treba nikdy nezazil...to byla parodie na prevodovku a vsadil bych boty, ze to byl robotizovany automat, jako jeste nedavno delala Toyota. Potom treba automa v novem DS5 byla taky katastrofa, auto melo 180 a 200koni a bylo to i diky vaze a prevodovce strasne zabite.

Pokud jsi jel v CRV, tak tam to mohlo byt hmotnosti, u HRV je ten vykon taky podle mne na hrane, vzhledem k velikosti auta a hmotnosti.
Se Suzuki zkusenost nemam.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Ups, chybička, samozrejme skúšal som novú Hondu HR-V 1.5 AWD CVT, nie CR-V.
Mňa prekvapilo na Vitare to, že na to aké ľahké je to auto (cca 1100kg?), tak na tú jednotku to fakt len jačí a moc sa jej zrýchľovať nechce. Ako vravím hneď po preradení do dvojky a ďalej to už potiahne auto pekne, len tá jednotka je taká umečaná. Škaredý zvuk to má v tých vysokých otáčkach.
DSG nemajú práve najlepšiu povesť, ohľadom spoľahlivosti. Asi ako TSi motory. A v škodovke mi vraveli že DSG 6-stupňové sú do 350Nm (testované na krátkodobú prevádzku do 450Nm), nový superb 2,0TDi má aj 400Nm, takže len čakajú kedy sa začnú tie autá sypať. Divný prístup k predaju, testovať autá na zákazníkoch. Čo si potom pomyslieť o celom koncerne a ich výrobkoch.
reniha
Řidič

Příspěvek od reniha »

Zdravím po dlouhém rozvažování a předváděcích jízdách různými vozy jsem objednal v Ostravě Toyotu Auris TS 1,6 Valvematic,Executive,plus paket Safety Sense v tmavě modré metalíze.Tak jsem zvědavý jak to bude vypadat a hlavně jak to bude jezdit.Doufám že jsem neudělal chybu a že budu spokojený.Objel jsem snad všechny autosalony v okolí Ostravy a rozhodla cena a bohatá výbava,kterou mi nikdo jiný nenabídl.Vám všem moc děkuji za názory a odpovědi. :lol:
Toyota Auris Touring Sports 1,6 executive
Pista Hufnágl
Člen Týmu

Příspěvek od Pista Hufnágl »

reniha píše:Zdravím po dlouhém rozvažování a předváděcích jízdách různými vozy jsem objednal v Ostravě Toyotu Auris TS 1,6 Valvematic,Executive,plus paket Safety Sense v tmavě modré metalíze.Tak jsem zvědavý jak to bude vypadat a hlavně jak to bude jezdit.Doufám že jsem neudělal chybu a že budu spokojený.Objel jsem snad všechny autosalony v okolí Ostravy a rozhodla cena a bohatá výbava,kterou mi nikdo jiný nenabídl.Vám všem moc děkuji za názory a odpovědi. :lol:
Není náhodou paket Safety Sense součástí výbavy Executive? Alespoň je to psaný v katalogu. Doufám, že ti ho nenapočítali dvakrát :-)
reniha
Řidič

Příspěvek od reniha »

Ne není ten musí dokoupit k výbavě executive za 14.000 kč.
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

kdy ho budeš mít?
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
reniha
Řidič

Příspěvek od reniha »

Prodejce říkal že snad do vánoc.
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

To ho zadávali do výroby.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
reniha
Řidič

Příspěvek od reniha »

Jo říkal že v té barvě není a nechal jsem si tam dát ten hnědočerný interiér.Říkal že ho tam měli a prý to vypadá moc hezky,tak uvidíme.
Pista Hufnágl
Člen Týmu

Příspěvek od Pista Hufnágl »

reniha píše:Ne není ten musí dokoupit k výbavě executive za 14.000 kč.
Tak já jsem ten ceník asi špatně pochopil. Zeptám se raději na toto. Obsahuje paket Trend+ zároveň paket Trend, nebo se musí objednat oba dva?
reniha
Řidič

Příspěvek od reniha »

Za 24.000 kč máš oba dva pakety,a ještě mají slevu z ceníkových cen 40.000 kč.Takže co jsou ceny v katalogu tak o 40 dolů.
marian111
Člen Týmu

Příspěvek od marian111 »

Odkaz pre Jarky 15:
Pises, ze sa oplati auto kupit v CR. Akoje to potom s prihlasenim a ako je to s dph tam a u nas a da sa tam kupit auto aj na lizing?
V juni som kupil noveho yarisa 1.33 style + navi + bezkl. otvaranie a start. fakt krasne auticko a ten nadherny interier, som z neho v uzase, ale predsa je to pre mna male auto. Mam avensisa 2- D-4D, o rok mu bude 10 rokov a prave vcera mi zistili, ze mam zapchanu trubicku sadzami, ktore idu do filtra pevnych castic. Musim to dat na poriadok a asi auto predam aj ked som s nim nemal ani jednu chybicku a mam dokonca povodnu bateriu. Aj ja uvazujem nad aurisom 1.2 alebo 1.6 , trocha som zvazoval hondu civic, ale ten zadok ma odradil ( v roku 2003 som si kupil novu hondu 1.4 a mozem povedat, ze to bolo velmi spolahlive auto, ale kvoli slabemu vykonu motora som ju po 3.5 roku predal). Keby tak auris mala este nejaky silnejsi benzinak, ale to nie sme v Amerike, vsak. Ja by som sa tak rad opytal kompetentneho Japonca, ktory ma na starosti Europu, preco tu dodavaju iba 1 benzinovy motor? :angry:
Honda civic 2003-2007
Toyota avensis 2006-2015
Toyota yaris 2015-2018
VW golf 7 sportsvan 2016-
Toyota auris 1.6 97kw executive 06-2018-
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

No ale predávajú sa 3 benzínové motory - dve atmosféry a jedno turbo. Ďalej dva dízle 1,4 a 1,6 a jeden hybrid. To je 6 motorizácií. Pripočítaj možnosť voliť automatickú prevodovku k dvom motorizáciám. To už je celkom slušný záber. Japoncovi len vyšlo, že európsky úradník mu svojimi pokutami a pohľadom na emisie štatisticky tak znevýhodnil homologáciu a predaj benzínových atmosférických motorizácií s vyšším objemom, že ich jednoducho pre EU trh nenasadil. A ruku na srdce - keby bol auris s 1,8 atmobenzínom - ako by sa asi predával? Ak by bola cena
o povedzme 1500eur viac ako 1,6 - kupoval by to niekto? To už je príliš blízko cene hybridu...Môj názor.
Odpovědět

Zpět na „Auris“