Jaké svíčky

vše ohledně modelové řady Corolla
lemra79
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lemra79 »

lemra79 píše:myslim, ze svicky BRISK nejsou spatna volba, alfa a omega je spis zvolit vhodny typ. Pripada mi, ze v tom sami maji tak trochu bordel a v jejich zdrojich uvadeji rozdilne typy svicek pro stejne auto. Tak jsem jim napsal a pro moji corollu 1,3 rv 98 je pry vhodna BRISK Extra DR17LDC-1. Tak ze az budu menit, vyzkousim je tam, at si rika kdo chce, co chce :-)

Tak ze,jak jsem slibil, tak jsem udelal. Dal jsem tam ty BRISK DR17LDC-1 (350 kč/4 ks). Ale poporadku, ma to zapletku.
Zacatkem leta mi zacalo auto po pridani plynu mirne pocukavat, tak jsem si rekl, je cas na vymenu svicek. Koupil BRISKy, vymenil a jezdil dal. Ze zacatku se to zdalo lepsi, ale byl to subjektivni nazor, bylo to stejne. Dale jsem si vsimnul, ze se motor na volnobeh klepe a je hlucnejsi. Tak ze jsem sel po oleji, byl mi tehda doporucen EXEL SYNTEX GOLD SAE 5W40. Bylo mi divne, ze i po cca 7000 km byl neprirozene cisty. Nechal jsem ho dojet na 10 000 km a sel tento tyden z auta. Vymenil jsem ho za http://www.mobil-1.co.uk/cms/Mobil_1_ES ... 5W-40.aspx
Auto prestalo pocukavat a zda se, ze ma motor klidnejsi chod, ale vice po delsi dobe, aby to zase nebylo subjektivni :-)

Výsledek:

Brisk? Urcit vhodný typ a neni problem.
Olej? EXEL uz urcite ne.
corolla 3D, 1.3 63 KW, r.v. 1998, 165 000 km
žaky
Člen Týmu

Příspěvek od žaky »

Jezdim tříelektrodovy Brisky a v poho. Už v několikátym autě.
ex E 9
XLi
Řidič

Příspěvek od XLi »

Na japonský auto japonský svíčky - NGK třeba...motor si jen chrochá.... já měl po původním majiteli ty brisky 3bodové a auto se chvělo mno nic moc...dal jsem ty japonský a No problem. :wink: 8)
1.4 XLi 65Kw 16V r.v. 1994,stavitelnej volant,sedadlo řidiče,všechny okna v elektrice,alarm,posilovač...atd..
žaky
Člen Týmu

Příspěvek od žaky »

jasně ,věc názoru . Ja si vždy nechám zjistit co na konkrétní motor říkaj u vyrobce auta a vyrobce svíček a to tam fouknu. Vždy se táži na variantu nadstandartu. A to již od roku 93. Nikdy nezklamalo.
ex E 9
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

svíčky meníme jak na bežícím páse na velkém množství aut, a bohužel s brisky nemáme dobré zkušenosti.
Co se týče "nadstanstartu", troufám si říci, že když s eporjedeš na "nadstandsrtních " briskách ( nových ) nejakých 200-300km a dáš tam za poloviční cenu Denso / ngk, které jsou předepsané od výrobce ( zajímalo by mne jak jsi přišel na to co říká výrobce na brisky :D ) tak nepoznáš rozdíl ( v tom lepším případě )..
žaky
Člen Týmu

Příspěvek od žaky »

s tří elerktr. Br mám dobrý zkušenosti,nic jinyho v tom nejni,proto se jich držim,a slovo nadstandart není to uplně vhodné,měl jsem tam napsat že jsem zvykly používat 3 elektr.varianty. Ani v tomto motoru nezklamaly,chytá na otočení,volnoběh za tepla 700ot,zákl.předstih 8st,plynulé přechody,nežere(měřeno ze zvedavosti po větší upravě sání červenec-říjen 175 litrů-2825 km 1/3 město,1/3 daln,1/3 okresky,Vpower 95,olej mogul extreme 10w-40)/jezdim lehká noha/,po emisích-ofiko,puvodní kaťák.180 000km
ex E 9
lemra79
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lemra79 »

Idaho píše:svíčky meníme jak na bežícím páse na velkém množství aut, a bohužel s brisky nemáme dobré zkušenosti.
Co se týče "nadstanstartu", troufám si říci, že když s eporjedeš na "nadstandsrtních " briskách ( nových ) nejakých 200-300km a dáš tam za poloviční cenu Denso / ngk, které jsou předepsané od výrobce ( zajímalo by mne jak jsi přišel na to co říká výrobce na brisky :D ) tak nepoznáš rozdíl ( v tom lepším případě )..
Že měníte svíčky jak na běžícím páse se nedívím, když se na autě ukáže problém, který by mohl mít cokoliv společnýho se zapalováním, vždycky letěj první svíčky, to není nic novýho. Jiná je věc, že 99% těch svíček je vyměněných zbytečně. V podstatě to chápu, je to jednoduchý a zákazník má dobrý pocit :)
Napiš tedy prosím jaký BRISKy konkretně nefungovali na jakym autě, ať to není tlachání u píva a je z toho ponaučení kudy cesta nevede.
Ještě bych poprosil, aby i ty, jimž BRISKy fungujou uvedli typ BRISKů a motoru.
Já do corolly (1,3/63kw) dal BRISK Extra DR17LDC-1 (základní typ, nic extra) jsou tam cca 4000 km a nevšiml jsem žádné změny oproti DENSO.
Nebo napiš, v čem mám hledat problém, přeba ho tam taky mam, jen jsem si ho nevšiml :)

PS: nic ve zlém, jen se snažím o věcnost
lemra79
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lemra79 »

žaky píše:s tří elerktr. Br mám dobrý zkušenosti,nic jinyho v tom nejni,proto se jich držim,a slovo nadstandart není to uplně vhodné,měl jsem tam napsat že jsem zvykly používat 3 elektr.varianty. Ani v tomto motoru nezklamaly,chytá na otočení,volnoběh za tepla 700ot,zákl.předstih 8st,plynulé přechody,nežere(měřeno ze zvedavosti po větší upravě sání červenec-říjen 175 litrů-2825 km 1/3 město,1/3 daln,1/3 okresky,Vpower 95,olej mogul extreme 10w-40)/jezdim lehká noha/,po emisích-ofiko,puvodní kaťák.180 000km
Jaký máš zkušenosti s tim mogulem? Ja když před mechanikem řekl slovo MOGUL, bral do ruky kladivo.....
Uvažoval jsem o něm, ale když jsem zjistil, že okolo 200 kč/l se da koupit i tohle http://www.mobil-1.co.uk/cms/Mobil_1_ES ... 5W-40.aspx přestal jsem uvažovat o mogulu.

I když to kladivo bral do ruky i při vyslovení slova BRISK :)
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

lemra79 píše:
Idaho píše:svíčky meníme jak na bežícím páse na velkém množství aut, a bohužel s brisky nemáme dobré zkušenosti.
Že měníte svíčky jak na běžícím páse se nedívím, když se na autě ukáže problém, který by mohl mít cokoliv společnýho se zapalováním, vždycky letěj první svíčky, to není nic novýho. Jiná je věc, že 99% těch svíček je vyměněných zbytečně. V podstatě to chápu, je to jednoduchý a zákazník má dobrý pocit :)
Napiš tedy prosím jaký BRISKy konkretně nefungovali na jakym autě, ať to není tlachání u píva a je z toho ponaučení kudy cesta nevede.
Já do corolly (1,3/63kw) dal BRISK Extra DR17LDC-1 (základní typ, nic extra) jsou tam cca 4000 km a nevšiml jsem žádné změny oproti DENSO.
Nebo napiš, v čem mám hledat problém, přeba ho tam taky mam, jen jsem si ho nevšiml :)

ber to tak že vymeníme svíčky a jdem auto projet ( samozřejme po prpomeření kabelu , víka a palce ) pokud nenastává změna tak tam jdou zpet svíce puvodní, nemám duvod zákazníkum za každou cenu cpát svíčky, ostatně pokud problém neodstraní tak by zákazník asi auto neopravené nepřevzal.

Nejvetší problémy byly s brisky a champion práve v 1,3 corollách E9/E10, bohužel kody svící si nehlídám když je vyhazuju, nevedu žádnou evidenci.
že je měníme jak na bežícím pásu je třeba dusledek toho, že nám rukama projde 5-10 rollek týdne a když byt jen z pěti vymeníš svíčky u tří tak za mesíc ti to hodí cca 15 vozu, což už je celkem silnej markant.
Nemám duvod ( stejně jako ty ) přecházet na neco nevyzkoušeného, když mám vyzkoušené veci co fungují a jsou o mnohem levnější..
Servis není od toho aby experimentoval na autech zákazníků - dává tam jen to co je osvedčené - pokud mi zákazník přijde s problémem, který vyřeší výmena svíček a má tam Brisky o kterých tvrdí že je menil před dvema mesíci ( a za tu dobu najel max 3tis km ) tak neřeším jaký tam je brisk ale jaké svíce tam dle výrobce patří a ty tam dám, heldat v katalogu zda kod svíčky který ,mu tam nekdo dal je správný nebo ne případně hledat a obejndávat svíčky stejné značky když mám X- originálních skladem, je pro mne mrhání časem mým a financemi zákazníka.

proste shrnu, proč dávat dražší nevyzkousené svíce od Brisku, u kterých ( jak sám říkáš nepoznáš rozdíl ) když mohu dát vyzkoušené , levnější a originál svíce :)
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

lemra79 píše: Uvažoval jsem o něm, ale když jsem zjistil, že okolo 200 kč/l se da koupit i tohle http://www.mobil-1.co.uk/cms/Mobil_1_ES ... 5W-40.aspx přestal jsem uvažovat o mogulu.

I když to kladivo bral do ruky i při vyslovení slova BRISK :)
no mezi námi kolem 200kč /litr seženeš už i kvalitní oleje, takže Mogul, Castrol magnatec a podobné hruzy jsou už skutečne cenově mimo..
lemra79
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lemra79 »

Idaho píše:
lemra79 píše:

ber to tak že vymeníme svíčky a jdem auto projet ( samozřejme po prpomeření kabelu , víka a palce ) pokud nenastává změna tak tam jdou zpet svíce puvodní, nemám duvod zákazníkum za každou cenu cpát svíčky, ostatně pokud problém neodstraní tak by zákazník asi auto neopravené nepřevzal.

Nejvetší problémy byly s brisky a champion práve v 1,3 corollách E9/E10, bohužel kody svící si nehlídám když je vyhazuju, nevedu žádnou evidenci.
že je měníme jak na bežícím pásu je třeba dusledek toho, že nám rukama projde 5-10 rollek týdne a když byt jen z pěti vymeníš svíčky u tří tak za mesíc ti to hodí cca 15 vozu, což už je celkem silnej markant.
Nemám duvod ( stejně jako ty ) přecházet na neco nevyzkoušeného, když mám vyzkoušené veci co fungují a jsou o mnohem levnější..
Servis není od toho aby experimentoval na autech zákazníků - dává tam jen to co je osvedčené - pokud mi zákazník přijde s problémem, který vyřeší výmena svíček a má tam Brisky o kterých tvrdí že je menil před dvema mesíci ( a za tu dobu najel max 3tis km ) tak neřeším jaký tam je brisk ale jaké svíce tam dle výrobce patří a ty tam dám, heldat v katalogu zda kod svíčky který ,mu tam nekdo dal je správný nebo ne případně hledat a obejndávat svíčky stejné značky když mám X- originálních skladem, je pro mne mrhání časem mým a financemi zákazníka.

proste shrnu, proč dávat dražší nevyzkousené svíce od Brisku, u kterých ( jak sám říkáš nepoznáš rozdíl ) když mohu dát vyzkoušené , levnější a originál svíce :)
Plně s tebou souhlasim, že není dobré expedimentovat na zákaznících.
Jinak s tou cenou za BRISK jsem to nak nepochopil. Svíčka BRISK Extra DR17LDC-1 stojí okolo 90 kč/ks, jak kde. To DENSO je ještě levnější? Pak už teda jenom horší dostupnost a neni důvodu, proc nepoužít DENSO ...
žaky
Člen Týmu

Příspěvek od žaky »

Pro lemra 79.Po roce 89 jsem používal oleje cizí,neb v té době jsem si myslel že jsou PODSTATNĚ lepší.jenže jak šel čas tak po období castrolů,shellů,mobilů,totálů... navrat na zpět k mogulu. a nejen proto že jsem pronik do tajů tribotechniky,tedy jen v základu,ale bylo to i o penězích vyhozenych za proflaklé značky. A spousta olejů má základ uplně stejný,neb vyrobců zakl.olejů je jen pár a všecny firmy je od nich kupují a doupravují si je. Jsem původem automechanik( už to nedělám,nešel jsem s dobou) jestě opravující,né vyměnující a mám s oleji tedy drobet praxe. Doba olejů nechávající usazeniny v benzínákách je pryč,pokud se tam od začátku dává to co tam patří. Od roku cca 2000 dávám mogul vždy ten co vyrobce dle specifikací chce a ok. bez ohledu co je to za motor a typ auta. Vyměna 1x ročně at najedu co najedu,což je 7-10000km. Při vypustění je olej vždy tmavy,což je spravně,barvit se začíná po cca 4000km. Kupoval jsem ho naposled za 640-4L. Používám ho i v C-xsaře.Někteří lidé mají předsudky ať oprávněné či neoprávněné, ale mají právo na svůj názor jako já na svůj.A svíce?To samé.Když něco používám s dlouhodobym kladnym vysledkem,proč to měnit .Toť vše, astala vista!
Naposledy upravil(a) žaky dne ned 25.10.2009, 19:40, celkem upraveno 1 x.
ex E 9
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Lemra 79 : přímou náhradou tebou citovaných svící jsou třeba NGK BP5ES ( cena cca 65 kč , dostupnost týž den, V-line ) nebo Denso W16EPU které jsou dostupné taktéž tentýž den a jejich cena je 59kč pro bežného zákazníka, pro toy forum je dostanu ješte o 20% níž ( tj cca 48kč ).

ano kelly je nemá ale to není jediný větší dodavatel na nasem trhu ...
žaky
Člen Týmu

Příspěvek od žaky »

Idaho: nemáš pravý parkovací světlo na E9 kombi? Zkoušel jsem ho od Kellyho a nepasovalo o 1 cm. Mam prdlé sklíčko....
ex E 9
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

žaky píše:Idaho: nemáš pravý parkovací světlo na E9 kombi? Zkoušel jsem ho od Kellyho a nepasovalo o 1 cm. Mam prdlé sklíčko....
jedna E9 kombi nam tu stojí na rozřezání ale ted si nevybavuji zda tam to svetlo je nebo ne....
Odpovědět

Zpět na „Corolla“