Pisal som len preventivne spôsob správneho/objektívneho merania spotreby.
Jenze ta nula je tah dopredu, dokonce lehkou nohou na brzde si mohu urcovat jak rychle pojedu dopredu (aniz bych brzdou rekuperoval, jen zral elektrinu). Stejne tak auto automaticky zpomaluje pri pustenem plynu (dobiji), ale nepatrny posun plynoveho pedalu (fakt malinko) pouze tuto rekuperaci vypina a nic jineho nedela - i dle graf. znazorneni. Nicmene moje poznamka smerovala zejmena k tomu, ze neni na ridici kdy zareaguje brzdic a ja tvrdim, ze naopak na citlivosti ridicova paratku zalezi a to velmi.aczasa píše:Pajasoft... no a? Stale cekam na to tvoje zduvodneni kdy te ten motor zene dopredu.. Nezapomen, ze pro auto je nulova poloha prave na horni hranici CHG a dolni hranici EKO... Tam je to nula.. vse vypnute... takze????
Presne a ja ma vyzkouseno, ze je tam jeste jedna poloha mezi tim - je tam misto, kdy nerekuperujete ani nejedete na elektrinu (chce to trochu citu) - aspon to grafika takto zobrazuje a nemam duvod ji neverit. De facto poloha N, ale bez jejiho zarazeni (zarazeno mam stale D).descent píše:K tomu co tady píše PaJa...když jedete např. 90 z kopce a pustíte plyn, začne rekuperace a auto zpomaluje, pokud chcete zpomalování omezit, jemně dejte nohu na plyn a držte se v první polovině ECO, potom na grafickém znázornění bude jen to, že jedete na elektřinu bez motoru. Motor však jede, pravděpodobně na neutrál.
Pokud tento ukon definejeme tak, ze (obvykle) nohou seslapneme (citlive) brzdovy pedal (kterazto soucast je k takovemu ukonu obvykla a urcena), tak se budu jen opakovat - do urcite hranice brzdeni prekonavam silu motoru - nebo ze bych vozil v aute perpetum mobile, ktere mne pohani dopredu silou myslenky?aczasa píše:Takze se u e-CVT nestava, ze kdyz brzdis