Svody,..?
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No já když jsem byl na školení k obsluze VAG a diagnostice,tak tam o tom přednášející mluvil jako o revoluci v zapalování s budoucnosti.
Myslím si totiž o tom to samé. Směs je jako plyn izolant a pouze při vyšším tlaku potřebuje více energie pro vyboj. Nicméně jako projekt je to zajímavé. Cena dvakrát tak zajímavá není. 735us$ je docela dost.

...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Tak cena je dost hodně, za ty zmíňěné cca 2PS ze 100. Navíc by to chtělo vidět graf z brzdy od někoho, kdo si to koupil, ne od výrobce. Já být výrobce, namontuju mizerný svíčky s velkým odtrhem a jedu na brzdu. Zapalování není tak spolehlivé, výkon nízký. Domontuji zázračnou krabičku a jedu na brzdu znovu. Posílím tím a prodloužím výboj a hle, výkon stoupl. Ale stoupl možná jen na hodnotu, kterou bychom dosáli lepší svíčkou se správným odtrhem.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:

Čímž říkám, že pro nás, jako pro ladění motorů to význam nemá. To ale neznamená, že je to obecně blbost. Doteď se šlo tak nějak cestou zvyšování napětí, která nám umožnila větší odtrh a tím pátem větší šanci na úspěšné zapálení směsy delší jiskrou. Dřív byly svíčky s izolátory do nějakých 20,25kV, dnes je to alespoň 30kV, aby nedošlo k průrazu. Na tomhle je hezký, že se to snaží s výbojem pracovat a řízeně ho prodlužovat, ne jen zvyšovat KV. Význam bych viděl u zážehových motorů pracujících v některých režimech z extrémě chudou směsí. Tam by to mohlo zvýšit šance na zapálení a "znormálnit" tvar pístu a spalovacího prosotru a dosáhnout vyší efektvity. Ale mě moderní agregáty a spotřeba nějak moc neberou 

- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Já mám také raději ty naše staré pastiky protože si toho nechají daleko více líbit a nejsou nijak moc choulostivé. Jako chápu snahu výrobců snižovat emise a spotřebu atd. Jenže bez dostatku paliva zkrátka není výkon. 

Snižovat emise rozhodně ano, k tomu jsou výrobci nuceni ze zákona a principielně tomu nelze nic vytknout. Ale snižovat emise škodlivin proboha. A nezaměňovat škodlivinu za neškodné CO2, což je ostatně to nejčistší, co lze spalováním benzínu dostat a o to se ty všechny emisní systémy v autě snaží. Jen lidé si to neuvědomují. Snaha vnutit lidem maloobjemové motory s nízkou spotřebou formou maximálních emisí CO2 se mi vůbec nelíbí. A nechápu, proč to výrobci uvádějí dnes v tabulkách, když je to hodnota přímo závislá na množství spáleného paliva a lze ji zněj +- vypočítat a přesně odvodit.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Myslím že by jsme našli spoustu dalších a dalších věci které postrádají logiku. Právě o tom zapalování také tvrdil,že díky lepšímu zapálení dojde k lepšímu horeni atd... mmch už jsi nějak pořešil to tvé zapalování? Já se s největší pravděpodobností u toho 4a-ge pustím do standalone. Láká mě buďto www.vi-pec.com nebo něco z české provenience a to www.propdm.eu přeplňovani mě nikdy nijak moc nelákalo ale co třeba za pár let.
nikdy neříkej nikdy. 

k tym vyfukom, mal som doteraz noname koncovy tlmic, vstup jedna rura 50mm priemer do tlmica, vystup 2krat 50mm rura na koncovky... plyn narazal na priecku, kde sa tie spaliny pootacali, povrteli a potom sli von dvomi cestami... teraz mam ten tlmic on lenulky, ten monti, je to klasicky plno priechodny tlmic, plyny idu rovno von.. pocit v zmene? no zvukovo je tento monti tichsi, kulturnejsi, hlbsi... ale co s vykonom? mam pocit, ze mi to trosku ide lepsie v strednom pasme otacok oproti tomu, co som tam mal...
to co som tam mal som tam mal mesiac a pol, rozhrdzavelo sa to, rozletelo, proste noname vyfuck za 2500
co myslite, moze to nejak menit pocit z jazdy? to moje stredne pasmo otacok? nevravim, ze mi to pridalo coilen 1ps
to co som tam mal som tam mal mesiac a pol, rozhrdzavelo sa to, rozletelo, proste noname vyfuck za 2500
co myslite, moze to nejak menit pocit z jazdy? to moje stredne pasmo otacok? nevravim, ze mi to pridalo coilen 1ps
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS 300

IS 300
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Takhle lze těžko říct. Obecně platí že menší protitlak výfuku posouvá kroutici moment a výkon do vyšších otáček. Jenže tak jednoduché to zase není aby jsi si řekl dám větší rouru. Vše souvisí se vším. A to že nějaká renomovaná firma vyrábí výfuky které opravdu k něčemu jsou,tak za tím je spousta hodin práce a vyhozeného materiálu. On totiž přesný vzorec pro výpočet výfuku není. Vše je předmětem ladění a zkoušek. Takže všechno je individuální přímo pro daný motor. Ano existuje pár pravidel která jsou daná a je třeba u nich začít. Zvlášť u atmosférických motorů při konstrukci výfuku musíš počítat i s druhou stranou,tedy sanim. Vezmi si třeba 4a-ge. Ten je na protitlak výfuku velice choulostivý kvůli proměnné délce rezonancního sani tvis a kdyby jsi dál výfuk který nevytváří žádný protitlak dojde k horšímu vyplachu a výkon půjde dolů. Ladit výfuk je pro daný motor otázkou několika stovek hodin práce,když o něm nic nevím. Pokud už si tu práci někdo dal tak bych koupil výfuk od něj nebo vytvořil kopií. V našich podmínkách nejčastější řešení.
ano, to chapem.. toto je uni tlmic, takze ziadny zazrak, to je mi jasne.. ale je mozne, ze citim zmenu v strednych otackach? ten predosli tlmic mi akosi dusil auto... mozno keby dam seriove potrubie, seriove tlmice, ze by som si povedal, vau, kua to je lepsie, nez som mal doteraz.. ale ide mi to krajsie, nez ked som to kupoval. nedusi to tak mam pocit
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
IS 300

IS 300
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No ono víc lidí tady bylo překvapených po tom co dali zpět originální výfuk který byl předchozím majitelem "tunerem" odstraněn a nahrazen průchozí rourou
to co se ti zda je samozřejmě možné. Dobře odladěným výfukem a svody se dá získat 8až 10% výkonu motoru a lepší průběh křivky krouticiho momentu od sériové verze. Špatně odladěným se naopak lehce ztratí až 25% výkonu motoru což je 93%případů. 

Svody
I proto Doky
na jaře nahazuje originální výfukový trakt až po koncovej tlumič jen s pěknou chromovou koncovkou/která jak je všeobecně známo,, ta koncovka"mi přidá tak 10 kW podle tunerů
pokuď se nepletu a nepřidá mi ještě víc - bože můj kde lidi vůbec choděj na takové pitomosti/ a bude na věky věků vystaráno protože není moc firem které za rozumný peníz na 3S-GE dokážou udělat rozumné svody a celej trakt.Můj tlumič má sice krásnej zvuk,krásné koncovky ale radši budu dělat míň rámusu jsem se rozhodl.Doky

Nějaké ty auta doma jsou.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Doky ovšem musíš dat pozor aby to byla ta koncovka která je konstruována jako venturiho tryska,jiná Ti těch 10kw nepřidá.
jinak máš pravdu že těch dobře odladěných výfuků moc není. Na 3s-ge bych se asi nebál dat třeba od "Magnaflow". Možná to je jen jejich dobrá obchodní strategie,ale uvádí že pokud si koupíš výfuk od nich a rozdíl na brzdě před a po montáži nebude garantovaných 8% na výkonové křivce,uhradí veškeré náklady s tím spojené zpět. Když si toto někdo dovolí tvrdit,řekl bych že asi skutečně prodávají funkční výrobek.

Svody
Já teď Libore na to koukám a nějak mi to mou Toyotu nechce načíst???Docela by mně zajímala cena.Mám náhradní celkej trakt který dám kamarádovi očistit pěkně nastříkat atd. od svodů až po koncovej tlumič a přetesnit atd. a nahodím ho na jaře.Ale kdo ví někdy člověka láká něco tam dát
navíc.Koukni mi na to prosím.Doky

Nějaké ty auta doma jsou.