Včera jsem vyzkoušel světla na kratší projížďce a za sebe musím říct, že jsem velmi spokojen. Kužel je velmi široký, v blízkosti vozu osvětluje obě krajnice a ještě tak 1-2m příkopu na obou stranách. Přisvěcování do zatáček tak asi nebude potřeba, alespoň v městských rychlostech. Barva světla je čistě bílá. Oproti mým předchozím H4 halogenům obrovský posun dopředu.
Dálková LED světla mění noc na den, při minutí reflexní velkoplošné cedule to nepříjemně oslňuje. Automatické přepínání dálkových světel funguje velmi dobře (více viz vlákno o Safety Sense).
V interiéru v noci nic neoslňuje, vše se ztlumí. U dotykové obrazovky jde ale nastavit denní režim, nebo ji lze vypnout úplně. Automatické ztlumení je ale zřejmě jasnou volbou.
Jerryl píše:
Safety paket nemám, protože mi hodně vadil způsob jeho instalace na čelním skle, kde zabírá za zrcátkem hodně plochy.
Palubní deska nového modelu se mi líbí o hodně víc než původní, ale absence klasických ovladačů mi také trochu chybí.
Souhlasím, safety paket je dost velký a blokuje výhled kolem zrcátka. Při mých 200cm a nízkém prahu stropu je to obzvláště citelné, tak na světlech občas stojím dost před čárou hranice křižovatky. Interíér jako celek hodnotím spíše kladně, jsou tam ale některé přehmaty, zejména dotykové ovládání a tubusy kolem budíků (spolujezdec se tak nemůže třeba podívat na venkovní teplotu).
Po ujetí cca 280km panuje veliká spokojenost, spotřeba dle PP 5.0 litru/100 km, jízdy město a okresky (obvykle tempomat na 100 km/h, občas předjíždění).
Pokud má někdo zájem o nosič kol na tažné zařízení, má do jisté míry smůlu, tak jako já. Tažné zařízení se nedodává (v techničáku výslovně stanovena hmotnost přívěsu 0), pouze jejich komplet s nosičem kol, který má ale speciální přípojku. Nosič kol na kouli, který jsem si koupil předtím, tak můžu poslat dál... Cena kompletního nosiče je cca 25.000 Kč.

Mám dojem, že se našel blbec, který tam vozík připojil, tak to vyřešili takto a koule je nedostupná...