Zkušenosti
Re: Zkušenosti
No, a bulvár má zase o čom písať
Zrazu je z toho "softwarový problém".

Zrazu je z toho "softwarový problém".
Toyota Prius 2010
Režim brzdy
Zdravím, jakou máte zkušenost s režimem "brzda" kdy na křižovatce nebo v kopci stisknete tlačítko pro brzdu, nebo dokonce vypnete vozidlo? Mě se totiž velmi často stává, že se po zabrždění nebo vypnutí, se celé auto zhoupne několikrát dopředu a zpět, tedy jako by byla mezi koly a tou brzdou velká vůle. Není to jako u některých aut, že po stisku tlačítka brzdy čelisti sevřou kotouče a auto stojí. Tady mi přijde že se jakoby "zařadí rychlost" ale auto má dost vůli a houpe se. Konkrétně Prius II gen. Někdy při parkování v kopci mám nepříjemný pocit, že by se vahou auta mohlo něco poškodit v motoru nebo převodovce.
Nectes manual a nepremyslis o tom, co tam je vlastne za tu prevodovku..... Takze, pro parkovani v kopci mas zastavit se stlacenou brzdou, seslapnout paku parkovani brzdy a stisknout tlacitko P. Pote uvolnit pedal brzdy.
Jde o to, ze auto vzdy popojede (nebo se zavlni), protoze staly prevod je realizovan pres elektromotor a tim padem nema zadne takove veci jako rychlosti nebo pomalosti. Brzdy se pri tomto ukonu vubec neuplatnuji. Je tedy nutne prip parkovani ve velkych kopcich pouzivat tu slapaci parkovaci brzdu (zasekava pohylivou hridel proti plasti prevodovky aby se neotocil elektromotor ani o milimetr).

Jde o to, ze auto vzdy popojede (nebo se zavlni), protoze staly prevod je realizovan pres elektromotor a tim padem nema zadne takove veci jako rychlosti nebo pomalosti. Brzdy se pri tomto ukonu vubec neuplatnuji. Je tedy nutne prip parkovani ve velkych kopcich pouzivat tu slapaci parkovaci brzdu (zasekava pohylivou hridel proti plasti prevodovky aby se neotocil elektromotor ani o milimetr).
Back in Czech.
Manuál mám jen v Němčině a český se sehnat nedá. I když na III gen. ano a tam to zřejmě bude totéž. Představu o tom, jak ta "brzda" funguje samozřejmě mám, spíš mě zajímalo, zda je to běžné, nebo už tam mám nějakou vůli. Mám auto z druhé ruky, tak nemůžu porovnat.
Vuli? Jako kde? v cem? jako v elektromotoru? Mezi cim a cim? (ted prosim neodpovidat cimcarara cim cim cim..
).
A ano, je to narposto bezne i na "temer rovine"...

A ano, je to narposto bezne i na "temer rovine"...
Back in Czech.
Díky, to jsem chtěl slyšet
A taky jsi mi připomněl, že musím nechat vyměnit kotouče a seřídit brzdy, protože se sešláplou nožní brzdou normálně odjedu, prakticky nebrzdí.
Ještě bych měl jeden dotaz, pojedu poprvé na garančku, asi bych ani nemusel, protože auto prodávat nehodlám, v záruce už není, ale spíš abych nechal proměřit stav baterie a na výměnu oleje.
Zajímá mě, jestli se vyměňuje olej i v převodovce stejně pravidelně, jako motorový.
Vim prd a jde mi o to, aby mě nenatáhli jak blondýnu
"Jó paninko, to musíme vyměnit tohle a tamto...." 

Ještě bych měl jeden dotaz, pojedu poprvé na garančku, asi bych ani nemusel, protože auto prodávat nehodlám, v záruce už není, ale spíš abych nechal proměřit stav baterie a na výměnu oleje.
Zajímá mě, jestli se vyměňuje olej i v převodovce stejně pravidelně, jako motorový.
Vim prd a jde mi o to, aby mě nenatáhli jak blondýnu

-
- Řidič
Ano, auto se "zhoupne" i na rovině, pokud dám pouze P. Když se houpat nechci, zatáhnu zároveň ruční brzdu (na Aurisu je klasická ručka)
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
Ano a opet... je to jen o tom trochu si predstavit jak to v tom aute vypada....
Mimochodem Tuzezlypse, kdyz rikas rucka, da se s tim pres rucni brzdu otocit na snehu a ledu?
Mimochodem Tuzezlypse, kdyz rikas rucka, da se s tim pres rucni brzdu otocit na snehu a ledu?
Back in Czech.
-
- Řidič
to je dobrá otázka - já nevím, nezkoušela jsem se otáčet přes ručku na sněhu a ledu nikdy, ani v klasickém autě... asi na takové srandy nemám ty správné buňky. Netuším, jak by se to chovalo.
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
Pripadne jestli se jde rozjet s rucni brzdou a zadni kola zustanou stat. Je to dotaz k tomu, jestli je ta rucni brzda taky "by wire" nebo jeste poctive lanovody a na pakny v zadnich bubnech.. 

Back in Czech.