Koupě nového Aurisu

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
MartinHSD
Věčnej rejpal

Re: Koupě nového Aurisu

Příspěvek od MartinHSD »

Já mám sice hybrid a výbavu executive, kde je řada věcí místo z látky z umělé kůže či alcantary což působí asi lépe a hodnotněji, ale co se týče tlačítek tak nechápem, je jich tam pár a mne to přijde v rámci třídy naprostý standart a naopak mne interiér aurisu v executivu přijde velice povedený a působí hodnotně, ale asi každý máme jiný vkus a kvalitu posuzujeme jinak. Výbava Trend+ pro rok 2017 je sice trochu jiná, ale nazvat to jak píšeš bych si netroufnul. Je to moje třetí Toyota a v interiéru mne nikdy nic nezklamalo. Toyota používá řadu ovládacích prvků napříč několika modely a dokonce jsem pár stejných tlačítek viděl i v Lexusu :-). Naopak zmiňovaní korejci mne vždy přišli ve zpracování levní, v novém i30 jsem sice neseděl, ale Hyundai jen kvůli jejich reklamám a chování zastoupení v ČR bych si stejně nikdy nekoupil. Motoricky bude Auris 1,6 sice línější, ale na druhou stranu 1,0 motor na kombíka ve Focusu je také asi není to pravé ořechové, byť díky turbu to bude živější.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
marcelstehlik
Člen Týmu

Příspěvek od marcelstehlik »

Ahoj autit,
ja mám iný motor (1.2) a starší model (2016).
Mňa osobne trápi slabá spojka, čo viem, básnim tu o nej len ja, takže to bude možno problém len môjho typu (alebo neviem jazdiť). Proste na skúšobnej jazde si vyskúšaj pohnutie sa do kopca, znie to možno trápne, ale pred tým som mal Škodovky a tam som ani raz necítil spojku a mohol som sa pohnúť z neviem akého kopca, tu som kúsok na väčšom kopci, pod kolesom väčšia skala a auto to nedokáže prejsť bez zasmradenia. Hovorím na iných autách sa mi to nestávalo (Škoda, jazdil som ešte na Citroenoch).
Ďalšia vec, čo ma vytáča na Aurise, keď si spáruješ telefón s autom, zobrazíš telefónny zoznam, tak v ponuke medzi adresátmi sa nedokážeš pohybovať pomocou kurzorov na volante!!!!!!!!! Na Yarise to ide, teda známi mi tak hovoril, tu na Aurise nie, proste on má v p***, namiesto chodenia hore dole v adresátoch meníš stanice. A je fakt úplne super keď chceš volať z auta a vytočíš niekoho úplne iného, samozrejme keď chceš hovor zrušiť tak to autu niečo trvá, takže potom sa musíš ospravedlňovať ako pako, sorry to bol omyl prepáčte. AAAAAAAAACH ... inak je to skvelé auto, ale toto ma vytáča do neprítomnosti ... ak chceš na aute "len" šoférovať a nepotrebuješ nikomu volať, tak OK, je to super auto, ak nie ... tak sa pozri aj inde, napríklad taký Opel tuším ponúka aj mirrorlink, to znamená že sa ti tvoj display z telefónu naklonuje do displeyu na aute, potom si tam môžeš pustiť navigáciu bez toho aby si musel platiť stovy euro za navigáciu od výrobcu auta. Treba to ale skontrolvoať ... sú to také serepetičky, ale v dnešnej dobe aktívny človek potrebuje od auta kúsok viac, nie len aby ho previezlo z bodu a do bodu b ...

sorry za preklepy :)
Toyota Auris 2016 1,2 Trend+
eMeM
Navigátor

Příspěvek od eMeM »

Pozn.: Ale však Auris má taktiež Mirrorlink, nie?
autit
Člen Týmu

Příspěvek od autit »

MartinHSD píše:Já mám sice hybrid a výbavu executive, kde je řada věcí místo z látky z umělé kůže či alcantary což působí asi lépe a hodnotněji, ale co se týče tlačítek tak nechápem, je jich tam pár a mne to přijde v rámci třídy naprostý standart a naopak mne interiér aurisu v executivu přijde velice povedený a působí hodnotně, ale asi každý máme jiný vkus a kvalitu posuzujeme jinak. Výbava Trend+ pro rok 2017 je sice trochu jiná, ale nazvat to jak píšeš bych si netroufnul. Je to moje třetí Toyota a v interiéru mne nikdy nic nezklamalo. Toyota používá řadu ovládacích prvků napříč několika modely a dokonce jsem pár stejných tlačítek viděl i v Lexusu :-). Naopak zmiňovaní korejci mne vždy přišli ve zpracování levní, v novém i30 jsem sice neseděl, ale Hyundai jen kvůli jejich reklamám a chování zastoupení v ČR bych si stejně nikdy nekoupil. Motoricky bude Auris 1,6 sice línější, ale na druhou stranu 1,0 motor na kombíka ve Focusu je také asi není to pravé ořechové, byť díky turbu to bude živější.
Vybava Selection https://www.toyota.sk/new-cars/selectio ... /car/auris, ktoru opisujem ma tiez 'sportove sedacky s bocnicami z Alcantary, kozou potiahnutu spodnu cast palubnej dosky. Neviem, aky mas ty modelovy rok, ale 2016+ je oproti predoslemu FL tragedia (samozrejme dizajn je ssubjektivny nazor):
- tu je obrazok pred FL verzie: https://preview.netcarshow.com/Toyota-A ... 600-57.jpg - vsade krasne rovnake tlacidla
- tu je obrazok FL 2016 verzie: https://preview.netcarshow.com/Toyota-A ... 600-19.jpg - kazde tlacidla ine

+ na bokoch kruhove vyduchy klimy (z uboho jemneho plastu, ako kelimky od jogurtu)
+ hodinky - s tymi digitalnymi hodinami, za ktore by sa hanbili aj vietnamski predajcovia na trznici...

eMeM píše:Pozn.: Ale však Auris má taktiež Mirrorlink, nie?
Ano, ma MirrorLink, ale to je bohuzial mrtvy standard, ktory fical okolo v rokoch 2012-2015 a podporuje ho len zopar smartphoneov https://mirrorlink.com/phones Inak je to pekna technologia, lebo vies mirrorovat cely screen mobilu na obrazovke. Vacsina znaciek preto okrem mirrorlinku integruje aj daleko jednoduchsi Google Auto resp. Apple CarPlay, ktore funguju daleko jednoduchsie. a najma funguju :)

Kazdopadne, diky vsetkym za odpovede. Robim si este porovnanie financovania jednotlivych modelov, kedze nemam od vsetkych vyrobcov rovnake podmienky, musim to este zosynchronizovat, no v Toyote mi zatial ponukli extremne zle financovanie, skusim napisat este dalsim predajcom, kedze cena na cash je celkom OK. Zatial ma pristupom predajcu aj jednoduchostou financovania najviac oslovila KIA a ich Cee'd SW, no uvidime... Tazko sa mi vnutri ide proti dlho zazitemu sirenemu faktu o kvalite Toyoty, no neviem sa zatial stotoznit s dizajnom Aurisu TS, resp. aj celej ostatnej aktualne modelovej rady Toyota, pride mi to tak uz teraz prezity dizajn. Zadok este ujde, no uz teraz ked vidim spredu na parkovisku Auris TS, tak si hovorim, ze to vyzera ako auto z roku 2007, velmi mi to pripomina model Toyota Fielder z roku 2005, ktory je extermne rozsireny v JV Azii, totalne mi tam chyba nadcasovost. Uvidime...
eMeM
Navigátor

Příspěvek od eMeM »

Ohľadom financovania - nezvazoval si to financovať priamo v banke? Niečo na spôsob VUB Autoleasing a pod.

Z pohľadu predajcu to potom kupuješ za hotovosť a niekedy vedia pri takomto spôsobe úhrady ponúknuť pekné veci "zdarma". Či už sú to poistky alebo sady gúm....
calimero1
Navigátor

Příspěvek od calimero1 »

S tým zastaralým dizajnom Aurisu súhlasím. Toyote sa asi neoplatí vyvíjať autá zvlášť pre európsky trh. Pokiaľ by som auto kupoval len podľa dizajnu, tak určite to Toyota nebude, snáď okrem C-HR, ktorá sa mi páči. Myslím, že čokoľvek v tejto triede je krajšie ako Auris (Ceed, i30, Nissan Pulsar, Mazda 3, Megan, Astra, Leon a aj nudný Golf).
Napriek tomu som kúpil Auris, už len preto, že je to Toyota a veľmi som chcel hybrid. Snáď nebudem ľutovať.
Toyota Auris Hybrid Hatchback Active Trend+ 2017
Renault Clio (2007-2017)
Škoda Felicia (1997-dodnes)
jjara
Navigátor

Příspěvek od jjara »

Dizajn je věc vkusu,a každý jej nemá stejný.Mně se Auris líbí,a rozhodoval jsem se mezi Ceedem , i30 a Aurisem.Ani po třech letech bych jinak nevolil. :)
Toyota Auris TS 1.6 Multidrive
autit
Člen Týmu

Příspěvek od autit »

S tym dizajnom suhlasim, preto som aj viackrat spomenul, ze je to moj nazor, kazdy sme iny :) Mne to zatial tiez vychadza tak, ze skoncim pri Aurise, kedze hoci sa mi Ceed SW aj Ford Focus kombi, pacia viac, pri Toyote jednoznacne vyhrava bezpecnost- tie rozne bezpecnostne prvky ako autonomne brzdenie pred prekazkou, system sledovania jazdnych pruhov, ci o 1 ABG viac sa mozu celkom zist :) + oskusany 1.6 Valvematic... To financovanie uz riesim,jednak s Toyotou priamo a jednak idem pocheckovat rozne dalsie fin. produkty. Prinajhorsom to zoberiem na cash..
Standa50
Manager Týmu

Příspěvek od Standa50 »

autit píše:
MartinHSD píše:Já mám sice hybrid a výbavu executive, kde je řada věcí místo z látky z umělé kůže či alcantary což působí asi lépe a hodnotněji, ale co se týče tlačítek tak nechápem, je jich tam pár a mne to přijde v rámci třídy naprostý standart a naopak mne interiér aurisu v executivu přijde velice povedený a působí hodnotně, ale asi každý máme jiný vkus a kvalitu posuzujeme jinak. Výbava Trend+ pro rok 2017 je sice trochu jiná, ale nazvat to jak píšeš bych si netroufnul. Je to moje třetí Toyota a v interiéru mne nikdy nic nezklamalo. Toyota používá řadu ovládacích prvků napříč několika modely a dokonce jsem pár stejných tlačítek viděl i v Lexusu :-). Naopak zmiňovaní korejci mne vždy přišli ve zpracování levní, v novém i30 jsem sice neseděl, ale Hyundai jen kvůli jejich reklamám a chování zastoupení v ČR bych si stejně nikdy nekoupil. Motoricky bude Auris 1,6 sice línější, ale na druhou stranu 1,0 motor na kombíka ve Focusu je také asi není to pravé ořechové, byť díky turbu to bude živější.
Vybava Selection https://www.toyota.sk/new-cars/selectio ... /car/auris, ktoru opisujem ma tiez 'sportove sedacky s bocnicami z Alcantary, kozou potiahnutu spodnu cast palubnej dosky. Neviem, aky mas ty modelovy rok, ale 2016+ je oproti predoslemu FL tragedia (samozrejme dizajn je ssubjektivny nazor):
- tu je obrazok pred FL verzie: https://preview.netcarshow.com/Toyota-A ... 600-57.jpg - vsade krasne rovnake tlacidla
- tu je obrazok FL 2016 verzie: https://preview.netcarshow.com/Toyota-A ... 600-19.jpg - kazde tlacidla

Tak velký rozdíl v tlačítkách mezi verzemi před a po FL bych neviděl
před fl https://www.netcarshow.com/toyota/2013- ... per_54.htm
po fl https://preview.netcarshow.com/Toyota-A ... 600-19.jpg
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

Mne tedy verze před faceliftem přišla designově horší, ale toto je věc vkusu a myslím si, že současné provedené panelu jde více s dobou. Jinak mezi Selection ( Trend+ ) a executive 2016 co mám já, je na první pohled největší rozdíl v sedadlech - čalounění a čelním panelu ( jiný vzhled plastu ( imitace kůže ). Zadní sedadla jsou z velké části v umělé kůži což v Selection nemá, to samé výplně dveří a loketní opěrka tam žádná látka není. Níže video o čem se bavím a co porovnámám, já jsem s tímto spokojen ( auris TS 1,8 HSD executive 2016 )

https://www.youtube.com/watch?v=vi_SD-1_UzQ
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
autit
Člen Týmu

Příspěvek od autit »

ahojte, este jedna otazka - v katalogu pre Auris modelovy rok 2017 https://pdf.sites.toyota.sk/cennik_auris_2017.pdf nevidim nikde alarm. Zaujima ma:
1. ma Auris v standardnej vybave alarm?
2. ak nie, da sa alarm vobec pri kupe auta od Toyota dokupit?
3. je vobec alarm potrebny alebo imobilizer by mohol stacit?

Predajca v PPC Team v Bratislave mi tvrdil, ze on by si alarm do tejto nehybridnej verzie nedaval (vraj sa kradnu vacsinou tie vo vybave Executive s bezklucovym odomykanim), iba by si nechal opieskovat skla. Az doma si vsak vsimol, ze alarm v katalogu vobec nie je...

Diky vopred za info
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Pokial si dobre spomínam bol alarm podmienkou pri hodnote auta cez tuším 20 tisíc eur - zo strany poisťovne.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
eMeM
Navigátor

Příspěvek od eMeM »

Nie je štandardne v žiadnej výbave. Dokúpiť sa dá, cena fabrického (čo väčšina neodporúča) bola tuším niečo nad 200€.

VIN print je k imobilizéru dostatočná ochrana (z hľadiska poisťovní). - kocúr zle si pamätáš, pri cene nad 20.000 chcú dve ochrany, nemusí to byť alarm.

Skús sa na predajni spýtať či k tým krádežiam majú aj nejaké konkrétne čísla, alebo či ide len o nejaký dojem.
sajty
Řidič

Příspěvek od sajty »

Alarm je ochrana jak noha. Smažce je nějaký alarm u zádele a profík ti ho vypne dříve, než ho vůbec zaregistruješ. Nemluvě o tom, že když to začne řvát, akorát všichni kolem budou nasraní, že tam někomu ječí alarm.
* Toyota Auris TS 2017 Active Trend, 1.6 Valvematic
† Citroën C4 2012 Exclusive, 1.6 HDi, robotická převodovka
dolo
Člen Týmu

Příspěvek od dolo »

Tak ako je pisane vyssie. Pri cene nad 20k je pre HP nutne mat dve zabezpecenia. Imobilizer je - takze alarm alebo napr. Construct alebo vin print. Mne teraz k novemu Aurisu dali vin print + ZP+HP na rok zdarma. Origo Alarm sa da dokupit za nejakych cca 260 + este zvlast sa plati za senzor naklonu. Montaz trva zevraj 4 hodiny.
Odpovědět

Zpět na „Auris“