Krouťák prý ničím nenahradíš

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Peter Fransky
Řidič

Re: Krouťák prý ničím nenahradíš

Příspěvek od Peter Fransky »

ehm, myslel som na 4ke.. pardon :oops:
das este raz?

a ked uz budes merat - mohol by si dat aj otacky na najvyssi stupen pri 100kmh a 140kmh (tachometrova rychlost).
a mozno aj spotrebu pri 140kmh? :oops:
E12 wagon, 1.4 D4-D

Obrázek
Peter Fransky
Řidič

Beaver píše: Toyota turbomotory rozhodně umí velmi dobře,

Hm, tak ak ich vie, preco ich nepredava?

Asi bude niekde problem... :mrgreen:

napr. nevedia splnit emisne limity?
E12 wagon, 1.4 D4-D

Obrázek
marceltokar
Manager Týmu

Příspěvek od marceltokar »

Pri stovke a zaradenej šestke 2400 otáčok, pri 130ke a šestke 3100 otáčok. To som už skúšal a ešte si to pamätám. 140 nie, to som nedával a vskutku neviem kedy sa dostanem na diaľnicu.
Maghreb
Věčnej rejpal

Příspěvek od Maghreb »

Peter Fransky píše:napr. nevedia splnit emisne limity?
Tak ako ich splna VW group popripade BMW, ze napisu nizsiu spotrebu ako realne bude a teda tym aj nizsie emisie?
Nie, naozaj to tymi emisnymi limitmi nebude. A niekde si najdi clanok, ako v USA testovali tusim audi, ktore so starym atmosferickym motorom (tusim 4.2l benzin) bolo na tom lepsie so spotrebou a emisiami ako 3.0 turbo v tom istom aute.

Jednoducho atmosfery sice "umieraju" v europe, ale to neznamena, ze to je ta spravna cesta ...
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
marceltokar
Manager Týmu

Ide o metodiku merania, ktorá je legislatívne daná. Že sú laboratórne podmienky merania mimo reál? Že celá tá metodika je od veci? No to je druhá vec. Nieje to však jediný prešľap európskych úradov.
Hyundai má povedzme v USA v poslednom čase solídne problémy so zavádzaním pri papierových hodnotách spotreby áut. Nebolo by od veci keby bolo tot aj u nás napadnuteľné. Hromadná žaloba na automobilku za cigánstvo o spotrebe.

Peter Fransky písal papierové technické údaje pri
O3 tsi, 77kw, 196kmh, 10,3sek, 5 litov, 1805kg
O3 tsi, 103kw, 215kmh, 8,4sek, 5,3lit, 1805kg
Corolla, 97kw, 200kmh, 10sek, 6lit, 1770kg
Ja jazdím na Corolle priemerne za 6,15 - to je od udávanej 6,0 rozdiel len 0,15 l. To je v pohode. Čo myslíte, jazdí niekto na tých O3 za 5 a 5,3 litra na 100km?
Kolega má Octaviu 1,4TSi a kombinovanú spotrebu má niečo cez 7 litrov, papierová je 5,5litra.
Myslím, že toyota tak neskresľuje priemernú spotrebu.
marceltokar
Manager Týmu

Dnes som mal štreku z Košíc do Prešova, tak som to strihol diaľnicou. Na začiatku diaľnice som vynuloval palubný pc, na konci pred Prešovom ukazoval spotrebu rovných 6,5 , to isté som urobil cestou späť, meral som opäť odznova aby som eliminoval protivietor, pc ukazoval priemerku na konci diaľnice rovných 6,0. Celú diaľnicu v oboch smeroch som šiel tachometrových 130km/h. Keď som to skú šal pred naposledy ukazovalo tuším okolo 7,5. Ale dnes je 19 stupňov, vtrdy bolo okolo nuly.
Peter Fransky
Řidič

To je celkom slusny vysledok, na benzin. To zrychlenie si nahodou neskusal?

Inak som bol dnes v Toyote a musim uznat, ze Corolla uz neposobi tak socialne ako E15 a E12 :-)
Len zase skoda, ze skoda je o kus dalej.
By som to prirovnal cca k Seatu - co sa tyka spracovania a pocitu z interieru.

Zaujimave je tiez, ze Auris na mna posobil o dost lacnejsim dojmom ako Corolla. Zvlastne.
E12 wagon, 1.4 D4-D

Obrázek
marceltokar
Manager Týmu

Do prkna, ja som vedel že som dačo zabudol.
Inak na mňa nový Leon pösobil tak, že si snáď španieli robia srandu, veľmi jednoduchý. Ale ako povozenie a ergonómia fajn, len ten výzor, či už zvonku alebo zvnútra...
marceltokar
Manager Týmu

Zo 60km/h na 100km/h pri zaradenej štvorke 11,5sek+-.
Vysoko nad tebou akceptovaných 9sek.
Ale prečo ťa práve toto zaujíma? Nechce sa ti podradzovať?
Maghreb
Věčnej rejpal

Příspěvek od Maghreb »

Pretoze ti chce dokazat, ze turbobenzin je lepsi, lebo je uzivatelsky prijemnejsi. Je pruznejsi, lebo taha odspodu, atd.
Ono popravde, uzivatelsky prijemnejsi ako turbobenzin je cokolvek s automatom, ale to uz je kapitola sama o sebe :)
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
marceltokar
Manager Týmu

No to hádam nie, to som myslel že už máme za sebou.
edis
Člen Týmu

Příspěvek od edis »

..Verso 1.8 CVT u mna priemerka 6,5l moje damy jazdia priemer cca do 7,5 l...

..nie je nad turbo benzin s kompresorom a nad jeho spolahlivost, spotrebu :D hlavne z dielne WW group ...ved preto sa ich tak strasne vela predava v spojeni s automatom, na SK je raritou stretnut automat + turbobenzin...
...viem o com vravim chcel som Tourana v tejto konfiguracii a v AutoPorshceSlovakia sa len cudovali, ale v Nemecku je ich pozehnane hlavne v bazaroch s dobrou cenou aj rocnikom, len otazka stoji dovod ci preco ?...
...len skoda ze Skoda je pomstou nasich bratov :)
Verso 1,8 CVT active + super pack
Corolla Verso 2.0 D-4D SOL 7M
Peter Fransky
Řidič

moja obstarozna 1,4 D da 60-100 na 4rke za 10 sekund. Cokolvek nad je uz lenivy kchar.

Predtym kratko pouzivana 1,6 16V dala tiez 60-100 za cca 10 sek.

Chapem snahu setrit emisie = spotrebu pouzitim dlhej prevodovky, ale jednoducho bez krutiaceho momentu auto motor neutiahne nech ma akykolvek motor. A emisie = spotrebu mozno znizit len nizsimi otackami. Atmo v nizkych otackach jednoducho netaha a vo vysokych zerie.

Preto je jedinym riesenim preplnanie.

Motor na dialnici tociaci okolo 2500ot, spotreba pri 140kmh okolo 6,5 litra, minimalny hluk v kabine, a zrychlenie okolo 10 sekund.
Co to je?

maly turbobenzin.

:idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:
E12 wagon, 1.4 D4-D

Obrázek
marceltokar
Manager Týmu

Riešením je podradiť. Nemusíš kupovať turbobenzín. Ale každého voľba... Skús ty zrýchliť zo 60 na 100 pri zaradenej trojke alebo dvojke na tom svojom 1,4 dízli, za kolko to dáš a keď to bude za 5 sekúnd tak ti poviem že fajn. Každopádne nemenil by som po predchádzajúcich zlých skúsenostiach s turbodízlovým kurvítkom. Dokolečka omieľaš to isté. A nezavádzaj o hlučnosti atmobenzínov, na mojom predchádzajúcom turbodízli keď sme šli po diaľnici syn vzadu nerozumel hovorenému slovu z dvdčka s pusteným zvukom na max, v našej terajšej benzínovej toyote s tým nemá žiadny problém. Porovnávaš chovanie sa áut v extrémnych situáciách a podľa toho vyberáš? To sa do tých extrémov dostávaš tak často? Tak často potrebuješ bleskovo zrýchliť zo 60 na 100 že nemáš čas podradzovať?
Peter Fransky
Řidič

Praveze ty argumentujes tym, ze atmo je lepsie v extremnych situaciach. To nemozno spochybnit. Lenze prave v beznych situaciach bude turbo lepsie. Lebo ja bezne nepotrebujem podrDovat o tri stupne, aby som ako tK zrychlil. Ja na konci obce len pridam a idem. Ty musis radit ako fitipaldi :-) preto 99% ludi uprednostni turbo.
E12 wagon, 1.4 D4-D

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Corolla“