Mega záhada - pískání za deště
2 jilji
ten kdo je spokojen nenadává. To, že majitel chce aby jeho vozidlo, které koupil za nemalé peníze bylo v pořádku je snad pochopitelné. Jaké vztahy mají technici s importérem to je jiná otázka, která zákazníka nemusí zajímat. Toyota dává v současné době 3letou záruku a za další 2 roky, nebo 160 kkm musíš vypláznout 15.000 Kč. Korejci dávají ve standartu 7 nebo 5 let.
Když jezdíš do servisu jako na náboženství a servisáci nejsou schopni závadu diagnostikovat a opravit, tak tě to emocionálně hodně nabudí a ulevíš si tak, že budeš nepříjemný na technika v servisu, který je první na ráně, popřípadě svou zkušenost napíšeš zde na foru, nebo obojí.
ten kdo je spokojen nenadává. To, že majitel chce aby jeho vozidlo, které koupil za nemalé peníze bylo v pořádku je snad pochopitelné. Jaké vztahy mají technici s importérem to je jiná otázka, která zákazníka nemusí zajímat. Toyota dává v současné době 3letou záruku a za další 2 roky, nebo 160 kkm musíš vypláznout 15.000 Kč. Korejci dávají ve standartu 7 nebo 5 let.
Když jezdíš do servisu jako na náboženství a servisáci nejsou schopni závadu diagnostikovat a opravit, tak tě to emocionálně hodně nabudí a ulevíš si tak, že budeš nepříjemný na technika v servisu, který je první na ráně, popřípadě svou zkušenost napíšeš zde na foru, nebo obojí.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Hlásím coby světlá výjimka, 2,5 roku provozu a max spokojenost s vozem. Jede svižně papá málo jen prav.prohlídky, co víc si můžu přátjilji píše:..... Málokdy se tu prezentuje ten, kdo je spokojen. Holt jsme už takoví. Všem přeji úsměv na rtech

T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html

A kdo nééééééééééééé
ani jsem ho u nás nekupoval,přeci jen skoro čtvrťka naší ofi ceny se dá jinak probendit 

T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/

nenávidím jakékoli komentáře typu "zkuste si jejich práci". Každá práce je svým způsobem těžká, některá více, některá méně, každá má svá pro a proti. Ať si zkusí třeba mou! Někdo svou práci zvládá dobře, někdo hůře, někdo vůbec, někdy nesedne den, atd. Nikdo mě nikdy nepřesvědčí, že servis odvedl dobrou práci, závadu jsem našel já, amatér, trvalo mi to 2-4 hodiny (předtím pár drobných pokusů), začínal jsem od nuly resp. od oblepování auta, předchozí pokusy servisu jsem hodil za hlavu. Ok, řekněme, že to byl špek, ale já si to nemyslím.
Smír I., aha, ok, auto je používáno k podnikání, hodinová sazba v servisu cca 1000 Kč (na revanš použiji stejnou), strávil jsem s tím řekněme 20 hodin života, z morálního hlediska jsem v čisté ztrátě 20000 Kč. Pane jilji, pracuji cca 12 hodin denně (nyní sobota 22:30 jste mne vyrušil od práce), to, že x krát musím být v service je skutečně problém, pochopte. Mám tu zveřejnit fotografie opravy blatníku s černými fleky na bílem autě!, včetně dopisu od experta z TMCZ (na který se vysrali a poslali mi ho až jsem je uháněl), aby tedy bylo jasné celé pozadí sporu??!! Když reklamujete rifle od vietmace, tak to každý řve, je nutné si uvědomit, že se bavíme o zboží a službách za několik set tisíc kč, ten řev bude adekvátní hodnotě.
Smír II. - blatník přelakován, zdarma; pískání - servisem navržena 50% sleva na následující prohlídce, mě toto postačuje a považuji to za slušnou satisfakci, ale nikdo ze mě nesmyje stín velké pochybnosti a obav ze servisu. Jo abych nezapoměl tedy na kladné body, od jisté fáze nasranosti a stížností, mi bylo zdarma půjčováno Yaris/Aygo, mimochodem to Ajgo je dobrá střela do města, Avik se může jít bodnout
.
A závěrem tedy doplnění posledními fakty:
pískání - "zástěrky" jsou trvale odmontovány, auto nepíská. Nikdo pořádně neví, k čemu vůbec jsou (ptal jsem se ve více servisech). Všichni se shodli na tom, že jsou víceméně na hovno. Nezbývá mi nic jiného, než tomu věřit, taky mě nenapdá žádný jejich smysl.
klepání nápravy - povolená matice od tlumiče předního personu nahoře v té misce na podběhu. V hrabové na to přišli za 5 minut. Pochvala tedy, spokojenost jilji?
servo - na hovno, dělá to 2x ze sta startů, neodhalitelné, v servisu vyčtena jednotka serva + kontrola stavu baterie a dobíjení (servo je prý čistě elektrické). Nic.
OK jilji?
Ke spokojenosti, občas to tu někdo napíše, ale fóra obecně slouží k vyjadřování nespokojeností, problémů a hledání pomoci. Spokojenost a bezproblémovost je prostě standard, těžko se to tu bude hemžit příspěvky typu - vyměnili mi olej a bylo to úplně super.
Mimochodem, na I. garančce jsem byl jinde, ale to pane jilji víte, a taky víte proč, a nebylo z důvodů výše uvedených, že ano!? Klidně tu ten důvod můžete napsat, aby tedy ta prezentace byla kompletní, já to psát nebudu, to už by byla tupá pomluva, ne řešení problému.
Doufám, že do budoucna budu spokojen a ten úsměv na rtu mi někdo vykouzlí.
Smír I., aha, ok, auto je používáno k podnikání, hodinová sazba v servisu cca 1000 Kč (na revanš použiji stejnou), strávil jsem s tím řekněme 20 hodin života, z morálního hlediska jsem v čisté ztrátě 20000 Kč. Pane jilji, pracuji cca 12 hodin denně (nyní sobota 22:30 jste mne vyrušil od práce), to, že x krát musím být v service je skutečně problém, pochopte. Mám tu zveřejnit fotografie opravy blatníku s černými fleky na bílem autě!, včetně dopisu od experta z TMCZ (na který se vysrali a poslali mi ho až jsem je uháněl), aby tedy bylo jasné celé pozadí sporu??!! Když reklamujete rifle od vietmace, tak to každý řve, je nutné si uvědomit, že se bavíme o zboží a službách za několik set tisíc kč, ten řev bude adekvátní hodnotě.
Smír II. - blatník přelakován, zdarma; pískání - servisem navržena 50% sleva na následující prohlídce, mě toto postačuje a považuji to za slušnou satisfakci, ale nikdo ze mě nesmyje stín velké pochybnosti a obav ze servisu. Jo abych nezapoměl tedy na kladné body, od jisté fáze nasranosti a stížností, mi bylo zdarma půjčováno Yaris/Aygo, mimochodem to Ajgo je dobrá střela do města, Avik se může jít bodnout

A závěrem tedy doplnění posledními fakty:
pískání - "zástěrky" jsou trvale odmontovány, auto nepíská. Nikdo pořádně neví, k čemu vůbec jsou (ptal jsem se ve více servisech). Všichni se shodli na tom, že jsou víceméně na hovno. Nezbývá mi nic jiného, než tomu věřit, taky mě nenapdá žádný jejich smysl.
klepání nápravy - povolená matice od tlumiče předního personu nahoře v té misce na podběhu. V hrabové na to přišli za 5 minut. Pochvala tedy, spokojenost jilji?
servo - na hovno, dělá to 2x ze sta startů, neodhalitelné, v servisu vyčtena jednotka serva + kontrola stavu baterie a dobíjení (servo je prý čistě elektrické). Nic.
OK jilji?
Ke spokojenosti, občas to tu někdo napíše, ale fóra obecně slouží k vyjadřování nespokojeností, problémů a hledání pomoci. Spokojenost a bezproblémovost je prostě standard, těžko se to tu bude hemžit příspěvky typu - vyměnili mi olej a bylo to úplně super.
Mimochodem, na I. garančce jsem byl jinde, ale to pane jilji víte, a taky víte proč, a nebylo z důvodů výše uvedených, že ano!? Klidně tu ten důvod můžete napsat, aby tedy ta prezentace byla kompletní, já to psát nebudu, to už by byla tupá pomluva, ne řešení problému.
Doufám, že do budoucna budu spokojen a ten úsměv na rtu mi někdo vykouzlí.
Naposledy upravil(a) dave456 dne sob 22.10.2011, 23:17, celkem upraveno 1 x.
Avensis 2.0 D-4D, 93 kW, kombi
Vážený pane jilji. To s těmi techniky byla z mé strany pochopitelně nadsázka, asi drsná, takže se ti za ní omlouvám. Já technika ve značkovém servise v dávných dobách dělal, dovedu se tedy tak trochu vcítit. Položím ti jednoduché otázky. Odpověz si na ně sám.jilji píše:Kéž by vše bylo tak, jak zde prezentujete, pane. A vy, kteří, aniž byste znali celé pozadí, nabádáte k zabíjení techniků, zkuste si jejich práci. Hodnotím, jelikož vím. Nikdy nedojde ke smíru. Málokdy se tu prezentuje ten, kdo je spokojen. Holt jsme už takoví. Všem přeji úsměv na rtechdave456 píše:sem teď trochu zavalený prací, nikde jsem moc nejezdil a když jo, tak bylo slunečno. Ale sazím na ty "zástěrky".ztnext píše:Tak jak to vypadá s odstupem času? Píská, nebo nepíská, záhada vyřešena?
Spíš musím řešit další špeky, klepe něco někde na přední nápravě a někdy ráno po startu mi lehce vynechává servo, to auto je prostě jedna báseň...
Koupil si u tebe důvěřivý zákazník drahý značkový výrobek?
Má právo očekávat bezchybný provoz?
Obrátil se na tvůj servis s důvěrou, že mu odstraníte skrytou vadu?
Odjížděl ze servisu s odstraněnou vadou a dobrým pocitem?
Já dnes podnikám v trochu jiné branži, kde musím vyjít s každým zákazníkem s psychologickým profilem třeba bezdomovce, jindy doktora práv. Ty máš zákazníky s profilem plus mínus stejným. Ten profil zní: Inteligentní člověk, který spoléhá na tradiční kvalitu, věří značce a MÁ PENÍZE (ale rozhodně ti je nedá zadarmo, blbý určitě není). Prosím tě, to jsou samé výhody na tvé straně. Je dobře, žes zavítal na tyto stránky, budiž to ku prospěchů tvému i našemu. Neboj se, že nevím, že to nemáte jednoduché (ale kdo má?). To ale zákazníka, jak už napsal jiný kolega, nezajímá. Jeho zajímá jen jedno, zda dostal za své peníze to, na co má nárok a co očekával. Jinak jde se svými penězi jinde...
Položím tedy poslední otázku:
Necháš ho jít jinam, nebo uděláš všechno, aby i v budoucnu nechal peníze u tebe?
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
Pánové, majitel pískacího vozu by se podle mě měl chytit maličko za nos. Je tu několik kdyby, o kterých řekněme taktně mlčí. Stejně tak vůz uživatele čepo dostal něco, co nebylo potřeba, řekněme nestardantním postupem, jako projev dobré vůle. Ale já svým příspěvkem nechtěl kalit vodu, jen poukázat na to, že každý druhý tu vynáší soudy a přitom těží jen z minima informací. Říkejme tomu třeba diskusní hrdinové.kar202 píše:Vážený pane jilji. To s těmi techniky byla z mé strany pochopitelně nadsázka, asi drsná, takže se ti za ní omlouvám. Já technika ve značkovém servise v dávných dobách dělal, dovedu se tedy tak trochu vcítit. Položím ti jednoduché otázky. Odpověz si na ně sám.jilji píše:Kéž by vše bylo tak, jak zde prezentujete, pane. A vy, kteří, aniž byste znali celé pozadí, nabádáte k zabíjení techniků, zkuste si jejich práci. Hodnotím, jelikož vím. Nikdy nedojde ke smíru. Málokdy se tu prezentuje ten, kdo je spokojen. Holt jsme už takoví. Všem přeji úsměv na rtechdave456 píše: sem teď trochu zavalený prací, nikde jsem moc nejezdil a když jo, tak bylo slunečno. Ale sazím na ty "zástěrky".
Spíš musím řešit další špeky, klepe něco někde na přední nápravě a někdy ráno po startu mi lehce vynechává servo, to auto je prostě jedna báseň...
Koupil si u tebe důvěřivý zákazník drahý značkový výrobek?
Má právo očekávat bezchybný provoz?
Obrátil se na tvůj servis s důvěrou, že mu odstraníte skrytou vadu?
Odjížděl ze servisu s odstraněnou vadou a dobrým pocitem?
Já dnes podnikám v trochu jiné branži, kde musím vyjít s každým zákazníkem s psychologickým profilem třeba bezdomovce, jindy doktora práv. Ty máš zákazníky s profilem plus mínus stejným. Ten profil zní: Inteligentní člověk, který spoléhá na tradiční kvalitu, věří značce a MÁ PENÍZE (ale rozhodně ti je nedá zadarmo, blbý určitě není). Prosím tě, to jsou samé výhody na tvé straně. Je dobře, žes zavítal na tyto stránky, budiž to ku prospěchů tvému i našemu. Neboj se, že nevím, že to nemáte jednoduché (ale kdo má?). To ale zákazníka, jak už napsal jiný kolega, nezajímá. Jeho zajímá jen jedno, zda dostal za své peníze to, na co má nárok a co očekával. Jinak jde se svými penězi jinde...
Položím tedy poslední otázku:
Necháš ho jít jinam, nebo uděláš všechno, aby i v budoucnu nechal peníze u tebe?
K těm psychologickým profilům a výhodám na straně servisů a prodejců lze také napsat mnoho. Není to zdaleka takový med a vidina hodinové sazby jako měřítka zisku je zcestná. Marže z nových vozů jsou na tom podobně. Vesměs každý vidí výhodu v garážistech, já naopak ZATÍM, když sedím s majiteli a v devadesáti procentech i mechaniky garážservisů, dávám přednost značce.
konkrétně prosím. Zítra v kanceláři můžu naskenovat všechny reklamační protokoly, nemám co tajit. Celkem by mne zajímalo, jaké povinnosti kromě zaplacení zboží já mám. Mě zákazníci obvykle nasraně napíšou e-mail "nefunguje to, přijeďte" a hotovo. Možná by se mohl pan jilji představit, aby nebyl za diskusního hrdinu on, a zejména z jakých informací čerpá.jilji píše:Pánové, majitel pískacího vozu by se podle mě měl chytit maličko za nos. Je tu několik kdyby, o kterých řekněme taktně mlčí.
nechápu, pokud je to poznámka na mne, použil jsem hodinovou sazbu jako matematické vyčíslení času a v podstatě ztráty na zisku, tyto peníze jsem mohl naúčtovat já svým zákazníkům za provedenou práci, namísto cestování po servisech. O zisku servisů nikdo nemluvil. Byla řeč o ceně zboží, kdo má jaké provize je zákazníkům úplně ukradené.jilji píše:Není to zdaleka takový med a vidina hodinové sazby jako měřítka zisku je zcestná.
jakou to má souvislost, o garážistech tady nikdo nemluvil.jilji píše:Vesměs každý vidí výhodu v garážistech, já naopak ZATÍM, když sedím s majiteli a v devadesáti procentech i mechaniky garážservisů, dávám přednost značce.
Nejspíš jsem se nevyjádřil správně, nehledejte za mými slovy útok na vás. Nemám vlastně žádný důvod se v tom plácat tady, kde už z principu jsou lidé více naštvaní. Slunce v duši.dave456 píše:konkrétně prosím. Zítra v kanceláři můžu naskenovat všechny reklamační protokoly, nemám co tajit. Celkem by mne zajímalo, jaké povinnosti kromě zaplacení zboží já mám. Mě zákazníci obvykle nasraně napíšou e-mail "nefunguje to, přijeďte" a hotovo. Možná by se mohl pan jilji představit, aby nebyl za diskusního hrdinu on, a zejména z jakých informací čerpá.jilji píše:Pánové, majitel pískacího vozu by se podle mě měl chytit maličko za nos. Je tu několik kdyby, o kterých řekněme taktně mlčí.nechápu, pokud je to poznámka na mne, použil jsem hodinovou sazbu jako matematické vyčíslení času a v podstatě ztráty na zisku, tyto peníze jsem mohl naúčtovat já svým zákazníkům za provedenou práci, namísto cestování po servisech. O zisku servisů nikdo nemluvil. Byla řeč o ceně zboží, kdo má jaké provize je zákazníkům úplně ukradené.jilji píše:Není to zdaleka takový med a vidina hodinové sazby jako měřítka zisku je zcestná.jakou to má souvislost, o garážistech tady nikdo nemluvil.jilji píše:Vesměs každý vidí výhodu v garážistech, já naopak ZATÍM, když sedím s majiteli a v devadesáti procentech i mechaniky garážservisů, dávám přednost značce.

jilji: vidím, že sis na mé otázky neodpověděl. Škoda. (čí?) Já také dávám přednost značkovým servisům, tři jsem tady pochválil - čtrníctiletá zkušenost se značkovými servisy Toyota mě k tomu možná tak trochu opravňuje. Vtip je ale v tom, že o tom vůbec nebyla řeč. Možná pak právě v tom tkví ono "nedorozumění". Jeden o voze a druhý o koze.... Odstranit a ještě lépe vůbec nepřipustit nedorozumění se zákazníkem je vizitkou dobrého manažéra.
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
Já rovněž, pro mne to byla do včera uzavřená záležitost, na něčem jsme se dohodli a hotovo. Naštvaný mohu být maximálně já, když jsem byl anonymně osočen z toho, že něco tajím.jilji píše:Nejspíš jsem se nevyjádřil správně, nehledejte za mými slovy útok na vás. Nemám vlastně žádný důvod se v tom plácat tady, kde už z principu jsou lidé více naštvaní. Slunce v duši.
Ad. nedorozumění - obvykle se společná řeč najde, nikoliv vždy. Že byste byl fenomén?dave456 píše:Já rovněž, pro mne to byla do včera uzavřená záležitost, na něčem jsme se dohodli a hotovo. Naštvaný mohu být maximálně já, když jsem byl anonymně osočen z toho, že něco tajím.jilji píše:Nejspíš jsem se nevyjádřil správně, nehledejte za mými slovy útok na vás. Nemám vlastně žádný důvod se v tom plácat tady, kde už z principu jsou lidé více naštvaní. Slunce v duši.

Ad. osočení - beru zpět, omlouvám se.
Kdo chce psa jíst, hůlky si vždy najde. Pro samé pře a diskuse o slepici a vejci nějak zapomínáme žít normální život.
já jsem taky celý ten výstup nějak nepochopil. Asi se tedy nic konkrétního nedozvím. Nepotrpím si moc na naznačování a filozofické úvahy.
No, docela nevím, co si mám o tom teď myslet, byl to anonymní útok na mne nebo ne, asi to, že když jsem kupoval auto, tak jsem byl ve špatnou dobu na špatném místě. Nestačím zírat...
No, docela nevím, co si mám o tom teď myslet, byl to anonymní útok na mne nebo ne, asi to, že když jsem kupoval auto, tak jsem byl ve špatnou dobu na špatném místě. Nestačím zírat...