Vyplatí se mi Prius?

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
PALO-Prius
Řidič

Re: Vyplatí se mi Prius?

Příspěvek od PALO-Prius »

ježek2 píše:Nerozumiem vsak ludom, co pouziaju rucku aj na rovnych krizovatkach...naco preboha.
Palko, a co řekneš na "ludí" čo stoja na križovatke s nohou na nožnej - a svietia Ti do očí ?
Celou dobu na červené - ty zas nějak nechápu já...

Ved mam Neutral... alebo "P", naco rucku... na rovine. Ano, ti co svietia a drzia nohu na brdze su tiez "experti" ;-)
(na dlhej cervenej..ak je kratka, ze viem, ze o chvilku naskoci zelena, tiez nedavam "P" a chvilku na brzde postojim)
Prius III 2010 Excutive, seda metaliza
http://moje.auto.cz/PALO-Prius/priusik.html
Obrázek
worldwillbegreen
Člen Týmu

Příspěvek od worldwillbegreen »

Ježek2: Kdoví, jestli to zrcátko koupíš, tak uvidíš :D Já mám kamerku se 170° a stejně na jedný straně trošičku chybí aby viděla z rohu do rohu. Ale může to být taky tím že máme docela dost šikmý čelní sklo.
Přesně, v noci sice moc nejezdím, ale kdyžuž je tma v podvečer, tak jedu docela sváteční tempo, jelikož jsem už dvakrát zabrzdil před srnou jen se jí dotknout rukou před autem :D a když mě někdo dojede, tak nechávám předjet, když zezadu svítí auto, tak ty oči to dění před autem moc neberou.... No a jelikož kamerku mám pár měsíců, tak jsem zvědavej co předvede v noci. Jelikož mobil který jsem používal dřív jako onboard, tak v lese natáčel jen tmu a šla vidět silnice jen pár metrů před autem.
Ale zase jsem zjistil, že v noci se jede parádně když se těsně před jízdou člověk vyspí a vzbudí se už potmě. Pak mi příde že vidím o hodně líp.

Jojo četl jsem, že baterky se dají měnit postupně. Ale ikdyby odešly všechny, tak oproti tomu nafťáku to není žádná investice ;-)

PALO-Prius: no já včera na testovačce když auto bylo sundaný z rampy, tak pedál ruční brzdy byl nahoře, tak jsem jí v domění že je aktivovaná, zašlápl dolů a rozjíždím se a ono to stálo, jen se to zhouplo jak to brzdilo :D trošku trapas :D
Caruso_P1
Navigátor

Příspěvek od Caruso_P1 »

Tak výsledek krátkého průzkumu na zahraničních webech: většina diskutujících se shoduje fakt na tom (jak radí ostatně i manuál k autu), že se při každém parkování má aktivovat parkovací brzda, i na rovině. :| No to fakt nedělám, asi se budu muset nad tím (a nad sebou) zamyslet. :-) Njn, jeden se pořád učí ...
Miluju to ticho na křižovatce.
ježek2
Manager Týmu

Příspěvek od ježek2 »

...a není to v manuálech u všech nových aut?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Schválně,kdo to mezi námi dělá?? já ne...
Caruso_P1
Navigátor

Příspěvek od Caruso_P1 »

No přesně. :-D S Hondou v automatu jsem najel 240 tisíc km, ruční brzdu jsem za tu dobu nepoužil ani jednou a parkovací poloha držela auto pořád stejně spolehlivě. V případě Priusu bude určitě použitý nějaký podobný segment, taky by měl něco vydržet, no je to na nějakou větší debatu. :-D
Miluju to ticho na křižovatce.
Tomi87
Navigátor

Příspěvek od Tomi87 »

Caruso_P1 píše:Denní svícení jsem si musel udělat sám. :-( Chybí USB přípojka, kterou mají běžně i auta nižší kategorie. A co vůbec nechápu, je absence kontroly prasklé žárovky, u brzdových světel, které si běžně řidič nemá šanci zkontrolovat by se to fakt hodilo
Prius po FL už veci ako LED denné svietenie alebo USB pripojenie má v základe. Absencia kontroly prasknutej žiarovky ostáva avšak keďže sú brzdové svetlá LED, tak to až tak moc nevadí.

Jasné, že keď človek kupoval 3. generáciu hneď po uvedení na trh, nemohol tušiť, čo prinesie o 2 roky FL. Či už sú to hore uvedené veci alebo 6,1" dotyková obrazovka so zadnou parkovacou kamerou v základe. Niekedy je lepšie s kúpou počkať, no nie vždy sa to dá...
Prius 2012
Obrázek
Jaroslavn
Navigátor

Příspěvek od Jaroslavn »

Jinak, co se týče spotřeby u II. gen., kterou vlastním i já, pohybuje se běžně od 5-5,3l/100 km. Je pravda, že tady po jižních Čechách je to docela kopcovitý, ale i podle spritmonitor.de, je průměrná spotřeba 5,3l. Jezdím stejným stylem, jako kdybych měl normální auto, rozhodně ne s očima upřenýma na monitor spotřeby, ale taky ne brzda-plyn. Chtěl bych vidět jízdu někoho, kdo s tímhle autem jezdí za 4l. To musí být požitek z jízdy jako blázen :D . Zkrátka počítej se spotřebou něco přes 5 litrů, pokud budeš jezdit jako člověk a nebudeš chtít, aby tě předjel i cyklista.
ex-Corolla Verso 2007, 2,2 100kw
ex-Toyota Prius 2008, 1,5
Toyota Avensis T27 1,8 valvematic 2010
worldwillbegreen
Člen Týmu

Jaroslavn: Si myslím, že většinou Prius přinutí člověka aby s nim jezdil trochu jinak než s jiným autem. Ale aspoň že si při běžným stylu moc nebere :-)
BTW černý Prius na krásných ALU... Hádám správně že? 8)
PALO-Prius
Řidič

A prave to je ten pozitok z jazdy. Clovek sa NIKAM neponahla, pekne si vyklusavat (zamerne nezdrzovat=ak niekoho za sebou vidim, bud uhnem, alebo zrychlim na MPR), pohodicka, tempicko, tempomatik na 50, ci 40, tam kde je 40tka (ako v mojom pripade Ruzinovska) a kocham sa prirodou, sledujem okolie, davam pozor na vbiehajucich chodcov... A to teda nejazdim za 4l. Naco sa stresovat, naco si nicit zdravie, naco sa ponahlat aby clovek stal na semafore znova a zase sa rozbiehal... A aj keby stihol jeden semafor, nie je jednoduchsie vyrazit do prace, domov, do obchodu o 10min skor a nemusi setrit rychlou jazdou 2min, no a stale pride o 8min skor ako v povodne zamyslanom case. Ja vzdy volim vacsiu casovu rezervu, vyrazit skor z domu a nikam sa neponahlat. To, ze mi pri tom este aj klesne spotreba a setrim peniaze je len BONUS.

Ale to je o zivotnom style, co je dolezite a co nie...pre mna je dolezitejsie zdravie a pohoda, ako sa niekam stale ponahlat v tomto dnesnom uponahlanom svete ;-)
Obrázek
sy242
Navigátor

Příspěvek od sy242 »

Pro potenciální kupující: tohle auto stálo http://www.sauto.cz/osobni/detail/toyot ... oFrom=list donedávna v autobazaru v Kosmonosech, akorát za 287,- tisíc. Toyota Trendcar Olomouc, copak je to za prodejce že dělá tyhle věci?
Prius II 2007
Vegetus
Člen Týmu

Příspěvek od Vegetus »

Dovolím si přidat své zkušenosti po roce ježdění s Priusem II http://mujprius.blogspot.cz/2014/10/zku ... ivani.html a zároveň se pochlubit s pěknou spotřebou ;) Kdo váhá s nákupem Priusu, ať do toho jde. Lepší auto v této třídě už by bylo o kompromisech.
Toyota Prius 1.5
Obrázek
ježek2
Manager Týmu

Příspěvek od ježek2 »

Dobrý : s těmi krátkými trasami naprostý souhlas - i mých 21 km do práce je ještě málo..taky se mi to motá kolem 4,5 -4,7...Natankuju v Ji - vymažu a po městě 3,6...pak než vylezu ty kopce je tam o dva víc... :angry: :angry: pak se musí dlouho "plachtit" než to sleze .Nějak pořád se nemůžu /i po těch UŽ 3,5 letech,co priuska mám// občas zbavit návyku pozvolných rozjezdů...nějak ještě ve mně přežívá "naftový syndrom" :blush: ...pomalu zahřívat motor...
Jaujaujau...o tajný přihrádce se nemluví..!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: na tom místě by ji nikdo nehledal...vozím tam navigaci,občas prachy - když nějaký jsou
worldwillbegreen
Člen Týmu

Vegetus píše:Dovolím si přidat své zkušenosti po roce ježdění s Priusem II http://mujprius.blogspot.cz/2014/10/zku ... ivani.html a zároveň se pochlubit s pěknou spotřebou ;) Kdo váhá s nákupem Priusu, ať do toho jde. Lepší auto v této třídě už by bylo o kompromisech.
Moc hezký web se zkušenosti i ohledně dovozu :bigups:
PALO-Prius
Řidič

@Vegetus
Pekna recenzia. O kratkych trasach viem tiez svoje, pre mna je aj 7km uz dlha a perfektna na sporebu :-) vacinou robim tak 2-4km... Mne naopak sedacky pripadaju fajne. Isiel som vkuse 1000km (11h) z Nemecka domov po kupe Priusu a v pohode... kazdemu sedi asi nieco ine.
Obrázek
Jaroslavn
Navigátor

Příspěvek od Jaroslavn »

worldwillbegreen píše:No tak 3.8l je nádhera. To by nebylo co řešit mít na trojku. Dvojka může mít ten půllitr navíc při stejným stylu?
Já si myslím že právě taky budu pořád zkoušet pokořit vlastní rekord :D to zrychlování na 100 a zpomqlení na 80 mi příde jako teorie docela divná technika :D

Jinak je jasný že bezpečnost je nejdůležitější a na kompijůtr se člověk nemůže koukat pořád ;-)
Ze začátku na něj člověk kouká pořád, to je fakt...
ex-Corolla Verso 2007, 2,2 100kw
ex-Toyota Prius 2008, 1,5
Toyota Avensis T27 1,8 valvematic 2010
Odpovědět

Zpět na „Prius“