1.6 Valvematic 97kW, jednoduchost?
Re: 1.6 Valvematic 97kW, jednoduchost?
Máš pravdu, kašlu na to. Akorát je mi trochu líto těch, kteří si vyberou pouze na základě pověsti značky a pak budou nepříjemně překvapeni, co všechno budou na novém autě řešit. Tady od drtivé většiny uslyšíš A, ale to B umí málokdo přiznat (a teď neřešme proč, každý ať si hrábne do svědomí). Já Auris nechtěl, nelíbí se mi, no nechal jsem ukecat kvůli spolehlivosti a kvalitě Toyoty. Z kvality jsem už vystřízlivěl, snad aspoň spolehlivost bude za něco stát. Moje blbost, už se stalo.
* Toyota Auris TS 2017 Active Trend, 1.6 Valvematic
† Citroën C4 2012 Exclusive, 1.6 HDi, robotická převodovka
najhlavnejsi problem je ten ze toyota sa prezentuje ako nieco velmi kvalitne..a teda ludia si myslia ze sa to tyka uplne vsetkeho.
Ak sa to tyka len toho, ze sa to technicky nerozpadne po 3rokoch tak ten siroky pojem kvalita treba zuzit len sem.
Lebo ak sa porovnava kvalita zrovnava sa z najlepsimi..ak nedostatky budeme tam radit len tych najhorsich co sa momentalne vyraba.Tam uz to nikto nechce porovnavat z najlepsimi.Ja som nedavno sedel vo volve,tak interier s nim asi zrovnavat nikto nebude,lebo to proste nejde.Toyota zas mozno vedie cenou hlavne teda servis..to je o dost nizsie..
Zo mna robili v toyote blbca,ked bol problem chceli ho riesit.ked som prisiel zacali ho obkecavat vyhovarat sa urobili to 1-2X..tak som sa obratil na inu svetovu stranu ja ich kaslem,mne je to ukradnute..pred par dnami sa mi ozvali uz z CZ chcu udaje od auta vsetky potrebne info vsetko som im proste opisal a budu to riesit.. aj servis aj to preco ma tak odignorovali..a tu je ten hlavny problem
videl som to na vlastne oci,ked mal clovek problem..mechanik ho presvedcil ze to problem nieje,on ako splasena ovca tomu uveril a nechal to tak..Ale to je problem asi tych servisov tu..lebo toyota ako taka sa asi postavila na stranu moju,nie svojich ludi v servise..
lebo to ma vytocilo,ked som si vsetko na aute riesil sam,nech ich neotravujem v servise z idiotinami ze to vrzga a hento a tamto a raz v zivote ich treba a to robia z cloveka debila.
laktova opierka nefunguje aj mne,lenze nikdy som v nej nic nemal.Nejak som sa to naucil otvarat,ide mi to na nervy lebo o tom viem ale nepouzivam to
plechy su jak papier to je jednoducho realita..ci ste zalubeny do toyoty ci nie,toto je fakt.Ak to nebude kvitnut za 3roky.je mi to jedno.
a ked zacne ja uz aurisa mat nebudem
to ze mnohym vrzgaju interiere aj ked sa to moc nehovori,za to mozu z 90% tie spreje na pristrojove dosky.v nich je ten silikon nejaky iny.dostane sa to medzi tie spary zatvrdne a mate vrzganie.To ze sa to ma striekat na handru a nie na priamo,tam pisane je.
Lenze toyota vrzga aj bez sprejov..
Ja viem ze ja tu oblubeny niesom nebudem a ani ma to nezaujima a uz som tu ani nechcel nic pisat.no myslim si ze ovela vacsi problem nez samotne auto,je ta reklama.
Lebo kvalitu si kazdy chce spajat ako celok..ze sa tyka vsetkeho..A mozno s toho su ludia potom sklamany..
LEbo ja nebudem pisat tam po FB recenzie na servis ze mate prijemne chovanie ste super spickovy a bla bla bla..ja sa na vysmiaty personal mozem z vysoka vykaslat..ked bude vysmiaty aj pri problemoch,okey..ked vtedy sa vas snazi slovne oklamat a nejde mu to vtedy sa ukaze ci si taku pochvalu zasluzia..
snad som sa nikoho precitliveneho na toyotu nedotkol..
lebo nechce sa mi dalsie 3dni tu vypisovat..tak snad OKEY

Ak sa to tyka len toho, ze sa to technicky nerozpadne po 3rokoch tak ten siroky pojem kvalita treba zuzit len sem.
Lebo ak sa porovnava kvalita zrovnava sa z najlepsimi..ak nedostatky budeme tam radit len tych najhorsich co sa momentalne vyraba.Tam uz to nikto nechce porovnavat z najlepsimi.Ja som nedavno sedel vo volve,tak interier s nim asi zrovnavat nikto nebude,lebo to proste nejde.Toyota zas mozno vedie cenou hlavne teda servis..to je o dost nizsie..
Zo mna robili v toyote blbca,ked bol problem chceli ho riesit.ked som prisiel zacali ho obkecavat vyhovarat sa urobili to 1-2X..tak som sa obratil na inu svetovu stranu ja ich kaslem,mne je to ukradnute..pred par dnami sa mi ozvali uz z CZ chcu udaje od auta vsetky potrebne info vsetko som im proste opisal a budu to riesit.. aj servis aj to preco ma tak odignorovali..a tu je ten hlavny problem
videl som to na vlastne oci,ked mal clovek problem..mechanik ho presvedcil ze to problem nieje,on ako splasena ovca tomu uveril a nechal to tak..Ale to je problem asi tych servisov tu..lebo toyota ako taka sa asi postavila na stranu moju,nie svojich ludi v servise..
lebo to ma vytocilo,ked som si vsetko na aute riesil sam,nech ich neotravujem v servise z idiotinami ze to vrzga a hento a tamto a raz v zivote ich treba a to robia z cloveka debila.
laktova opierka nefunguje aj mne,lenze nikdy som v nej nic nemal.Nejak som sa to naucil otvarat,ide mi to na nervy lebo o tom viem ale nepouzivam to
plechy su jak papier to je jednoducho realita..ci ste zalubeny do toyoty ci nie,toto je fakt.Ak to nebude kvitnut za 3roky.je mi to jedno.
a ked zacne ja uz aurisa mat nebudem
to ze mnohym vrzgaju interiere aj ked sa to moc nehovori,za to mozu z 90% tie spreje na pristrojove dosky.v nich je ten silikon nejaky iny.dostane sa to medzi tie spary zatvrdne a mate vrzganie.To ze sa to ma striekat na handru a nie na priamo,tam pisane je.
Lenze toyota vrzga aj bez sprejov..
Ja viem ze ja tu oblubeny niesom nebudem a ani ma to nezaujima a uz som tu ani nechcel nic pisat.no myslim si ze ovela vacsi problem nez samotne auto,je ta reklama.
Lebo kvalitu si kazdy chce spajat ako celok..ze sa tyka vsetkeho..A mozno s toho su ludia potom sklamany..
LEbo ja nebudem pisat tam po FB recenzie na servis ze mate prijemne chovanie ste super spickovy a bla bla bla..ja sa na vysmiaty personal mozem z vysoka vykaslat..ked bude vysmiaty aj pri problemoch,okey..ked vtedy sa vas snazi slovne oklamat a nejde mu to vtedy sa ukaze ci si taku pochvalu zasluzia..
snad som sa nikoho precitliveneho na toyotu nedotkol..

Sajty : No vidíš
, upřímně nemám pocit, že já a ostatní tady něco zatajujem. Proč bychom to dělali ? Já jsem u aurisu psal o problémech s brzdami ( vyřešeno ), loketní opětka mne také zlobí ( ale nepoužívám ji ), ale to je vážně u mne vše. Na předchozí Corolle jsem občas nechával čistit jen brzdy, jelikož na ty byla hodně háklivá. Manželky Yaris je naprosto v pohodě.
Jak píšeš tak jsi to auto nechtěl, defacto jsi byl někým přemluven ať si koupíš Toyotu, tedy ta značka a ta auta Tě nikdy za srdce nevzala a to je ten hlavní problém. Máš první nové auto, před tím jsi měl asi krátce jetou C4 a před tím jezdil v autech rodičů. Nyní za vlastní peníze nové auto, které si nechtěl a když jsi si tedy koupil tu nechtěnou Toyotu tak jsi alespoň očekával top kvalitu zpracování, kterou Ti však dnes za tyto peníze málo kdo dá. Samozřejmě ta se v Tvých očích nedostavila a jsi naštvaný a tak vidíš problém skoro všude. Zkus si to přiznat.

Jak píšeš tak jsi to auto nechtěl, defacto jsi byl někým přemluven ať si koupíš Toyotu, tedy ta značka a ta auta Tě nikdy za srdce nevzala a to je ten hlavní problém. Máš první nové auto, před tím jsi měl asi krátce jetou C4 a před tím jezdil v autech rodičů. Nyní za vlastní peníze nové auto, které si nechtěl a když jsi si tedy koupil tu nechtěnou Toyotu tak jsi alespoň očekával top kvalitu zpracování, kterou Ti však dnes za tyto peníze málo kdo dá. Samozřejmě ta se v Tvých očích nedostavila a jsi naštvaný a tak vidíš problém skoro všude. Zkus si to přiznat.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Uznávám, že problém vidím všude. To ale platí obecně, je to profesní degenerace, jsem placený za hledání problémů. Nejsem nijak zaujatý proti Toyota, sere mě to, že musím furt vytahovat nějaké problémy, de facto kritizuju svoji volbu a utracené peníze. Kor když jsem ji nechtěl a nechal jsem se do ní ukecat. A to je právě ten problém, na který furt poukazuju - každý jen chválil, o žádných profláknutých problémech jsem nevěděl (vlákno o výfuku jsem přehlédl, moje chyba). Odhlučnění mi přijde v pohodě, brzdy nepískají (nepočítám ten kovový zvuk, který se ozve, když při sjezdu kopce zastavím auto - dělaly to i předchozí auta a jestli to je další závada, tak to snad ani radši nechci vědět), výfuk nevím/nechci vědět.
Žádné závady si nevymýšlím, ani nepřebírám ty, co uvádějí jiní. Věřte mi nebo ne, je mi to jedno, píšu to kvůli potencionálním kupcům, aby nebyli zaskočeni stejně jako já. Toyota je možná spolehlivé auto, doufám, nemůžu zatím soudit, ale kvalita rozhodně není taková, jak se traduje.
Žádné závady si nevymýšlím, ani nepřebírám ty, co uvádějí jiní. Věřte mi nebo ne, je mi to jedno, píšu to kvůli potencionálním kupcům, aby nebyli zaskočeni stejně jako já. Toyota je možná spolehlivé auto, doufám, nemůžu zatím soudit, ale kvalita rozhodně není taková, jak se traduje.
OK a děkuji, že to alepoň takto přiznáš. Nicméně nechtěl bych mít Tvoji logiku uvažování
. viz. cituji : "(vlákno o výfuku jsem přehlédl, moje chyba)", defacto si říkáš výfuk mám určitě také špatný nebo minimálně mne to čeká. To fakt nejde. Zkus si říci já mám štěstí a výfuk budu mít OK a on bude.
Ještě poslední věc, pokud by jsi měl dát na to co se kde píše na forech o autech, tak si nekoupíš nic. Všude řeší jen problémy, ta pozitiva se bohužel vytrácejí. Navíc hodně lidí se tím co si kde přečto stejně neřídí, prostě když to chtějí tak si to koupí.

Ještě poslední věc, pokud by jsi měl dát na to co se kde píše na forech o autech, tak si nekoupíš nic. Všude řeší jen problémy, ta pozitiva se bohužel vytrácejí. Navíc hodně lidí se tím co si kde přečto stejně neřídí, prostě když to chtějí tak si to koupí.
Momentálne sedím na parkovisku v aute a čakám na ženu. Tak ma napadlo testnúť tú lakťovku a už ju otváram zatváram dobrých 10 minút, tú vrchnú plytkú priehradku a bez problémov.
Tak neviem či to je zmenou vonkajšej teploty ale proste je to OK.
Tak neviem či to je zmenou vonkajšej teploty ale proste je to OK.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,9l/100km)
Pěkně se to tady rozjelo. Já bych ještě doplnil že Toyota je automobilka jako každá jiná, chtěj vydělávat peníze, auto se prodává za dobrou cenu v porovnání s konkurencí, někde se ušetřit musí. Jde o to kde. VW group mělo špatně navržený rozvody u TSI motorů, Mondeo co jsem měl mělo špatně navržený čerpadlo, když odešlo vzalo s sebou i vstřiky apod. Obecná nespolehlivost francouzů je fakt, viz Laguna apod. a našly by se další.
Asijský automobilky si IMHO nikdy nepotrpěly na zpracování interiéru. Viz starší kusy KIA, Hyundai, ale i Toyota, Mazda, Mitsubishi apod.
Takže já při výběru auta radši volil mezi spolehlivým autem co se pohonu týče a nedostatky v interiéru jsem bral jako samozřejmost. Žádný auto není dokonalý. Zatím zdá se jako celkem dobrá volba. Radši řešit (nebo neřešit) vrzající plasty než rozvody apod.
Mimochodem jel někdo ve starší Octavii? Myslím třeba 2/3 roky staré? Já jel relativně nedávno a ty pazvuky co se ozývají při zavírání dveří to jsem ještě neslyšel. Případně vibrace při rozjezdu s dieselem apod. Ale jak říkám, každé auto má svoje. Jde o to co to je a čemu dá člověk přednost.
Asijský automobilky si IMHO nikdy nepotrpěly na zpracování interiéru. Viz starší kusy KIA, Hyundai, ale i Toyota, Mazda, Mitsubishi apod.
Takže já při výběru auta radši volil mezi spolehlivým autem co se pohonu týče a nedostatky v interiéru jsem bral jako samozřejmost. Žádný auto není dokonalý. Zatím zdá se jako celkem dobrá volba. Radši řešit (nebo neřešit) vrzající plasty než rozvody apod.
Mimochodem jel někdo ve starší Octavii? Myslím třeba 2/3 roky staré? Já jel relativně nedávno a ty pazvuky co se ozývají při zavírání dveří to jsem ještě neslyšel. Případně vibrace při rozjezdu s dieselem apod. Ale jak říkám, každé auto má svoje. Jde o to co to je a čemu dá člověk přednost.
To ma neprekvapuje. Šiel som s kolegom v jeho ročnom Tourane a, chlapi, to bola sila. Vrzot odpredu aj odzadu. Zo začiatku mu klepkali aj výduchy klimy pre cestujúcich vzadu ale tie už rozobral a znovu poskladal, čosi tam bolo zle nacvaknuté.
Nechcem tým ale toyotu ospravedlňovať, to vôbec nie.
Nechcem tým ale toyotu ospravedlňovať, to vôbec nie.
tak ja na toyotku nepoviem nič zlé lebo nič nemám.... a v tom tourane to by si videl až by si s ňou šiel do servisu... až tam prichádza radosť....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Sajty, ty si moja krvna skupina. Ale ber to tak, ze nas je malo, co sa predikciou snazia obist bullshit production. Proste si kupil najmensie zlo resp. pomer cena/servis. To ti potvrdim aj napriek tym veciam, co ti vadia. Aj ked netusim co si chcel kupit.
Nezdielam logiku Martina HSD. Ja som sa takto vyhol TSI z daneho roku, co bolo celoplosne vsetko prieser na druhu.
Ze sa plnia fora len negativnych skusenosti ? A cia je to chyba ? By som ti porozpraval, keby ...
Nebudem predsa podporovat taketo spravanie. A najvacsi problem je, ze aj kebyze si priplatis za kvalitu a spolahlivost, tak dostanes skoro to iste, len krajsie zabalene.
Nezdielam logiku Martina HSD. Ja som sa takto vyhol TSI z daneho roku, co bolo celoplosne vsetko prieser na druhu.
Ze sa plnia fora len negativnych skusenosti ? A cia je to chyba ? By som ti porozpraval, keby ...
Nebudem predsa podporovat taketo spravanie. A najvacsi problem je, ze aj kebyze si priplatis za kvalitu a spolahlivost, tak dostanes skoro to iste, len krajsie zabalene.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Já jsem na to zvyklý, že mě za mé názory někteří lidé nemají rádi. A je mi to u prdele. Nemám ve zvyku něco obkecávat a řeknu to tak, jak to je. Holt některým lidem fakta nevoní. Nemám zapotřebí si vymýšlet nějaké závady a shazovat kvalitu Toyoty. Realné zkušenosti s kvalitou zpracování jsou však tragické a zatím fakt nemám co chválit. Možná jsem měl jenom smůlu na kus, ale podle toho, co tady čtu, tak ty samé závady hlásí i jiní. Jestli auto bude stejně spolehlivé jako kvalitně zpracované, no tak to se mám na co těšit.
Taky je mi jasné, že člověk, který kupuje pouze auta Toyoty, tak bude tuplem prskat, co si to dovoluju. Když si neustále někdo kupuje např. Samsung telefony, protože si myslí, že jsou nejlepší (Samsung jsem nikdy neměl, je to příklad, ať se zase někoho nedotknu), taky nebude chtít slyšet, že ta "jeho" značka není tak perfektní, jak si myslí. A úplně nejlepší je to obhajovat tím, že to vlastně je maličkost a u jiných značek to je ještě horší. To je pak těžké se o něčem bavit.
Nic, nebudeme do toho dále vrtat, zrovna se jdu objednat do servisu. Objevila se další "maličkost", ale nevadí mi to, protože jinde by to bylo ještě horší. Takže vlastně jsem úplně spokojený.
Taky je mi jasné, že člověk, který kupuje pouze auta Toyoty, tak bude tuplem prskat, co si to dovoluju. Když si neustále někdo kupuje např. Samsung telefony, protože si myslí, že jsou nejlepší (Samsung jsem nikdy neměl, je to příklad, ať se zase někoho nedotknu), taky nebude chtít slyšet, že ta "jeho" značka není tak perfektní, jak si myslí. A úplně nejlepší je to obhajovat tím, že to vlastně je maličkost a u jiných značek to je ještě horší. To je pak těžké se o něčem bavit.
Nic, nebudeme do toho dále vrtat, zrovna se jdu objednat do servisu. Objevila se další "maličkost", ale nevadí mi to, protože jinde by to bylo ještě horší. Takže vlastně jsem úplně spokojený.
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 12:54, celkem upraveno 1 x.
spíš bych to viděl na chůzi pěšky, na tom se snad nedá najít nic špatnýho....ikdyž
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Dovolím si to uzavřít ze své strany
. Jak čtu tak jsem některými považován za "slepého" objahovače Toyoty, ano asi to tak může vypadat, přestože se snažím být jen maximálně objektivní a nic jiného za tím není. Poslední dobou se tady ale s těmi "drobnostmi" roztrhl pytel a řada lidí začala Toyotu prezentovat pomalu jako značku co "klame" zákazníky. Chtěl jsem to jen vyvážit, jelikož tomu tak přeci není, byť problémy právě především v interieru má a mít bude. Před 15 lety bych tady možná psal to samé co Sajty, kterého vnitřně chápu, ale život mne naučil řešit věci jinak. Mám asi také štěstí na dobrá auta.

Ono tá pravda bude niekde uprostred. Pocit spokojnosti či rozhorčenia je hodne subjektívny. Súvisí aj s predchádzajúcimi skúsenosťami či prístupom k životu, s náladou. Preto tak rozdielne názory, hlavne ak jedna strana sporu zmerčí relativizovanie či zveličovanie na druhej strane. Nastúpia emócie a o chvíľu "lietajú guľky".
Ani tá Toyota už nieje ako bývala kedysi, dosť ťaží z povesti z minulosti. Asi ako Renault len v opačnom spektre. Tomu sa proste sere elektronika. I keď to možno už vôbec neplatí.
Mne sa dnes dvakrát sám od seba otvoril kastlik pred spolujazdcom. V kontexte s tým že sa mi pred pár rokmi rozsypalo picasso pod zadkom - to proste neriešim. A niekoho by kvoli tomu možno jeblo.
Ani tá Toyota už nieje ako bývala kedysi, dosť ťaží z povesti z minulosti. Asi ako Renault len v opačnom spektre. Tomu sa proste sere elektronika. I keď to možno už vôbec neplatí.

Mne sa dnes dvakrát sám od seba otvoril kastlik pred spolujazdcom. V kontexte s tým že sa mi pred pár rokmi rozsypalo picasso pod zadkom - to proste neriešim. A niekoho by kvoli tomu možno jeblo.