lemra79 píše:Idaho píše:svíčky meníme jak na bežícím páse na velkém množství aut, a bohužel s brisky nemáme dobré zkušenosti.
Co se týče "nadstanstartu", troufám si říci, že když s eporjedeš na "nadstandsrtních " briskách ( nových ) nejakých 200-300km a dáš tam za poloviční cenu Denso / ngk, které jsou předepsané od výrobce ( zajímalo by mne jak jsi přišel na to co říká výrobce na brisky

) tak nepoznáš rozdíl ( v tom lepším případě )..
Že měníte svíčky jak na běžícím páse se nedívím, když se na autě ukáže problém, který by mohl mít cokoliv společnýho se zapalováním, vždycky letěj první svíčky, to není nic novýho. Jiná je věc, že 99% těch svíček je vyměněných zbytečně. V podstatě to chápu, je to jednoduchý a zákazník má dobrý pocit

Napiš tedy prosím jaký BRISKy konkretně nefungovali na jakym autě, ať to není tlachání u píva a je z toho ponaučení kudy cesta nevede.
Ještě bych poprosil, aby i ty, jimž BRISKy fungujou uvedli typ BRISKů a motoru.
Já do corolly (1,3/63kw) dal BRISK Extra DR17LDC-1 (základní typ, nic extra) jsou tam cca 4000 km a nevšiml jsem žádné změny oproti DENSO.
Nebo napiš, v čem mám hledat problém, přeba ho tam taky mam, jen jsem si ho nevšiml
PS: nic ve zlém, jen se snažím o věcnost
ber to tak že vymeníme svíčky a jdem auto projet ( samozřejme po prpomeření kabelu , víka a palce ) pokud nenastává změna tak tam jdou zpet svíce puvodní, nemám duvod zákazníkum za každou cenu cpát svíčky, ostatně pokud problém neodstraní tak by zákazník asi auto neopravené nepřevzal.
Nejvetší problémy byly s brisky a champion práve v 1,3 corollách E9/E10, bohužel kody svící si nehlídám když je vyhazuju, nevedu žádnou evidenci.
že je měníme jak na bežícím pásu je třeba dusledek toho, že nám rukama projde 5-10 rollek týdne a když byt jen z pěti vymeníš svíčky u tří tak za mesíc ti to hodí cca 15 vozu, což už je celkem silnej markant.
Nemám duvod ( stejně jako ty ) přecházet na neco nevyzkoušeného, když mám vyzkoušené veci co fungují a jsou o mnohem levnější..
Servis není od toho aby experimentoval na autech zákazníků - dává tam jen to co je osvedčené - pokud mi zákazník přijde s problémem, který vyřeší výmena svíček a má tam Brisky o kterých tvrdí že je menil před dvema mesíci ( a za tu dobu najel max 3tis km ) tak neřeším jaký tam je brisk ale jaké svíce tam dle výrobce patří a ty tam dám, heldat v katalogu zda kod svíčky který ,mu tam nekdo dal je správný nebo ne případně hledat a obejndávat svíčky stejné značky když mám X- originálních skladem, je pro mne mrhání časem mým a financemi zákazníka.
proste shrnu, proč dávat dražší nevyzkousené svíce od Brisku, u kterých ( jak sám říkáš nepoznáš rozdíl ) když mohu dát vyzkoušené , levnější a originál svíce