dokončený projekt Corolly Gt-s AE98

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Tak jsem se tu zase po dlouhé době oběvil.Makám na autě co to jde a překopávám celej motor.Protože ten můj má 89KW a doma mi leží 97Kwatovej,tak jsem se rozhodl přehodit střeva.Vše je na blocích stejný (veškerý žebra,výztuhy a podobně) Foto rozborky zde : http://www.toyoty.nolimit.cz/opravy-a-u ... -dela.html
Nikdo nebyl schopnej mi vysvětlit v čem je rozdíl mezi těmito motory.Jediný co vím je že tlaky ve válcích stoupnou....jinak nic. :?
Tak jsem se rozhodl přehodit vše kromně bloku.Už na tom makám dva týdny.Začátkem příštího týdne bych mněl být hotov.Držte palce
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Pokud není odlišná hlava, tak ten nárůst kompresního poměru bude asi vlivem odlišnosti pístů.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Ta hlava je nižší,ale ne zase nějak moc dělá to milimetr. :? A písty zjistím jaký jsou v sobotu.
Prakticky jde do toho motoru vše z toho druhýho.(Hlava,vačky,ozubený kole rozvodů,písty s ojnicemi atd.) Původní nechám zatím jen T-vis.Ten musím zgenerálkovat a přetěsnit a hodím ho tam pak taky.Nemáte doma náhodou fotky toho motoru s těma 101KW.To pré byl úplnej vrchol sériovýho výkonu.By mně zajímalo jestli se tam ten blok motoru oproti těmto nějak lišil.
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Musí se jezdit jako při záběhu motoru po výmněně vodítek ventilů,těsnění pod hlavou,vaček a pístů?Nebo jezdit normálně a nehledět na to?
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Tím že to budeš chvilu šetřit nic nezkazíš, já bych řekl že se musí zajíždět pokaždý když se hrábne do motoru - jako těsnění pod hlavou určitě, a časem kdyžtak dotáhnout. A kór když písty...
Holomek!
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Takže motor je rozdělanej a udělal jsem vám pár fotek. Dávám sem jen jednu na který jde vidět kudy to pod hlavou teklo a druhou ať jde vidět kolik se toho muselo odstrojit.
Obrázek
Obrázek
více fotek je tu:
http://www.toyoty.nolimit.cz/drobne-opr ... -dela.html
fildis
Věčnej rejpal

Příspěvek od fildis »

Určitě to chce tolik motor nehnat, když máš tyhle úpravy a až pak pořádně provětrat :lol:
Corolla E10 1.3 16V 3D 97
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila :-D

http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG
RasťoSK
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RasťoSK »

Ten motor nie je pred smrťou - ten už zomrel - sa pozri ako máš vyžratý na bloku okraj štvrtého valca, zanesené kanály chladenia na pravej strane bloku to už nehovorím o piestoch, ktoré budeš musieť vymeniť - aspoň v treťom a štvrtom valci.
Dobrá rada - ser na to a daj tam rovno druhý motor...
MR-2 W3
Corolla AE92
Celica RA61
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Nevypada to moc vabne, ale to tesneni je dost divny, jako by ucpavalo chladici kanaly. Chce to vycistit a omrknout jak na tom je celkove blok. Vyplatilo by se poradne protahnout ty chladici kanaly a udelat pruplach. Pisty na vymenu nevypadaji, ale odkarbonovat by je urcite bylo potreba. Otazka je hlavne jestli to nebere olej, z fotky neni poznat, jestli je tam jeste honovani.
Lexus IS200
Lexus RX400h
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Já tomu zese až tak moc nerozumím,ale jsou tam přilepený zbytky starýho těsnění.Aprávě v té pravé části u čtvrtýho válce je flek kudy to bylo podpálený.Motor mám sice druhej,ale nejsou peníze na jeho oživení a výmněnu.A sám bych to před panelákem nezvládl.Musí to tak chvilku vydržet. Ten chladící systém se dá vičistit od rzi a vodního kamene?To bych pořešil hodně rád.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Mě taky připadá, jako by staré těsnění zakrývalo chladící kanálky. V tom případě by se určitě motor silně přehříval a mělo by to jistě své následky.
P.S. Ty vybrání v pístech jsou pro ventily aby se nepotkaly bez rozvoďáku....? Stačilo by to takhle?
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
stqeno
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stqeno »

uz sem ti psal na toyotateam ale asi tam moc nechodis:

videl som tie fotky aj ja, a sa spytam sa preco ked mas druhy funkcny motor tam hned nedas cely?
a mozes ho vyfotit? 96kw podla ma je len preklep, tento motor je 85/89kw verzia co tu mas na foto. 9,4:1 piesty, ta vykonejisa verzia co mala 100kw ma v strede piesta domceky take vystupky, naviac ale ma uplne inu hlavu(sacie kanaly) a sanie bez tvis a inu riadiacu jednotku. ale pokial ten motor mas a nemas riadiacu jednotku tak mozes pouzit cely spodok na tu hlavu co mas v aute komplet zo sensormi. nejake zvysenie vykonu ocakavaj AFM a lambda si s tym poradia. kazdopadne ten spodok co je na fotke uz ma dost vylestene aj steny valcov.
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

No ten výkon má psanej 97KW.Nevím jestli je to překlep.Je pravda,že písty i hlava je trochu jiná,pak jsou jiný vstřiky a regulátor tlaku paliva. Fotky jsou zde.Ten motor co je venku z auta s červeným blokem je ten náhradní. Ale T-Vis má (ale jinej než mám já-takovej kulatější) tak nevím http://www.toyoty.nolimit.cz/opravy-a-u ... -dela.html
Nepřehazoval jsem celý motor,protože na to nemám momentálně jaksi finance a časem chcu ten náhradní blok a vůbec celý motor generálkovat a až potom půjde do auta.Ale to až někdy .......možná v příštím životě :lol:
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Hmmmm tak teť nevím.Auto jezdí,ale spíš než aby bylo dravější se sklidnilo.Zajímavý.Nereaguje už tak prudce na pohyb pedálu plynu.Spíš je to zhnilejší.Nemám z toho dobrej pocit :? .Moje teorie sklamala a uvidíme co bude až to zajedu a skusím tomu naložit knedlík.Ale nevydím to fakt dobře.Nějaký nápady? Kamoš sundával a nasazoval vačky a u jedné si není jistej jak byla.Tak jsme skusili na jednu stranu(jak to mněl označený) a nešlo auto nakopnou.Tak se otočila a motor chytnul.Myslíte,že by to mohlo být tím,že motor je línej? Páč po tomto zásahu se muselo moc moc potočit rozdělovačem.A to z jeho úplné krajní polohy asi zhruba na střed. Hellllllpppppppp :cry:
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Vacky a rozvody obecne je nejlip nastavit do zakladni polohy pri pistu 1. valce v HU. Potom nastavit do zakladni polohy i rozdelovac a nastartovat. Nasledne deaktivovat korekce predstihu projkou v diagnostickym konektoru a seridit predstih. Potom odstranit propojku a hura na silnici :D
Lexus IS200
Lexus RX400h
Odpovědět

Zpět na „Corolla“