Rada s koupí avensisu
Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
stani.1blog.cz
Tak to je paráda, jenže kolik takových v ČR jezdí,s jasnou sevisní historií...To se pak člověk ani nemusí být vyššího km nájezdu při koupi. Podle mě jediná trochu jistota je koupit u dealera Toy a nejlíp v DE.extremehany píše:najeto měla 205 000, teďka má 244 651 km, měněno nebylo nic, ale vše co se sní dělo se dělo přímo v toyotě, bylo to služební auto nějakyho managera, koupeny a provozovany v ČR, takže vím že není stočené, bourané nebo tak...
jo a ještě koupil sem ji za luxusní cenu 162 000 Kč
- extremehany
- Věčnej rejpal
- extremehany
- Věčnej rejpal
Kdysi jsem někde četl recenzi na Mondeo a byla tam zmíňka o nedostatku ojetin v benzínu,že se v bazaru moc neohřejou, třeba na tom něco je 

T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html

- extremehany
- Věčnej rejpal
Je to přesně tak, já na to koukal jako blázen. Kdysi jsem občas do autobazarů chodil a to byla čistá směska. Dnes ale téměř vše nafťáci, navíc vše dovezené z Německa, Rakouska, Francie, vše víc jak 5 let staré a vsadím se že u všech přetočené tachometry.m5t píše:Kdysi jsem někde četl recenzi na Mondeo a byla tam zmíňka o nedostatku ojetin v benzínu,že se v bazaru moc neohřejou, třeba na tom něco je
Jestli se těch nafťáků lidi zbavujou, třeba když začnou poruchy, anebo se prostě víc nafťáků vyrábí, nevím. Ale realita v autobazarech je taková jaká je.
Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
stani.1blog.cz
stani.1blog.cz
Ani se tomu nedivím,při dnešním stylu života a přemísťování z místa na místo,roční nájezd 60tKm žádná míra, tak po třech letech i 200tKm a jde o dům dál páč už naskakují servisní pálky, k nám se dotáhne a upraví kilometry a nabízí jako zánovní vůz akorát zajetý
Na takové velké nájezdy je nafta ideální.

- CommonUser
- Věčnej rejpal
No tak toto si tu nemal pisat. FORD a hrdza, to nam tu niekto vysvetli, ze stara kara ma predsa pravo na to (iste, ako kde).extremehany píše:jj, byla to 1,8i zetec 85 kW a jezdilo to luxusně, jenom tomu chyběla šestka, jinak se dalo na delší trase jet i pod 7 litrů na to že to byl kombál fakt skvělé, akorát je to ford, tak to hrozně rezlo
85kW 1,8 bola z tych lepsich, taky priamovstrekovy 1,8 SCi 96kW - neskor ztiahnuty z trhu - to nebola velka vyhra v "benzinovych vodach".
Ano EU produkcia zalozena na hladkych benzinoch v tejto TRIEDE (a nizsie) je zalostna a Euro5 tie motory este viac zabija. Len BMW a DC nieco robia dalej ale to je ina trieda, podobne Subaru. Takze realne Toyota a Magda.
BTW Kombi ma zmysel pre rodinu a nie ze nie. Dokonca v sedane T27 vzadu musim sklopit hlavu alebo kolena zaprete na sedacke sofera. To ale nie je problem len T27. Nie kazdy ale vozi vzadu dalsie osoby ...
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Čeče kolik měříš, teď jsem to skoušel při mé výšce 183cm a vzadu pohoda, žádné kolena,žádná zakloněná hlava 

Vis mily kolego, mozna Te to prekvapi, ale mam ve sve noze nekolik stovek tisic km v naftacich a radove mensi pocet km (desitky tisic aktualne) v benzinu, takze to neni JPP, ale vlastni zkusenost. Nepochybne je to take konstrukci auta, ale jsou takove (stale nafta), ktere se v poradne zime (behem poslednich 15 let) nebyly schopne zahrat po dalnici z Prostejova do Vyskova (takze jit pres 2000 otacek bylo koledovani o... a to jeste tam nebylo omezeni na 100km/h jak posledni asi 2 roky).matus69 píše:neviem odkial si dosiel na tento zaver, pretoze pri teplotach nad 5st je po 10km teplota chladiacej kvapaliny 90st. Cim je vonku teplejsie, tym skor...PaJaSoft píše:Muj osobni nazor bez ohledu na to co jsem si aktualne poridil za hracku je, ze najezd cca 20k km rocne a cesty od 10 do 60 km budou pro dehtaka utrpenim a pozna to drive nebo pozdeji majitel na penezence
...ale musel som reagovat, lebo zasa sa majitel benzinu rozhodol rozpravat o niecom, co len niekde pocul od vedlajsieho stola v krcme a potom su tu taketo hluposti.
Obecne se da rici, ze na 12km useku (z/do hokny) se dehtova auta v zime nezahrala tak, aby mne v kabine zacalo hrat, zatimco muj aktualni benzin zacne citelne topit (i v lonske nejkrutejsi zime) jeste nez vyjedu na prvni kruhac, coz je slaby 1 km od nastartovani... takze asi tak. Zbytek jsem uz rekl a nema smysl se opakovat, kdo chce kam, pomozme mu tam... Muj osobni nazor po tech vsech zkusenostech je, ze nesmime karu denne hoblovat do a z prace (do cca 25km), kazdy mesic potrebujeme dlouhou streku a z toho vyplyva, ze rocni najezd zdaleka nemuze byt pouhych 20k km, ale alespon odhadem 50-60k km aby melo smysl o dehtu uvazovat... - a to jeste o drzaku, ktery se nechova jak slecinka k dnesni "kvalitni"nafte...
PS: Velice ocenim, pokud mi nebudes bez znalosti veci podsouvat nesmysly...
Toyota Avensis T27 2.0 VVT-i kombi, 112 kW, r.v. 2011
Toyota Yaris HSD Style, r.v. 2013
Toyota Yaris HSD Style, r.v. 2013
- extremehany
- Věčnej rejpal
vies mna celkom nezaujimaju nejake historicke auta s akymi si jazdil - clovek tu riesi avensis t25 a avensis konkretne nema problem so zahrievanim ako som vyssie uviedol. Navyse, drviva vacsina vyrobcov naftakov uz montuje prihrievace (ci uz palivove, alebo spiralove) takze zahrievanie je sice pomalsie ako u benzinu, ale o dost rychlejsie ako z cias starych tdi.PaJaSoft píše: Vis mily kolego, mozna Te to prekvapi, ale mam ve sve noze nekolik stovek tisic km v naftacich a radove mensi pocet km (desitky tisic aktualne) v benzinu, takze to neni JPP, ale vlastni zkusenost. Nepochybne je to take konstrukci auta, ale jsou takove (stale nafta)
-
- Věčnej rejpal