Rekordní spotřeba
- telleke
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Já teda nevím jaké spotřeby byste chtěli dosáhnout. Jízda ve městě a na krátké trasy je největší žrout paliva. Pokud se vejdete pod 7 litrů můžete být rádi. On ani ten maličký motůrek není totiž tak zázračný aby dokázal papat ve městě 5 litrů na 100.
Maugris: jak dlouho to auto máš? Já bych řekl, že se s tím musíš naučit jezdit. Vědět kdy řadit, jak se rozjíždět bez vytáčení motoru. Já mám Yarise asi rok a půl a prvního půl roku jsem šel se spotřebou pořád dolu. Nejdřív jsem začínal s kombinací na 7,5 a postupně jsem se dostal na necelých 6 litrů. A to nejsem brzda provozu. Naučil jsem se využívat ukazatel spotřeby jako ekonoměr, podle něj řídím nastavení plynu a hotovo.
A to je prosím Verso vyšší a těžší s větším motorem.... u toho se nedá dostat pod 6. Dálky umím i za 5, ale jenom někde. Jinak většinou těch 6... S malým Yarisem je to na všech trasách o cca 0,5l méně.
Maugris: jak dlouho to auto máš? Já bych řekl, že se s tím musíš naučit jezdit. Vědět kdy řadit, jak se rozjíždět bez vytáčení motoru. Já mám Yarise asi rok a půl a prvního půl roku jsem šel se spotřebou pořád dolu. Nejdřív jsem začínal s kombinací na 7,5 a postupně jsem se dostal na necelých 6 litrů. A to nejsem brzda provozu. Naučil jsem se využívat ukazatel spotřeby jako ekonoměr, podle něj řídím nastavení plynu a hotovo.
A to je prosím Verso vyšší a těžší s větším motorem.... u toho se nedá dostat pod 6. Dálky umím i za 5, ale jenom někde. Jinak většinou těch 6... S malým Yarisem je to na všech trasách o cca 0,5l méně.
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
Re: Off-topic
No odo mňa je tu toho neúrekomMaugris píše:
Někde jsem tu při hledání viděl i fotky od uživatele "muco" .
No ale aby som nebol mimo debaty (to by sa mi asi nerátalo
Ale inak som celú dobu išiel 110-130km/h. a spotreba bola na palubnom PC 5,6L.Takže mimo mesto tých cca 6L pri tej rychlosti u mňa spapá ,avšak musím spomenúť,že mám najazdených (pre mňa za 2 mesiace -úctihodných 2400km ).Takže motor je ešte teoreticky v "zábehu"
Tiež som zvedavý,na akej spotrebe sa ustálim
Ale ak bude mať takúto spotrebu aj nadalej,tak budem len a len spokojný za predpokladu,že sa nebude kaziť.
A aby som ešte nezabudol ,1/2 cesty som mal zapnutú klimu
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
škoda že ten start stop systém toyota asi odpískala a ani jinde se nechytnul. Někdy by nebylo špatný vypínat motory centrálním příkazemColli píše:klima v koloně ti zvedne spotrebu klidně o 5 litrů.Né-li víc.
no to neni zly napad ze by na semaforoch a ostatnych miestach kde musis stat bola nejaka wifi alebo nieco co by ti vyplo motor a potom par sekund pred zelenou zaplo
inak muco ty mas start stop ? inak spotrebu mas uz dobru uz ti nepojde moc dole
teoreticky sa da na tom nieco usetrit aj ked to je ako so sporiacimi ziarovkami tiez keby si to preratal tak navratnost je v mesiacoch mozno rokoch ale energiu setria a to je fakt
inak muco ty mas start stop ? inak spotrebu mas uz dobru uz ti nepojde moc dole
teoreticky sa da na tom nieco usetrit aj ked to je ako so sporiacimi ziarovkami tiez keby si to preratal tak navratnost je v mesiacoch mozno rokoch ale energiu setria a to je fakt
- salome
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
S motorem č. 2 jsem skoro na spotřebě maximální motoru č. 1. Tak uvidíme co bude až budu někde stát, naložím spolujezdce, do yarise pračku ...
Rozbitý je to až od osmi litrů
tak to budem řešit pak.
Zatím mám jen ty krátké trasy, klimatizaci nemám a v kolonách nestojím.
Taky to město, mimo město to je takové možná zavádějící označení, asi jde spíš o tu délku trasy, průměrnou rychlost a zastavování = rozjíždění. Umím si představit, že podobně jako teď ta moje cesta ve městě by mohla vypadat i cesta z vesnice A do vesnice B. Průměrně na té cestě stojím třeba 3-4 x na semaforech chvilku na 12 km tam a zpět většinou nikdy.
Rozbitý je to až od osmi litrů
Zatím mám jen ty krátké trasy, klimatizaci nemám a v kolonách nestojím.
Taky to město, mimo město to je takové možná zavádějící označení, asi jde spíš o tu délku trasy, průměrnou rychlost a zastavování = rozjíždění. Umím si představit, že podobně jako teď ta moje cesta ve městě by mohla vypadat i cesta z vesnice A do vesnice B. Průměrně na té cestě stojím třeba 3-4 x na semaforech chvilku na 12 km tam a zpět většinou nikdy.
No, mám Start -stopHenry33 píše:
inak muco ty mas start stop ? inak spotrebu mas uz dobru uz ti nepojde moc dole![]()
A tá spotreba mi nevadí,že nepôjde dole-len nech slúži!!
Dnes som vyskúšal trochu yariska,čo dokáže..na ceste z roboty ma okolnosti dopravnej situácie donutili uskutočniť trochu riskantný manéver -no nie zasa až do nezvratnej nebezbečnej situácie sa dostať späť a rozhodol som sa predbehnuť zo 3 kamiony
Lebo s ich jazdou ma už nasr.. Asi 500m pribrzdieval až na 30-40km rýchlosť akokeby chcel zastaviť.No nemal to asi v úmysle,lebo aj tak nezastavil Tak som mu vypálil (nie zasa do extrému) a predbehol som ich v lavotočivej zákrute a čumel som,
Niežeby bol ten yarisek s 1.0 čo som mal bol zlý,to nie-ale predsalen-toto je fakt iná káva.
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toto leto len cumim,,,moj yaris 2009 1.0 45.000 km trha rekordy v spotrebe..toto leto ked moja rychlost neprekroci 100 km /h dokaze ist na rovne 4l podla palubneho PC ,minule som drzal celu nadrz na 3.8l,co teda ked zoberieme uz znamu odchylku 0,5L tak je to do 4,5l v pohode v lete,,ale chodim sam a nepouzivam velmi casto klimu a maximalna rychlost na dialnici je 100-110km,,jazdim prevazne ten usek kde je vyssia aj tak zakazana..
Cely tyzden som v BA a chodim do prace prevazne po obchvate a v piatok 100km po dialnici,,,keby som bol doma a chodil tzv"okrskovym" sposobom,teda obec 50-60 a mimo obce 80-90 tak urcite udrzim vcelu nadrz na 3.8l v pohode,samozrejme teraz v letnych mesiacoch.V zime mam na palubnom PC maximalne 5.5L/teda 6
Cely tyzden som v BA a chodim do prace prevazne po obchvate a v piatok 100km po dialnici,,,keby som bol doma a chodil tzv"okrskovym" sposobom,teda obec 50-60 a mimo obce 80-90 tak urcite udrzim vcelu nadrz na 3.8l v pohode,samozrejme teraz v letnych mesiacoch.V zime mam na palubnom PC maximalne 5.5L/teda 6