Jsou servisy co vlastní olej neakceptují, pokud chci vlastní olej a nechci se dohadovat tak bych koupil origo Toyotu viz. jeden z těch odkazů. Cena za 5L je 1399 Kč, což je pomalu polovina toho co si účtují za stejný olej např. v Praze v Tshushu. Po stránce kvality nebude tento olej určitě špatný, viděl jsem na US stránkách poměrně podrobný test co měřil kde co a tento dopadl prakticky nejlépe. Druhá možnost když chci lepší cenu je narovinu říci servisu, že v rámci dobrých vztahů nemusí chtít za olej to co chtějí a dát slevu přiměřenou tomu kolik stojí olej jinde.Kocúr píše:Ak máš auto po záruke lej tam čo chceš. A nikto ti nemôže ani popel.petrStone píše:Tak po roce mam 1 garancni prohlidku Toyota Auris TS HSD.
Jakou znacku ale vybrat to netusim. Vzdy jsem mel Castrol.
https://www.oleje-pema.cz/oleje-motorov ... brane.y=11#
Ale ted tady mam tyto znacky:
- https://www.oleje-pema.cz/motorovy-olej ... 66076.html
- https://www.oleje-pema.cz/motorovy-olej ... 62265.html
- https://www.oleje-pema.cz/motorovy-olej ... 06081.html
Bohuzel v Brne nemuzu najit prodejce oleju, aby to nemuselo jit postou.
Ak máš auto v záruke a donesieš to autorizáku vlastný olej, tak v prípade nejakej poruchy - ktorá môže byť spôsobená nekvalitným olejom - opravu auta budeš musieť hradiť z vlastného. Teda pokiaľ nemáš náhodou lepšieho právnika ako má autorizovaný servis či Toyota Central Europe. Ak s týmto nemáš problém tak stačí dodržať odporúčané špecifikácie. Značka oleja nieje dôležitá.
Aký olej
Re: Aký olej
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Je úplne jedno či ti nalejú tebou donesený olej od maditu alebo toyota genuine. Ak nieje z ich zásob podľa ich vyjadrenia ti padá záruka na dotknuté časti vozidla. To je vyjadrenie autorizovaného servisu v Košiciach.
Záruka plynie normálne ďalej ak nalejú ich olej.
Možno tvoj servis k tejto veci pristupuje inak, to je kľudne možné. Podľa vyjadrenia zastúpenia Toyoty je to na zvážení každého autorizovaného servisu ako uzná za vhodné.
Záruka plynie normálne ďalej ak nalejú ich olej.
Možno tvoj servis k tejto veci pristupuje inak, to je kľudne možné. Podľa vyjadrenia zastúpenia Toyoty je to na zvážení každého autorizovaného servisu ako uzná za vhodné.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø4,2l/100km)
Nie je to v rozpore s dopisom ktorý rozposielala Toyota asi pred 2 rokmi kde písali v skratke "blah blah...ak servisujete auto aj mimo autorizovaného servisu ALE dodržíte všetky postupy a použijete diely predpísanej kvality tak to nemá vplyv na záruku...blah blah blah"
Alebo ešte inak, tí čo si menili olej po 2000km doma v garáži už nemajú záruku (za predpokladu že by sa o tom servis nejak dozvedel) ?
Alebo ešte inak, tí čo si menili olej po 2000km doma v garáži už nemajú záruku (za predpokladu že by sa o tom servis nejak dozvedel) ?
2015/11 Toyota Auris HB 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+
Ako by sa to servis mal dozvedieť? Jedine ak im to niekto povedal. Ale dokázať to zrejme nijako nevedia.
Každopádne ak donesieš ku nim vlastný olej na pravidelný prehliadku - tak ti to zanesú do servisnej knihy a ty to verifikuješ podpisom. A sústreď sa na tebou spomínanú časť "ALE dodržíte všetky postupy a použijete diely predpísanej kvality" - tu je aj odpoveď - Keď sa ti dodrbe motor tak povedia že si nepoužil olej predpísanej kvality, s neoverenou kvalitou a zdrojom. A žiadna prázdna fľaša doma na polici od oleja ti zrejme nepomôže. Iba ak lepší právnik.
Na jednu z prvých prehliadok tej staršej corolly čo mám v popise v autorizovanom servise som si doniesol olej Toyota genuine v originálnom balení, neotvorený. Do servisnej knihy v ich PC systéme zaniesli poznámku - vlastný olej, napísali aký konkrétrne s akými špecifikáciami a aj mi vysvetlili prečo to robia. Práve kvôli záruke. S tým novším autom už nešpekulujem a radšej ich nechávam liať ich olej. Je zaujímavé že lejú 5W30 i keď v návode je niečo trochu iné. Vraj vedia čo robia ale keď silou mocou chcem nalejú ten olejček odporúčaný výrobcom, na sklade ho majú. Im je to v podstate jedno, zarobia na tom možno rovnako (ak nie viac) ale tej 5W30 proste viac veria. S jeho konkrétnymi špecifikáciami je pre moje auto proste lepší. A ja ako laik sa nechám presvedčiť.
Ten rozdiel v cene ich oleja a mnou doneseným mi za potenciálne problémy pri uplatňovaní záručnej opravy proste už nestoja. Možno 20-30eur dvakrát ročne navyše mi fakt neublíži.
Keby chcel niekto vŕtať do toho že nieje dôležitý rozdiel v značení či 5W30 alebo 0W a tak ďalej - áno viem že iné údaje o oleji sú dôležité. Nie to je ale podstata môjho príspevku tu.
Každopádne ak donesieš ku nim vlastný olej na pravidelný prehliadku - tak ti to zanesú do servisnej knihy a ty to verifikuješ podpisom. A sústreď sa na tebou spomínanú časť "ALE dodržíte všetky postupy a použijete diely predpísanej kvality" - tu je aj odpoveď - Keď sa ti dodrbe motor tak povedia že si nepoužil olej predpísanej kvality, s neoverenou kvalitou a zdrojom. A žiadna prázdna fľaša doma na polici od oleja ti zrejme nepomôže. Iba ak lepší právnik.
Na jednu z prvých prehliadok tej staršej corolly čo mám v popise v autorizovanom servise som si doniesol olej Toyota genuine v originálnom balení, neotvorený. Do servisnej knihy v ich PC systéme zaniesli poznámku - vlastný olej, napísali aký konkrétrne s akými špecifikáciami a aj mi vysvetlili prečo to robia. Práve kvôli záruke. S tým novším autom už nešpekulujem a radšej ich nechávam liať ich olej. Je zaujímavé že lejú 5W30 i keď v návode je niečo trochu iné. Vraj vedia čo robia ale keď silou mocou chcem nalejú ten olejček odporúčaný výrobcom, na sklade ho majú. Im je to v podstate jedno, zarobia na tom možno rovnako (ak nie viac) ale tej 5W30 proste viac veria. S jeho konkrétnymi špecifikáciami je pre moje auto proste lepší. A ja ako laik sa nechám presvedčiť.
Ten rozdiel v cene ich oleja a mnou doneseným mi za potenciálne problémy pri uplatňovaní záručnej opravy proste už nestoja. Možno 20-30eur dvakrát ročne navyše mi fakt neublíži.
Keby chcel niekto vŕtať do toho že nieje dôležitý rozdiel v značení či 5W30 alebo 0W a tak ďalej - áno viem že iné údaje o oleji sú dôležité. Nie to je ale podstata môjho príspevku tu.
Naposledy upravil(a) Kocúr dne čtv 05.04.2018, 11:01, celkem upraveno 1 x.
Aha čiže keď prinesieš balenie kde je vyrazené logo Toyoty tak už je všetko ok ??? 
Či čo si tým chcel povedať?
Ako mne to je tiež v podstate jedno, zatiaľ som ani neskúšal doniesť vlastný olej, len by ma zajimálo ako tento cirkus funguje.

Ako mne to je tiež v podstate jedno, zatiaľ som ani neskúšal doniesť vlastný olej, len by ma zajimálo ako tento cirkus funguje.
2015/11 Toyota Auris HB 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+
Nie. Máš ich nechať liať ich olej z ich zdroja. Akýkoľvek iný donesený tebou (a je jedno či je na ňom napísané Toyota alebo Castrol alebo hocičo) je na nezáručnú opravu. Akýkoľvek ICH olej z ICH zdrojov čo sú ti ochotní naliať je v súlade so záručnými podmienkami.LukassH píše:Aha čiže keď prinesieš balenie kde je vyrazené logo Toyoty tak už je všetko ok ???
Ja netvrdím že ich jednanie je správne a súhlasím s ním. Nieje a vadí mi to. Ale v zásade ich viem pochopiť. Prečo by mali zaručiť funkčnosť niečoho čo nieje ich, i keď to aplikujú oni ale môže to mať potenciálne zlý vplyv na motor za ktorého bezchybnú činnosť inak ručia? A hlavne v kontexte s tým, že po celom svete sa evidentne vyskytujú "falošné" oleje v kanistroch na nerozoznanie od originálu? Podstata je nimi overený ich zdroj a samozrejme isto aj snaha zarobiť na ňom.
Aspoň v košickom autorizáku to takto proste je.
Zdravim Vas.
Chcel by som sa opytat, ako je to s olejom pri pravidelnej servisnej prehliadke v autorizovanom servise. Mozem si doniest vlastny bez toho aby mi padla zaruka, pripadne zaruka na nejake casti vozidla? Ak ano za akych podmienok?
Dakujem.
Vážený pane
děkujeme, že jste kontaktoval Toyotu Central Europe – Czech/Slovakia.
Z naší pozice zástupce výrobce vozidel Toyota doporučujeme používání originálních motorových olejů Toyota, u kterých můžeme garantovat plnění všech požadovaných vlastností, jež jsou důležité pro správnou činnost, dlouhou životnost a spolehlivý provoz, a které musí splňovat výrobcem vozidel předepsané specifikace.
Musíme také konstatovat, že každý z autorizovaných partnerů Toyota má vlastní právní subjektivitu a ručí za své skutky na základě platné legislativy.
Je v kompetenci zástupců autorizovaného servisu Toyota odmítnout poskytnutí služby, jejímž provedením by přenesli na sebe zodpovědnost za případnou vzniklou škodu, která by Vám použitím Vámi doneseného oleje či například jakéhokoli náhradního dílu bez jistoty potřebné kvality a vlastností daného produktu mohla vzniknout.
S přáním pěkného dne
Lucie Novohradská
Oddělení péče o zákazníky
Chcel by som sa opytat, ako je to s olejom pri pravidelnej servisnej prehliadke v autorizovanom servise. Mozem si doniest vlastny bez toho aby mi padla zaruka, pripadne zaruka na nejake casti vozidla? Ak ano za akych podmienok?
Dakujem.
Vážený pane
děkujeme, že jste kontaktoval Toyotu Central Europe – Czech/Slovakia.
Z naší pozice zástupce výrobce vozidel Toyota doporučujeme používání originálních motorových olejů Toyota, u kterých můžeme garantovat plnění všech požadovaných vlastností, jež jsou důležité pro správnou činnost, dlouhou životnost a spolehlivý provoz, a které musí splňovat výrobcem vozidel předepsané specifikace.
Musíme také konstatovat, že každý z autorizovaných partnerů Toyota má vlastní právní subjektivitu a ručí za své skutky na základě platné legislativy.
Je v kompetenci zástupců autorizovaného servisu Toyota odmítnout poskytnutí služby, jejímž provedením by přenesli na sebe zodpovědnost za případnou vzniklou škodu, která by Vám použitím Vámi doneseného oleje či například jakéhokoli náhradního dílu bez jistoty potřebné kvality a vlastností daného produktu mohla vzniknout.
S přáním pěkného dne
Lucie Novohradská
Oddělení péče o zákazníky
s tímto souhlasím, já bych také asi nepřebíral zodpovědnost a záruku za díly co si zákazník přinese. Cena oleje u některých servisů sice není moc morální, ale sám to beru tak, že když si koupím nové auto, tak mne min. servis po dobu záruky bude něco stát. Nicméně v cenách garančních prohlídek jsou docela velké rozdíly, na jednu stranu to chápu na druhou stranu by to nemuselo být tak moc co jsem zjistil. Já když srovnám stejnou prohlídku u Doláka a u Tshusha tak je rozdíl u mne cca 30 %. Dolák sice nepoužívá Toyota olej, ale i v práci je levnější navíc stálý zákazník má slevu. Máme auta od obou a slevu na servis mne dá jenom Dolák. Dokonce v rámci jednoho města ( Praha ) je rozdíl v ceně za 30 tis servis u Yarise HSD skoro 1000 Kč a to používají oba servisy stejný olej, jen jeden si za něj a práci řekne trochu více. Na druhou stranu vše není jen o ceně, v přístupu a kvalitě práce jsou rozdíly bohužel daleko propastnější.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Za prve ak prinesies vlastny olej zapisu to do zaznamu,oni za nic zodpovednost nepreberaju. Za druhe aj v manualy sa jasne pise ....alebo olej splnajuci specifikaciu....takze sa tu trosku nafukuje bublina. Ano servis to nemusi urobit tak pojdem inam ak na tom trvam.... Ak nie nie je co riesit.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
- Standa50
- Manager Týmu
Chtěl jsem se zeptat-jelikož mám auto po záruce tak si budu olej měnit sám.Nevím sice kde je umístěný,ale snad ho najdu tak jako u předchozích aut.Jak jsem pochopil,tak u Aurise se mění pouze vložka filtru a na povolení víčka je potřeba spešl nástavec.Je to tenhle?
https://www.gmtools.cz/613,klic-na-olej ... -asta.html
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
Ano, měl by to být on.
Filtr je jak správně předpokládáš stejně jako u jiných aut - dole pod motorem ho nemůžeš minout
Výměna jednoduchá...
Filtr je jak správně předpokládáš stejně jako u jiných aut - dole pod motorem ho nemůžeš minout

Výměna jednoduchá...
RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
ex - Auris 1,6 Valvematic ;r.v.´16
ex - Avensis 2,0 D-4D ;r.v.´07
- Standa50
- Manager Týmu
Dík za odpověď.Tak ho objednám.Číňani budou mít kšeft.
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
a nezabudni podložku pod vypušťaciu skrutku, ja dávam vždy novú...
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
- buckyskentucky
- Řidič
Já mám tady tentoStanda50 píše:Chtěl jsem se zeptat-jelikož mám auto po záruce tak si budu olej měnit sám.Nevím sice kde je umístěný,ale snad ho najdu tak jako u předchozích aut.Jak jsem pochopil,tak u Aurise se mění pouze vložka filtru a na povolení víčka je potřeba spešl nástavec.Je to tenhle?
https://www.aliexpress.com/item/Oil-Fil ... autifyAB=0
Corolla 2014 1.6 Valvematic 97 kw 6M/T + paket exclusive - Bílá bez doplatku
Vsetky su rovnake....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021