Spotřeba
Tak na corolle sem zatím před chladič nic nedával, ale když sem jezdil loňskou zimu se ségřino corsou, po tom co sem si svoje naboural, tak ty kartony byly potřeba. Auto se bez nich ohřívalo pomalu 10 km, takhle už po 3 km byl už motor zahřátej, topilo to dřív a spotřeba spadla o 2l/100. Pak sem s tím kartonem jel omylem aji na hory, jako že sem ho tam zapomněl, a i přes dálniční tempo se auto nepřehřívalo a nic. Takže jestli jezdíš jenom krátký vzdálenosti tak doporučuju určitě. A takovej Lubomí Klíňáček tady z fóra to měl vyrobený pěkně z pruhlednýho plastu, takže to ani nešlo poznat.

Holomek!

- Ing_Mazi
 - Věčnej rejpal
 - Kontaktovat uživatele:

ta možnost tady určitě je, ale nemm otáčkoměr, tak nevím v kolika jezdímkudl píše:Jen me napadlo, jestli treba motor naopak nepodtacis to pak zere vic nejsem odbornik a mam 1,6 4a-fe a ten jak sem vycet tady na foru tak i z vlastni zkusenosti si libuje kolem 2500-3000 to pak sem jel z krusnejch hor do praglu nijak sem to nehnal ale taky sem se neloudal asi za 5,5(hrubej odhad) nevim jak je to s tvym motorem jen me to napadloIng_Mazi píše:To mě to žere jak dvoulitr sakra
V létě sem se párkrát dostal na 6,5l , ale jinak kolem těch 7l normálka (jezdím převážně město a myslím, že s lehkou nohou) a teď v zimě to je 8 jak vyšitých![]()
Na to že to je 1.3 tak to žere jak tank. Ke všemu nemám otáčkoměr, takže si nemůžu hlídat otáčky, ale podle zvuku motoru jezdím na nižších.
sem zvyklej z favoritu co máme doma, že na nižší otáčky žere míň..
Corolla E10 TSe Total Social edition r.v.96 
1.3XLi 55kW / 75hp
Kola ENZO 175/65/R14 Mischel
Meine rudé eFko
      "Jsem rozenej tuner" 
www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli

1.3XLi 55kW / 75hp
Kola ENZO 175/65/R14 Mischel
Meine rudé eFko
www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli
To Rampa89: To myslíš do mezery (asi 2 cm) mezi oběma chladiči? Jestli tomu dobře rozumím, tak přední chladič je ke klimatizaci a teprve zatím je chladič motoru, takže mezi.? Zkusím tam zasunout takovou hliníkovou folii co se dává (lepí) v bytech na zeď za radiátory ústředního topení. Jen mám strach, abych to zase až přejdou mrazy vytáh.

Corolla E11 Hatchback, 1,4 VVTi, 2000

Jimmy: S tím teda moc nesouhlasím, jak sem psal, loni sem to měl v té corse, jelo se ve 3 lidech a s batožinou na hory až na ovčárnu na pradědu a teplota se nehnula za polovinu ukazatele, ventilátor nezapínal... a to bylo u litrovýho motoru. 
Když člověk jezdí do 10-15 km tak s tím nemůže nic udělat, kór ráno kdy se to auto za tu vzdálenost sotva zahřeje. Už při provozní teplotě zapíná ventilátor, takže by bylo dost času zasáhnout. Neříkám za tepla, to je fakt otázka okamžiku, ale když je teplota pod nulu, tak je to něco jinýho. Je ale taky rozdíl, když člověk popojíždí po městě nebo jezdí mimo město, kde jede konstatní rychlostí s nízkýma otáčkama a motor se díky tomu dýl zahřívá. Na popojíždění po semaforech bych to asi nedával, to je pravda.
Ale jinak, každýho věc samozřejmě.
Pandy: Jo klidně tam, fólii nevím spíš ne, ta odráží teplo, ty potřebuješ jenom zabránit průchodu vzduchu, proto stačí obyčejnej karton, plastová deska apod. Za zkoušku nic nedáš, nebude ti to vyhovovat nebo to bude haprovat tak to můžeš vyndat kdykoliv.

Když člověk jezdí do 10-15 km tak s tím nemůže nic udělat, kór ráno kdy se to auto za tu vzdálenost sotva zahřeje. Už při provozní teplotě zapíná ventilátor, takže by bylo dost času zasáhnout. Neříkám za tepla, to je fakt otázka okamžiku, ale když je teplota pod nulu, tak je to něco jinýho. Je ale taky rozdíl, když člověk popojíždí po městě nebo jezdí mimo město, kde jede konstatní rychlostí s nízkýma otáčkama a motor se díky tomu dýl zahřívá. Na popojíždění po semaforech bych to asi nedával, to je pravda.
Ale jinak, každýho věc samozřejmě.
Pandy: Jo klidně tam, fólii nevím spíš ne, ta odráží teplo, ty potřebuješ jenom zabránit průchodu vzduchu, proto stačí obyčejnej karton, plastová deska apod. Za zkoušku nic nedáš, nebude ti to vyhovovat nebo to bude haprovat tak to můžeš vyndat kdykoliv.
Holomek!

- Pavo.B.
 - Věčnej rejpal

schvalne jsem vcera zmeril za jak dlouho se mi auto zahreje - z garaze kde je cca 12 stupnu sem vyjel a do dvou km bylo auto zahrate , ve ctvrtek to zkusim bez garaze
jinak spotrebu mam ted v celice taky vic skoro k 9ti litrum ale to je 160 na dalnici a hafo predjizdeni na trojku a do kopcu
  navic zatezkano plnou nadrzi a spolucestujicim

jinak spotrebu mam ted v celice taky vic skoro k 9ti litrum ale to je 160 na dalnici a hafo predjizdeni na trojku a do kopcu
 Altezza Gita  (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"

ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
U mě je to právě 5 km, ale žiju na vesnici, takže vyjedu a jedu furt skoro stejně, a jezdím teď, podle posledního tankování, za 8,2 /100. Ale nic před chladičem nemám, protože sem se zatím nedokopal tam něco dát  

Jedu teď na hory, po nich tam možná ještě na zkoušku na tu jednu nádrž ten karton dám, uvidím co to udělá.

Jedu teď na hory, po nich tam možná ještě na zkoušku na tu jednu nádrž ten karton dám, uvidím co to udělá.
Holomek!

Tak s kartonem mam taky svy zkusenosti, mel jsem ho v aute predloni, kdyz byl jeden den obrovsky mraz a ja musel parkovat venku.
Do prace jezdim cca 30 km, ranni cesta tam ok, teplota v normalu, ventilator nespoustel, jeste dodam ze to nebyla Corolla, ale Rapid.
Cesta z prace chvili po poledni, cca po 20 km se motor zacal hrat, a nepomohl ani spusteny ventilator, ani topeni naplno, termostat byl ok, ale asi se venkovni teplota vysplahala nad hranici, kdy to zvlada s krabici chladit.
A ke spotrebe - merim to ob dve nadrze, vzdy tankuju na stejny pumpe, u stejnyho stojanu a davam plnou do prvniho vypnuti pistole, nedomackavam...
Tak ted jsem mel spotrebu 6,5 litru, prijde mi to celkem malo, kdyz v lete jsem se dostal k 6,3 litru, jinak mereni pred tim jsem mel 7,3

Do prace jezdim cca 30 km, ranni cesta tam ok, teplota v normalu, ventilator nespoustel, jeste dodam ze to nebyla Corolla, ale Rapid.
Cesta z prace chvili po poledni, cca po 20 km se motor zacal hrat, a nepomohl ani spusteny ventilator, ani topeni naplno, termostat byl ok, ale asi se venkovni teplota vysplahala nad hranici, kdy to zvlada s krabici chladit.
A ke spotrebe - merim to ob dve nadrze, vzdy tankuju na stejny pumpe, u stejnyho stojanu a davam plnou do prvniho vypnuti pistole, nedomackavam...
Tak ted jsem mel spotrebu 6,5 litru, prijde mi to celkem malo, kdyz v lete jsem se dostal k 6,3 litru, jinak mereni pred tim jsem mel 7,3
Toyota Corolla E10 - 1,3 16V XLi, 4E-FE, 65 kW, r.v. 95