Tempomat a spotřeba

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
ToyDrive
Manager Týmu

Příspěvek od ToyDrive »

Ujeto 834km na jednu nadrz. (20%mesto, 20%dalnic, 60%okresky)
Poslednich 10km uz mi palubak psal 0km.
Natankovano po hrdlo 56,9litru. Takze jeste 3 litry se tam nekde valely ve trubkach. 8)
CarinaE Sedan '97 1,6 16V (78kW) prvni laska
Avensis Combi '07 1,8 16V (95kW) + MR2 '03 (103kW) soucasnost
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

awe_cz píše:
kar202 píše:
awe_cz píše:Mam ted tu novou naftu od Shellu - subjektivne mi prijde, ze to jede "lip", ale spotreba bude IMHO velice podobna...
Občas slyším chválu na jejich prémiovou naftu....jenže já si pamatuji, jak nás Shell v České republice tahala za nos a prodávala nám naftu obyčejnou a tvrdila, že je prémiová - testy jsem tu dával. A kdo mě jednou podvedl, tomu už vydělat nedám. Raději si budu aditiva dávkovat sám a vím přesně, co jsem si tam dal, vychází to levněji a je to naprosto objektivně poznat - měřitelný pokles spotřeby.
Ja tam z urcitych duvodu tankuju temer exkluzivne a mam je rad - ale jde v podstate pouze o dve konkretni cerpacky. Jinak - dve nadrze jejich novyho paliva pryc, spotreba nizsi tak o desetinku. A VIF do toho leju stejne...
Tak ať ti to dobře slouží....snad se od napsání tohoto článku už polepšili
http://auto.idnes.cz/test-drazsi-nafty- ... tomoto_fdv
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

tak, posledna nadrz 6,15... ale uz to konci, stahujem sa do centra, takze urcite to pojde hore.
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

Otevření nové provozovny v centru Ostravy mi žere nejen veškerý volný čas, ale i naftu.... Provoz v centru ve špičkách je náročnější na spotřebu, ale i tak se držím kolem 6,5 L/100km, což považuji za uspokojivé. Nafta prakticky trvale DieselTOP Q od Benziny s přídavkem VIF. Nádrž mi vydrží tak na 8 dní.... :-)
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

ToyDrive píše:Ujeto 834km na jednu nadrz. (20%mesto, 20%dalnic, 60%okresky)
Poslednich 10km uz mi palubak psal 0km.
Natankovano po hrdlo 56,9litru. Takze jeste 3 litry se tam nekde valely ve trubkach. 8)
...válelo se ti tam ještě asi 5 litrů... Pokud tankuješ až po hrdlo, vleze tam více než 6O litrů. Už se mi takhe podařilo natankovat více než 61. Normálně tankuji po první vypnutí pistole, ale nedávno jsem ujel ještě asi 70 km, když už palubák ukazoval nulu a tak jsem si chtěl zkusit, kolik tam dostanu. Schválně, až budu tankovat, změřím, jaký je rozdíl od prvního vypnuti až po hrdlo. Odhaduji, že to bude více než 2 litry. Připomenu, že při takovém tankování pak nepasuje dopočítávána hodnota spotřeby s údaji na palubáku.
ToyDrive
Manager Týmu

Příspěvek od ToyDrive »

Aha, OK = PP pise 0km znamena cca 7 litru v nadrzi (100km dojezd).
CarinaE Sedan '97 1,6 16V (78kW) prvni laska
Avensis Combi '07 1,8 16V (95kW) + MR2 '03 (103kW) soucasnost
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

ToyDrive píše:Aha, OK = PP pise 0km znamena cca 7 litru v nadrzi (100km dojezd).
Dojazd 0 km na BC znamena na T27 - 13 litrov, cize 150 - 200 km. :sneaky:
0 km a "hladne oko" nie su synchronizovane ...
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

CommonUser píše:
ToyDrive píše:Aha, OK = PP pise 0km znamena cca 7 litru v nadrzi (100km dojezd).
Dojazd 0 km na BC znamena na T27 - 13 litrov, cize 150 - 200 km. :sneaky:
0 km a "hladne oko" nie su synchronizovane ...
Taky těm šikmoočkám někdy nerozumím. Není rozumný důvod, proč by palubák neměl ukazovat přesně. Jak se pak mohou chlubit nějakým rozumným dojezdem, když nás nutí nepřesný údaj na palubáku předčasně tankovat. Měřák je od toho, aby měřil a ne odhadoval. To už se nebavím o tom, jak nepřesně ukazuje dojezd po natankování. Měl by to počítat podle nějaké poslední průměrné spotřeby ale je to nesmysl. Neustále si vytváří nějakou nesmyslnou rezervu - v mém případě u plné nádrže více než 150 km. K čemu je pak takový údaj? Každy si přece umíme nějakou tu rezervu stanovit rozumně sami.
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

Tak dnes jsem zkousel jak to bude s dojezdem, kdyz bude ukazovat 0. Tak do cestou z Phy skocila 0 a do garaze jsem jeste ujel 70km a myslim, ze zitra jeste dojedu v klidu natankovat na pumpu. Pro jistotu v kufru je v kanystru 5l jako posledni zachrana. A uz mam ted ujeto necelych 950km na nadrz.
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

ja si myslim ze je to tak preto, aby ludia nevyjazdili nadrz do sucha, ako to chce spravit hudyss. Jednak to moze dat dost zabrat cerpadlu, druhak u naftakov sa neodporuca jazdit do prazdna kvoli bordelu (a zapchatie filtra urobi bod 1) no a do tretice, predsa len to hladne oko ta nuti tankovat predcasne, co sa pri dnesnych obcasnych zapchach moze dost hodit.
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

kdepak do sucha to nepujde, hned zitra tankuji a urcite tam bude jeste nejaka rezerva. Jen jsem to chtel zkusit, kdyz se o tom tady nekdy diskutuje. Jinak tankuji vzdy max. po rozsviceni oka.
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
manager1
Navigátor

Příspěvek od manager1 »

420 mil/40 litru shell nafty...neco kolem 6.2l/100 km 40% mesto,30% okresky,30 % dalnice
Toyota Avensis T27 2.0 D-4D , T4,sedan,koupena 4.7.2010 v GB
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

kdyz to tady tak ctu tak mam pocit ze PP je hlavne k tomu aby se mohla do katalogu napsat dalsi polozka do vybavy....

jinak naposled co jsem zkousel vyjizdet nadrz mi PP odecital poslednich par kilometru 1 na PP vs 2 realny (mereno kilometrovniky na dalnici) takze by se dalo i odvodit kolik se da na nulu najet
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

kar202 píše: Taky těm šikmoočkám někdy nerozumím. Není rozumný důvod, proč by palubák neměl ukazovat přesně. Jak se pak mohou chlubit nějakým rozumným dojezdem, když nás nutí nepřesný údaj na palubáku předčasně tankovat. Měřák je od toho, aby měřil a ne odhadoval. To už se nebavím o tom, jak nepřesně ukazuje dojezd po natankování. Měl by to počítat podle nějaké poslední průměrné spotřeby ale je to nesmysl. Neustále si vytváří nějakou nesmyslnou rezervu - v mém případě u plné nádrže více než 150 km. K čemu je pak takový údaj? Každy si přece umíme nějakou tu rezervu stanovit rozumně sami.
Trochu sa opravim a upresnim.
Kazdy dielik z nadrzi znamena 5 litrov a je ich tam 9 cize = 45 litrov. Cize zostava este 15 litrov.
"Hladne oko" znamena este 13 - 14 L v nadrzi.

0 km dojazd je naozaj pocitany z priem. spotreby - odhadujem, ze poslednych 700 - 1000 km - meni sa to po takom dlhom zatahu. Ovsem nerata sa s poslednymi 15 litrami. Tuto hodnotu ale BC vobec neukazuje. Ukazuje len jednu uzivatelsku, ktora sa da nulovat.

Problem je, ze BC, nadrz a hladne oko nie su vobec synchronizovane a uz som mal vsetky mozne varianty.

BC sice natahuje/skracuje dojazd podla aktualnej situacie, ale podla mna nesleduje stav v nadrzi, ale len dopocitava podla vlastnej sledovanej spotreby. Su to akoby 3 nezavisle logicke jednotky.
Proste si to japanici ulahcili ...

Vysledok - 2 extremne stavy:
- dojazd 20 km, oko svieti, stale svieti este jeden dielik
- dojazd 0, oko nesvieti, ziadny dielik na nadrzi.

Z toho si mozte odvodit vsetky kombinacie - medzi stavy ... :shock:
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

CommonUser píše:
kar202 píše: Taky těm šikmoočkám někdy nerozumím. Není rozumný důvod, proč by palubák neměl ukazovat přesně. Jak se pak mohou chlubit nějakým rozumným dojezdem, když nás nutí nepřesný údaj na palubáku předčasně tankovat. Měřák je od toho, aby měřil a ne odhadoval. To už se nebavím o tom, jak nepřesně ukazuje dojezd po natankování. Měl by to počítat podle nějaké poslední průměrné spotřeby ale je to nesmysl. Neustále si vytváří nějakou nesmyslnou rezervu - v mém případě u plné nádrže více než 150 km. K čemu je pak takový údaj? Každy si přece umíme nějakou tu rezervu stanovit rozumně sami.
Trochu sa opravim a upresnim.
Kazdy dielik z nadrzi znamena 5 litrov a je ich tam 9 cize = 45 litrov. Cize zostava este 15 litrov.
"Hladne oko" znamena este 13 - 14 L v nadrzi.

0 km dojazd je naozaj pocitany z priem. spotreby - odhadujem, ze poslednych 700 - 1000 km - meni sa to po takom dlhom zatahu. Ovsem nerata sa s poslednymi 15 litrami. Tuto hodnotu ale BC vobec neukazuje. Ukazuje len jednu uzivatelsku, ktora sa da nulovat.

Problem je, ze BC, nadrz a hladne oko nie su vobec synchronizovane a uz som mal vsetky mozne varianty.

BC sice natahuje/skracuje dojazd podla aktualnej situacie, ale podla mna nesleduje stav v nadrzi, ale len dopocitava podla vlastnej sledovanej spotreby. Su to akoby 3 nezavisle logicke jednotky.
Proste si to japanici ulahcili ...

Vysledok - 2 extremne stavy:
- dojazd 20 km, oko svieti, stale svieti este jeden dielik
- dojazd 0, oko nesvieti, ziadny dielik na nadrzi.

Z toho si mozte odvodit vsetky kombinacie - medzi stavy ... :shock:
Ono je to ještě trochu jinak. Obsah v nádrži rozhodně sleduje a přesvědčíš se jednoduše, když natankuješ jen například půl nádrže. Spočítá ti dojezd právě jen na tu půlku....ale samozřejmě opět s tou přehnanou rezervou. Já myslím, že se jedná o kombinaci několika faktorů a jeden z nich je, že se výrobce chová ustrašeně a vytváří si různé rezervy. Proč to dělá? Odpověď si myslím leží v mnoha absurdních soudních sporech v USA. Tam šikovní advokáti dokáží vytáhnout odškodné např. na tom, že po Hmburgrech ztloustneš, nebo po cigaretách nalapeš rakovinu. Dokážu si představit, že by vytáhli i odškodné za to ,žes zmeškal důležitou schůzku a přišel o fiktivní majland....(protože ti někde došlo palivo). Ze stejného důvodu podle mne kecá i tachometr .... Dalším důvodem si myslím bude, že Toyota má tendenci vše tak trochu překombinovat. Nicméně já jim to vše odpouštím, protože všechny klady vysoce převyšují některé zápory. Po asi patnáctiletých zkušenostech se dvěma Toyotami bych si jinou značku zatím nekoupil (navíc po zkušenostech s jinými značkami).
Odpovědět

Zpět na „Avensis“