Aký olej
Re: Aký olej
Avensis Combi T27 1,8 Valvematic 2009
bandolero- tento olej co uvádíš na příspěvku jsem již ve svém hybridním autě měl. Nepoznal jsem rozdíl mezi původním vyráběném Toyotou a plněným v Belgii.Rozdíl je na papíře,že ten co ty uvádíš je dle nové normy a je označován jako API SN oproti původnímu,který byl API SL. Já se vrátím k původnímu API SL neboť ten nový oficiálně vyrábí německá firma,ale je stáčen a balen v Litvě/opatrně s ním/ . Na netu jsem se dočetl,že opatrně s oleji z Ruska a jejich bývalých republik ,že tam s oleji "čarujou" a přimíchávájí tam něco.Myslím si,že ten původní je velmi dobrý a cena je špičková oproti ceně za kterou to prodává přímo Toyota servis.
No ono ked ho pozriem na ceskych eshopoch tak je vyrobca uvadzani ako Chempioil a u nas Fanfaro, takze uz len tomuto gulasu sa mi to nepaci. Ale zaujalo ma to ze vyrabaju pre vsetky znacky aut a ceny su fajn. Inak API SN je novsia norma, cize by mala splnovat vsetky predosle (SL,SM...).
Avensis Combi T27 1,8 Valvematic 2009
bandolero-ano nová směrnice uvádějící API SN splňuje veškeré podmínky pro užívání.Jen jsem na okraj poznamenal ,že v celém dnešním ruském světě jsou údajně pochybné firmy zajišťující právě plnění a balení a nikdo z nás není schopen poznat pochybení.Prý se to může projevit po čase používání.Nedej "bože" ,že by k tomu došlo. I cena za 4l náplň je podezřele nízká byť by se mělo jednat o novější plnění normy,která při výzkumu něco stála. Proto jsem od tohoto oleje odešel a včera jsem objednal ten původní.
bandolero- nemyslím 0W-20 ,ale 5W-30. Mám dovoz a když to přišlo do Čr tak servis Toyoty tam v té době dávaly tento olej a proto jsem již u něj zůstal. Už i proto,že auto má skoro 180 tis.km a v minulých dnech jsem zjistil,že to mírně začíná "papat" olej tak 0W-20 by se to ještě zhoršilo,neboť je podstatně řidčí.I servis Toyoty mi to doporučil.V základních partametrech není mezi nimi tak velký rozdíl a je z hlediska letních teplot dokonce výhodnější.Auto mám celý rok v garáži tak špičkově startuje i v zimě. Nemám s tím problémy.
- Standa50
- Manager Týmu
Mám dotaz - jakého výrobce filtrů preferujete ? Čeká mě v brzké době výměna oleje včetně vzduchového,pylového a samozřejmě olejového filtru.Na trhu je spousta výrobců či obchodních značek pro druhovýrobu a nerad bych s výběrem šlápl vedle.
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
-
- Věčnej rejpal
- je to ťažké napísať lebo doma nemáme mikroskopy a nevieme tie filtre preskúmať - čo sa týka kvality materiálu. Takže je to len o viere. So žiadnym filtrom sa ti problém neukáže hneď takže všetky rady sú beztak v podstate bezcenné. Ja používam mann, purflux z dôvodu že sú to známe značky. Či sú aj kvalitné to neviem povedať. Pointa je že kopec ľudí jazdí na filtron či starline - a jazdia....Standa50 píše:Mám dotaz - jakého výrobce filtrů preferujete ? Čeká mě v brzké době výměna oleje včetně vzduchového,pylového a samozřejmě olejového filtru.Na trhu je spousta výrobců či obchodních značek pro druhovýrobu a nerad bych s výběrem šlápl vedle.
Napríklad nekupujem prebaly typu japanparts či nipparts - raz som totiž zistil že filter japanparts bol rovnaký ako starline - proste v tých krabičkách môže byť čokoľvek.Ale to je môj pohľad ktorý vôbec nemusí odrážať "krutú realitu" náhradných dielov

Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Riešite nepodstatné veci.
Stalo sa dakomu už dačo použitím
"zlého" filtru?
Ktorý je ten zlý???
Ja používam práve Japanparts a za dobu viac ako dvoch rokov a takmer 80,000km čo som na aute najazdil ja sám som nepostrehol nic anomalne.
Olej pri výmene je bez toho aby sa javil akokoľvek nezvyčajne. Samozrejme naoko. Kto si zaplatí tribologiu či podobne test?
A dokonca odvtedy čo používam 10W40 sa mi olej pri výmene javí ako "čistejší".
Aj tak sú všetky testy na h.vno pretože ak si to dakto zaplatí tak bude najlepšie filtrovať aj Always s krídelkami.
Tie isté filtre používam aj vo Swifte.
Ale ten kto chce tak nech si kúpi pre dobrý pocit Bosch alebo MAN.
"zlého" filtru?
Ktorý je ten zlý???
Ja používam práve Japanparts a za dobu viac ako dvoch rokov a takmer 80,000km čo som na aute najazdil ja sám som nepostrehol nic anomalne.
Olej pri výmene je bez toho aby sa javil akokoľvek nezvyčajne. Samozrejme naoko. Kto si zaplatí tribologiu či podobne test?
Aj tak sú všetky testy na h.vno pretože ak si to dakto zaplatí tak bude najlepšie filtrovať aj Always s krídelkami.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
- čistejší má byť motor a nie olej - ten má byť naopak čierny pred výmenoufarnell píše:Riešite nepodstatné veci.
"zlého" filtru?
Ktorý je ten zlý???

Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
- Standa50
- Manager Týmu
Vrátím se k mému dotazu ohledně filtrů.Nešlo mi až tak o použitý filtrační papír,tam kvalitu papíru bez zkušebny nelze posoudit .Šlo mi spíše o konstrukční a rozměrovou kvalitu.Toyota má na rozdíl od mých předchozích aut úplně jiné druhy filtrů,pouze pylový je konstrukčně stejný.Nikdy jsem neměl auto,kde se v olejovým filtru měnila pouze vložka a vzduchový, to byla vždy harmonika s barevnou těsnící hmotou po obvodu.Na vlastní kůži jsem se setkal s tím ,že vzduchový filtr nepasoval do airboxu tak jak by měl,nebo těsnící hmota po několika měsících se začala rozpadat.S šroubovacím olejovým filtrem jsem nikdy problém neměl,snad jen povolování bylo náročnější. Na netu jsem objevil fotky se zborcenými vložkami olejových filtrů,což mě tak trochu znepokojilo a napsal jsem tento dotaz.
Je to v zásade jedno či meniš len vložku alebo celú plechovku, podstatný je papier a ventil. A kedže to neviem e zhodnotiť tak kupujeme čo kupujú ostatný - ja osobne beriem mann, peľový myslím úplne stačí aj filtron -ak je cenovo výhodný - a potom Purflux. Všeobecne tam kde kupujem sú ceny veľmi blízke, snáď v tých peľových sú väčšie rozdiely ale ten mením vždy sezonne teda 2x ročne - aj za 6mesiacov sa tam nazbiera veľa bordelu tak nech to tam nekysne - lístky, hmyz,prach....
Mne osobne sa nikdy nestalo žeby vzduchový mal nejakú vadu - nič sa nedrolilo, nič neprasko, nič sa nerozpadlo.
a ešte k tej vložke olejového filtra - možno tu to chce trošku pozornosti pri montáži - nedodrbať plastový kryt - pozor na závit, pozor na O krúžok...
Mne osobne sa nikdy nestalo žeby vzduchový mal nejakú vadu - nič sa nedrolilo, nič neprasko, nič sa nerozpadlo.
a ešte k tej vložke olejového filtra - možno tu to chce trošku pozornosti pri montáži - nedodrbať plastový kryt - pozor na závit, pozor na O krúžok...
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
- Standa50
- Manager Týmu
Předběžně jsem si vybral tohle:
https://autodele.cz/autodily/toyota/aur ... sort=price
Dal jsem si odkazy do záložek,výměnu oleje plánuju až se oteplí a sleze sníh.
Dal jsem si odkazy do záložek,výměnu oleje plánuju až se oteplí a sleze sníh.
stando, Mas sz. Tu sa vratme k olejom, nech nerobime bordel.
Ale inak dobrá volba.
Ale inak dobrá volba.
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK