T27 1,8 108 kW 6MT - spotreba a ine ...

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

mno cetl jsem clanek ze treba v cechach se 98 nebo kolik procent Passatu prodalo v nafte, naftaci se prodavaj tolik proto, protoze benzinaky nikdo nekupuje od novoty, aspon ne u velkejch aut

podle stejny logiky bys moh rict ze se lidi zbavujou avensisu s manualnima prevodovkama :-D
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
extremehany
Věčnej rejpal

Příspěvek od extremehany »

KarlosCZ píše:mno cetl jsem clanek ze treba v cechach se 98 nebo kolik procent Passatu prodalo v nafte, naftaci se prodavaj tolik proto, protoze benzinaky nikdo nekupuje od novoty, aspon ne u velkejch aut

podle stejny logiky bys moh rict ze se lidi zbavujou avensisu s manualnima prevodovkama :-D
přesně tak, má slova, psát že v bazarech je 80% naftáků je tedy velmi zavádějící, když se jich prostě 80% i víc prodá :D
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
stani
Věčnej rejpal

Příspěvek od stani »

extremehany píše: přesně tak, má slova, psát že v bazarech je 80% naftáků je tedy velmi zavádějící, když se jich prostě 80% i víc prodá :D
Co je na tom zavádějícího? To je prostě fakt. Běž se tam podívat... A často se jedná o dovoz z Německa.
Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
extremehany
Věčnej rejpal

stani píše:
extremehany píše: přesně tak, má slova, psát že v bazarech je 80% naftáků je tedy velmi zavádějící, když se jich prostě 80% i víc prodá :D
Co je na tom zavádějícího? To je prostě fakt. Běž se tam podívat... A často se jedná o dovoz z Německa.
pokud se prodá mezi 80-90% aut v naftě, tak pokud jich je v bazerech 80%, tak prostě je tam stejně i benzináku vzhledem k počtu podaných. tzn. lidé se stejně zbavují nafty jako benzínu, jde jen o to že kdo na to má, si koupí novější a starší prodá, kdo ne, tak má delší dobu jedno...

podívej se jen na oktávky, kolik jich má nápis TDi a kolik MPi nebo i, TSi nebo tak. osoběn ve svém okolí vím tak o 20-ti naftácích a možná dvou benzínech...
extremehany
Věčnej rejpal

nehledě na to, že nemáš pravdu, teď sem si schválně najel na AAA auto, kde nelze pochybovat že mají nejvíc aut v ČR:

Vyhledal sem podle paliva a vyšlo mi toto:

NAFTA: 2780 nalezených aut
BENZÍN: 3089 nalezených aut

Z toho vyplývá, že pokud se naftáků opravdu prodává o 30% víc jak benzináků a následně je v bazarech víc benzináků, tak to stou naftou tak žhavy nebude, jak psals...

ještě doplnění:

k benzínům je nutno připočíst ještě 105 LPG a 1 CNG vůz, takže jich je celkem 3195 vozů v benzínu

Pokud jsem tedy dobře počítal v bazaru je 53,4% benziňáků oproti 46,6 % naftáků, pokud se tedy prodalo 80% naftáků, vypadá to se "zbavováním" naftáků oproti benzinákům celkem dobře
:D
stani
Věčnej rejpal

Příspěvek od stani »

V AAA jsem pravda nebyl. Ale byl jsem osobně v mnoha bazarech v mém okolí, právě z důvodu koupi jiného auta - abych byl v obraze.
Popisuji co jsem reálně viděl. :wink:
Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

stani: protoze se diesel obecne mnohem vic prodava od novoty tak je proste logicky ze se mnohem vic prodava jako ojetiny, kor u aut vyssich trid kde je lidi proste toci, neni to jak fabie co se s ni v rodine jezdi dokud jezdi...
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

Od novoty se nafťáků prodává víc a po cca 4-5 letech to střílí dál....Protože se začínají objevovat celkem vysoké finanční opravy. U benálu jezdíš dokud Ti auto nezhnije :wink:
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Tak hlavne borci treba porovnavat triedy a to z dovodu nezmyselnosti naftaka v malom aute. Nejake generovane filtre od AAA bez skladby statistiky nema zmysel rozoberat.

Ja mozem dat presne cisla za predaj v DE pre Passata. (cca Avensis).
Predaj Passata znamena 86% na firmu !!! 82% je diesel !!!
Mohol by som z toho dedukovat, ze privatne si domov diesel nekupi, ale nie je to celkom tak.
Podla spravania nasej firmy mozem dedukovat spravanie podobnych firiem.
Firmy dostanu az 45% zlavu uz pri 2 kusoch (kurvarina dneska) a to neslo o nejake TOP vybavy. Ked si vezmem, ze to firmy odpisu, tak najvacsi naklad je prave palivo. Ktore palivo je v EU uprednostnovane, vieme.
Ak sa aj nieco potento, tak v zaruke ide vsetko jednoducho (staci prislub dalsej obmeny vozoveho parku).
Ked si vezmem co stoji Passat 2,5L v USA, tak ta cena nie je nemozna.

Avensis je iny pripad, len polovica aut isla na firmu. V 2010 TTT predala viac benzinov v Avensise cca 52%. Cize podobna skladba ako pri Passate.

Diesel strednej triedy 2-3 rocne auta v bazare znamena vacsinou predaj z firmy. DE ma dnes priemer 5-6 rocnu obmenu, to ale stahuje firemny predaj. Este v 2005 AXA robila prieskum - priemerny nemec ma 2,5 auta za zivot ... dnes neviem.
Je to len marketing systemu.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
dave456
Řidič

Příspěvek od dave456 »

no myslím, že debata se sklouzla úplně jinam. Bavit se o racionální koupi nafta vs. benzín z pohledu financí je hovadina. Prvotní totální nesmysl z pohledu peněz je koupě auta typu Avensis obecně. Utěšování se koupí benzínového s manuálem s vidinou nějaké pravděpodobnosti nižších nákladů je jenom racionalizace "špatné" koupě. Pokud byste to mysleli s náklady vážně, tak je třeba si koupit tramvajenku/vlak a Dačii, kterou za 3 roky vyhodím a koupím znova novou. Bude to stát čtvrtinu a účel to splní stejně (i ta Dačie 3 roky jezdit bude). Když už jsme u těch průzkumů, někde jsem četl, 90% evropanů udělá max 50 km denně. A na tohle stačí každé auto. A na ty občasné dovolené, výlety apod. si musíte kupovat auto za půl mega a víc? A budete tomu říkat jak jste ušetřili za benzínové?? A ty služebky dělají tedy jenom 10%.
Skálopevně jsem přesvědčen, že drtivá většina z nás má Avika proto, protože ho prostě chtějí (líbí se jim, chtějí se takto vozit, jezdí se dobře, lapají na to kočky, chtějí podráždit souseda apod.) a jsou ochotni ty peníze za to utratit.
Litá kola, spojlery, hliníkové pedály, nálepky, pentle apod. jsou přece taky blbost, ale někdo to chce.
Takže vězte, ti co mají dýzla, ho mají s největší pravděpodobností proto, že ho prostě chtějí. Benzín tak samo, prostě si ho chtěli koupit. Proč si lidi koupí boty Adidas, když na rohu u vietnamce mají to samé za třetinu? Skutečně platíte jenom za pocit vyšší kvality o 75% víc?
To Roman Jašek: ti co mění auta po 3-5ti letech, to udělají s jakýmkoli, i s benzínem. Taky vyměníš kalhoty až se ti rozpadnou nebo dřív?

Pojďme řešit ty auta, klidně techniku benzín vs. nafta, ale ne že ta druhá strana jsou kokoti protože si koupili to a to. Všichni asi ví, že benzín z hlediska pravděpodobnosti je prostě spolehlivější a jistější, ale stejně tak všichni ví, že nafta je více "user friendly" (má turbo, prostě lépe jede). Kdo umí a chce řadit, ten dobře, a možná i lépe, potáhne i benzín, ale vyžaduje to nějakou interakci s uživatelem, kterou by třeba moje manželka nezvládla, resp. nechce řešit.

A teď do mě :twisted:...
Avensis 2.0 D-4D, 93 kW, kombi
extremehany
Věčnej rejpal

dave456 píše:no myslím, že debata se sklouzla úplně jinam. Bavit se o racionální koupi nafta vs. benzín z pohledu financí je hovadina. Prvotní totální nesmysl z pohledu peněz je koupě auta typu Avensis obecně. Utěšování se koupí benzínového s manuálem s vidinou nějaké pravděpodobnosti nižších nákladů je jenom racionalizace "špatné" koupě. Pokud byste to mysleli s náklady vážně, tak je třeba si koupit tramvajenku/vlak a Dačii, kterou za 3 roky vyhodím a koupím znova novou. Bude to stát čtvrtinu a účel to splní stejně (i ta Dačie 3 roky jezdit bude). Když už jsme u těch průzkumů, někde jsem četl, 90% evropanů udělá max 50 km denně. A na tohle stačí každé auto. A na ty občasné dovolené, výlety apod. si musíte kupovat auto za půl mega a víc? A budete tomu říkat jak jste ušetřili za benzínové?? A ty služebky dělají tedy jenom 10%.
Skálopevně jsem přesvědčen, že drtivá většina z nás má Avika proto, protože ho prostě chtějí (líbí se jim, chtějí se takto vozit, jezdí se dobře, lapají na to kočky, chtějí podráždit souseda apod.) a jsou ochotni ty peníze za to utratit.
Litá kola, spojlery, hliníkové pedály, nálepky, pentle apod. jsou přece taky blbost, ale někdo to chce.
Takže vězte, ti co mají dýzla, ho mají s největší pravděpodobností proto, že ho prostě chtějí. Benzín tak samo, prostě si ho chtěli koupit. Proč si lidi koupí boty Adidas, když na rohu u vietnamce mají to samé za třetinu? Skutečně platíte jenom za pocit vyšší kvality o 75% víc?
To Roman Jašek: ti co mění auta po 3-5ti letech, to udělají s jakýmkoli, i s benzínem. Taky vyměníš kalhoty až se ti rozpadnou nebo dřív?

Pojďme řešit ty auta, klidně techniku benzín vs. nafta, ale ne že ta druhá strana jsou kokoti protože si koupili to a to. Všichni asi ví, že benzín z hlediska pravděpodobnosti je prostě spolehlivější a jistější, ale stejně tak všichni ví, že nafta je více "user friendly" (má turbo, prostě lépe jede). Kdo umí a chce řadit, ten dobře, a možná i lépe, potáhne i benzín, ale vyžaduje to nějakou interakci s uživatelem, kterou by třeba moje manželka nezvládla, resp. nechce řešit.

souhlas, akorát skoč k vietnamcům a zjistíš že ty adidasky občas v akci stojí mín jak u nich boty co se rozpadnou než vylezeš z obchodu, naproti tomu nakupuji v nike, adidas a spol, a vydrží klidně roky 2. ale je fakt že toto už je off topic
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

dave, celkom pekne si to napisal, ale samozrejme s tymi teniskami nesuhlasim, treba si to vyskusat, potom pochopis (napr pri sporte), detto plati aj u slusnych topanok a pritom tam nie su zasadne cenove rozdiely....

dalsia vec u auta je napr nejaky ten komfort a napriklad bezpecnost - je pravda, ze v tej dacii budes v zapche trcat rovnako ako v bmw 750L ale predsa len su tam iste rozdiely, v hlucnosti, podvozku, aktivnej a pasivnej bezpecnosti....
dave456
Řidič

Příspěvek od dave456 »

jasně, ty boty a srovnání s dačkou je jenom ilustrativní příklad toho, co sem chtěl říct, to nejsou fakta. Jasně, že za ty peníze obvykle dostaneš něco víc.
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

dave456 píše:no myslím, že debata se sklouzla úplně jinam. Bavit se o racionální koupi nafta vs. benzín z pohledu financí je hovadina. Prvotní totální nesmysl z pohledu peněz je koupě auta typu Avensis obecně. Utěšování se koupí benzínového s manuálem s vidinou nějaké pravděpodobnosti nižších nákladů je jenom racionalizace "špatné" koupě. Pokud byste to mysleli s náklady vážně, tak je třeba si koupit tramvajenku/vlak a Dačii, kterou za 3 roky vyhodím a koupím znova novou. Bude to stát čtvrtinu a účel to splní stejně (i ta Dačie 3 roky jezdit bude). Když už jsme u těch průzkumů, někde jsem četl, 90% evropanů udělá max 50 km denně. A na tohle stačí každé auto. A na ty občasné dovolené, výlety apod. si musíte kupovat auto za půl mega a víc? A budete tomu říkat jak jste ušetřili za benzínové?? A ty služebky dělají tedy jenom 10%.

V pohodě, můj (teda manželky) denní nájezd cca 30km/den nebyla jiná volba než benzín....A koupě cca 5 let starý káry v benálu, tím jsem maximálně omezil další budoucí financování oprav auta....Ale jsou tady určitě tací co si koupí diesla do štatlu a tam je ta chyba...Jo jinak nějaký řazení, když na to příjde, trojka mně jede mezi 35 - 150 km/h, jak jste na tom s naftou ?
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
dave456
Řidič

Příspěvek od dave456 »

Roman Jašek píše: V pohodě, můj (teda manželky) denní nájezd cca 30km/den nebyla jiná volba než benzín....A koupě cca 5 let starý káry v benálu, tím jsem maximálně omezil další budoucí financování oprav auta....Ale jsou tady určitě tací co si koupí diesla do štatlu a tam je ta chyba...
souhlas
Roman Jašek píše: Jo jinak nějaký řazení, když na to příjde, trojka mně jede mezi 35 - 150 km/h, jak jste na tom s naftou ?
do toho se pouštět nebudu, myslím, že víš, jak se diesel chová, stejně tak my co jsme měli benzín víme, jak to je :wink:
Odpovědět

Zpět na „Avensis“