Rekordní spotřeba

vše ohledně modelové řady Yaris
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

Já teda nevím jaké spotřeby byste chtěli dosáhnout. Jízda ve městě a na krátké trasy je největší žrout paliva. Pokud se vejdete pod 7 litrů můžete být rádi. On ani ten maličký motůrek není totiž tak zázračný aby dokázal papat ve městě 5 litrů na 100.

Maugris: jak dlouho to auto máš? Já bych řekl, že se s tím musíš naučit jezdit. Vědět kdy řadit, jak se rozjíždět bez vytáčení motoru. Já mám Yarise asi rok a půl a prvního půl roku jsem šel se spotřebou pořád dolu. Nejdřív jsem začínal s kombinací na 7,5 a postupně jsem se dostal na necelých 6 litrů. A to nejsem brzda provozu. Naučil jsem se využívat ukazatel spotřeby jako ekonoměr, podle něj řídím nastavení plynu a hotovo.
A to je prosím Verso vyšší a těžší s větším motorem.... u toho se nedá dostat pod 6. Dálky umím i za 5, ale jenom někde. Jinak většinou těch 6... S malým Yarisem je to na všech trasách o cca 0,5l méně.
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Jako telleke, ve meste a s takovyma popojizdkama se zazraky nedaji delat a stani v kolone, treba se zapnutou klimou se proste pod 7 nedostane nikdo.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Colli
Řidič

Příspěvek od Colli »

klima v koloně ti zvedne spotrebu klidně o 5 litrů.Né-li víc.
Toyota Yaris 1.0 2007 TS Face
muco
Věčnej rejpal

Re: Off-topic

Příspěvek od muco »

Maugris píše:
Někde jsem tu při hledání viděl i fotky od uživatele "muco" .
No odo mňa je tu toho neúrekom :oops: :wink: :wink:

No ale aby som nebol mimo debaty (to by sa mi asi nerátalo :lol: ),dnes som išiel do Nitry a nazad - boli úseky,kde sú pred Zl.Moravcami rýchl.obmedzenia aj "40" ,kvôli budovaniu dialnice.
Ale inak som celú dobu išiel 110-130km/h. a spotreba bola na palubnom PC 5,6L.Takže mimo mesto tých cca 6L pri tej rychlosti u mňa spapá ,avšak musím spomenúť,že mám najazdených (pre mňa za 2 mesiace -úctihodných 2400km ).Takže motor je ešte teoreticky v "zábehu" 8)
Tiež som zvedavý,na akej spotrebe sa ustálim :wink:
Ale ak bude mať takúto spotrebu aj nadalej,tak budem len a len spokojný za predpokladu,že sa nebude kaziť. 8)

A aby som ešte nezabudol ,1/2 cesty som mal zapnutú klimu
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

Colli píše:klima v koloně ti zvedne spotrebu klidně o 5 litrů.Né-li víc.
škoda že ten start stop systém toyota asi odpískala a ani jinde se nechytnul. Někdy by nebylo špatný vypínat motory centrálním příkazem ;). Byli jsme na dovolený u zvedacího mostu, pravidelně a vždycky na půl hodiny - sedíš si na zahrádce a vedle brblá klidně celou tu půlhodinu nafták ... co na tom, že je venku příjemných 25 a lehký vánek od moře, oni si dřepí v autě a klimatizují... :? Rozum by se měl někdy používat, to jsem chtěl napsat.. :D Popravdě jinak letos jsem klimatizaci ještě moc nepoužil.
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

no to neni zly napad ze by na semaforoch a ostatnych miestach kde musis stat bola nejaka wifi alebo nieco co by ti vyplo motor a potom par sekund pred zelenou zaplo :D

inak muco ty mas start stop ? inak spotrebu mas uz dobru uz ti nepojde moc dole ;)

teoreticky sa da na tom nieco usetrit aj ked to je ako so sporiacimi ziarovkami tiez keby si to preratal tak navratnost je v mesiacoch mozno rokoch ale energiu setria a to je fakt ;)
salome
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od salome »

S motorem č. 2 jsem skoro na spotřebě maximální motoru č. 1. Tak uvidíme co bude až budu někde stát, naložím spolujezdce, do yarise pračku ...
Rozbitý je to až od osmi litrů :) tak to budem řešit pak.
Zatím mám jen ty krátké trasy, klimatizaci nemám a v kolonách nestojím.
Taky to město, mimo město to je takové možná zavádějící označení, asi jde spíš o tu délku trasy, průměrnou rychlost a zastavování = rozjíždění. Umím si představit, že podobně jako teď ta moje cesta ve městě by mohla vypadat i cesta z vesnice A do vesnice B. Průměrně na té cestě stojím třeba 3-4 x na semaforech chvilku na 12 km tam a zpět většinou nikdy.
Obrázek
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Henry33 píše:
inak muco ty mas start stop ? inak spotrebu mas uz dobru uz ti nepojde moc dole ;)
No, mám Start -stop
A tá spotreba mi nevadí,že nepôjde dole-len nech slúži!!
Dnes som vyskúšal trochu yariska,čo dokáže..na ceste z roboty ma okolnosti dopravnej situácie donutili uskutočniť trochu riskantný manéver -no nie zasa až do nezvratnej nebezbečnej situácie sa dostať späť a rozhodol som sa predbehnuť zo 3 kamiony :oops: :oops:
Lebo s ich jazdou ma už nasr.. Asi 500m pribrzdieval až na 30-40km rýchlosť akokeby chcel zastaviť.No nemal to asi v úmysle,lebo aj tak nezastavil Tak som mu vypálil (nie zasa do extrému) a predbehol som ich v lavotočivej zákrute a čumel som, :shock: :shock: -jak vládze ťahať a zrýchliť tento motorík s 1.33 kubaturou...
Niežeby bol ten yarisek s 1.0 čo som mal bol zlý,to nie-ale predsalen-toto je fakt iná káva. 8)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

no to hej yaris vie potiahnut zaklad je ale drzat ho na ten druhej vacke :D potom ide krasne ale ked ti klesnu otacky pod4 myslim tak si v riti :D
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

To hej 8) -Ale má krásny hladký zvuk aj pri tých 4tis. otáčkach,čiže nemal som pocit,žeby som ho kántril :D
Toyota Auris 1.8 hybtid
paloo
Navigátor

Příspěvek od paloo »

Toto leto len cumim,,,moj yaris 2009 1.0 45.000 km trha rekordy v spotrebe..toto leto ked moja rychlost neprekroci 100 km /h dokaze ist na rovne 4l podla palubneho PC ,minule som drzal celu nadrz na 3.8l,co teda ked zoberieme uz znamu odchylku 0,5L tak je to do 4,5l v pohode v lete,,ale chodim sam a nepouzivam velmi casto klimu a maximalna rychlost na dialnici je 100-110km,,jazdim prevazne ten usek kde je vyssia aj tak zakazana..
Cely tyzden som v BA a chodim do prace prevazne po obchvate a v piatok 100km po dialnici,,,keby som bol doma a chodil tzv"okrskovym" sposobom,teda obec 50-60 a mimo obce 80-90 tak urcite udrzim vcelu nadrz na 3.8l v pohode,samozrejme teraz v letnych mesiacoch.V zime mam na palubnom PC maximalne 5.5L/teda 6
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

ked som mal yarisa- tak pre mna nebol problem neprekkrocit 6ku aj cez zimu. a vlete som udrziaval podla palubaku okolo 4,5 pri kombinovanej spotrebe. ako sa hovori-ako si auto naucis....ale zas vsewtko z mierou-zas aby si nebol brzda na ceste. :D
Odpovědět

Zpět na „Yaris“