Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
amulet
Navigátor

Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti

Příspěvek od amulet »

Intri píše:Ještě jednu věc zkoumám a zatím se mi na ni nepovedlo najít odpověď - zamyká se kufr za jízdy? Až budu stát na červené, nemůže přiběhnout zloděj a vykrást mi kufr? Často s sebou vozím třeba batoh/tašku s notebookem a nerad bych to nechával válet po kožených sedačkách. A nechce se mi ani myslet na to, že při každé jízdě mám zamknout všechny dveře ručně.
Opět moje zkušenost z Aurise, ani dveře, ani kufr se samy nezamykají, musíš to zamknout ručně :mad: Jelikož se v autě vždycky zamykám (právě kvůli zlodějům, už jsem jeden takový pokus zažil...), tak nutnost pokaždé se zamknout ručně mě neskutečně se..e. I když mám Toyoty rád, tak tyto různé drobnosti mají třeba oproti koncernu nevychytané (např. výdechy klimatizace v zadní řadě, srolování plata v kufru pouhým dotekem, chybějící varovné červené světýlko v otevřených dveřích, chybějící díra v zadních sedadlech na přepravu delších předmětů...), které sice nejsou pro provoz auta zásadní, ale zpříjemňují život a u auta této cenovky bych je považoval za automatické...
Toyota Auris TS 1.4 D-4D r.2014
Toyota Corolla Wagon 1.6 r.1998 (ex)
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Intri píše:No, najeto o 100 km více, brzdy pořád pískají, jednička zatím dobré (můžu jenom doufat, že si to všechno sedlo a problém se vyřešil sám).

A co se týče stavu ACC po vypnutí motoru, zkoušel jsem všechny kejkle, co mě napadly: mít sešlápnutou spojku, nemít sešlápnutou spojku, mít zařazenou jedničku/zpátečku, nemít, brzdu jsem do toho zkoušel taky zapasovat.:) Nevypadá to, že by s manuálem bylo možné vypnout motor a nechat rádio běžet bez přerušení. Ještě se pak můžu zeptat prodejce nebo servisu, ale podle mě odpověď bude negativní.

Zvláštní drobnost, přitom softwarově by určitě nebyl problém to vyřešit, přece jenom automaty to umí.

V tuto chvíli je zatím mým největším problémem s autem ta prodleva na plynový pedál. Člověk si zvykne, ale přece jenom občas nakopne instinkt vypracovaný ve starém autě, kde od pedálu šlo hezky táhlo a motor reagoval okamžitě, a chcípnutí motoru je na světě, protože spojka takové zpoždění nemá.:) Ale jinak jízdní vlastnosti, odhlučnění, zvuk reprosoustavy (i motoru)... Nemůžu si stěžovat. Dokonce i v recenzích tolik kritizovaná dynamika motoru mi vyhovuje, a to svoji Corollu ještě neproháním nad 3 tisíce otáček.

Ještě jednu věc zkoumám a zatím se mi na ni nepovedlo najít odpověď - zamyká se kufr za jízdy? Až budu stát na červené, nemůže přiběhnout zloděj a vykrást mi kufr? Často s sebou vozím třeba batoh/tašku s notebookem a nerad bych to nechával válet po kožených sedačkách. A nechce se mi ani myslet na to, že při každé jízdě mám zamknout všechny dveře ručně.
Mám verziu s manuálom aj automatom a rádio sa ti vypne pri vypnutí motora na oboch. Tiež ma to serie, každý večer chodím pre manželku a čakám na ňu niekedy aj polhodiny a nemôžem si ani len rádio pustiť. Toto je riadna blbosť, autá od iných značiek čo som mal s tým problém nemali.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

amulet píše:u auta této cenovky bych je považoval za automatické...
Pod to bych se podepsal. Třeba automatické zamykání dveří moc nemusím, moje mamka má Kiu a tam mi to dost vadí, ale ten kufr by se určitě zamykat měl. Tím spíš, když zevnitř je páčka na otevření kufru. Zase softwarová záležitost... Stačilo by kufr odemknout až poté, co se po zastavení otevřou kterékoli ze čtyř dveří, resp. po vypnutí motoru.

Auto je to super, aspoň co můžu zatím soudit, ale toto je škoda. Tím spíš, když je to věc, která by se nejspíš klidně dala vyřešit aktualizací firmwaru v autě, ale toho se asi nedočkáme. :)
Kocúr píše:Mám verziu s manuálom aj automatom a rádio sa ti vypne pri vypnutí motora na oboch. Tiež ma to serie, každý večer chodím pre manželku a čakám na ňu niekedy aj polhodiny a nemôžem si ani len rádio pustiť. Toto je riadna blbosť, autá od iných značiek čo som mal s tým problém nemali.
Co se automatu týče, toto se v mém manuálu ke Corolle popisuje. Nejsem si teď jistý (neověřím, nemám ho teď u sebe, až odpoledne), ale tuším, že stačí mít při vypínání páku na N (ne na P) a sešlápnutou brzdu. Pákou si jsem jistý, tou brzdou ne. Pak by po stisku čudlu mělo auto vypnout motor a přejít do ACC, ne do vypnutí. Ověřit bohužel nemůžu, nemám kde. Je samozřejmě možné, že i když to tak v manuálu popisují, ve skutečnosti to může být jinak, zvlášť u předfaceliftové verze.
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Intri píše:
amulet píše:u auta této cenovky bych je považoval za automatické...
Pod to bych se podepsal. Třeba automatické zamykání dveří moc nemusím, moje mamka má Kiu a tam mi to dost vadí, ale ten kufr by se určitě zamykat měl. Tím spíš, když zevnitř je páčka na otevření kufru. Zase softwarová záležitost... Stačilo by kufr odemknout až poté, co se po zastavení otevřou kterékoli ze čtyř dveří, resp. po vypnutí motoru.

Auto je to super, aspoň co můžu zatím soudit, ale toto je škoda. Tím spíš, když je to věc, která by se nejspíš klidně dala vyřešit aktualizací firmwaru v autě, ale toho se asi nedočkáme. :)
Kocúr píše:Mám verziu s manuálom aj automatom a rádio sa ti vypne pri vypnutí motora na oboch. Tiež ma to serie, každý večer chodím pre manželku a čakám na ňu niekedy aj polhodiny a nemôžem si ani len rádio pustiť. Toto je riadna blbosť, autá od iných značiek čo som mal s tým problém nemali.
Co se automatu týče, toto se v mém manuálu ke Corolle popisuje. Nejsem si teď jistý (neověřím, nemám ho teď u sebe, až odpoledne), ale tuším, že stačí mít při vypínání páku na N (ne na P) a sešlápnutou brzdu. Pákou si jsem jistý, tou brzdou ne. Pak by po stisku čudlu mělo auto vypnout motor a přejít do ACC, ne do vypnutí. Ověřit bohužel nemůžu, nemám kde. Je samozřejmě možné, že i když to tak v manuálu popisují, ve skutečnosti to může být jinak, zvlášť u předfaceliftové verze.
Stisnutie akého čudlu? Ak myslíš štartovacieho tlačítka, ja mám v automate štartovanie na kľúč.
A keď dám páku do N a chcem vypnúť motor tak sa mi vidí, že mi zostane funkčná komplet eletrina vrátane klimy, svetiel a podobne. Ale to si niesom istý, preverím.
Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

Kocúr píše:Stisnutie akého čudlu? Ak myslíš štartovacieho tlačítka, ja mám v automate štartovanie na kľúč.
A keď dám páku do N a chcem vypnúť motor tak sa mi vidí, že mi zostane funkčná komplet eletrina vrátane klimy, svetiel a podobne. Ale to si niesom istý, preverím.
Jo tak, já myslel, že se bavíme právě o startování tlačítkem. Tak s klíčkem nevím, jak to u nové Corolly funguje. U té staré samozřejmě nebyl problém vypnout motor a nechat klíč v poloze ACC, jenom to vyžadovalo jemnější otočení, protože do OFF spadl klíček velmi ochotně.
amulet
Navigátor

Příspěvek od amulet »

Ale chlapci, původní dotaz zněl na startování tlačítkem...
Tam je podle mě problém v tom, že to tlačítko zná jenom jednu frekvenci úkonů, takže při nastartovaném motoru zmáčknutí tlačítka znamená vypnutí motoru včetně elektriky a další zmáčknutí znamená zapnutí základní elektriky (rádio, osvětlení interiéru apod.) a další zmáčknutí znamená kompletní elektriku (včetně rozsvícení všech kontrolek na palubce) atd s případným nastartováním, pokud máš zmáčknutou spojku. S klíčkem si zvolíš polohu jakou chceš a podle ní ti auto udělá, co má.
Je to další drobná nevychytávka, na druhou stranu to startování tlačítkem je takové lehké pohlazení luxusu :wink:
Toyota Auris TS 1.4 D-4D r.2014
Toyota Corolla Wagon 1.6 r.1998 (ex)
Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

amulet píše:Je to další drobná nevychytávka, na druhou stranu to startování tlačítkem je takové lehké pohlazení luxusu :wink:
To ano, je to hodně pohodlné.:) I to bezklíčové odemykání, to je super. Přijde mi právě škoda, že je to trochu nedotažené. I třeba vypnutí auta, když člověk má zapnuté rádio - stisknutím tlačítka zapnu veškerou elektroniku a až pak můžu auto vypnout. Je nezbytné namáhat baterii a všechny elektronické součásti tím, že je zapnu a pak hned vypnu, když chci auto jenom vypnout? :) Nebo právě s tím vypnutím - musím nutně vypnout všechno a pak to zase znovu zapínat? Podle mě je to nejen nepohodlné, ale i technicky neoptimální, přitom řešení by bylo snadné.

Nicméně dokud to nezačne selhávat a stát velké peníze na opravy, je to jenom trocha nepohodlí, se kterou se dá vcelku snadno pracovat, takže určitě to z mojí strany nejsou stížnosti - spíš se s tím autem seznamuju. :)
hanes73
Manager Týmu

Příspěvek od hanes73 »

http://auto.idnes.cz/toyota-corolla-vel ... _testy_fdv

Pěkný článek, podepsal bych se pod něj.
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
Paul
Člen Týmu

Příspěvek od Paul »

Je vtipné, že píšou "pro starší a pokročilé". Je otázka, jestli se svým nájezdem dost přes čtvrt milionu už jsem pokročilý, ale starší rozhodně nejsem. :)
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Dnes takto novinári zaradzujú každého šoféra obľubujúceho atmosférické benzíny.
Turbobenzíny sú in, atmobenzíny patria minulosti. Nesúhlasím s ich názorom, nepovažujem ho za správny ale ani sa na neho nesťažujem. Len konštatujem stav.
navi35
Člen Týmu

Příspěvek od navi35 »

Jeden technický dotaz.... má corolla možnost nastavit při odemčení dálkovým, že se rozsvítí potkávačky nebo alespoň denní svícení??? byl jsem z předchozího auta zvyklý že se rozsvítí na cca 20 vteřin což stačilo k přechodu od dveří do přístřešku k autu, teď si musím jo dávat bacha když přecházím k autu abych si nerozmlátil ciferník :biggrin: :biggrin:
Corolla 1,6 Valvematic Active 2016 - Mioki
výbava Trend+
LED
CHROM
PROTECTION
tmavě šedá kráska
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 16:27, celkem upraveno 1 x.
Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

Aspoň při odchodu? Jak to funguje? Moje Corolla zhasne všechno hned poté, co vypnu motor (jak jsme se bavili, tím se vypne všechno, včetně rádia). Světla nezůstanou svítit.
Corolla2014
Věčnej rejpal

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 16:26, celkem upraveno 1 x.
Corolla2014
Věčnej rejpal

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 16:26, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“