yaris a LPG

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
josuk
Věčnej rejpal

Re: yaris a LPG

Příspěvek od josuk »

muco píše:ropa prevýšila cenu 100 dolarov za barel kvôli tomu Egyptu ..
a taky bylo v televizi, že u Valašského Meziříčí a u Berouna se možná bude těžit plyn.. :D a diskuze o LPG možná získá jinou dimenzi.. :D

Jinak uspora nákladů za palivo u LPG je jasná. Ovšem je taky jasný, že u auta s dvoj - trojnásobnou spotřebou proti yarisu i ta úspora je taky dvoj - trojnásobná. Přičemž další náklady jako revize zařízení, servis jsou víceméně podobný. Chci říct, že čím menší je spotřeba benzínu, tím méně se alternativní palivo vyplatí.
pavel626
Navigátor

Příspěvek od pavel626 »

Mr.JT píše: Stari yaris 5, 5 litra a po dialnici to je trochu malo na styri valce no nie a uz vobec nie pri 130 km/h :o( to nerobí ani nafta 2.0 :o) a to si mal LPG na autach ktoré myslím používali karburator ? ako mozes zrovnavat dnesné zariadenia LPG a tie v ziguli ?

po dálnici mám tak 6.2 ale o tom se nikdo nebaví já psal spotřebu průměrnou to jen tak pro pořádek Jinak nesrovnávám zařízení nyní a tehdy .Píšu jen svůj názor a zkušenosti.A jen tak mimochodem kdo najezdí 50t km ročně tak si na takové jěždění koupí diesla a nevím zda by byla Yariska nejlepší volbou na takovýhle jěždení tím jí nechci určitě podcenit ale jsou pohodlnější vozy.

josuk napsal: Chci říct, že čím menší je spotřeba benzínu, tím méně se alternativní palivo vyplatí.
pod tuhle větu se podepisuji to je to cojsem chtěl říci ale blbě jsem to formuloval :idea: :wink:
YARIS 1999 1.0, Yaris Verso 2000 1.3 Yaris 2001 1.0
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

No,priznám sa,že som spočiatku (než som pridal poslednu moju reakciu) chcel tiež napísať,že ak najazdím tolko km za rok,tak si yarisa nebudem kupovať ... a benzin už tobôž nie..
Takže ako vidím,nie som sám v tom názore,ale píšem opäť- je to na tom danom človeku,ako sa rozhodne. 8)

A to,čo napísal josuk:
že čím menší je spotřeba benzínu, tím méně se alternativní palivo vyplatí.

Tiež suhlas..Ved ten yaris je už naozaj so spotrebou tak nízko,že mi to všetko pripadá,akokeby sme pomaly od toho auta čakali o chvilu to,aby benzin vyrábal a nie "žral"...
pavel626
Navigátor

Příspěvek od pavel626 »

:onfire: zlatá slova
YARIS 1999 1.0, Yaris Verso 2000 1.3 Yaris 2001 1.0
Colli
Řidič

Příspěvek od Colli »

Litrového yarise nema cenu upgradovat na LPG..K čemu kdyt umí jet na spotřebu za krásných 5 litru. :D
Toyota Yaris 1.0 2007 TS Face
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

No ale 5litrov benzinu a dajme tomu 5litrov plynu je rozdiel .
No rozhodne to treba poooriadne premyslieť.Ono totiž treba rátať aj s tým,že ide o kubaturu 998 cm a tá nádrž niečo bude aj vážiť,takže budeš so sebou voziť o niekolko kg navyše na cetách. Ale nie som tak informovaný,aby som vedel,kolko váži nádrž na plyn. :oops:
bigjoe
Navigátor

Příspěvek od bigjoe »

Mám skúsenosť s pohonom na LPG, dal som si kedysi namontovať do novej Felície, najazdil som asi 170 tis. km bez problémov. Do Yarisa by som ho ale nedával, šetriť treba na správnom mieste. Čo sa spotreby na plyn týka, ( mal som zn. Lovato ) tak podla dokumentácie a aj podla technika, ktorý mi to montoval tak spotreba na LPG je vyššia o 10% a výkon klesne o 5%, čo zhruba zodpovedalo skutočnosti. Je pravda, že 60 litrová nádrž v kufri zavadzia ale predsa podla mňa je prijatelnejšie než nádrž na mieste rezervného kolesa a rezerva sa potom vála po kufri. Dnes by som si asi dobre rozmyslel montovať plyn do auta a do Yarisa už vôbec!
TOYOTA Yaris 1.0 VVTi, r.v. 2009, spotreba 4.7l.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

myslím si,že rezerva nie je v povinnej výbave(teraz ale neviem na 100%,či to tak je) takže nemusí sa válať už nikde .No aj keby v povinnej výbave nebola ,na cesty bez rezervy ani na krok by som nešiel :roll:
Peto
Řidič

Příspěvek od Peto »

Rezervu nemusíš mať, keď máš kompresor a lepiacu sadu alebo pneumatiky zvláštnej konštrukcie (so zosilnenými bočnicami) a snímač tlaku vzduchu na každom kolese.
Toyota Yaris 1,3 Terra Cool 2008
Toyota RAV4 2,0 Valvematic Lux 2013

Obrázek
bigjoe
Navigátor

Příspěvek od bigjoe »

Keby som si kúpil auto, ktoré nemá rezervu, tak by som si rýchlo zadovážil minimálne dojazdovú. Nemohol by som jazdiť bez rezervy.
TOYOTA Yaris 1.0 VVTi, r.v. 2009, spotreba 4.7l.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Peto píše: a snímač tlaku vzduchu na každom kolese.
No, tak toto si namontujem na velkého yarisa :lol: :lol: :lol:
Mr.JT
Člen Týmu

yaris a LPG

Příspěvek od Mr.JT »

Zdravim, tak som tu opat po nejakom case vlastne rok aj jeden den od mantaze LPG do auta. Za ten cas mi na aute prubudlo 51 tis. kilomterov. S LGP som spokojny motor ide tak ako ma. Cena lpg v SR je 0,71 € a N95 1,45. Flash Lube maze.
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

pri tej cene benzinu normlane uvazujem ze by sa to aj oplatilo ;)
ved uz teraz je to pomaly neunosne kolko stoji ten benzin.
keby si aspon ten pridrbany stat trochu spotrebnu dan znbizil aby vykompenzoval cenu ropy :roll:
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

:cry: :cry:
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
CzechLawyer
Člen Týmu

Příspěvek od CzechLawyer »

Zdravim vsechny. Rada bych se zeptala, jestli ma nekdo zkusenosti s tim, jaky je dobry olej do yarise pri LPG.

Myslim, ze panove, kteri si nedokazi predstavit, ze by do Yarise dali LPG, jen nejezdi tak casto, tak maji silacke reci. Kdyby najezdili pres 50 tisic rocne, tak by se taky koukali po alternative.

Fandim Mr.JT a pujdu v jeho stopach, uz o tom nejakou dobu uvazuji, prestavba se mi vrati driv nez do roka. Ale je to o tom, kolik toho najezdite.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“