Zkušenosti
-
tuzezlypes
- Řidič
Vybitá baterie
Tak první nepříjemnost s Priusem. Dneska po třech dnech přijdu k autu, vezmu za kliku a nic. Místo odemčení centrálu jen slabé cvakání. Odemykám tedy dveře nouzově klíčkem a snažím se zapnout systém. Ozve se pípnutí, centrální display nenaběhne a na infopanelu svítí všechny kontrolky a místo READY jen vykřičník v trojúhelníku.
Všechna světla uvnitř svítí velmi slabě, hodiny skoro vůbec, motor nenaběhne.
Je mi jasné, že na vině je 12V baterka umístěná nad pravým zadním kolem. Ale jak se k ní dostat, když centrál nejde a páté dveře nelze otevřít klíčkem?
Takže 2 možnosti, vlézt do kufru přes zadní sedačky a nějak baterku odmontovat a nebo se pokusit nastartovat přes kabely připojené na pojistkovou skříňku v prostoru motoru, což ovšem neřeší to, že je baterie vybitá (doufám)
Zklamalo mě, že auto nijak nedalo včas vědět, že baterka je už slabá, rovnou mě nechá ve štychu.
A modlím se, aby skutečně šlo o tu baterku, i když tomu všechno nasvědčuje

Všechna světla uvnitř svítí velmi slabě, hodiny skoro vůbec, motor nenaběhne.
Je mi jasné, že na vině je 12V baterka umístěná nad pravým zadním kolem. Ale jak se k ní dostat, když centrál nejde a páté dveře nelze otevřít klíčkem?
Takže 2 možnosti, vlézt do kufru přes zadní sedačky a nějak baterku odmontovat a nebo se pokusit nastartovat přes kabely připojené na pojistkovou skříňku v prostoru motoru, což ovšem neřeší to, že je baterie vybitá (doufám)
Zklamalo mě, že auto nijak nedalo včas vědět, že baterka je už slabá, rovnou mě nechá ve štychu.
A modlím se, aby skutečně šlo o tu baterku, i když tomu všechno nasvědčuje
-
tuzezlypes
- Řidič
Nelze, toto je AUX battery, ktera prave dava stavu "vsemu v aute". Tedy i CPU, ktery ridi to ostatni. Takze bez ni nenastartujes i pres plnou trakcni baterii. Predchazet tomu jde jedine nejakym sledovanim jejiho stavu, ale jak? Napada me integrovat pulzni AGM friendly nebijecku nekam k viku kufru do polstrovani a preventive jednou za rok udelat cyklus "oziveni baterie". Navic ty AGM jsou docela citlive na tezke G, takze kdyz skoci auto na nejakem vetsim vymolu, nebo jezdi denne po D1, tak verim, ze se roztriska a nema uz ani tu malou kapacitu co mela. 
Back in Czech.
-
tuzezlypes
- Řidič
zarobok z predaneho auta je tak maly, ze o to ani nejde. Zaraba sa na v prvom rade na nehodach a v druhom rade na beznom servise.tuzezlypes píše:To je asi fakt, už nám nic neprodá, auta máme. Ledaže by šolíchal vztahy na příště.
Takze budovat povedomie a udrzovat vztahy s majitelmi je rozhodne na mieste.
-
tuzezlypes
- Řidič
ANo, dobiji se kdyz jede cely system. Trakcni baterie ji je schopna nabijet (ale pouze v pripade, ze jiz system jede dle spravnych parametru). Dobiji se normalne i altikem pri behu motoru a castecne i pri rekuperaci, jenze ten powersplitter je nutne nejdrive nastartovat, aby to mohl delat a to dela z klidu prave ta AUX baterie.
A ano, je mozne ji vymenit, dokonce i za zcela beznou vysokokapacitni bezudrzbovou baterii. A dobijet ji beznou nabijeckou baterii.
A nejsem si jist, jestli za kontrolu nepovazuji technici v toyote uz to, ze jsi tam dojela.
Kdyz nastartuji system, tak je asi v poradku, ne? 
A ano, je mozne ji vymenit, dokonce i za zcela beznou vysokokapacitni bezudrzbovou baterii. A dobijet ji beznou nabijeckou baterii.
A nejsem si jist, jestli za kontrolu nepovazuji technici v toyote uz to, ze jsi tam dojela.
Back in Czech.
-
tuzezlypes
- Řidič
Aha, díky za informace. Takže největší problém vidím v tom, že může zkolabovat zcela nečekaně, bez nějakého výstražného varování. Což se asi může stát u staršího vozu, u nových by měla být v dobré kondici. Ale po delší době stání, bez dobíjení, by se to teoreticky mohlo stát také - třeba při zimní odstávce někde v chladu. Ano, tyhle odlišnosti vozu mne na něm také maličko děsí, kdyby se mi to stalo, tak bohužel nezastavím prvního jedoucího chlápka, aby mi nějak pomohl, bude stejně bezradný jako já.
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4