Doporučte prosím motor pro T25 kombi

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět

Jaký motor pro kombík?

1,8 vvti 95kw
20
20%
2,0 vvti 108kw
27
28%
2,4 vvti 120kw
4
4%
2,0 D4-D 93kw
23
23%
2,2 D4-D 110kw
19
19%
2,2 D-CAT 130kw
5
5%

Celkem hlasů: 98

stani
Věčnej rejpal

Příspěvek od stani »

To je právě věc názoru. Mě se zas tak moc nelíbila. Ovšem asi lepší než ta stříbrná.
Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
extremehany
Věčnej rejpal

Příspěvek od extremehany »

tak mě jde i o praktičnost, rozhodně bych si po zkušenostech s čenym autem už nekoupil černé, pokud by k němu nedávali bloncku s houbou jako pozornost autosalonu...
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
stani
Věčnej rejpal

Příspěvek od stani »

No jo, problém ale je, že si v tomto segmentu nemůžeš moc vybírat - pokud kupuješ ojetinu. Těch aut zas tak na prodej moc není(můj výběr: Německo 21, převážně stříbrňáky, ČR: 0, ostatní země pár kousků).
stani.1blog.cz
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

Liquidcz: bila s cernymi skly je paradni a bilejch nejezdi moc, rozhodne lepsi nez moje stribrnozelena :-D

co sem procital forum a i se bavil s technikama tak dost veci odchazi pry okolo tech 120kkm, ale taky to nemusi byt pravda, dost zalezi na chovani predchoziho majitele, a zpusobu jakl bylo auto preovozovany....

ten motor je zahul na spojku, setrvak, turbo ma velky tlaky, vstriky jsou jasny u kazdyho naftaka, a to tesneni pod hlavou muzes zprasit po par tisicich klidne, takze to nema s najezdem moc spolecnyho

projel bych se, zaposlouchal bych se do nej, testnul spojku jak zabira, jestli necuka, jak taha turbo, jestli piska/nepiska, jestli neco nehuci nebo nerezonuje atd...

co se tyce rezonance tak mezi 1500-1800 otacek rezonuje dost hlasite plastova hadice do airboxu, oprava je na deset minut s kusem izolacky, a rezonance 1800-2000 oltacek slysitelna pokud mijis prekazku po pravy strane auta tak to je zas napinaci kladka remene od altiku, necha se prelisovat lozisko takze taky pohoda, jinak sem nic neresil

ja treba svoje koupil kdyz melo natoceno 150kkm ale s jasnym a proverenym puvodem a jezdim v klidu, ale jsem smirenej s tim ze se muze cokoli kdykoli podelat a pocitam s tim
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

kadel píše: ...
Vcera jsem se svezl s novym 2,0 TDI Passatem automat, ten silnejsi (125kW?) a musim rict, kam se na to hrabe moje 1,8.
Na druhou stranu bych porad nemenil, pro me je ta 1,8 dostacujici.
To su len pocity, zober stopky do ruk a potom porovnavaj. A na spravnom prevodovom stupni.
Ked sa toci turbo pri 2000 na 6ke a stupim TDI na plyn, tak ta zatlaci a kym ta to ohuri, tak si ani nevsimnes, ze tah uz polavuje, pretoze ...
Jasne, ze atmo rovnakeho vykonu pri 2000 bude mrtvejsia.

Ked uz, tak optimalne otacky pre oba motory a so stopkami. Teda pri rovnakom vykone. Jazdi sa na vykon. Kludne dynamicke zrychlenie do 200 a tej tvojej 1,8 tam nechaj 4ku.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
stani
Věčnej rejpal

Příspěvek od stani »

Podle tý tabulky od bartpa, existuje dokonce i benzíňák 1.6, to jsem ani nevěděl, tady jedna taková rarita je.
Asi se jich moc nevyrobilo, co?
Naposledy upravil(a) stani dne ned 22.07.2012, 23:40, celkem upraveno 1 x.
stani.1blog.cz
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

stani píše:Podle tý tabulky od bartpa, existuje do konce i benzíňák 1.6, to jsem ani nevěděl, tady jedna taková rarita je.
Asi se jich moc nevyrobilo, co?
Pockej, vzdyt 1,6 se dela porad. Sestra 1,6 mela v T25 pred faceliftem a na to normalni jezdeni to stacilo, hlavne to jezdilo do 7 litru
RAV4 HSD FWD
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

CommonUser píše:To su len pocity, zober stopky do ruk a potom porovnavaj. A na spravnom prevodovom stupni.
Ked sa toci turbo pri 2000 na 6ke a stupim TDI na plyn, tak ta zatlaci a kym ta to ohuri, tak si ani nevsimnes, ze tah uz polavuje, pretoze ...
Jasne, ze atmo rovnakeho vykonu pri 2000 bude mrtvejsia.

Ked uz, tak optimalne otacky pre oba motory a so stopkami. Teda pri rovnakom vykone. Jazdi sa na vykon. Kludne dynamicke zrychlenie do 200 a tej tvojej 1,8 tam nechaj 4ku.
Ja si snad ty stopky nekdy budu muset vzit. :-) Ale ne, tohle fakt jelo lip.
RAV4 HSD FWD
Liquidcz
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liquidcz »

KarlosCZ píše:Liquidcz: bila s cernymi skly je paradni a bilejch nejezdi moc, rozhodne lepsi nez moje stribrnozelena :-D

co sem procital forum a i se bavil s technikama tak dost veci odchazi pry okolo tech 120kkm, ale taky to nemusi byt pravda, dost zalezi na chovani predchoziho majitele, a zpusobu jakl bylo auto preovozovany....

ten motor je zahul na spojku, setrvak, turbo ma velky tlaky, vstriky jsou jasny u kazdyho naftaka, a to tesneni pod hlavou muzes zprasit po par tisicich klidne, takze to nema s najezdem moc spolecnyho

projel bych se, zaposlouchal bych se do nej, testnul spojku jak zabira, jestli necuka, jak taha turbo, jestli piska/nepiska, jestli neco nehuci nebo nerezonuje atd...

co se tyce rezonance tak mezi 1500-1800 otacek rezonuje dost hlasite plastova hadice do airboxu, oprava je na deset minut s kusem izolacky, a rezonance 1800-2000 oltacek slysitelna pokud mijis prekazku po pravy strane auta tak to je zas napinaci kladka remene od altiku, necha se prelisovat lozisko takze taky pohoda, jinak sem nic neresil

ja treba svoje koupil kdyz melo natoceno 150kkm ale s jasnym a proverenym puvodem a jezdim v klidu, ale jsem smirenej s tim ze se muze cokoli kdykoli podelat a pocitam s tim
Díky za cenné poznatky.

Dostal jsem odpověď na detailní info ohledně toho bílého Avíka. Prodejce přiznal, že je potřeba vyměnit EGR ventil a dvouhmotnej setrvačník. Máte odhad na tolik tahle oprava vyjde? A bůh ví, co ještě bude potřeba vyměnit. :-) Když tohle blbne, bude se dát s tím odjet po vlastní ose do ČR?
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

tak egr netusim ale dvojhmota jde obvykle ruku v ruce se spojkou a idaho psal neco kolem 25000 esli si dobre pamatuju
Liquidcz
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liquidcz »

KarlosCZ píše:tak egr netusim ale dvojhmota jde obvykle ruku v ruce se spojkou a idaho psal neco kolem 25000 esli si dobre pamatuju
Koukal jsem do Autokely, setrvačník LUK - 39030,- s DPH, Spojková sada LUK 12273,- Kč s DPH. Pěkný. :-)
Liquidcz
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Servis

Příspěvek od Liquidcz »

Když jsme naklepnuli tu otázku oprav, tak kam jezdíte na servis? Do značkového, nebo někam jinam? Doporučte prověřený servis v Praze.
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

ja jezdim zasadne do znackoveho rely servis v Ostrave na Bohuminske
extremehany
Věčnej rejpal

Příspěvek od extremehany »

Liquidcz píše:
KarlosCZ píše:tak egr netusim ale dvojhmota jde obvykle ruku v ruce se spojkou a idaho psal neco kolem 25000 esli si dobre pamatuju
Koukal jsem do Autokely, setrvačník LUK - 39030,- s DPH, Spojková sada LUK 12273,- Kč s DPH. Pěkný. :-)
auto kelly je totiž v poslední době brutálně předražené !! na netu seženeš o dost levněji...
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
stani
Věčnej rejpal

Příspěvek od stani »

Spíš by se měl na nějakého rozhašeného diesela vykašlat, tohle tak docela nechápu....
stani.1blog.cz
Odpovědět

Zpět na „Avensis“