kola na III priuse

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
lajdak.miki
Řidič

Re: kola na III priuse

Příspěvek od lajdak.miki »

cauYalta.priusa mám len 2 mesiace.r.v 2011,dovoz fr.zatial max.spokojnost.spotreba 4,4l/100 letné jazdím contisportcontact5-super gumy iné už nechcem, zimné si nechám poradiť.čus
teraz prius a čo potom?TESLA S!!! späť ani krok.
gold1
Člen Týmu

Příspěvek od gold1 »

Vozite nekdo dojezdovou rezervu- nouzove kolo zvlastniho rozmeru???Nikde nemuzu dohledat jaky presne rozmer v Priusu ma byt!
Prius III 2014,výbava Prius,černá hvězdná
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Jaaaa.. Tadyyyy.. Vozím. ;-) ale v manuálu bude i rozměr... T135/80D16 101M a hustit na 420 KPa. ;-)
Back in Czech.
gold1
Člen Týmu

Příspěvek od gold1 »

Dik,to souhlasi s tim co mi rekli i v toyote i kdyz u prodejce gum mi tvrdili,ze staci 125/70R17.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Prodejci gum? ;-) to jo.. Tomu bych věřil, že chce prodat...
Back in Czech.
gold1
Člen Týmu

Příspěvek od gold1 »

Kupodivu ta jejich varianta byla levnejsi temer o 1000,-kc.Prodejce setril moji kapsu :shock:
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

No jo... Tak jak říkáš.. ;-)))
Back in Czech.
PALO-Prius
Řidič

Příspěvek od PALO-Prius »

Pred 2dnami som pisal email na info@toyota.CZ kvoli dopisaniu zimnych 15" do technicaku. Doviezol son so totiz Prius z nemecka aj so zimnou sadou priamo of Toyota predajcu, ale v nemeckom technicaku boli zapisane len origos 17". To som som si pravdaze vsimol az po prepise v mojom technicaku. Najprv som siel do Toyoty Grand v BA,ti ma poslali do centrally na Gagarinke a tam mi chlapik hovori, ze tam na to uz nie su ludia a musim poslat ziadost o certifikat do Prahy a zaplatit slovenskej toyote 25eur,fuu. Viete co treba robit dalej? Staci s tym certifikatom prist na dopravny inspektorat,ci treba este nieco?

Inak ja vozim v kufri plnohodnotne koleso,tj. jedno z druhej sady. V lete je to tak zimne koleso a v zime zase letne.Po istej sousenosti na dialnici v nemecku,ked som musel s dojazdovkou od Fordu prejst 200km je to najvacsia istota. No a v Prius III sa to koleso pekne zmesti...
Prius III 2010 Excutive, seda metaliza
http://moje.auto.cz/PALO-Prius/priusik.html
Obrázek
lajdak.miki
Řidič

PALO-Prius píše:Pred 2dnami som pisal email na info@toyota.CZ kvoli dopisaniu zimnych 15" do technicaku. Doviezol son so totiz Prius z nemecka aj so zimnou sadou priamo of Toyota predajcu, ale v nemeckom technicaku boli zapisane len origos 17". To som som si pravdaze vsimol az po prepise v mojom technicaku. Najprv som siel do Toyoty Grand v BA,ti ma poslali do centrally na Gagarinke a tam mi chlapik hovori, ze tam na to uz nie su ludia a musim poslat ziadost o certifikat do Prahy a zaplatit slovenskej toyote 25eur,fuu. Viete co treba robit dalej? Staci s tym certifikatom prist na dopravny inspektorat,ci treba este nieco?

Inak ja vozim v kufri plnohodnotne koleso,tj. jedno z druhej sady. V lete je to tak zimne koleso a v zime zase letne.Po istej sousenosti na dialnici v nemecku,ked som musel s dojazdovkou od Fordu prejst 200km je to najvacsia istota. No a v Prius III sa to koleso pekne zmesti...
Ak som to sprévne pochopil tak vozíš jedno koleso z druhej sady,to znamená že v lete keď máš obuté sedemnástky v kufri vozíš ako rezervu zimnú pneumatiku"15-tku a v zime keď budeš mať obuté zimné 15-tky budeš v kufri voziť letnú 17-tku.TAK TO SI BOREC.jedine že by si mal 2 sady 17-tiek a dve sady 15-tiek.VYSVETLENIE PROSíM :mad: :?: Ale už si tu niekde písal že si v blave prerazil letnú 17.tak si namiesto nej nahodil zimné koleso a počkáš ešte niaky týždeň a prezuješ aj tie ostatné tri.aj to je riešenie ale ako by ti malo byť známe na jednej náprave by si mal mať obuté rovnaké pneumatiky.to kôli bezpečnosti hlavne pri brzdení.ak máš na náprave obuté rozdielne gumy,aj keď rovnakého rozmeru riskuješ techničák a ktomu dobrú pokutu. :bomb:
Pajaja369
Člen Týmu

Příspěvek od Pajaja369 »

lajdak, najprv si o tom niečo zisti a potom vypisuj blbosti. Tu máš stránku na výpočet obvodu pneumatík http://www.e-pneu.cz/rozmery_pneu.php
Toyota Auris ll 1.6 Valvematic Style 2013 Bronzová - Avant Garde
lajdak.miki
Řidič

TO PAJAJA:to že priemer kolesa a teda aj jeho obvod môže byť +/- rovnaký to je jasné.ide o to že máš mať obuté ROVNAKé pneu(značka, typ ,vzor,rozmer)a ni to ešte 3 sedemnástky letné a 1 pätnástku zimnú a jazdiť na tom dokedy sa neochladí.
Pajaja369
Člen Týmu

Příspěvek od Pajaja369 »

Na núdzový dojazd nemusíš
Toyota Auris ll 1.6 Valvematic Style 2013 Bronzová - Avant Garde
PALO-Prius
Řidič

Ano,isteze zakon poznam a vsetko je mi zname... Skoda, ze som okrem sprdnutia nedostal odpoved na moju otazku.Tak ako bolo uz napisane, ak by ma nahodou na tej 2,1km trase po Bratislave (Blava je potok pri Trnave) zastavili policajti, spolieham sa na "nudzovy dojazd". Pravdaze v tejto konfiguracii neplanujem nejake dlhsie trasy a buduci vikend to uz prehadzujem na zimne. Nie nemam 4 sady pneu.
Urcite sa mi zda 100x bezpecnejsie v zime vozit plnohodnotnu letnu 17ku v kufri ako len tu blbu sadu na lepenie...pri tom mojom prerazeni by mi ani nepomohla... a minimalne 2x bezpecnejsie ako nejaka 110ka "dojazdovka".
Obrázek
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

Ano, pokud ti dovozce vystaví to potvrzení, že na to tvoje auto jdou patnáctky, tak jediné, co dál musíš, je zajít na inspektorát.
K té rezervě z druhé sady: čistě technicky je to myslím dobrý nápad, legálně... zelený mozek dojezdovku zná, ale tenhle trik nepochopí... ale když budeš mít v kufru tu gumu, co tam patří, rozhadrovanou, tak by snad dal taky pokoj.
PALO-Prius
Řidič

Tak co poviete na toto vyjadrenie, 15-ky na Prius III (2010) oficialne nemozem na SK vozit:
"
Toyota Motor Slovakia ako výhradný dovozca vozidiel Toyota a Lexus na Slovensku potvrdzuje, že vozidlo Toyota Prius výrobné číslo karosérie (VIN): JTDKN36U601xxxxxx môže byť vybavené alternatívnymi pneumatikami :

195/55R16 87H, 195/60R16 89H, 205/55R16 91H; na ráfikoch 6Jx16 ET45."

Na základě tohoto potvrzení může pak příslušný registrační úřad provést dodatečný zápis do technického průkazu.
Jiné alternativy nemá výrobce vozidel ani Toyota Motor Czech/Slovakia schváleny k provozu na výše uvedeném vozidle.
Po připsání provedené úhrady na účet Toyoty Motor Slovakia bude potvrzení vystaveno a odesláno na Vámi uvedenou adresu.
"
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Prius“