mám pocit, že sme vo vlákne Foto Vašich Aurisek po FL + zkušenosti. Možno podľa seba, ale súdim, že toto vlákno je dosť navštevované potenciálnymi zákazníkmi, ktorí si overujú prezentovanú výbavu s realitou.
Včera som potreboval niečo vyhodiť k rodičom (priateľka napokon je v aute), tak som narýchlo zaparkoval na opačnej strane vozovky, ako som mal - porušil som predpisy. Sídlisko bolo plné a ja som potreboval zastaviť na krátko a našiel som túto medzeru (resp. ja nie, ale IPA). Neveril som, že sa tam vojdem, ale vošiel som, tak som si povedal, že či už majitelia Aurisiek, alebo potenciálni majitelia, by sa mohli potešiť
Pri kúpe auta som sa stretol s ľuďmi, ktorí mi hovorili, že parkovací asistent je hlúposť, že to parkuje 3 hodiny, potrebuje 3 m na jednej strane a 3 na druhej a zaparkuje zle. Žiaľ, bol vo výbave a nebol to highlitht, kvôli ktorému som si ju vybral. Ale už keď tam bol, tak ho využijem.
Tak som sa chcel podeliť s Vami, že čo dokáže. Samozrejme pohyb auta som mal v nohách, ale prvotné nastavenie, ktoré je pri pozdĺžnom parkovaní dôležité, spravilo auto. Na frekventovanej ceste tak vodič nemusí šaškovať.
A otázky:
1) ja ten parkovací asistent využívam práve na prvotné postavenie vozidla. Posúvať sa centimetre dopredu a dozadu by som zvládal aj sám, tam už je pridaná hodnota len točenie volantom, ktoré je, vzhľadom na priestor, nadoraz z jednej strany na druhú. Preto vycúvať nebolo ťažké, tam je poloha vozidla daná.
2) obe susedné vozidlá mali dosť priestoru. Kebyže idem parkovať na noc, tak tam nestojím
3) dovnútra som sa nasekal asi na 8x (dopredu a dozadu), opačne tiež.