Zkušenosti

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Praha? LoL... nenech se vysmat... Centrum sveta je v Lihomysli.. :-D :-D Tam to maji vsichni daleko... krom me... a stejne.. :-D Praha suxx dixx tam jsem byl uz dlouho, abych se tam zase vracel. .:-)
Back in Czech.
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

jak o myslíš? Kolik v Praze nebo kolik celkově?
Zeman není můj prezident
Jaroslavn
Navigátor

Příspěvek od Jaroslavn »

mida píše:jak o myslíš? Kolik v Praze nebo kolik celkově?
Myslím, kolik by se tam tak sešlo lidí.
ex-Corolla Verso 2007, 2,2 100kw
ex-Toyota Prius 2008, 1,5
Toyota Avensis T27 1,8 valvematic 2010
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

No tady je nás tak 20, z toho přijede půlka... Nejsem si jistý, jestli to má nějakou cenu takto to dělat. Ale pokud by se té organizace ujal importér... oni mají prostředky na podporu, na organizaci i různých soutěží apod.
Zeman není můj prezident
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Importer a penize? jo, ale proc se jich zbavovat? :-) To je o nicem.. leda bychom si to zorganozavli a pozvali je a kdyby ucitili sanci, treba by privezli jedno auto a dali sto euro jako vyhru v soutezi... He He.. importer.. .:-)
Back in Czech.
tuzezlypes
Řidič

Příspěvek od tuzezlypes »

To je asi fakt, už nám nic neprodá, auta máme. Ledaže by šolíchal vztahy na příště.
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
Vegetus
Člen Týmu

Vybitá baterie

Příspěvek od Vegetus »

Tak první nepříjemnost s Priusem. Dneska po třech dnech přijdu k autu, vezmu za kliku a nic. Místo odemčení centrálu jen slabé cvakání. Odemykám tedy dveře nouzově klíčkem a snažím se zapnout systém. Ozve se pípnutí, centrální display nenaběhne a na infopanelu svítí všechny kontrolky a místo READY jen vykřičník v trojúhelníku.
Všechna světla uvnitř svítí velmi slabě, hodiny skoro vůbec, motor nenaběhne.

Je mi jasné, že na vině je 12V baterka umístěná nad pravým zadním kolem. Ale jak se k ní dostat, když centrál nejde a páté dveře nelze otevřít klíčkem?
Takže 2 možnosti, vlézt do kufru přes zadní sedačky a nějak baterku odmontovat a nebo se pokusit nastartovat přes kabely připojené na pojistkovou skříňku v prostoru motoru, což ovšem neřeší to, že je baterie vybitá (doufám)

Zklamalo mě, že auto nijak nedalo včas vědět, že baterka je už slabá, rovnou mě nechá ve štychu.

A modlím se, aby skutečně šlo o tu baterku, i když tomu všechno nasvědčuje
:?
Toyota Prius 1.5
Obrázek
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

V kufru jde kufr otevrit zevnitr. Jak je tam ten vyloupavaci obdelnik v calouneni v urovni kliky zvenku. Ale je fakt, ze tohoto se tak nejak podvedomne taky bojim. Je tam takova batercicka... 35Ah s AGM technologii, takze nejake uplne dobijeni, startovani pres kabely... nic moc....
Back in Czech.
tuzezlypes
Řidič

A tato zmíněná baterka je zodpovědná za co? Proč nenastartuje aspoň benzinový motor, proč rovnou kolaps celého auta? A lze tomu nějak preventivně předejít?
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Nelze, toto je AUX battery, ktera prave dava stavu "vsemu v aute". Tedy i CPU, ktery ridi to ostatni. Takze bez ni nenastartujes i pres plnou trakcni baterii. Predchazet tomu jde jedine nejakym sledovanim jejiho stavu, ale jak? Napada me integrovat pulzni AGM friendly nebijecku nekam k viku kufru do polstrovani a preventive jednou za rok udelat cyklus "oziveni baterie". Navic ty AGM jsou docela citlive na tezke G, takze kdyz skoci auto na nejakem vetsim vymolu, nebo jezdi denne po D1, tak verim, ze se roztriska a nema uz ani tu malou kapacitu co mela. :-(
Back in Czech.
tuzezlypes
Řidič

A dobíjí se ta battery jízdou? Sleduje se její stav při ročních kontrolách v servisu? Dá se vyměnit, když už má třeba špatnou kapacitu?
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

tuzezlypes píše:To je asi fakt, už nám nic neprodá, auta máme. Ledaže by šolíchal vztahy na příště.
zarobok z predaneho auta je tak maly, ze o to ani nejde. Zaraba sa na v prvom rade na nehodach a v druhom rade na beznom servise.
Takze budovat povedomie a udrzovat vztahy s majitelmi je rozhodne na mieste.
tuzezlypes
Řidič

Ano, to je pravda, na servisu se vydělá víc. Ale zrovna v případě hybridů majitel velmi pravděpodobně do autorizovaného servisu pojede, bo jinde moc nepochodí. Takže odpadá i to nutné budování vztahu, v tomto mají monopol.
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

ANo, dobiji se kdyz jede cely system. Trakcni baterie ji je schopna nabijet (ale pouze v pripade, ze jiz system jede dle spravnych parametru). Dobiji se normalne i altikem pri behu motoru a castecne i pri rekuperaci, jenze ten powersplitter je nutne nejdrive nastartovat, aby to mohl delat a to dela z klidu prave ta AUX baterie.
A ano, je mozne ji vymenit, dokonce i za zcela beznou vysokokapacitni bezudrzbovou baterii. A dobijet ji beznou nabijeckou baterii.
A nejsem si jist, jestli za kontrolu nepovazuji technici v toyote uz to, ze jsi tam dojela. :-) Kdyz nastartuji system, tak je asi v poradku, ne? :-)
Back in Czech.
tuzezlypes
Řidič

Aha, díky za informace. Takže největší problém vidím v tom, že může zkolabovat zcela nečekaně, bez nějakého výstražného varování. Což se asi může stát u staršího vozu, u nových by měla být v dobré kondici. Ale po delší době stání, bez dobíjení, by se to teoreticky mohlo stát také - třeba při zimní odstávce někde v chladu. Ano, tyhle odlišnosti vozu mne na něm také maličko děsí, kdyby se mi to stalo, tak bohužel nezastavím prvního jedoucího chlápka, aby mi nějak pomohl, bude stejně bezradný jako já.
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
Odpovědět

Zpět na „Prius“