Avensis-centrál

vše ohledně modelové řady Avensis
radar.sm
Člen Týmu

Příspěvek od radar.sm »

Zdravim...
Pročet jsem to taj ale nenarazil jsem tu na vyresení problému co mam ja(nebo jsem to mozna jenom prehlid)takze kdys nekdo budete vedet co s tim tak moc dekuju za odpověď... muj problem: dalkovim avensise jenom odemknu, klicem ho taky normalne celýho odemkunu ale zamknu jen dvere u ridice(dokonce jsme rozdelal dvere abych se podival jestli to neni microspinacem ale ten je v cajku..v konektoru ve dverich jsem zkusil propojit kontakty pro odemykani cvak auto se odemklo a kdys jsme propojil na zamykani tak nic....Takze je jasny ze je problem nekde v tej jednotce centralu...noo ted poradte co s tim:-) moc dik :wink:
dyo
Člen Týmu

Příspěvek od dyo »

fasa...dneska som sa velmi potesil, pridem k autu, dialkove nic....ale co jeste horsie neda sa mi ani odomknut klucom. Jendoducho strcim kluc, ostane zrcat z neho asi 1,5 cm a otocit s nim mozem akurat tak do prava cca 5 stupnov a do lava, co by malo byt otvaranie vobec. Inak to s tym, ze mi nejde pretocit kluc asi nema suvis, nakolko mi neslo uz od kupy.. len som to obchadzal nakolko hovorim si ....vsak mas cetnral -). Otvorim iba kufor, pokusim sa nejak vypacit zadne sedacky /sedan/. Minulu zimu mi ten zasr..ny central sem tam asi 2* zablbol v tom zmysle, ze mi islo zamknut ale neslo odomknut. Teraz hluchota, ani nebliknu smerovky..no mam sa na co tesit asi -)...
Kazda rada dobra...dikes.

.
Toyota Avensis T25 2.0 VVTi D4
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Baterie dálkače ?
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
dyo
Člen Týmu

Příspěvek od dyo »

bateria by mala byt v poho...v nahradnych klucoch som baterku vymenil ...nejde, bojim sa vymenit baterku v kluci co pouzivam aby som to nerozparoval ale ledka svieti skoro rovnako intenzivne ako v klucoch s novou baterkou. Skusim zajtra vymenit bat aj v klucoch co pouzivam kua mozno sa stane zazrak. Nahulakal som wd 40 do zamku..zatial nepovolil. Mam pocit ze do lava ked cem otocit ma blokuje nieco viac ako len zajdeny zamok. Do prava otocim ale malo tak 5 stupnov cca. Skusal som ohnutym dratom odtlacit z kufra gombik co aretuje zadnu sedacku...nic...nevyviniem taku silu aby som ten cudel odtlacil....takze uz ostava len volat do servisu nech ma vyzdimaju z prachov. Teraz lutujem ze som nad opravou zamku nauvazoval skor...aspon by som mohol jazdit aj ked bez centralu ...no lenivost -- sposobuje problemi -)
Toyota Avensis T25 2.0 VVTi D4
vaclaf
Člen Týmu

Re: Avensis-centrál

Příspěvek od vaclaf »

Měl jsem stejné problémy, nechal jsem si teda v Toyotě odpojit snímače centrálu od zámku a všechno vypadalo OK. No a po týdnu můžu říct, že jsem zase bez dálkového a to tak, že nejde ani spárovat. V současnosti mi centrál funguje pouze při spínání na řidičových dveřích. Můj názor je, že řídící jednotka centrálu asi nepřijímá rádiový signál nebo je nějak zaneprázdněná a nepředává impulsy k servům. Na jistém anglickém fóru jsem se dočetl, že spárování neproběhne pokud je rozpojený obvod ke stropnímu světlu, ale to mi funguje dobře. Jestli je ale spárování podmíněno funkčností i nějakých dalších okruhů, tak tam by mohl být zakopaný pes, protože mi nefunguje ostřikovač zadního okna a podsvícení tachometrového displeje. Nějaké nápady, jak tuhle situaci vyřešit ?
Avensis T22, 2000, 1.6 4A-FE
ex. Corolla E10, 1995, 1.4 4E-FE
Dragon
Navigátor

Příspěvek od Dragon »

tonicek píše:Poradíte někdo prosím??-Avensis 98-1.6 centrál na dálku zamkne ,ale neodemkne.Díky T.
taky jsem měl svého času problém s dálkáčem - rozkodování klíče s jednotkou. v toy to párují takhle: (+ nef. aut stah oken po odpoj. baterie)

Rozkódovaná dálka

- auto je odemčené (ale dveře zavřené)
1.) otevřít dveře řidiče
2.) klíč do spínačky a ven
3.) 2x zavřít a otevřít dveře řidiče
4.) klíč do spínačky a ven
5.) 2x zavřít a otevřít dveře řidiče
6.) zavřít dveře řidiče a klíč do spínačky
7.) 2x zapnout a vypnout zapalování (poloha2)
8.) vytáhnout klíč
- pokud OK mělo by se 2x samo zamknout a odemknout
9.) zmáčknout a držet tlačítko LOCK a 5x zmáčknout tlačítko UNLOCK
10.) vše pustit
11.) stisknout LOCK a pustit
- pokud OK mělo by se 1x samo zamknout a odemknout
12.) otevřít dveře řidiče
- pokud NOK tak se 2x samo zamkne a odemkne
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rozkódovaná dálka vlivem výměny baterií v DO

1) otevřít dveře řidiče při vyjmutém klíči ze zapalování
2) vložit klíč do zapalování a otočit do polohy ON a počkat 10 sec
3) stisknout 2x LOCK nebo UNLOCK
- v tomto okamžiku je slyšet uvnitř kliky zámku zvuk, který je známkou toho, že je systém opět OK
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nefunkční auto. otev. a zav. okna řidiče vlivem výměny baterie v autě

okno je zavřené.
1) Zmáčkni tlačítko otevírání do první polohy (tzn. neautomatické stahování) a drž ho do úplného otevření okna + cca. 2 sec po úplnám otevření. Potom tlačítko pusť.
2) Zmáčkni tlačítko zavírání do první polohy (tzn. neautomatické zavírání) a drž ho do úplného zavření okna.
3) Zmáčkni tlačítko otevírání do první polohy (tzn. neautomatické stahování) a drž ho do úplného otevření okna + cca. 2 sec po úplnám otevření. Potom tlačítko pusť.
5) Zmáčkni tlačítko zavírání do první polohy (tzn. neautomatické zavírání) a drž ho do úplného zavření okna.
6) Zmáčkni tlačítko otevírání do první polohy (tzn. neautomatické stahování) a drž ho do úplného otevření okna + cca. 2 sec po úplnám otevření. Potom tlačítko pusť.
7) Zmáčkni tlačítko zavírání do první polohy (tzn. neautomatické zavírání) a drž ho do úplného zavření okna.
A nyní by mělo automat. otvírání a zavírání fungovat.
Toyota Avensis sedan 2.0 16V / 128 HP r.v.: 1998
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

to si delas srandu? takovejhle postup z zavani cernou magii :-D
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
milanhlavac
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milanhlavac »

Tak ten návod je fakt magickej, ale funkční!! :shock: Spárování se povedlo na první pokus! Ještě jsem uvažoval, jestli nemám auto oběhnout třikrát z prava a třikrát z leva, poklonit se u kapoty a udělat kotrmelec u vejfuku..., ale to si nechám na příště, kdyby něco! :lol:
Octavia, Trabant, Š105, Renault 19, Clio, R5, Mitsubishi Space Star, Laguna, Opel Vectra A, Opel Vectra B - to už jsem o(b)jel, teď Ave1.8i/2000
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

KarlosCZ píše:to si delas srandu? takovejhle postup z zavani cernou magii :-D
Dokud u toho nepodrezava pannu uprostred pentagramu z cernych svicek, je to v pohode. A i kdyby neco takovyho chtel udelat, pannu bude dneska hledat velmi tezko;)
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

Fíha to je jak návod na použití ženské v posteli...
TOYOTA AVENSIS COMBI 2,2 D-CAT 130 kW (12/2006)Obrázek
milanhlavac
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milanhlavac »

Tak na ženskou v posteli návod nepotřebuju. :lol: Naštěstí! S tou se spáruju vždycky bez problémů! :biggrin: Akorát mi už občes docházej baterky. :roll:
Octavia, Trabant, Š105, Renault 19, Clio, R5, Mitsubishi Space Star, Laguna, Opel Vectra A, Opel Vectra B - to už jsem o(b)jel, teď Ave1.8i/2000
KTMartik
Člen Týmu

Příspěvek od KTMartik »

Po měsících otevírání zámku klíčkem jsem se už smířil s touto "vlastností". Teď jsem vyzkoušel tento návod a ono to funguje! Neskutečný. díky za něj :wink:
Avensis Verso 2.0
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

To si děláte srandu :lol: No doufám, že tady tuto šlamastiku nebudu muset podstupovat....
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
Patrick
Člen Týmu

Příspěvek od Patrick »

Zdravím, prosím Vás, funguje Vám zavírání/otevírání oken přes dálkové ovládání? Zejména tedy u T25/FL ? díky za odpovědi.
Avensis T25 Combi, 2007 D4-D 93 Kw
zekon
Člen Týmu

Příspěvek od zekon »

Dragon píše:
tonicek píše:Poradíte někdo prosím??-Avensis 98-1.6 centrál na dálku zamkne ,ale neodemkne.Díky T.
taky jsem měl svého času problém s dálkáčem - rozkodování klíče s jednotkou. v toy to párují takhle: (+ nef. aut stah oken po odpoj. baterie)

Rozkódovaná dálka

- auto je odemčené (ale dveře zavřené)........
Přestalo mi fungovat otvírání DO dveří. Zkoušel jsem tento voodoo trik a prd.

Nemáte prosím někdo podobný tip na Corolla Verso 2007? Dík
Toyota Corolla Verso 1.8VVTi TT, 2006
ex. Honda Civic 1.5VTEC, 1996 - fantastický motor
ex.Mitsubishi Galant 2.0GTi 16V hb, 1992
Odpovědět

Zpět na „Avensis“