podle stejny logiky bys moh rict ze se lidi zbavujou avensisu s manualnima prevodovkama

přesně tak, má slova, psát že v bazarech je 80% naftáků je tedy velmi zavádějící, když se jich prostě 80% i víc prodáKarlosCZ píše:mno cetl jsem clanek ze treba v cechach se 98 nebo kolik procent Passatu prodalo v nafte, naftaci se prodavaj tolik proto, protoze benzinaky nikdo nekupuje od novoty, aspon ne u velkejch aut
podle stejny logiky bys moh rict ze se lidi zbavujou avensisu s manualnima prevodovkama
Co je na tom zavádějícího? To je prostě fakt. Běž se tam podívat... A často se jedná o dovoz z Německa.extremehany píše: přesně tak, má slova, psát že v bazarech je 80% naftáků je tedy velmi zavádějící, když se jich prostě 80% i víc prodá
pokud se prodá mezi 80-90% aut v naftě, tak pokud jich je v bazerech 80%, tak prostě je tam stejně i benzináku vzhledem k počtu podaných. tzn. lidé se stejně zbavují nafty jako benzínu, jde jen o to že kdo na to má, si koupí novější a starší prodá, kdo ne, tak má delší dobu jedno...stani píše:Co je na tom zavádějícího? To je prostě fakt. Běž se tam podívat... A často se jedná o dovoz z Německa.extremehany píše: přesně tak, má slova, psát že v bazarech je 80% naftáků je tedy velmi zavádějící, když se jich prostě 80% i víc prodá
souhlas, akorát skoč k vietnamcům a zjistíš že ty adidasky občas v akci stojí mín jak u nich boty co se rozpadnou než vylezeš z obchodu, naproti tomu nakupuji v nike, adidas a spol, a vydrží klidně roky 2. ale je fakt že toto už je off topicdave456 píše:no myslím, že debata se sklouzla úplně jinam. Bavit se o racionální koupi nafta vs. benzín z pohledu financí je hovadina. Prvotní totální nesmysl z pohledu peněz je koupě auta typu Avensis obecně. Utěšování se koupí benzínového s manuálem s vidinou nějaké pravděpodobnosti nižších nákladů je jenom racionalizace "špatné" koupě. Pokud byste to mysleli s náklady vážně, tak je třeba si koupit tramvajenku/vlak a Dačii, kterou za 3 roky vyhodím a koupím znova novou. Bude to stát čtvrtinu a účel to splní stejně (i ta Dačie 3 roky jezdit bude). Když už jsme u těch průzkumů, někde jsem četl, 90% evropanů udělá max 50 km denně. A na tohle stačí každé auto. A na ty občasné dovolené, výlety apod. si musíte kupovat auto za půl mega a víc? A budete tomu říkat jak jste ušetřili za benzínové?? A ty služebky dělají tedy jenom 10%.
Skálopevně jsem přesvědčen, že drtivá většina z nás má Avika proto, protože ho prostě chtějí (líbí se jim, chtějí se takto vozit, jezdí se dobře, lapají na to kočky, chtějí podráždit souseda apod.) a jsou ochotni ty peníze za to utratit.
Litá kola, spojlery, hliníkové pedály, nálepky, pentle apod. jsou přece taky blbost, ale někdo to chce.
Takže vězte, ti co mají dýzla, ho mají s největší pravděpodobností proto, že ho prostě chtějí. Benzín tak samo, prostě si ho chtěli koupit. Proč si lidi koupí boty Adidas, když na rohu u vietnamce mají to samé za třetinu? Skutečně platíte jenom za pocit vyšší kvality o 75% víc?
To Roman Jašek: ti co mění auta po 3-5ti letech, to udělají s jakýmkoli, i s benzínem. Taky vyměníš kalhoty až se ti rozpadnou nebo dřív?
Pojďme řešit ty auta, klidně techniku benzín vs. nafta, ale ne že ta druhá strana jsou kokoti protože si koupili to a to. Všichni asi ví, že benzín z hlediska pravděpodobnosti je prostě spolehlivější a jistější, ale stejně tak všichni ví, že nafta je více "user friendly" (má turbo, prostě lépe jede). Kdo umí a chce řadit, ten dobře, a možná i lépe, potáhne i benzín, ale vyžaduje to nějakou interakci s uživatelem, kterou by třeba moje manželka nezvládla, resp. nechce řešit.
A teď do mě...
V pohodě, můj (teda manželky) denní nájezd cca 30km/den nebyla jiná volba než benzín....A koupě cca 5 let starý káry v benálu, tím jsem maximálně omezil další budoucí financování oprav auta....Ale jsou tady určitě tací co si koupí diesla do štatlu a tam je ta chyba...Jo jinak nějaký řazení, když na to příjde, trojka mně jede mezi 35 - 150 km/h, jak jste na tom s naftou ?dave456 píše:no myslím, že debata se sklouzla úplně jinam. Bavit se o racionální koupi nafta vs. benzín z pohledu financí je hovadina. Prvotní totální nesmysl z pohledu peněz je koupě auta typu Avensis obecně. Utěšování se koupí benzínového s manuálem s vidinou nějaké pravděpodobnosti nižších nákladů je jenom racionalizace "špatné" koupě. Pokud byste to mysleli s náklady vážně, tak je třeba si koupit tramvajenku/vlak a Dačii, kterou za 3 roky vyhodím a koupím znova novou. Bude to stát čtvrtinu a účel to splní stejně (i ta Dačie 3 roky jezdit bude). Když už jsme u těch průzkumů, někde jsem četl, 90% evropanů udělá max 50 km denně. A na tohle stačí každé auto. A na ty občasné dovolené, výlety apod. si musíte kupovat auto za půl mega a víc? A budete tomu říkat jak jste ušetřili za benzínové?? A ty služebky dělají tedy jenom 10%.
Skálopevně jsem přesvědčen, že drtivá většina z nás má Avika proto, protože ho prostě chtějí (líbí se jim, chtějí se takto vozit, jezdí se dobře, lapají na to kočky, chtějí podráždit souseda apod.) a jsou ochotni ty peníze za to utratit.
Litá kola, spojlery, hliníkové pedály, nálepky, pentle apod. jsou přece taky blbost, ale někdo to chce.
Takže vězte, ti co mají dýzla, ho mají s největší pravděpodobností proto, že ho prostě chtějí. Benzín tak samo, prostě si ho chtěli koupit. Proč si lidi koupí boty Adidas, když na rohu u vietnamce mají to samé za třetinu? Skutečně platíte jenom za pocit vyšší kvality o 75% víc?
To Roman Jašek: ti co mění auta po 3-5ti letech, to udělají s jakýmkoli, i s benzínem. Taky vyměníš kalhoty až se ti rozpadnou nebo dřív?
Pojďme řešit ty auta, klidně techniku benzín vs. nafta, ale ne že ta druhá strana jsou kokoti protože si koupili to a to. Všichni asi ví, že benzín z hlediska pravděpodobnosti je prostě spolehlivější a jistější, ale stejně tak všichni ví, že nafta je více "user friendly" (má turbo, prostě lépe jede). Kdo umí a chce řadit, ten dobře, a možná i lépe, potáhne i benzín, ale vyžaduje to nějakou interakci s uživatelem, kterou by třeba moje manželka nezvládla, resp. nechce řešit.
A teď do mě...
souhlasRoman Jašek píše: V pohodě, můj (teda manželky) denní nájezd cca 30km/den nebyla jiná volba než benzín....A koupě cca 5 let starý káry v benálu, tím jsem maximálně omezil další budoucí financování oprav auta....Ale jsou tady určitě tací co si koupí diesla do štatlu a tam je ta chyba...
do toho se pouštět nebudu, myslím, že víš, jak se diesel chová, stejně tak my co jsme měli benzín víme, jak to jeRoman Jašek píše: Jo jinak nějaký řazení, když na to příjde, trojka mně jede mezi 35 - 150 km/h, jak jste na tom s naftou ?