T27 1,8 108 kW 6MT - spotreba a ine ...

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Ale motor No Problem ...
Zatial teda 3 tieto motory so 100 tkm s nulovym problemom. Takze Karlosova(cz) obava sa zatial nepotrvrdzuje.

"Závěrečná demontáž odhalila minimální opotřebení, řada dílů dokonce byla po 100.000 km stále ve výrobní toleranci. Čili teoreticky by se mohly použít při montáži nového auta! Stopy většího opotřebení nebyly patrné na motoru, v převodovce, na spojce ani výfukovém ptorubí"

A ta spotreba je podla mna vyborna na tak vysoke auto.

"Motor sklidil chválu – za kultivovaný chod, sílu napříč otáčkami, spotřebu, která ani při maximální rychlosti nepřesahuje 12 l/100 km, a také za nulovou spotřebu oleje."

Bodaj by som mohol nieco podobne napisat aj na EU produkciu ... ale tie TSI sracky su na opacnom konci.
Uvidime ako sa prejavi 250, 350 CGI.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

100000 je prd :-)
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
CommonUser
Věčnej rejpal

KarlosCZ píše:100000 je prd :-)
To jo, ale DCAT (Avensis) v OAMTC teste to nezvladol ani na 50 tkm (Verso DCAT detto - Kabel1 video test 100 tkm) ... :roll:
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

CommonUser píše: To jo, ale DCAT (Avensis) v OAMTC teste to nezvladol ani na 50 tkm (Verso DCAT detto - Kabel1 video test 100 tkm) ... :roll:
Muj ma 72k a zadnej problem.
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
CommonUser
Věčnej rejpal

awe_cz píše:
CommonUser píše: To jo, ale DCAT (Avensis) v OAMTC teste to nezvladol ani na 50 tkm (Verso DCAT detto - Kabel1 video test 100 tkm) ... :roll:
Muj ma 72k a zadnej problem.
OK. Aspon niekto. Dufajme, ze ti to vydrzi (ak to mas teda od novoty). To ale nerobis rocne ani 15 tkm. In love with DCAT :inlove:

(Myslel si 72 tkm, nie 72 PS v nudzaku, ze jo :D )
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

tak jsem si ten casak koupil a ty rezivejici casti jsou vetsinou prkotiny. Trubicka, kam se strka merka oleje,nejaka matka na kontaktu starteru,ram sedacek treti rady a pak nejaka dutina v karoserii, kam stejne nevidime :-). Jinak tomu vytikaji to,co me stve i na Avensisu. A to je vrzajici panty dveri, resp. tahlo omezovace dveri a plasty interieru nachylny na poskrabani. Uz jsem tu psal, ze mi trilety syn prejel nehtama po madlu u spolujezdce a uz to nejde dolu.
RAV4 HSD FWD
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

CommonUser píše: OK. Aspon niekto. Dufajme, ze ti to vydrzi (ak to mas teda od novoty). To ale nerobis rocne ani 15 tkm. In love with DCAT :inlove:

(Myslel si 72 tkm, nie 72 PS v nudzaku, ze jo :D )
Rocne robim 25k, koupil jsem auto z 20k na tacho pred dvema lety...
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
CommonUser
Věčnej rejpal

kadel píše:tak jsem si ten casak koupil a ty rezivejici casti jsou vetsinou prkotiny. Trubicka, kam se strka merka oleje,nejaka matka na kontaktu starteru,ram sedacek treti rady a pak nejaka dutina v karoserii, kam stejne nevidime :-). Jinak tomu vytikaji to,co me stve i na Avensisu. A to je vrzajici panty dveri, resp. tahlo omezovace dveri a plasty interieru nachylny na poskrabani. Uz jsem tu psal, ze mi trilety syn prejel nehtama po madlu u spolujezdce a uz to nejde dolu.
No nejak ta musia donutit kupit nove auto, ked uz mas taky spolahlivy motor :wink:
V podstate suhlasim aj ja, az na tie panty, tie mi nevrzu, ale niektore ergonomicke riesenia su no ... nejaky frantik to asi riesil. :wacko:
extremehany
Věčnej rejpal

Příspěvek od extremehany »

CommonUser píše:
kadel píše:tak jsem si ten casak koupil a ty rezivejici casti jsou vetsinou prkotiny. Trubicka, kam se strka merka oleje,nejaka matka na kontaktu starteru,ram sedacek treti rady a pak nejaka dutina v karoserii, kam stejne nevidime :-). Jinak tomu vytikaji to,co me stve i na Avensisu. A to je vrzajici panty dveri, resp. tahlo omezovace dveri a plasty interieru nachylny na poskrabani. Uz jsem tu psal, ze mi trilety syn prejel nehtama po madlu u spolujezdce a uz to nejde dolu.
No nejak ta musia donutit kupit nove auto, ked uz mas taky spolahlivy motor :wink:
V podstate suhlasim aj ja, az na tie panty, tie mi nevrzu, ale niektore ergonomicke riesenia su no ... nejaky frantik to asi riesil. :wacko:
kupovat novy auta je potřeba, aby na nás co kupujem ojety se taky dostalo :-D
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
CommonUser
Věčnej rejpal

Dialnicny test od jedneho z "nasich":
http://www.youtube.com/watch?v=ZOSS4J3PXv0
extremehany
Věčnej rejpal

CommonUser píše:Dialnicny test od jedneho z "nasich":
http://www.youtube.com/watch?v=ZOSS4J3PXv0
vím, že je to asi mikrofonem, ale mě ten zvuk hrozně připomíná kamošovu motorku 125 ccm :D
stani
Věčnej rejpal

Příspěvek od stani »

hudyss píše:
Ale klidne me na auto sahej, ja opravdu nejsem zarytej naftak. Hele ja mam prvniho diesela predtim jen benziny. Kdysi jsem taky psal, ze nafta patri do kamen, ale ted jsem velmi spokojen s naftou. Me nevadi, ze mate svuj nazor, jen uz obcas je toho moc, kdyz nekdo resi problem se svym ropakem, tak mu nejaky dobrak vzdy poradi, kup si benzin a uz je tam flame B vs. D.
Omlouvám se za OT, ale rád bych k tomu také něco poznamenal: měl jsem předtím vždy benzíny, ale jako předposlední Passata 1.9 TDi. Také jsem si to pochvaloval(až na nutnost dělat rozvody), žádný problém, nízká spotřeba, pohoda.
Teď jsem si kupoval poslední auto a po téměř dvouměsíčním nastudování různých značek, typů a hlavně různých motorů jsem se rozhodl jednoznačně jít do benzínu (T25 FL).

Časy se totiž dramaticky změnily, to co platilo u mého Passata(a zřejmě i u tvého Avensis z r. 2004) už dnes právě neplatí. V mém Passatu nebyl žádný dvouhmotový setrvačník, žádný filtr pevných částic, motor v pohodě "schroupnul" i méně kvalitní palivo. Tudíž oproti novým nafťákům vůbec žádný problém.
Myslím, že se to zákonně(?) změnilo od r. 2005, kdy platí pro naftové motory nové předpisy a tím pádem se změnila i jejich konstrukce. Jsou složitější, náchylnější na kvalitu paliva(což je právě u nás problém).
Já navíc přestal jezdit "dálky" mám kratší pojížďky, tady se nafťák nevyplatí nejen ekonomicky, ale také z toho důvodu, že někteří výrobci vůbec nedoporučují nové naftové motory na krátké pojížďky(z důvodu správného fungování filtru pevných částic).

Ale i na poli nových benzíňáků to není žáídná sláva - kupříkladu u Škodovky: buď málo se vyskytující MSI s malým výkonem a velkou spotřebou nebo TSI - s turbem, nutností dělat rozvody a předepsaným palivem 98. Ale to by bylo zase ne jiné povídání.

Takže Toyota benzín, momentálně vychází velmi dobře. :wink:
Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
extremehany
Věčnej rejpal

stani píše:
hudyss píše:
Ale klidne me na auto sahej, ja opravdu nejsem zarytej naftak. Hele ja mam prvniho diesela predtim jen benziny. Kdysi jsem taky psal, ze nafta patri do kamen, ale ted jsem velmi spokojen s naftou. Me nevadi, ze mate svuj nazor, jen uz obcas je toho moc, kdyz nekdo resi problem se svym ropakem, tak mu nejaky dobrak vzdy poradi, kup si benzin a uz je tam flame B vs. D.
Omlouvám se za OT, ale rád bych k tomu také něco poznamenal: měl jsem předtím vždy benzíny, ale jako předposlední Passata 1.9 TDi. Také jsem si to pochvaloval(až na nutnost dělat rozvody), žádný problém, nízká spotřeba, pohoda.
Teď jsem si kupoval poslední auto a po téměř dvouměsíčním nastudování různých značek, typů a hlavně různých motorů jsem se rozhodl jednoznačně jít do benzínu (T25 FL).

Časy se totiž dramaticky změnily, to co platilo u mého Passata(a zřejmě i u tvého Avensis z r. 2004) už dnes právě neplatí. V mém Passatu nebyl žádný dvouhmotový setrvačník, žádný filtr pevných částic, motor v pohodě "schroupnul" i méně kvalitní palivo. Tudíž oproti novým nafťákům vůbec žádný problém.
Myslím, že se to zákonně(?) změnilo od r. 2005, kdy platí pro naftové motory nové předpisy a tím pádem se změnila i jejich konstrukce. Jsou složitější, náchylnější na kvalitu paliva(což je právě u nás problém).
Já navíc přestal jezdit "dálky" mám kratší pojížďky, tady se nafťák nevyplatí nejen ekonomicky, ale také z toho důvodu, že někteří výrobci vůbec nedoporučují nové naftové motory na krátké pojížďky(z důvodu správného fungování filtru pevných částic).

Ale i na poli nových benzíňáků to není žáídná sláva - kupříkladu u Škodovky: buď málo se vyskytující MSI s malým výkonem a velkou spotřebou nebo TSI - s turbem, nutností dělat rozvody a předepsaným palivem 98. Ale to by bylo zase ne jiné povídání.

Takže Toyota benzín, momentálně vychází velmi dobře. :wink:

já mám krom dodávek taky první naftu, zatím jsem spokojen "ťukám na dřevo", kdybych bral funglovku asi bych bral taky benzín s alternativním pohonem, přece jen kvalita nafty v čechách je opravdu diskutabilní. Naštěstí když sem naftu kupoval prohlídl jsem si, forum a koupil obyč D-4D a ne D-CAT, který nějaké ty problémy má a abych se ještě vyhl dalším problémům tak sem vybral model bez filtru pevných částic
stani
Věčnej rejpal

Příspěvek od stani »

Dodatek: jo, běžte se podívat do autobazarů - 80% aut jsou tam nafťáci - kterých se lidi zbavují.
Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
extremehany
Věčnej rejpal

stani píše:Dodatek: jo, běžte se podívat do autobazarů - 80% aut jsou tam nafťáci - kterých se lidi zbavují.
dodatek, podívej se v provozu kolik jezdí naftáků oproti benzinákům...vyluč 120, favority a feliny a zjitíš že těch naft je taky 80%, proto jich je víc i v bazaru, navíc v bazarech jsou dost často ojetá služební auta, která jsou v 99% naftová....
Odpovědět

Zpět na „Avensis“