Vymena / oprava hybridni baterie

vše ohledně modelové řady Prius
MGRR
Řidič

Re: Vymena / oprava hybridni baterie

Příspěvek od MGRR »

panca píše:Rozsvítil se červený vykřičník a další oranžové kontrolky. Baterka se rychle vybíjela a nabíjela. Ztráta výkonu, nakonec jelo auto jen na benzín a to bylo utrpení.
V toyotě na diagnostice zjistili 4 vadné články. Nabízeli opravu baterie za 25ooo nebo novou za 40. Rozhodl jsem se pro novou. Záruka na novou 2 roky.
Přitom čtyři články stojí 6000.
Nová baterie u starého, dojetého auta je nesmysl a není to žádná výhra - pokud si jej majitel nechce nechat do důchodu.
Toyoty Prius, Lexus LS400, LS430, LS460, Land Cruiser 100 a 200, Ssangyong import original autoteile Korea
Rolling Dog
Řidič

Příspěvek od Rolling Dog »

Corolla 1.6 Valvolinematic, 2009
Onulda
Člen Týmu

Příspěvek od Onulda »

Zdravím,
mam PII, 280 000km najeto od roku 2006 a rozsvítil se mi trojúhelník s motorem a ikonou VSC, která po dalších nastartování zhasla, ale trojúhleník s motorem zůstává. :?
Vygooglil jsem, že je to nejspíš baterie. Po náhledu do menu jsem zjistil, že má napětí 11.9V. :roll:
Na Zličíně o Louwmana to je na 40000,- nová i s prací a DPH. :oops:
Prosím o radu kde koupit novou baterii, vyměním si ji sám, na yt je videí dost :D případně jak zjistit, které články jsou vadné... Případně o nějaké doporučení, kde to udělají nejlevněji a kvalitně :) (samozřejmě, hahaha) :lol: :lol: :lol:
zetk
Člen Týmu

Příspěvek od zetk »

Hybridni baterie urcite nema 12V, celkove ma neco pres 200V.

Kazdopadne bych si radeji nekde predtim sehnal diagnostiku a zjistil, zda-li je to opravdu baterkou, at nezaplatis 40 tisic a problem zustane (i kdyz pokud je tam puvodni baterka, tak je dost pravdepodobne, ze je to opravdu tim).
Prius 2 [2007] (první auto)
JirkaVejrazka
Člen Týmu

Příspěvek od JirkaVejrazka »

Tohle dela klasicky 12V baterie, ne baterie hybridniho pohonu. Vymena 12V baterie urcite nestoji 40 tisic :)
MiBo
Věčnej rejpal

Příspěvek od MiBo »

Onulda:
PRECITAT...
https://www.auto.cz/nespolehlivost-bate ... rzi-125770
https://www.auto.cz/jak-poznat-konec-zi ... ije-133097

URCITE TREBA AKUMULATOR (maly-12V) VYBRAT a dat nabit!
(nabijacka ktora ma - "Program Recond" napr:CTEK...atd)
Nizke napatie (aku.-12V) dokaze urobit krasny svetelny stromcek na palubke!
Precitat "SZ" - Mozno pomoze!
Onulda
Člen Týmu

Příspěvek od Onulda »

no takže po pár nastartování přestaly svítit kontrolky, ale po týdnu už jsou zase zpět :) trojúhelník, motor, trojúhelník v kolečku a závorce a VSC :bomb:
a tentokrát se to už i fyzicky projevuje... auto začalo cukat a po chvilce téměř přestalo jet, na display bylo vidět, že se baterka nenabíjí ani nepohání auto. To se jen pomalu rozjíždělo a při větším sešlápnutí plynu šel motor jen do otáček, ale jelo krokem... nějak jsem s tim dojel, vypnul, nastartoval a baterka se zas začla dobíjet...
podnikam s tim autem, potřebuju s nim jezdit.. :? :oops:
Nemáte prosím někdo diagnostiku, kdo byste přijel a mrknul na to? :roll: Praha 10...
panca
Člen Týmu

Příspěvek od panca »

Také mi to tak dělalo. Vyměnil jsem hybridní baterku a od té doby jezdím. V toyotě chtěli za test 500 kč . Zjistili kolik a které články jsou ko. Problém byly ty prostoje. Objednat na diagnostiku, čekat, objednat díly, čekat. Mesic a půl v háji. Nabízeli mi i repas stávající baterie za polovic, ale když jsem věděl, že mi kdykoli může odejít jiný článek a já budu muset opět měsíc a půl stát, koupil jsem rovnou novou.
zetk
Člen Týmu

Příspěvek od zetk »

Kdyz jsi z Prahy, tak muzes zajet do hybrid servisu

https://www.hybrid-servis.cz/

Urcite budou levnejsi nez autorizovany servis a rozumet tomu budou minimalne stejne, delaji dokonce repas baterky, kdybys nechtel kupovat novou.
Prius 2 [2007] (první auto)
Anys
Člen Týmu

Příspěvek od Anys »

Ahojte, otec mi před chvíli volal, že v jeho Priusu 2 se mu nedobíjí trakční baterie. Zkoušel to i pustit z kopce na "B" rekuperaci, ale dobily se max. 2 řádky na obrazovce. Prej je i bez výkonu. Stalo se to zničeho nic. Žádná chybová kontrola se nerozsvítila. V provozu je od roku 2009, najeto něco málo přes 40tis. km.
Setkal se už s tím někdo z vás?
Zítra mu zajdu změřit 12V baterii, pokud ta bude dobrá tak asi hybridní test...
Onulda
Člen Týmu

Příspěvek od Onulda »

zetk píše:Kdyz jsi z Prahy, tak muzes zajet do hybrid servisu

https://www.hybrid-servis.cz/

Urcite budou levnejsi nez autorizovany servis a rozumet tomu budou minimalne stejne, delaji dokonce repas baterky, kdybys nechtel kupovat novou.
přesně tam jsem nakonec zajel a z výměny celé baterie, za kterou si řekli u Lowmana 50k... to byl jen jeden vadný článek, který se ještě vyplatí vyměnit, za necelých 8k. Hybrid-servis tedy doporučuji :wink:
PetrPH
Řidič

Příspěvek od PetrPH »

Anys píše:Ahojte, otec mi před chvíli volal, že v jeho Priusu 2 se mu nedobíjí trakční baterie. Zkoušel to i pustit z kopce na "B" rekuperaci, ale dobily se max. 2 řádky na obrazovce. Prej je i bez výkonu. Stalo se to zničeho nic. Žádná chybová kontrola se nerozsvítila. V provozu je od roku 2009, najeto něco málo přes 40tis. km.
Tak predne, mod B u Priusu 2 neslouzi k dobijeni baterie, naopak. V pripade B se pouziva motor jako brzda a dobijeni neprobiha. Jinak by to mel mit plug-in, ale standardni verze ne.
Prius II 2008
Anys
Člen Týmu

Příspěvek od Anys »

PetrPH píše:
Anys píše:Ahojte, otec mi před chvíli volal, že v jeho Priusu 2 se mu nedobíjí trakční baterie. Zkoušel to i pustit z kopce na "B" rekuperaci, ale dobily se max. 2 řádky na obrazovce. Prej je i bez výkonu. Stalo se to zničeho nic. Žádná chybová kontrola se nerozsvítila. V provozu je od roku 2009, najeto něco málo přes 40tis. km.
Tak predne, mod B u Priusu 2 neslouzi k dobijeni baterie, naopak. V pripade B se pouziva motor jako brzda a dobijeni neprobiha. Jinak by to mel mit plug-in, ale standardni verze ne.

Díky za upřesnění, nevlastním to auto, tak přesně nevím :roll: . Jinak asi netušíš co s tím může být? V pátek je domluvený na diagnostiku, jen je divné, že žádné kontrolky ani upozornění nevyskočilo a přesto se baterie nedobíjejí (max na 2-3 čárky) a auto netáhne.
PetrPH
Řidič

Příspěvek od PetrPH »

Co vim z tech let cteni fora tady, kdyz je chyba trakcni baterie, tak se rozsviti vystraha. Mozna by bylo dobre zkontrolovat jaka presne a jestli neni necim prelepena:D

Jinak pokud se baterie nejak extra nedobiji / neni vykon (protoze se nevybiji), pak to bude tim ze baterie ma mit nekolik kontrol, predevsim proti dobijeni za extremne nizkych ci vysokych teplot. Nizke teploty nyni nemame, ale velke ano. Baterie je schovana, proto ma vedle zadnich sedacek vyvedenou vetraci mrizku a mel by tam byt vetrak. Tedy me by napadlo overit system toho vetrani. Tady na foru se o tom uz nekdy davno nekdo rozepisoval. Kde presne si uz ale nepamatuji. Predpokladal bych ale, ze chyu vetraku ukaze diagnostika.
Prius II 2008
Anys
Člen Týmu

Příspěvek od Anys »

No nevěřili byste proč mu to netáhlo a nedobíjelo baterii :lol:
Jako starej mazák si v prostoru motoru vozil starší hard pro utírání rukou a podobně (celý život byl na to zvyklý), no a sání Priuse je řešeno jinak než byl zvyklý a normálně mu to ten hadr nasálo :lol: :lol: po vytažení hadru zase vše v pořádku :bigups:

Jinak postřeh k režimu "B": V tomto režimu auto opravdu rekuperuje, odzkoušeli jsme v táhlem kopci bez brzdění a opravdu se baterie dobila doplna :bigups:
Odpovědět

Zpět na „Prius“