Nová COROLLA 2019
Re: Nová COROLLA 2019
Proto mám raději sedan. 

//Corolla 1.6 Valvematic M/T - 2013//
Corolla 1.6 VVT-i Hatchback M/T - 2002
Corolla 1.4 Sedan M/T - 1996
Corolla 1.6 VVT-i Hatchback M/T - 2002
Corolla 1.4 Sedan M/T - 1996
paket extra, paket style plus, Vyhřívání předních a zadních sedadel, Parkovací asistent, Traveller Assist Detect, barva až s těmito pakety a příplatky je to +- na úrovni výbavy Selection. Ceníková cena Octavia kombi kolem 850 tis, ceníková cena Corolly TS 2,0 Hybrid - 784 tis a musím zdůrazit slovo ceníková cena, nechci zde srovnávat neceníkové nabídky, jelikož jak Škoda tak Toyota pak prodá za ceny reálně nižší. Dokonce již někteří prodejci na internetu nabízejí "skladové" Corolly se slevou v řádu destítek tis. Já mám slevu na autě přes 100 tis z ceníkové ceny, na Škodovku co vím tak dostanu reálně podobnou slevu.Luke_Luke píše:Ja dosel k 823tis, takze jsem asi klikal podobne
Nicmene ty jejich skladovky jsou cenama jinde, stejne tak jak bude jinde Corolla koupena na firmu
Pri porovnavani vybav, co chybelo v Oktavce, co jsi musel doklikat?
Abych pravdu rekl, tak konkurent v mych ocich pro Corollu TS je spise Proceed, vybava vysoka uz v zakladu, vzhled skvely a 599manual a 644automat se bude tezko prekonavat
Co se Kia Proceed týče, tak jasně pokud by stálo to samé co Toyota nebo např. Škoda či Honda, tak to auto neprodá. Prostě zvuk a image značky Kia není stejný jako mají předchozí zmínění.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Nová COROLLA 2019 alebo Yaris-Aygo - motorom od SUZUKI ???
.....zákulisní zprávy z ženevského autosalonu ale naznačují využití přeplňovaných tříválců od Suzuki.
http://www.auto.cz/toyota-suzuki-spolup ... nga-128381
.....zákulisní zprávy z ženevského autosalonu ale naznačují využití přeplňovaných tříválců od Suzuki.
http://www.auto.cz/toyota-suzuki-spolup ... nga-128381
preco vlastne porovnavate octaviu s hybridnou toyotou? Ved to sa ani neda porovnat. Uplne zbytocna tema. Kvalita a spolahlivost hybridov je na 1.mieste vo svete. A na vw group pocuvam same staznosti. Taxiky hybridne toyotacke robia miliony kilometrov bez poruchy. Fakt toto mam pisat na toyota fore?
Nechcel som sa nikoho dotknut ani urazit, ale to uz je do nebe volajici velebny pane. Jo, mate pravdu cecilko
Nechcel som sa nikoho dotknut ani urazit, ale to uz je do nebe volajici velebny pane. Jo, mate pravdu cecilko
Corolla sedan hybrid 2019 Full + VIP + NAV
co tak zalozit nove vlakno Octavia versus Corolla a vyrikat si to tam? 

Chlapi ale no nohami na zem da sa to porovnat, corolla je draha ako pxxx ved ked mam mesec penazi pozram sa kde ich mozem minut aj inde za inu vec, hybrid nehybrid neviem preco by sa nemohlo porovnavat ved az taky eko neni ved kolko emisii ide na vyrobu baterii ... hmm? spotreba nizsia ano ale rozdiel v cene? spotreba nizsia ano ale iba v meste ... atd to je tema ako benzin ci nafta kazdy nech si zvoli podla seba, skor sa zamerajme na fakty ako su spracovanie, vybava, cena ... v spracovani su tu spominane toyota kia skoda na rovnakej urovni, odhlucnenie auta jednoznacne toyota na konci, a hlavna vec value for money toyota aktualne nie je, v inych znackach je za 5tis EUR/150tis KC menej uz viac vybavy ako v corolle takze tak, ja viem ze niektory su zatazeny na znacku mne je to nejak jedno beriem dobru ponuku na 5 rokov, zial po sucasnej corolle to uz nebude ta nova ak sa ceny nezmenia
corolla 1.6 cvt 2018 1G2 excutive a priatelkyn auris HSD 2016 biela trend+ // ex clio 1.5 dci, golf plus 1.9 tdi, megane II 1.6, megane II 1.5 dci, passat 2.0 tdi, superb 2.0 tdi 4x4, mondeo 2.0 tdci
@Kocúr
Noha bola tam.kde ma byť. A áno tá ruka je zvyk z manuálu.
Ale to je ozan iba iba (zlo)zvyk.
@rogerer
Ak by si čítal ten príspevok s odkazom k foto tak som tam písal ako som sedel. Navyše ten rozdiel je viditeľný aj na prednom sedadle kde v sedane som mal koleno pod palubkou a v TS som sedel viac vzadu.
Popravde posed v oboch bol mierne odlišný. Pravdepodobne tvarovanim a celkovou mnou nastavenou polohou.
Ale priestor tam stále bol dostatočný, či už som bol viac vpredu alebo vzadu.
A určite sa dôslednejšim nastavením v TS dá dosiahnuť priestor obdobný tomu v sedane.
Noha bola tam.kde ma byť. A áno tá ruka je zvyk z manuálu.
Ale to je ozan iba iba (zlo)zvyk.
@rogerer
Ak by si čítal ten príspevok s odkazom k foto tak som tam písal ako som sedel. Navyše ten rozdiel je viditeľný aj na prednom sedadle kde v sedane som mal koleno pod palubkou a v TS som sedel viac vzadu.
Popravde posed v oboch bol mierne odlišný. Pravdepodobne tvarovanim a celkovou mnou nastavenou polohou.
Ale priestor tam stále bol dostatočný, či už som bol viac vpredu alebo vzadu.
A určite sa dôslednejšim nastavením v TS dá dosiahnuť priestor obdobný tomu v sedane.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
Toyota, ked spusti nejaky motor, tak s tym motorom nie su nejake problemy Vyzera to aj s tymto 2.0 hybridom, ze nebudu problemy. Zatial tu nikto nenapisal ake problemy mal VW tym padom aj koncern, cca 4 roky dozady, tykalo sa to 1.2 a 1.4 TSI, ked sa im natahovali retaze a ten kto to nezbadal mohol motor vyhodit. Bola to obrovska hanba aku si VW spravil, dokonca v Holandsku poistovne nechceli poistovat auta s tymto motorom. Ja som si kupil golfa pred 3 rokmi, ale uz s klinovym remenom. Este 2 roky sa povozim a idem kupovat pravdepodobne corrolu hatch., alebo RAV4.
Honda civic 2003-2007
Toyota avensis 2006-2015
Toyota yaris 2015-2018
VW golf 7 sportsvan 2016-
Toyota auris 1.6 97kw executive 06-2018-
Toyota avensis 2006-2015
Toyota yaris 2015-2018
VW golf 7 sportsvan 2016-
Toyota auris 1.6 97kw executive 06-2018-
Maross: ked idem do spanielska tak si chcem sadnut do auta s pocitom ze nic sa mi po ceste nepokazi. A to v toyote mam. Neviem ci do octavie by som sadal s takym pocitom.
Zase je tam aj ten komfort jazdy. Jazda s dsg vs. e-cvt. To sa neda porovnat. Ale jasne, kazdy nech si kupi co chce
Corolla je najpredavanejsie auto na svete, tak myslim ze aj to nieco znamena
Zase je tam aj ten komfort jazdy. Jazda s dsg vs. e-cvt. To sa neda porovnat. Ale jasne, kazdy nech si kupi co chce
Corolla je najpredavanejsie auto na svete, tak myslim ze aj to nieco znamena
Corolla sedan hybrid 2019 Full + VIP + NAV
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 22:24, celkem upraveno 1 x.
Toto je velmi odvazne tvrdenie, hlavne ak minulost ho vyvracia. Skusme tak pozriet na 1.8 benzin v avensisoch pred 2006, alebo 1.33 v aurisoch/yariskach. 2.2 D-CAT a tesnenie pod hlavou. Ano, musim uznat, ze na niektore z nich dala toyota predlzenu zaruku a vymienali ich, ale az potom, co sa dokazalo, ze maju problem.marian111 píše:Toyota, ked spusti nejaky motor, tak s tym motorom nie su nejake problemy Vyzera to aj s tymto 2.0 hybridom, ze nebudu problemy.
Ale uznam ti, ze povacsine maju motory spolahlive.
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
Mam corollu 2018 cvt a firemny ceed 2018 uz ten novy s dct a poviem vam ten ceed je ozaj pecka bol som uz aj v novej corolle ale ten ceed je spracovanim ozaj o triedu vyssie
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Taky jsem zastance Toyoty, ale po svezeni v Ceedu musim uznat, ze to neni takovy srot jako ty predchazejici generace, je to velmi srovnatelne auto, velky rozdil je v tom, ze motor, ktery nejak jede se tam da koupit i za 550tis, coz bohuzel u nove Corolly je az od 685tis. Nicmene, ja nemluvil o Ceedu, ale o Proceedu a to je sakra rozdil, jak ve vzhledu(o tom by se Toyote nebo Skodovce mohlo zdat - prestoze nova Corolla vypada nejlip ze vsech generaci, teda pokud nepocitam ty ze 70let), tak ve vybave, tam je vice mene jedna vybava a neni nic potreba dokupovat, pouze automat.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

Luke_Luke, presne ako vravis, jeden z kolegov okrem toho ze pozera na renault megane, tak pozera aj na kiu ceed/proceed. Vyzera podla mna velmi pekne. Vybava vobec nie je zla, pravdepodobne aj porovnatelna. A cena je ovela nizsia. A popravde, ak by som mal 2 podobne auta a jedno bude spolahlivejsie ako druhe, ale rozdiel v cene co ja viem 25 000 vs 30 000 eur, tak zoberiem to za 25. Tych 5000 eur je dost velky rozdiel.
Milano, k Mazde6, dostanes o trochu vacsie auto za trosicka vyssiu cenu - hlavne ak hladas automat a podobnu vybavu. Preto to tu stale spominam, ze Corolla je super, ale pri tej cene, ktoru pytaju, ma uz dost velku konkurenciu a existuju aj pre vela ludi zaujimavejsie ponuky.
Jednoducho v minulosti clovek nemal nad cim rozmyslat a kupoval Corollu/Auris, teraz uz musi premyslat, ci chce Corollu alebo zalovi aj u inych znaciek.
Ja budem kupovat auto za take 2-3 roky pravdepodobne a preto pozeram, co prichadza teraz na trh (za 2-3 roky budu odchytane detske muchy). A kedze chcem rodinny kombik, s normalnejsim motorom a automatom, skoncil som na rozhodovani pri Corolle 2.0H alebo pri Mazde6 2.0auto/2.5auto. Ak chcem aj lepsiu audiosustavu, pri Corolle musim zobrat executive a JBL balik co je cca 30500 eur. Mazda6 2.5 automat vo vybave revolution stoji okolo 34000 eur. Pri rozdiele ceny okolo 10% a to, ze M6 bude urcite zabavnejsie auto a je k tomu aj vacsie, tak mam stale nad cim premyslat... Ak by Corolla v tej vybave bola pod 27000, tolko nerozmyslam. Takto som stale viac a viac prikloneny k M6...
Milano, k Mazde6, dostanes o trochu vacsie auto za trosicka vyssiu cenu - hlavne ak hladas automat a podobnu vybavu. Preto to tu stale spominam, ze Corolla je super, ale pri tej cene, ktoru pytaju, ma uz dost velku konkurenciu a existuju aj pre vela ludi zaujimavejsie ponuky.
Jednoducho v minulosti clovek nemal nad cim rozmyslat a kupoval Corollu/Auris, teraz uz musi premyslat, ci chce Corollu alebo zalovi aj u inych znaciek.
Ja budem kupovat auto za take 2-3 roky pravdepodobne a preto pozeram, co prichadza teraz na trh (za 2-3 roky budu odchytane detske muchy). A kedze chcem rodinny kombik, s normalnejsim motorom a automatom, skoncil som na rozhodovani pri Corolle 2.0H alebo pri Mazde6 2.0auto/2.5auto. Ak chcem aj lepsiu audiosustavu, pri Corolle musim zobrat executive a JBL balik co je cca 30500 eur. Mazda6 2.5 automat vo vybave revolution stoji okolo 34000 eur. Pri rozdiele ceny okolo 10% a to, ze M6 bude urcite zabavnejsie auto a je k tomu aj vacsie, tak mam stale nad cim premyslat... Ak by Corolla v tej vybave bola pod 27000, tolko nerozmyslam. Takto som stale viac a viac prikloneny k M6...
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty