Kotass píše:To bude nejspíš fáma, anténa by musela být vedena motorovým prostorem aby snad mohly ballasty nějakým způsobem rušit rádiový příjem, ale nikdy jsem o tom nic neslyšel.
Pravda, ja xenony mam a radio mi to nijak nerusi
...me se zrusil CD menic, takze jezdim jen na radio a to horem padem, po kopcich i lesem a kdyby to slo, chytalo by signal snad i z vesmiru (ta antena je genialni )
Lidi mam takovou vec, zajima me jestli ste se s tim uz u Xenonu nekdo setkal...
- mam uz dva roky xenony 6400K a behem tak posledniho mesice mi jedno svetlo z toho modraveho zabarveni zbelalo, druhe je v poho... po kontrole tech vybojek jsem zjistil, ze tomu svetlejsimu uplne zbelela ta vnejsi elektoda co je tazena venkem podel vybojky, je to mozne? to druhe ji ma porad modrou... a propo, z toho teda plyne ze zabarveni urcuje ta vnejsi elektroda? to me prijde nejake divne ne?
pokud nekdo bude mit zajem,ziji v Anglii paty rok a mam taky celdu,jelikoz se me nelibi ty ceny veci v Cesku zasilam par odkazu na xenony,kity atd....
pro vetsi info neni problem napsat na muj email.mohu zakoupit jakoukoliv vec a zaslat do ceska....
A myslis ze bys byl ochotnej poslat treba litaky? to uz je moc velka zasilka co? neni to aktualni, jen se ptam, protoze do budoucna mam nejake z Anglie vyhlednute...
Jinak musim rict, ze tady uz nejaky ten patek delaji policajti odchyt prave na xenon HID sady, me kvuli nim zprudili taky a stalo me to na poprve litra, priste uz to prej bude za plnou... jezdim s nima uz tretim rokem a nikdy to neresili, az tedkom posledni dobou prave...a ani to ze me chytli me neodradilo je pouzivat, ale pak sem objevil 80W zarovky a rozhodl jsem se je prubnout a zatim jsem s nimi spokojenej...(jsou taky z ebay Anglie, prisly me i s postovnym na 200,-) a uvidime jak dlouho vydrzi, takze xenony sly ven
A muzes dat prosimte hodit odkaz? rad bych taky svitil jeste lip nez svitim ted, ty svetla jsou fakt tragedie Uz jsem nad tim taky mockrat premyslel , ale nechci dostavat pokuty, i kdyz by ty svetla treba neoslnovaly a byly spravne serizene, jenze nekdy si rikam ze by ty pokuty staly za vic svetla.
Ja je mel taky serizene, ale co naplat ze? je to proste videt uz na prvni pohled... a presne tak, za to svetlo by to stalo, jenze ja jim taky nechci zbytecne delat sponzora...
Jo je tu ale jedna vec, ktera mi s pouzitim techto zarovek dela lehke vrasky na cele, a to ta, ze jsem se doslechl ze by se mohla casem poskodit ta odrazova plocha ve svetlech... predpokladam ze vetsim mnozstvim tepla, ktere ty zarovky produkuji... takze nechci spekulovat a taky by me zajimalo co je na tom pravdy...?
TomasGT20 píše:diky, vyzkousim, snad jeste nekdo napise co je pravdy na poskozeni te odrazove plochy
Mam OSRAM Cool Blue a na druhym aute Osram night breaker a spokojenost. Jen to chce sem tam utrit svetla. Dalkovy jsou luxusni i ty obyc co tam jsou. Spis me stve ze v Celde jsem porad osvicenej ja at proti me jede cokoli mam vypaleny vociska. A nejhorsi jsou fabky podelany.
POkud je parabola z plechu tak bych se toho tak nebal. POkud je z plastu a je na ni pokoveni teoreticky to muze udelat film nebo nejakou sfinarnu.
Tezko rict, treba vyzkouset. Takze jestli to Kysimu neco provede musi se zminit a ne tajit
"Jsem zly a zeru male deti"
Toyota Celica 1,8 Kurbo, T20, ´94
Toyota Celica 1,6 2x Kurburator, TA40, ´80
TomasGT20 píše:diky, vyzkousim, snad jeste nekdo napise co je pravdy na poskozeni te odrazove plochy
Mam OSRAM Cool Blue a na druhym aute Osram night breaker a spokojenost. Jen to chce sem tam utrit svetla. Dalkovy jsou luxusni i ty obyc co tam jsou. Spis me stve ze v Celde jsem porad osvicenej ja at proti me jede cokoli mam vypaleny vociska. A nejhorsi jsou fabky podelany.
POkud je parabola z plechu tak bych se toho tak nebal. POkud je z plastu a je na ni pokoveni teoreticky to muze udelat film nebo nejakou sfinarnu.
Tezko rict, treba vyzkouset. Takze jestli to Kysimu neco provede musi se zminit a ne tajit
Tak ja momentalne pouzivam philips blue vision jedna snad za 400kc. Sviti dobre ale pouze kdyz nejede do protivky zadne auto a neprsi. Jak zacne prset jde to do haje a s temi protijedoucimi auty je to taky na nic, celda je dost nizko proto ti to kazdy pere do oci, ma mto same. Jedina moznost je prave koupit silnejsi zarovky a tim jakoby prosvitis ty protijedouci auta, myslim ze to tu i nekdo psal. Kdyz prsi jede do protivky auto tak je to nejhorsi moc toho nevidim a nejhorsi je kdyz je tam jeste nejaky blbec chodec ktery nema ani osvetleni a pritom leze na cestu, to jsou pak nebezpecne situace.
edit : Svetla utiram porad
TomasGT20 píše:a tim jakoby prosvitis ty protijedouci auta, myslim ze to tu i nekdo psal. Kdyz prsi jede do protivky auto tak je to nejhorsi moc toho nevidim a nejhorsi je kdyz je tam jeste nejaky blbec chodec ktery nema ani osvetleni a pritom leze na cestu, to jsou pak nebezpecne situace.
Jsem prase pomaham prosvecovat dalkovyma
"Jsem zly a zeru male deti"
Toyota Celica 1,8 Kurbo, T20, ´94
Toyota Celica 1,6 2x Kurburator, TA40, ´80
TomasGT20 píše:a tim jakoby prosvitis ty protijedouci auta, myslim ze to tu i nekdo psal. Kdyz prsi jede do protivky auto tak je to nejhorsi moc toho nevidim a nejhorsi je kdyz je tam jeste nejaky blbec chodec ktery nema ani osvetleni a pritom leze na cestu, to jsou pak nebezpecne situace.
Tak jak to tady pročítám, tak teď nevím jestli vy co jste kdysi namontovali xenony, jste se vrátili zpět ke klasickým žárovkám, kvůli pokutám od cajtů? Je s xenonama v tomhle směru nějakej problém?
Xenony jestli, tak bych řešil až za nějaký čas, až se o nich trochu něco dozvím a udělám si na ně nějaký názor. Momentáloně tedy spíš pořádné žárovky. Ale jestli to teda cajti nějak pokutujou, tak bych xenony snad ani nechtěl.
Jinak s klasickýma žárovkama mám problém u potkávaček za šera. To když je ještě zbytkově vidět denní světlo, tak jsou potkávačky fakt neúčinné. Ale jak už je potom tma, tak sou potkávačky v pohodě. Dálkový jsou naprosto dostačující, takže ty bych snad ani neřešil.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Myfune píše:Tak jak to tady pročítám, tak teď nevím jestli vy co jste kdysi namontovali xenony, jste se vrátili zpět ke klasickým žárovkám, kvůli pokutám od cajtů? Je s xenonama v tomhle směru nějakej problém?
Xenony jestli, tak bych řešil až za nějaký čas, až se o nich trochu něco dozvím a udělám si na ně nějaký názor. Momentáloně tedy spíš pořádné žárovky. Ale jestli to teda cajti nějak pokutujou, tak bych xenony snad ani nechtěl.
Jinak s klasickýma žárovkama mám problém u potkávaček za šera. To když je ještě zbytkově vidět denní světlo, tak jsou potkávačky fakt neúčinné. Ale jak už je potom tma, tak sou potkávačky v pohodě. Dálkový jsou naprosto dostačující, takže ty bych snad ani neřešil.
je to jednoduche: proste HID pokud nejsou z vyroby pak tam nemaji na aute co delat, jedine ze by jsi dokoupil ostrikovace a motorek na naklapeni svetel a i tak by to bylo diskutabilni, navic vse s homologacia a stoji to dost penez. Pokud si das HIDy pocitej s tim ze muzes dostat pokutu. Je to jen na tobe co si tam das. I kdyz proste budes mit vse serizene budes to mit treba v cocce, tak to nepomuze a stejne muzes cekat pokutu