Zkušenosti
-
- Řidič
Re: Zkušenosti
můj odhad je, že je to klasická ruční brzda s lanky, jako byla v Corolle - chová se to stejně
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
-
- Navigátor
[quote="Vegetus"]Díky, to jsem chtěl slyšet
A taky jsi mi připomněl, že musím nechat vyměnit kotouče a seřídit brzdy, protože se sešláplou nožní brzdou normálně odjedu, prakticky nebrzdí.
Ještě bych měl jeden dotaz, pojedu poprvé na garančku, asi bych ani nemusel, protože auto prodávat nehodlám, v záruce už není, ale spíš abych nechal proměřit stav baterie a na výměnu oleje.
Zajímá mě, jestli se vyměňuje olej i v převodovce stejně pravidelně, jako motorový.
Vim prd a jde mi o to, aby mě nenatáhli jak blondýnu
"Jó paninko, to musíme vyměnit tohle a tamto...."
[/q
Mě bylo v Toyotě při garančce po 90 tis. km (plná prohlídka) řečeno, že olej v převodovce se nemění, pouze se kontroluje každé 3 roky/45 tis. km. Stav baterie údajně kontrolujou, ale jestli je to pravda, to nevím. A to zhoupnutí při stlačení tlačítka ,,P" a nesešlápnutí parkovací brzdy je normální.

Ještě bych měl jeden dotaz, pojedu poprvé na garančku, asi bych ani nemusel, protože auto prodávat nehodlám, v záruce už není, ale spíš abych nechal proměřit stav baterie a na výměnu oleje.
Zajímá mě, jestli se vyměňuje olej i v převodovce stejně pravidelně, jako motorový.
Vim prd a jde mi o to, aby mě nenatáhli jak blondýnu

Mě bylo v Toyotě při garančce po 90 tis. km (plná prohlídka) řečeno, že olej v převodovce se nemění, pouze se kontroluje každé 3 roky/45 tis. km. Stav baterie údajně kontrolujou, ale jestli je to pravda, to nevím. A to zhoupnutí při stlačení tlačítka ,,P" a nesešlápnutí parkovací brzdy je normální.
ex-Corolla Verso 2007, 2,2 100kw
ex-Toyota Prius 2008, 1,5
Toyota Avensis T27 1,8 valvematic 2010
ex-Toyota Prius 2008, 1,5
Toyota Avensis T27 1,8 valvematic 2010
Olej v prevodovce bych doporucil drive, tedy vymenit po 60k km. Jinak baterie se meri normalnim tester toolem, protoze to ukazuje Batery Management Module, takze to uchovava hodnoty a on si je jen stahne a hleda jestli je tam neco "mimo"...
Back in Czech.
Čus borci,
posielam rozpis prác pri garančkách pre Prius II. gen. Snáď sa bude hodit.
http://www.toyota-zilina.sk/uploads/fil ... ybrid).pdf
posielam rozpis prác pri garančkách pre Prius II. gen. Snáď sa bude hodit.
http://www.toyota-zilina.sk/uploads/fil ... ybrid).pdf
olej v převovce bych rozhodně vyměnil.Když slyším "doživotní náplnˇ" ,je mi zle.... Viz. video http://www.youtube.com/watch?v=037cAvY5y3Q
- Pavel Liška
- Věčnej rejpal
Omlouvám se za dotaz,ale nejsem si jistý jestli jsem to četl na foru prius nebo někde jinde.
Chtěl bych na III gen.tažné a někde se to probíralo.
Chtěl bych na III gen.tažné a někde se to probíralo.
Myslím, že to je v návodu nebo někde jsem to četl (v papírech od Toyoty).
Vozidlo není určeno k tahání přívěsného vozíku nebo ostatních zařízení.
Tak nějak to tam bylo
Vozidlo není určeno k tahání přívěsného vozíku nebo ostatních zařízení.
Tak nějak to tam bylo
-
- Řidič
Tazne nejde namontovat to sis měl pořídit naftu. Neblbni.
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
- Pavel Liška
- Věčnej rejpal
Na dotaz ohledně pneu.
dovolte nám prosím, vrátit se k Vám s naší odpovědí.
Rozměr 215/50 R17 91V má výrobce vozidel Toyota schválen k provozu na vozidle JTD33. Toyota Motor Czech tedy může vystavit potvrzení v následujícím znění:
"Potvrzujeme, že na výše uvedené vozidlo mohou být montovány pneumatiky a ráfky o rozměru:
7J X 17 ET45; 215/50R17 91V."
V případě, že budete mít zájem o vystavení potvrzení s uvedeným zněním, potvrďte nám prosím tuto skutečnost a sdělte adresu pro jeho odeslání. Potvrzení se zasílá na dobírku za 600,- Kč.
Dále bychom rádi pro Vaši informaci uvedli, že homologace rychloměru připouští toleranci ukazatele rychlosti vozidla na vyšší hodnotu. V praxi se u vozidel liší rychlost tachometru vozidla od zkušebních rychlostí. Povolená tolerance - viz níže uvedený vzorec pro výpočet tolerance
dovolte nám prosím, vrátit se k Vám s naší odpovědí.
Rozměr 215/50 R17 91V má výrobce vozidel Toyota schválen k provozu na vozidle JTD33. Toyota Motor Czech tedy může vystavit potvrzení v následujícím znění:
"Potvrzujeme, že na výše uvedené vozidlo mohou být montovány pneumatiky a ráfky o rozměru:
7J X 17 ET45; 215/50R17 91V."
V případě, že budete mít zájem o vystavení potvrzení s uvedeným zněním, potvrďte nám prosím tuto skutečnost a sdělte adresu pro jeho odeslání. Potvrzení se zasílá na dobírku za 600,- Kč.
Dále bychom rádi pro Vaši informaci uvedli, že homologace rychloměru připouští toleranci ukazatele rychlosti vozidla na vyšší hodnotu. V praxi se u vozidel liší rychlost tachometru vozidla od zkušebních rychlostí. Povolená tolerance - viz níže uvedený vzorec pro výpočet tolerance
Nazdar priusaci.Idem si v pondelok pre priusa 2011.Chcem sa vas spytat, ze ake mate skusenosti s hrdzou.Majitel mi poslal fotky motora a je dost spinavy a sroby a drziak vzduch. filtra je hrdzavy.Dakujem.
foto mozem poslat.
foto mozem poslat.
Hm. Za 4 roky rez? Asi by byt mohla. Ale rozhodne ne jenaka vyznamna... Leda by to bylo treba bourane..
Back in Czech.
- Pavel Liška
- Věčnej rejpal
Motorový prostor hrůza ato v tříletém autě.Nevím jestli se někdo snažil motorový prostor vylepšit vodou,ale vše kovové zrezlé a ALU. komponenty zaoxidované.
Pavel Liška píše:Motorový prostor hrůza ato v tříletém autě.Nevím jestli se někdo snažil motorový prostor vylepšit vodou,ale vše kovové zrezlé a ALU. komponenty zaoxidované.
Mas troj rocneho priusa a tiez hrdzavie?
Dost ma ta hrdza odstrasuje od kupy.Mal som verso 2009 a okolie motora bolo celkom bez hrdze ale zato podvozok a vyfuk bol hrdzavy.