kola na III priuse

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
tomijasan
Člen Týmu

Re: kola na III priuse

Příspěvek od tomijasan »

PALO-Prius píše:Tak co poviete na toto vyjadrenie, 15-ky na Prius III (2010) oficialne nemozem na SK vozit:
"
Toyota Motor Slovakia ako výhradný dovozca vozidiel Toyota a Lexus na Slovensku potvrdzuje, že vozidlo Toyota Prius výrobné číslo karosérie (VIN): JTDKN36U601xxxxxx môže byť vybavené alternatívnymi pneumatikami :

195/55R16 87H, 195/60R16 89H, 205/55R16 91H; na ráfikoch 6Jx16 ET45."

Na základě tohoto potvrzení může pak příslušný registrační úřad provést dodatečný zápis do technického průkazu.
Jiné alternativy nemá výrobce vozidel ani Toyota Motor Czech/Slovakia schváleny k provozu na výše uvedeném vozidle.
Po připsání provedené úhrady na účet Toyoty Motor Slovakia bude potvrzení vystaveno a odesláno na Vámi uvedenou adresu.
"
sevas Palo, ako som ti už inde spomenul, ja mám v techničáku zapísané 195/65 R15 na ráfikoch 6,5Jx15, boli obuté na aute keď som ho doviezol a toto mi zapísali do techničáku. over na polícii či by ti nestačil scan iného techničáku v ktorom to už je zapísané :)
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

ja sa velmi cudujem tomu, ze kazdy mate ine zaznamy vo velkom TP. Ved dnes to policajti tahaju vsetko z databaz, pokial viem, tak svojvolne tam nemozu nic pridat/menit (ja som chcel aby mi zaznacili vacsiu vahu nebrzdeneho privesu), tak nie je mi jasne, ze kazdy tam mate nieco ine. Tato krajina je kocurkovo.
No za opytanie nic neda, tak nech sa spyta.
tomijasan
Člen Týmu

Příspěvek od tomijasan »

no v prvom rade, veľký technický sa vystavuje na okresnom úrade (odbor doprava) a nie na polícii. a špeciálne pri dovezených autách tam napíšu čo im napíšeš do importného dokumentu (či ako sa to volá) a samozrejme ani kreativite sa medze nekladú u mňa zaperlili - ak by ste niekto nevedeli čo tankovať do Priusu tak tam ide 95 + elektrina :D sa na STKčke nasmiali keď to videli :)))
PALO-Prius
Řidič

Příspěvek od PALO-Prius »

No, kazdopadne ked sa dostanem k technickacu od Priusa III, ktory ma 15ky..tak pisem do Toyoty, nech mi to upravia, kedze som za to dal 25 EUR a prd z toho :)

Pripadne si "upravim" ten ich dokument podla toho, co potrebujem a bude klud :mrgreen:
Prius III 2010 Excutive, seda metaliza
http://moje.auto.cz/PALO-Prius/priusik.html
Obrázek
PALO-Prius
Řidič

tomijasan píše:no v prvom rade, veľký technický sa vystavuje na okresnom úrade (odbor doprava) a nie na polícii. a špeciálne pri dovezených autách tam napíšu čo im napíšeš do importného dokumentu (či ako sa to volá) a samozrejme ani kreativite sa medze nekladú u mňa zaperlili - ak by ste niekto nevedeli čo tankovať do Priusu tak tam ide 95 + elektrina :D sa na STKčke nasmiali keď to videli :)))
Tak...rovnako t omam aj ja v technicaku.
Druh paliva / zdroj energie: BA95 + elektrina

Podla mna to bude myslene ako ten "zdroj energie" a potom sa mi to nezda az tak nespravne, lebo clovek s Priusom ide na elektrinu ako zdroj energie (nie benzin).

PS: Mam aj nemecky original technicak a tam je to podobne ako "HYBR. BENZIN/E"
Obrázek
gold1
Člen Týmu

Příspěvek od gold1 »

3 druhy pneu na stejny rafek.Pricemz rozdil prvni a druhe varianty je 19,5mm na prumeru :?: :?: :?:
Ten clovek,ktery tohle orazitkoval nema asi vsech 5 pohromade(anebo ma vadu zraku a spatne to odnekud opsal).Mam na Priusu III v technicaku original od vyrobce 3 rozmery kol--15+16+17!A na kazdy z nich pouze jeden rozmer pneu!!!
Prius III 2014,výbava Prius,černá hvězdná
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

gold1 píše:Mam na Priusu III v technicaku original od vyrobce 3 rozmery kol--15+16+17!A na kazdy z nich pouze jeden rozmer pneu!!!
Samozřejmě, to je nutné pro stejný obvod kola - profilové číslo pneu značí výšku bočnice, ale je to procento z šířky běhounu.
Zeman není můj prezident
gold1
Člen Týmu

Příspěvek od gold1 »

Samozrejme,ze vim co ta cisla znamenaji.Kdyz pisu "prumer" tak myslim celkovy prumer pneumatiky.
Prius III 2014,výbava Prius,černá hvězdná
feliks
Člen Týmu

Příspěvek od feliks »

Zdarec,

nemáte někdo zimní gumy na dojetí (R17 215/45) nebo i celý kola (R15 - R17) s gumama za rozumnou cenu na priuse III.? Nejlíp Brno a okolí, díky ;-)
joshkoo
Člen Týmu

Příspěvek od joshkoo »

Ahoj,

Urgentne potrebujem nové/zánovné elektróny 5*100, r15, ET 39-45, stredová diera 54mm. Môžu byť orig. Toyota,resp. iné kvalitné značky. Môžem aj vymeniť za orig. 17" z Priusu III.gen resp. ich predať.
Diky!

Jožo
manasek
Věčnej rejpal

Příspěvek od manasek »

Budu nabizet..jsou trosku vylezle ven z podbehu..z dvojkoveho priuse..
Přílohy
IMG_20151006_170929.jpg
(212.6 KiB) Staženo 3030 x
IMG_20151006_170923.jpg
(191.89 KiB) Staženo 3030 x
IMG_20151006_170833.jpg
(121.98 KiB) Staženo 3030 x
joshkoo
Člen Týmu

Příspěvek od joshkoo »

manasek píše:Budu nabizet..jsou trosku vylezle ven z podbehu..z dvojkoveho priuse..
Zdravím,

Môžem poprosiť parametre a cenu? Dik!
p1947
Řidič

Příspěvek od p1947 »

Palo-Prius,zajímalo by mě jestli jste dosáhl dopsání do velkého TP možnost používání 15" disků. Mám též P III z r.v.2009 a toyota.cz se odmítla kladně k tomu vyjádřit s tím,že pokud s tím nesouhlasím tak ať požádám zkušebnu o vyjádření /žádost cca za 10 tis.Kč/ ,to nejsem b...... něco dělat za dovozce. Nechápu jak může mít GOLD1 ve velkém TP na autě z r.v.2014 všechny možnosti a to 15",16",17".Dále nechápu ,že napsané jako alternativa 195/60 R16 je oproti originálům na 17" discích o 15 mm větší na průměru a přitom mnou požadované 195/65 R15 jsou jen o 9mm na průměru větší a toyota s tím nesouhlasí. V jiné státě v rámci EU to lze u nás prostě NE. Je tu čím dál větší KOCOURKOV.
PALO-Prius
Řidič

Dostal som oficialny papier z toyoty.cz (na Slovensku nemame zastupenie), ake kolesa mozem pouzivat u nas. Boli tam len 16 a 17ky. Teda 15ky, originaly, na ktorych bol obuty PRIUS z Nemecka sa oficialne nemozu u nas pouzivat. Tak Photoshop pomohol a policajti zaisali aj 15ky...
Obrázek
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

p1947, PALO-Prius: Ono je to, pokud jsem to dobře pochopil, závislé na konkrétní konfiguraci auta (jak vyjíždí z fabriky) a podle toho jsou tam brzdy dimenzované na menší nebo větší váhu vozu. Čili některé (obecně vybavenější) specifikace jsou jakože těžší a mají větší brzdy a některé 15ky by se tam nemusely bezproblémově vejít, a proto to na 15 nemá globální homologaci. Z toho právě vychází importér při zápisu do TP - u některých aut to v českém TP chybí zbytečně a dopsat to jde, u některých ne, je to kus od kusu. (A přeci jen, těžko po importérovi můžete chtít, aby si vyřizoval zkušebnu pro konkrétní vámi sehnané disky..)
Odpovědět

Zpět na „Prius“