Koupě nového Aurisu
Re: Koupě nového Aurisu
No tak mě to taky překvapilo, jak je ten hybrid (respektive 1.8 benzín) líný v kopcích ... zvykám si na to, ale nevím, co si o tom myslí ti řidiči, co jeli v serpentýnách za mnou 

TOYOTA Auris TS Hybrid 2017 

víš, že se ten pravý pedál dá prošlápnout až na podlahu, že jo ?gepard75 píše:No tak mě to taky překvapilo, jak je ten hybrid (respektive 1.8 benzín) líný v kopcích ... zvykám si na to, ale nevím, co si o tom myslí ti řidiči, co jeli v serpentýnách za mnou

a neříkej mi, že je potom to auto líné

2017 - ? : Toyota Auris TS HSD Trend 2017
2009 - 2017: Ford Focus kombi Ghia 1.8 TDCi
2009 - 2017: Ford Focus kombi Ghia 1.8 TDCi
Jasně, máš pravdu, po prošlápnutí plynu to pak už jede i do kopce, ale ten zvuk motoru ...Schmudla píše:víš, že se ten pravý pedál dá prošlápnout až na podlahu, že jo ?

TOYOTA Auris TS Hybrid 2017 

To si zvykneš, fakt.
Auris TS Selection Hybrid Bílá Perla 20.7.2017
https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 55736.html
https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 55736.html
prošlápnutí plynu na krátkou vzdálenost, je defacto výrobcem doporučovaný postup, převodovka rychleji "přeřadí" a pak otáčky pak klesnou. I když to řve jak prase tak to netočí to co by člověk běžně čekal. Lepší než to trápit na hranici pole power.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Kdo jste dnes četl auto forum?.....
To tam muže napsat totální vymaštěnec....že atmosféry jsou po smrti a v dalším článku ....nové subaru inpreza 1.6 a 2.0 litr
atmosféra
atmosféra

Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 13:08, celkem upraveno 1 x.
Jasně
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 13:09, celkem upraveno 1 x.
Je to líné,na dnešní dobu! Jsem myslel že hybridáci jezdí pomaluSchmudla píše:víš, že se ten pravý pedál dá prošlápnout až na podlahu, že jo ?gepard75 píše:No tak mě to taky překvapilo, jak je ten hybrid (respektive 1.8 benzín) líný v kopcích ... zvykám si na to, ale nevím, co si o tom myslí ti řidiči, co jeli v serpentýnách za mnou

avensis T27 1.8 valvematic
Ahojte Toyotaci,
rozmyslam nad kupou noveho auta a do vyberoveho shortlistu sa mi dostala Toyota Auris TS 1.6 Valvematic vo vybave Selection. Aktualne je v celkom fit akcii, s metalizou, alarmom a dodatocnou 2rocnou zarukou za cca 17600,-EUR s DPH.
Do shortlistu sa mi spolu s nou dostali aj Hyundai i30 kombi 1.4TGDI Family (18090E), Ford Focus 1.0 EcoBoost 125k Titanium X(16900) a Kia Ceed SW 1.6GDI Gold.
Dovod, preco pisem nie je, aby ste za mna rozhodli, skor ma zaujima Vas nazor na zopar veci, ktore zatial neviem prekusnut:
1. volant - posobi zo vsetkych totalne najlacnejsie, najsmejdovejsie. Tlacidla na mna posobia ako z cinskeho tetrisu, tie viacsmerove volice sa pri vela zariadeniach zvyknu pokazit ako prve, fakt hrozny pohlad aj pocit pri stlacani - viete ma niekto ubezpecit, kto mate podobnu Toyotu, ze tlacidla vydrzia bezne zaobchadzanie ?
2. Tlacidla na stredovom tuneli - hroza hroza, posobi to totalne lacno, kazde tlacidlo ineho tvaru, niektore leskle s makkym stiskom, dalsie 3 packove pod displejom, ine polohove. Najma tlacidla ovladania vyhrievania sedaciek posobia, ze po prvej zime sa musia pokazit. Takisto tlacidla ovladania klimatizacie, hroza... Ake mate skusenosti s nimi vy?
3. LED displej - vacsina automobiliek pouziva okrem dotykovych aj zalozne tlacidla po obvode displeja, predsa len, v aute sa tlacidla hodia. Reaguju tieto dotykace aj po rokoch pouzivania v pohode? Aka je ergonomia ovladania pocas jazdy?
4. 17" kolesa - su velmi nekomfortne?
5. jednozonova automaticka klima. Nechyba Vam druha zona? Uvedomujem si, ze priestor vo vnutri je maly a vo finale sa vzduch zmiesa, ale predsa len, casto veziem spolujazdcov s inym vnimanim teploty, je to celkom pruser, ze Toyota to dava len ako sucast Executive vybavy...
6. Priestor na zadnych sedadlach - spolus Hyundaiom je to katastrofa, v pripade vyssich pasazierov..
7. laktova opierka vzadu - posobi to tak lacno, ked nedrzi, ale volne sa opiera o sedacky. Pre vyssich pasazierov je to v podstate len drziak na pohare a zavadzanie do stehien
8. Kvalita spracovania - latkove opierky ruk na vnutornych stranach dveri vzadu posobia, ze do mesiaca sa zacnu parat. Ako to vidite vy?
9. Je Auris TS 2017 auto kvalitativne na urovni, ze sa nemusim okrem bezne spominanytch vad (piskanie vyfuku a brzd), nemusim bat nejakych velkych zavad (motor, prevodovka, karoseria, elektronika) ? Netreba sa bat vyroby v UK?
Aby som len nefrflal, v porovnani s konkurenciou sa mi paci:
- vybava selection, ktora robi z Aurisu aspon trosku vzhladne auto (az na 17" gumy)
- motor - 1.6 Valvematic ma moje sympatie, som zvyknuty na atmosfericky benzin a pri testovacej jazde mal velmi kultivovany chod aj zvuk
- Bi-Led svetla, 7ABG, multilink zadna naprava, senzory vpredu vzadu + kamera, super tmave okna od B stlpika, absencia stop&go systemu, absencia bezklucoveho startovania, absencia bezdrotoveho odomykania auta,...
Diky vopred za akykolvek nazor!
rozmyslam nad kupou noveho auta a do vyberoveho shortlistu sa mi dostala Toyota Auris TS 1.6 Valvematic vo vybave Selection. Aktualne je v celkom fit akcii, s metalizou, alarmom a dodatocnou 2rocnou zarukou za cca 17600,-EUR s DPH.
Do shortlistu sa mi spolu s nou dostali aj Hyundai i30 kombi 1.4TGDI Family (18090E), Ford Focus 1.0 EcoBoost 125k Titanium X(16900) a Kia Ceed SW 1.6GDI Gold.
Dovod, preco pisem nie je, aby ste za mna rozhodli, skor ma zaujima Vas nazor na zopar veci, ktore zatial neviem prekusnut:
1. volant - posobi zo vsetkych totalne najlacnejsie, najsmejdovejsie. Tlacidla na mna posobia ako z cinskeho tetrisu, tie viacsmerove volice sa pri vela zariadeniach zvyknu pokazit ako prve, fakt hrozny pohlad aj pocit pri stlacani - viete ma niekto ubezpecit, kto mate podobnu Toyotu, ze tlacidla vydrzia bezne zaobchadzanie ?
2. Tlacidla na stredovom tuneli - hroza hroza, posobi to totalne lacno, kazde tlacidlo ineho tvaru, niektore leskle s makkym stiskom, dalsie 3 packove pod displejom, ine polohove. Najma tlacidla ovladania vyhrievania sedaciek posobia, ze po prvej zime sa musia pokazit. Takisto tlacidla ovladania klimatizacie, hroza... Ake mate skusenosti s nimi vy?
3. LED displej - vacsina automobiliek pouziva okrem dotykovych aj zalozne tlacidla po obvode displeja, predsa len, v aute sa tlacidla hodia. Reaguju tieto dotykace aj po rokoch pouzivania v pohode? Aka je ergonomia ovladania pocas jazdy?
4. 17" kolesa - su velmi nekomfortne?
5. jednozonova automaticka klima. Nechyba Vam druha zona? Uvedomujem si, ze priestor vo vnutri je maly a vo finale sa vzduch zmiesa, ale predsa len, casto veziem spolujazdcov s inym vnimanim teploty, je to celkom pruser, ze Toyota to dava len ako sucast Executive vybavy...
6. Priestor na zadnych sedadlach - spolus Hyundaiom je to katastrofa, v pripade vyssich pasazierov..
7. laktova opierka vzadu - posobi to tak lacno, ked nedrzi, ale volne sa opiera o sedacky. Pre vyssich pasazierov je to v podstate len drziak na pohare a zavadzanie do stehien
8. Kvalita spracovania - latkove opierky ruk na vnutornych stranach dveri vzadu posobia, ze do mesiaca sa zacnu parat. Ako to vidite vy?
9. Je Auris TS 2017 auto kvalitativne na urovni, ze sa nemusim okrem bezne spominanytch vad (piskanie vyfuku a brzd), nemusim bat nejakych velkych zavad (motor, prevodovka, karoseria, elektronika) ? Netreba sa bat vyroby v UK?
Aby som len nefrflal, v porovnani s konkurenciou sa mi paci:
- vybava selection, ktora robi z Aurisu aspon trosku vzhladne auto (az na 17" gumy)
- motor - 1.6 Valvematic ma moje sympatie, som zvyknuty na atmosfericky benzin a pri testovacej jazde mal velmi kultivovany chod aj zvuk
- Bi-Led svetla, 7ABG, multilink zadna naprava, senzory vpredu vzadu + kamera, super tmave okna od B stlpika, absencia stop&go systemu, absencia bezklucoveho startovania, absencia bezdrotoveho odomykania auta,...
Diky vopred za akykolvek nazor!
- erwestquestworks
- Řidič
1. Mě tedy Hyundai přišel mnohem horší a ergonomie šílená. Nicméně po dvou letech bez problémů a chod jako u nových
2. Mluvíš o Aurisu? Já mám všechny sjednocené co se týká oblastí umístění.
3. Vše funguje a je to bez problémů a při jízdě stejně to co potřebuješ ovládat (až na HF, tam to není domyšleno) ovládáš přes volant.
4. Nemohu posoudit, osobně jsem je nechtěl kvůli komfortu a cenám pneu.
5. Nechybí
6. Ano, prostor je horší, ale na cesty do 300 km to přežije i dospělý, pokud nemá 2 metry.
7. Nepoužívám, takže nemohu posoudit.
8. Běžné užívání, žádný problém a nikdy na mě takto nepůsobily.
9. S vybraným motorem vůbec.
2. Mluvíš o Aurisu? Já mám všechny sjednocené co se týká oblastí umístění.
3. Vše funguje a je to bez problémů a při jízdě stejně to co potřebuješ ovládat (až na HF, tam to není domyšleno) ovládáš přes volant.
4. Nemohu posoudit, osobně jsem je nechtěl kvůli komfortu a cenám pneu.
5. Nechybí
6. Ano, prostor je horší, ale na cesty do 300 km to přežije i dospělý, pokud nemá 2 metry.
7. Nepoužívám, takže nemohu posoudit.
8. Běžné užívání, žádný problém a nikdy na mě takto nepůsobily.
9. S vybraným motorem vůbec.
Toyota Auris Touring Sports 1.6 FL CVT 01/2016
Pouvažuj nad automatom. Stojí za to. Fakt. Hlavne s 1.6.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)