Zkušenosti

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
Pavel Liška
Věčnej rejpal

zkušenosti

Příspěvek od Pavel Liška »

Už jste někdo zkoušel kolik litrů benínu je v nádrži jak začne blikat kontrolka ve třetí gen.-1.8. V manuálu jsem našel,že jak začne blikat,tak je v nádrži 6 nebo méně,ale více věřím praxi.Ve všech manuálech jsou psané určité parametry,ale praxe bývá jiná.Jak jsem bral nové aygo,tak na palivoměru svítily dva obdelníčky a prodejce mě ubezpečoval,že tam bude víc benzínu.Nevím kolik tankují do nových aut v Kolíně,ale tak kde jsem pracoval,tak se tankovalo do nových aut stejné množství.Také se mě potvrdilo,že u mého bývalého ayga byla rezerva menší,než bývá obvyklé.
Tomi87
Navigátor

Příspěvek od Tomi87 »

Jak začne blikať posledný dielik nádrže, dojazd je ešte cca 35 - 40 km. Jak klesne dojazd na 0 km, nedostanem do nádrže viac ako 40 litrov.
Čiže aby som odpovedal na tvoju otázku, keď mi začne blikať kontrolka, v nádrži mi ostáva cca 7 litrov (ak beriem, že má skutočne 45 l), čo je cca 150 km.
Prius 2012
Obrázek
Pavel Liška
Věčnej rejpal

zkušenosti

Určitě už vím,že při spotřebě podle p.p. 4.0L najedu od okamžiku kdy začne blikat kontrolka 150 km.Podle skutečné spotřeby,kterou jsem měřil 1150km
55.5 L mě ukazoval p.p. 4.5L,ale po přepočtu to vychází 4.82 L na sto.Tak rezerva vychází jak píše tomi 87 cca 7L.Je faktem,že ujetá vzdálenost,kterou jsem najel je o něco menší než co ukazuje tachometr,ale u mě je to dané tím,že mám menší rozměr pneu.Podle t.p. mám mít v rozměru 16 pneu 195-60 r16,ale mám rozměr z cecilky 205-50 r16.
Jaroslavn
Navigátor

Re: zkušenosti

Příspěvek od Jaroslavn »

Pavel Liška píše:Určitě už vím,že při spotřebě podle p.p. 4.0L najedu od okamžiku kdy začne blikat kontrolka 150 km.Podle skutečné spotřeby,kterou jsem měřil 1150km
55.5 L mě ukazoval p.p. 4.5L,ale po přepočtu to vychází 4.82 L na sto.Tak rezerva vychází jak píše tomi 87 cca 7L.Je faktem,že ujetá vzdálenost,kterou jsem najel je o něco menší než co ukazuje tachometr,ale u mě je to dané tím,že mám menší rozměr pneu.Podle t.p. mám mít v rozměru 16 pneu 195-60 r16,ale mám rozměr z cecilky 205-50 r16.
S tím rozdílným skutečným používaným rozměrem pneu a rozměrem zapsaným v TP docela riskuješ. Kdybys nedej bože měl nějakou nehodu, tak pojišťovny dělají kvůli tomuhle problémy s plněním.
ex-Corolla Verso 2007, 2,2 100kw
ex-Toyota Prius 2008, 1,5
Toyota Avensis T27 1,8 valvematic 2010
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

TVL co s tím furt kdo mlatite... Když má jiné pneu tak by nejdříve musela pojišťovna dokázat, že jiný rozměr pneu byl přímo souvislý se způsobením nehody.....
Furt jen omylani toho, jak nesmíte mit jiné pneu... Dejte si voraz... Použijte hlavu a ne jen to co jste někde zaslechli..
Back in Czech.
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

aczasa píše:TVL co s tím furt kdo mlatite... Když má jiné pneu tak by nejdříve musela pojišťovna dokázat, že jiný rozměr pneu byl přímo souvislý se způsobením nehody.....
Furt jen omylani toho, jak nesmíte mit jiné pneu... Dejte si voraz... Použijte hlavu a ne jen to co jste někde zaslechli..
neviem ako je to v CR, v kratkosti popisem ako je to v SR: podla nasich zakonov vozidlo ktore nema predpisany rozmer pneu (to je taky, ktory je zapisany v TP) je technicky nesposobile na premavku.

A teraz uz iba staci ist pozriet do podmienok poistenia, cast vyluky z plnenia nahrady skody: ak vozidlo nie je technicky sposobile na jazdu v cestnej premavke, poistovna ma pravo plnenie kratit alebo uplne odopriet.

3x hadaj, ci svoje pravo vyuzije.
Jaroslavn
Navigátor

Příspěvek od Jaroslavn »

matus69 píše:
aczasa píše:TVL co s tím furt kdo mlatite... Když má jiné pneu tak by nejdříve musela pojišťovna dokázat, že jiný rozměr pneu byl přímo souvislý se způsobením nehody.....
neviem ako je to v CR, v kratkosti popisem ako je to v SR: podla nasich zakonov vozidlo ktore nema predpisany rozmer pneu (to je taky, ktory je zapisany v TP) je technicky nesposobile na premavku.

A teraz uz iba staci ist pozriet do podmienok poistenia, cast vyluky z plnenia nahrady skody: ak vozidlo nie je technicky sposobile na jazdu v cestnej premavke, poistovna ma pravo plnenie kratit alebo uplne odopriet.

3x hadaj, ci svoje pravo vyuzije.
Přesně takhle je to i u nás, není to nic z doslechu, ale informace od pojišťováka. Policie u nehody zapisuje rozměr pneu do protokolu. Prostě ta pojišťovna není blbá, vždycky hledá jak ušetřit a rozměr a stav pneu je prý jedna z prvních věcí, která je zajímá.
ex-Corolla Verso 2007, 2,2 100kw
ex-Toyota Prius 2008, 1,5
Toyota Avensis T27 1,8 valvematic 2010
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

Já taky mám za to, že to tak je. Asi jako když ti naměřili jedno pivo. Automaticky ti plnění odmítnou a můžeš zkusit dokazovat, jak nepatrný vliv to podle znalců mělo.
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

udo píše:Já taky mám za to, že to tak je. Asi jako když ti naměřili jedno pivo. Automaticky ti plnění odmítnou a můžeš zkusit dokazovat, jak nepatrný vliv to podle znalců mělo.
nechcem obhajovat pitie za volantom, ale zaroven jedno pivo/pohar vina nepovazujem za rizikovy faktor pri jazde. Hodnota do 0.2 promile moze byt prirodzenou reakciou tela na potravu, takze ak nafukas do 0.2 promile a uvedies, ze si alkohol nekonzumoval, tak poistovna ti plnenie kratit nemoze.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Nemate pravdu... protoze se pohybujete na spatnem hristi.... To, ze to pojistovna "automaticky odmitne", neznamena, ze na to ma pravo.. vy vocasove... A to zduvodneni je dost chabe, protoze nehod s nezpusobilymi vozidly je hodne... napriklad i jizda s nepojistenym vozidlem.. tak si dejte caj a pak se nenechte osravat od pojistoven hned z prvni dobre...
Naposledy upravil(a) aczasa dne stř 04.12.2013, 11:24, celkem upraveno 1 x.
Back in Czech.
Pavel Liška
Věčnej rejpal

zkušenosti

Toto jsem našel na foru kde se řeší tento problém.

To o těch pojišťovnách je v česku dobrej brak, asi jako reklama na OB pro comfort :D
Oni to hajzli zkouší, ale když na ně člověk vytáhne posudek, že rozměr pneumatiky neměl žádný příděl při autonehodě tak nemůžou nic udělat. Tohle je ze zdroje který pracuje v pojišťovně.
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

Naprosto s vámi pánové souhlasím. Pojišťovna to skoro vždycky zkusí a vy, pokud je to opravdu ptákovina, skoro vždycky máte slušnou šanci, že jí to nejpozději u soudu rozmluvíte. To ovšem nic nemění na tom, že je lepší = jednodušší a levnější nechlastat a nedávat neschválené pneumatiky, pokud k tomu není dost dobrý důvod.
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

aczasa píše:Nemate pravdu... protoze se pohybujete na spatnem hristi.... To, ze to pojistovna "automaticky odmitne", neznamena, ze na to ma pravo.. vy vocasove... A to zduvodneni je dost chabe, protoze nehod s nezpusobilymi vozidly je hodne... napriklad i jizda s nepojistenym vozidlem.. tak si dejte caj a pak se nenechte osravat od pojistoven hned z prvni dobre...
si povedal, ze kokota zo seba robit nebudes, ale opat je to tu. Gratulujem.

Ja neviem ako je to v CR. V SR je to tak, ako som napisal. A co sa tyka nepoisteneho vozidla - ak ta niekto narazi s nepoistenym autom, nahradu skody ti vyplati SKP (slovenska kancelaria poistovatelov), ktora si potom nahradu skody vymaha u skodcu.
Takze nepoisteny clovek ktory sposobi nehodu bude platit celu skodu, co je znicujuce ak napr sposobis niekomu tazke zranenie.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Tak o tom zadna... Naopak, ja taky vsem doporucuji jen to, co maji v manualu, ale oni ne. .:-)
A Madare, nech toho.... jsi trapny....
Back in Czech.
Vegetus
Člen Týmu

Příspěvek od Vegetus »

Od nového roku se hodně změní, díky novému občanskému zákoníku, který nahrazuje zákon o pojistné smlouvě. Klient pojišťovny bude brán vždy jako ten slabší a ve výhodnějším postavení než dosud.
Např. když bude řídit auto člověk, který nevlastní řidičák, pojišťovna mu škodu na autě proplatí, protože k nehodě by došlo i kdyby řidičák měl..
Dá se očekávat, že i v případě pneumatik bude situace podobná, pokud nehodu nezaviní prokazatelně nesprávné pneumatiky ;)
Každopádně po 1.1.2014 bude pro pojišťovny i jejich klienty zajímavý ;)
Toyota Prius 1.5
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Prius“