brzdové destičky
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Dot 3,4,5 je norma pro kapalinu. Liší se pouze absorbci vzdušné vlhkosti a velikosti bodu varu. Všechny by měly být vzájemně misitelne tak předpokládám,že těsnění by se poškodit kapalinou nemělo. Co to poškodit může je nedodrženy interval výměny protože čím déle tím více vody v ní a samozřejmě ta působí korozivne na celý systém. Interval výměny by měl být 2roky
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
no osobně dávám na vozy co vybavuji EBC ( a desky Red stuff ) kapalinu od motulu RBF600 - má hooodne vysokou teplotu varu a sníženou absobrci vlhkosti. běžne s epoužívá na okruhových motorkách a na autech se nám také velice osvědčila. Svými vlastnostmi překračuje normy DOT 5 i 5.1 občas ji označují jako DOT6 ale není to ofiko schválená norma..
S tím při výměně a repasi třmenů počítám.Ty 2 pístky jsou určitě lepší jako 1 pístek.Cena za tu kvalitu těch EBC brzd které jsem si opakovaně nyní vyzkoušel je přijatelná upozorňuju že jsem seděl na stejné dráze ze sériíí a pak na EBC ze stejným autem.nevyzkoušejte to když máte možnost Kde a jak to brzdí bez škubání a rozhození a vadnutí byl i pro mně rozdíl,není diskuse EBC jsou za tyhle peníze kvalitní materiál s dobrou výdrží.Není diskuse.Ty EBC jak jsem si říkali Turbo growe kotouče, desky green stuff,kontrola těsnosti systému vpředu a vzdadu je samozřejmostí Gabko to vše musíš udělat ale nic by se nemělo stát změnou kapaliny,kapalina nová v mém případě musí být protože jde i repas třemenů a nebyla měněna tak je samozřejmostí že to se musí udělat a alespoň DOT 5.1.Tak když tam dáš ten Motul Honzi rovnou určitě nebudu proti a brzdy určitě budou stíhat i motor.Nějak mně minule to 360 koňové zvířátko kamarádove vystrašilo s těma poddimenzovanýma brzdama.
To Libor: taky si myslím že to budou tvrdé desky i když by tam měli
sedět.
To Libor: taky si myslím že to budou tvrdé desky i když by tam měli
sedět.
Nějaké ty auta doma jsou.
- miguellito
- Navigátor
tagze,cem sa opytat-aku zivotnost asi maju tie redstuff s tymi Turbo groove diskami-jasne ze zalezi ako casto clovek brzdi-a aku masinu s tym brzdi ale tak pre porovnanie-ked je to od jednej znacky -EBC-tak by mi nemali dosticky hryzt ten disk ze?-zajima ma hlavne to ci skor budem menit disk alebo tieto Redstuff dosticky-ja bych mal tez zaujem-len bych rad este vedel toto predtym ako napisem Idahovi sz. lebo investicia to je nemala-ale momentalne zacinam repasovat na celde brzdy a podvozok tak to chcem riesit riesit a samozrejme ze ked berete viaceri tak bych sa pridal.ak sa este da. inak tie Redstuff bude treba asi vzdy najprv zahriat ze ?kedze su keramicke? bo na tej stranke sa k tomu moc akosi nevyjadruju.
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
nikd ynemužeš posuzovat sportovní brzdové komponenty podle životnosti. ím lépe to má brzdit, tím více bude materiál namáhaný ( teplota, přilnavost atd.. ) takže vetšinou bud rychle odcházejí desky nebo kotouče. obecne at vemeš sebesposrtovnejší desky ( a budes s nimi jezdit tak na co jsou dimenzované ) bude jejich životnost nižší.
U EBC je výhoda že delá nekolik "stupnu" desek, vetšinou sportovní desky čím lepší tímvíce s emusí zahřát na provozní teplotu aby fungovali,a za "studena" naopak brzdí huře což když zvolíš střední řadu ebc te nečeká...
proste sportovní brzdy emužeš posuzovat na životnost ( tím ymslím jek dlouho vydrží desky ) - když je používáš tak jak bylo předpokládáno je životnost cca 1/2 až 2/3 "seriových" proto s emoc nevyplatí na "obyčejná" auta která jezdí zvětšiny "klobouci".
Je ot jako přemýšlet o tom o kolik stoupen spotřeba když si zvednu výkon motoru o 200a více procent
U EBC je výhoda že delá nekolik "stupnu" desek, vetšinou sportovní desky čím lepší tímvíce s emusí zahřát na provozní teplotu aby fungovali,a za "studena" naopak brzdí huře což když zvolíš střední řadu ebc te nečeká...
proste sportovní brzdy emužeš posuzovat na životnost ( tím ymslím jek dlouho vydrží desky ) - když je používáš tak jak bylo předpokládáno je životnost cca 1/2 až 2/3 "seriových" proto s emoc nevyplatí na "obyčejná" auta která jezdí zvětšiny "klobouci".
Je ot jako přemýšlet o tom o kolik stoupen spotřeba když si zvednu výkon motoru o 200a více procent
Ad.1Tak abych to uvedl na určitou míru i jiného pohledu.Když bychom porovnávali životnost například EBC sytému turbogrow +green stuff při identickém ježdění to jest běžné spotřebné a ne ježdění ,,sportovnější" při tom že se aplikuje do sériového auta tak popisovaný náběh km by měl by být stejný nebo o 1/4 vyšší hrozně těžko posuzovatelné.V případě že bys auto jezdil sportovně tak desky série odejdou dříve o 1/2 času jako napr. EBC.Znám člověka který na EBC najezdil 150000 km a desky při kontole měli úbytek 3 mm a kotouče 2 mm, předtím na sériových 100000 km k výměně.No a pořád dlouhé trasy/je to otcův kolega/.Nechci ani vedět kdy měnili prvně spojku na autě to auto má naježděných nyní 300000 km......
AD2 na auto bez vyššího výkonu což je dejme tomu cc nad 129kw tak bych určitě v normálně pužívaném autě na běžné ježdění nepoužil řadu red stuff ale myslím že úplně stačí řada green.Mimochodem red stuff je již lepší kombinovat s vyšší řadou kotoučů.
AD3 mně pomohlo si vyzkoušet rozdíl v brzdném účinku a svést se v autě.
AD2 na auto bez vyššího výkonu což je dejme tomu cc nad 129kw tak bych určitě v normálně pužívaném autě na běžné ježdění nepoužil řadu red stuff ale myslím že úplně stačí řada green.Mimochodem red stuff je již lepší kombinovat s vyšší řadou kotoučů.
AD3 mně pomohlo si vyzkoušet rozdíl v brzdném účinku a svést se v autě.
Nějaké ty auta doma jsou.
- miguellito
- Navigátor
AD 1:no aku vyssiu radu kotucov myslis? sak Turbo Groove je od nich asi ta najvyssia pre smrtelnika co sa da objednat. nie?
AD2 : som si myslel ze tie red stuff treba zahriat-kedze je to keramika,no ale ja jazdim tu po cestach kde je treba brzdit furt a tym myslim furt,je tu hovadsky vela dier-a este rok bude lebo tu robili kanalizaciu ,a tu je hoooodne zataciek,malo roviniek ,po predbiehani treba tieuz hned brzdit bo tu neni poriadne ani 200m rovny usek hned brzdit.......a rodinu mam na slovensku tiez na takych miestach ze za nimi musim ist cez huste useky(pre slovakov-donovaly a sturec a cez alebo na oravu ja sa tam rad VYSANTIM),takze ja kedze sa tam chcem dostat nie za pol dna ale za par hodin tak musim ist rychlo a furt dobrzdovat ,takze ja tie red stuff skusim -si ich doprajem-sak ak by ma srali tak ich potom predam nejakemu celicarovi ale to pochybujem
AD 3:kedze ja mam1990r.v. na moju asi yellow stuf nie je-inak bych bral tie-takze kedze asi aj koli prachom-necham len tie 255mm kotuce-pretoze mam nove zimne gumy na 14kach diskoch,a tie by mi na 277mmkotuc aj s adekvatnym strmenom nevysli.a kedze mam 16ky AEZ letne-tazke disky s Pirelli P ZERO-tiez poriadne kravy,tak seriovky dost vadnuuuuuu.takze kupim 255 Turbo Groove,a red stuffy....
AD 4: uz uz idem pisat Idahovi ale som rad ze sa tu ta tema zrovna teraz objavila-bo akurat sa venujem brzdam a uz som skoro objednal Galfer,tak sa zveziem s vami a beremEBC- dufajte ze budem spokojny cus
AD2 : som si myslel ze tie red stuff treba zahriat-kedze je to keramika,no ale ja jazdim tu po cestach kde je treba brzdit furt a tym myslim furt,je tu hovadsky vela dier-a este rok bude lebo tu robili kanalizaciu ,a tu je hoooodne zataciek,malo roviniek ,po predbiehani treba tieuz hned brzdit bo tu neni poriadne ani 200m rovny usek hned brzdit.......a rodinu mam na slovensku tiez na takych miestach ze za nimi musim ist cez huste useky(pre slovakov-donovaly a sturec a cez alebo na oravu ja sa tam rad VYSANTIM),takze ja kedze sa tam chcem dostat nie za pol dna ale za par hodin tak musim ist rychlo a furt dobrzdovat ,takze ja tie red stuff skusim -si ich doprajem-sak ak by ma srali tak ich potom predam nejakemu celicarovi ale to pochybujem
AD 3:kedze ja mam1990r.v. na moju asi yellow stuf nie je-inak bych bral tie-takze kedze asi aj koli prachom-necham len tie 255mm kotuce-pretoze mam nove zimne gumy na 14kach diskoch,a tie by mi na 277mmkotuc aj s adekvatnym strmenom nevysli.a kedze mam 16ky AEZ letne-tazke disky s Pirelli P ZERO-tiez poriadne kravy,tak seriovky dost vadnuuuuuu.takze kupim 255 Turbo Groove,a red stuffy....
AD 4: uz uz idem pisat Idahovi ale som rad ze sa tu ta tema zrovna teraz objavila-bo akurat sa venujem brzdam a uz som skoro objednal Galfer,tak sa zveziem s vami a beremEBC- dufajte ze budem spokojny cus
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
miguellito píše:AD 1:no aku vyssiu radu kotucov myslis? sak Turbo Groove je od nich asi ta najvyssia pre smrtelnika co sa da objednat. nie? - jeste mají nejako keramické...
AD2 : som si myslel ze tie red stuff treba zahriat-kedze je to keramika,no ale ja jazdim tu po cestach kde je treba brzdit furt a tym myslim furt,je tu hovadsky vela dier-a este rok bude lebo tu robili kanalizaciu ,a tu je ano červené je třeba zahřát na běžné ježdení s troskou závodení spíše green stuff
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
pokud máte bnejaké dotazy, věřte že nejste sami kdo má ten samý dotaz, tak je prosím piste sem, opravdu nemám sílu psát 10sz za hodinu s tím samým obsahem - odpovedi na ty samé otázky..
osoben si mylsím že na standartní kotouče se vypaltí používat black/ green stuff, red a výše na turbo groove kotouče..
osoben si mylsím že na standartní kotouče se vypaltí používat black/ green stuff, red a výše na turbo groove kotouče..
Naposledy upravil(a) Idaho dne pon 13.04.2009, 19:33, celkem upraveno 1 x.
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Takže napíši to znovu pro ty co neumějí ( nebo nechtejí ) číst :
Píšete mi cenu v EURech - nevím kde ji berete, uvedomte si, že nakupuji v CR takže musím respektovat CR ceny. Pokud je neznáte stačí se na ne u mne zeptat - kurz eura kolísá takže ceny uvádím v CZK a v den nákupu je přepočteme - bohužel bratři z SK chteli EURO tak ho mají, u nás je to bohužel jinak. Takže prosím už dost SZ typu "... ty kotouče ta 211,55eur.." atd., ja skutečne nevím jaké jsou kurzy atd mám jen CZ ceník a při každé sz heldat kurz eura kalulacku apočítat ejpro men na mozek, berte to tak, vy si přepočtete jednu částku já jich za poslední hodinu přepočítával 27
JInak : Cena kotouče je za pár, u desek je cena z anápravu.
Katalogy jsou ke stažení zde : www.ebc-brakes.cz - sekce download
Píšete mi cenu v EURech - nevím kde ji berete, uvedomte si, že nakupuji v CR takže musím respektovat CR ceny. Pokud je neznáte stačí se na ne u mne zeptat - kurz eura kolísá takže ceny uvádím v CZK a v den nákupu je přepočteme - bohužel bratři z SK chteli EURO tak ho mají, u nás je to bohužel jinak. Takže prosím už dost SZ typu "... ty kotouče ta 211,55eur.." atd., ja skutečne nevím jaké jsou kurzy atd mám jen CZ ceník a při každé sz heldat kurz eura kalulacku apočítat ejpro men na mozek, berte to tak, vy si přepočtete jednu částku já jich za poslední hodinu přepočítával 27
JInak : Cena kotouče je za pár, u desek je cena z anápravu.
Katalogy jsou ke stažení zde : www.ebc-brakes.cz - sekce download