Moje nehoda Avensis

vše ohledně modelové řady Avensis
Romeo
Manager Týmu

Příspěvek od Romeo »

m5t píše:
KarlosCZ píše:teda vase problemy bych chtel mit :-D
Kdybych jenom takové měl tak si rochním blahem :) mudrujete o pič...nách a za chvíli odstanete místo občanky čip a budete ve statistice kolikrát si pšouknete :mrgreen:
:thumbsup:
ex - Yaris 1.0 2001, ex - corolla e11 1.3 1998, ex - corolla sedan e12 1,6 2002, ex - corolla sedan 1,6 e12 2004, ex - Avensis T25 2,2 110kw, ex Avensis T25 2,0 93 kw, nyní Rav4 2010 2,2 D4D 110kw
Atreides6
Manager Týmu

Příspěvek od Atreides6 »

Ale jo tak dneska když jsi jdeš vyřídit nový pas tak už musíš poskytout otisky prstů. Brzy přibude databáze DNA. A další špeh nástroj bude jak už se nedávno o tom mluvilo že v autě budou zabudovány telefony jež automaticky při nehodě odešlou údaje o poloze vozidla, rozsahu poškození + zvuk z automobilu. Prostě v budoucnu jediné soukromí budete mít až po smrti :)
Avensis 2.2 D-cat
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Atreides6 píše:Aczasa: No ohledně kamer v autě tedy zastáváš názor že je spravné tohle zakázat protože někomu narušuješ soukromí? A nebo ohledně zbraní k čemu tzv. buzerace typu konání písemných testů které se stejně z 90% sestávají jen z otázek typu

Jednoranové nebo víceranové zbraně pro střelivo s okrajovým zápalem, jejichž celková délka se rovná nebo je větší než 280 mm, jsou zbraně zařazené mezi
a) zbraně kategorie B,
b) zbraně kategorie C,
c) zbraně kategorie D.

Můžeš mi říct proč? proč je u zbraní důležité tohle znát?
No zrovna tahle optázka je docela duležitá a v praxi využitelná - určuje ti jakou zbran mužes držet/nosit a jakou ne..
Atreides6
Manager Týmu

Příspěvek od Atreides6 »

Tak zrovna o tuhle věc do jaké kategorie daná zbraň patří bych se zajínal až v případě že nějakou budu kupovat a s tím by Ti měl poradit hlavně prodejce. Je to jako kdyby jsi v autoškole měl otázky typu "jaké cetanové číslo má mít nafta" nebo "auto jemuž se při oteírání kufru otevírá celá záď i se sklem téměř svislím je sedan nebo kombík? Takovýto soubor otázek by byl celkem zbytečný ne?
Avensis 2.2 D-cat
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

Atreides6 píše:Tak zrovna o tuhle věc do jaké kategorie daná zbraň patří bych se zajínal až v případě že nějakou budu kupovat a s tím by Ti měl poradit hlavně prodejce. Je to jako kdyby jsi v autoškole měl otázky typu "jaké cetanové číslo má mít nafta" nebo "auto jemuž se při oteírání kufru otevírá celá záď i se sklem téměř svislím je sedan nebo kombík? Takovýto soubor otázek by byl celkem zbytečný ne?
Je to asi tak stejny, jako otazky v autoskole na maximalni delku jizdni soupravy. Tedy neco, co bys fakt mel vedet.
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
Atreides6
Manager Týmu

Příspěvek od Atreides6 »

Dobrá tedy tak trošku jinak. V Testových otázkách jsou rovněž otázky do které kategorie spadají laserové zaměřovače nebo tlumiče, Ty sou v kategorii A doplňky zakázané tedy proč se o nich učit když Ti je stejně nikdo neprodá. Jde mi o to že spousty testových otázek jsou naprosto zbytečných a v praxi téměř nevyužity. Měl by se klást důraz na důležitější věci. Např v autoškolách by měl řidič zvládnout jet 130km/h a dokázat i předjíždět pomalejší vozidla. Protože pak to v praxi vypadá tak že mladé pipiny sice zvládnou pisemne testy na plný počet bodů ale nejdůležitější a to jsou jízdy naprosto nezvládají na takové ůrovni aby neohrožovaly ostatní na silnici. Typický příklad mimo obec jede jeden řidič 60-70km/h a za ním se naštosuje vláček 7-10 aut řidičů co nedokážou předjet pak je opravdu riskantní se přes všechny protlačit dopředu. Takže za mě -lépe méně zbytečné teorie ale více důležitější praxe.
Avensis 2.2 D-cat
extremehany
Věčnej rejpal

Příspěvek od extremehany »

Atreides6 píše:Tak už sem nahrál dvě fotky na rajče http://atreides6.rajce.idnes.cz/Rajce_fotky

Tohle se mi stalo už v Březnu myslím takže auto už je dávno opraveno a právě Toyota si nechala proplatit od pojištovny 117 tis. :) jasan mohl sem si to nechat proplatit rozpočtem a pak opravit někde za levno ale když to byla chyba paní a platila to její pojištovna tak at to spraví Toyota originál díly :)
Dávali přední nárazník. PP blatník, PP světlomet, Nádržku ostřikovačů a nějaké lakýrnické práce atd.
A tak sem rád že to mám zdokumentováno neboť jednou až to auto budu prodávat tak pak můžu doložit jak to bylo nabouráno aa jak to bylo opraveno.
Airbagy nebouchly už to byla malá rychlost :)
když to tak vemeš, opravil bys to podle mě profesionálně tak za 50 000 a zbylo by ti doma deje tomu dalších 30 - 40 000, myslíš že ti případný kupující za několik let, dá víc o tyto penízek tery jsi mohl mít už ted k dispozici ?
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
Atreides6
Manager Týmu

Příspěvek od Atreides6 »

Tak jasně pokud bych to řešil rozpočtem asi bych na tom něco vydělal. Ale je to daň za určitou pohodu. Prostě dáš to do serviu opravte, domluvte si to s pojištovnou sami a já si auto za 5 dní vyzvednu hotové.
Pro mě je hlavně důležité mít auto hotové a pojízdné -vytřískat na tom něco je až vedlejší. Pak bych měl jen plnou hlavu toho jak se na něšem za každou cenu obohatit a špekulovat jak to udělat. To samé ůrazové pojištění mě stačí že mě ošetří, uzdraví nepotřebuji pak ještě následně povinně chodit na rehabilitace a stav ůrazu umělě prodlužovat abych získal co největší peníze. Tohle se u nás stává takovým národním sportem ta snaha za každou cenu se na všem napakovat. Lepší je si peníze vydělat jistým příjmem a mít hlavu plnou myšlenek na hezčí věci :)
Avensis 2.2 D-cat
Yxo
Člen Týmu

Příspěvek od Yxo »

suhlas. ak je to z poistky niekoho ineho, tak nevidim dovod robit to inak. usetris peniaze iba poistovni a to ze servis sa na tom nabali poistovne akceptuju.hm
ak by si to riesil cez havarijne poistenie a mal by si spoluucast napriklad 10%, tak na tom usetris tak cca 5 000 kc. No a to je cena, ktora stoji za tu pohodu a pri predaji sa ti to moze vratit, tak ako bolo spominane.
Toyota Avensis Sedan 2008 2,2 D-CAT 130 kW
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Když kupující se doví, že vůz je křapka opravená tu či onde, prdlačky ti zohlední a jeho snaha bude srazit cenu co nejvíce :( o peníze jde v prvé řadě, co nejvýhodněji koupit a můžeš o Toy servisech básnit jak chceš. Nevidím důvod proč má na pojistce vydělat servis svou šupáckou cenovou politikou, když pojišťovna cáluje tak je lepší když do mé kapsy :wink:
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
extremehany
Věčnej rejpal

Příspěvek od extremehany »

přesně tak, a i ta spoluúčast navíc 5000 Kč není zanedbatelná, vždyt za to jsou dva pěkné týdení nákupy... nebo si můžeš vzít jakoby pár dní dovolenou v práci...
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
tuzezlypes
Řidič

Příspěvek od tuzezlypes »

Jé! šak to je u nás... dívám se na záznam a vidím - koleje na Bystřičce ... tož, to místo je tam zrádné, tos nebyl první, kdo se tam naboural právě při tomto manévru, šéfovi z práce se stalo to samé !
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
Atreides6
Manager Týmu

Příspěvek od Atreides6 »

A tak zrádné to je všude protože lidi prostě nejsou zvyklí se dívat na obě strany ale pouze na jednu. Tohle není poprvé co mi nědo takhle vjel do cesty ale vždy se to dalo ubrzdit tady bohužel ne. A takový to byl hezký den a ztrávil bych ho raději jinak než řešením nehody.
A tak nehody/smrťáky vím že se tam staly u toho přejezdu co je hned za zatáčkou pokud teda jedeš od Vsetína ale na té rovince jako přímo tak jak já???? ůplně stejný scénář?
Avensis 2.2 D-cat
tuzezlypes
Řidič

Příspěvek od tuzezlypes »

Jo, ten šéf měl úplně stejný scénář, akorát mu to auto vyjelo z té další odbočky k barákům. Jel stejně od Valmezu jak ty, začal předjíždět a stalo se mu to o 100 metrů dál. Ale to je už pár roků zpátky. A kde jsi to nechával opravit, ve ZL nebo NJ?
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
Atreides6
Manager Týmu

Příspěvek od Atreides6 »

Dal jsem to do Zlína T-motor Toyota. Dříve jsme jezdily do Zlineru jenže ten už není autorizovaný servis dělají totiž i fiaty, daihatsu, Alfy.
Sice do Jičína to taky není daleko ale když už sjedu do Zlína tak moje si tam pochodí po obchodech nebo se stavím za kamarádkou.
Avensis 2.2 D-cat
Odpovědět

Zpět na „Avensis“