3er je stredna trieda....mrazik píše: 3er je auto patrici do nizsi stredni tridy. Srovnavat s avensisem nebo lexusem lze mozna cenou, ktera je u BMW nadsazena.
jak se opravuje motor 2.2 D-CAT aneb muj pribeh :-)
tak toto tazko. 3er je stredna trieda, spolu s C-klasse, A4, Avensis, Mondeo, 407/508, lexus is, C5, laguna, passat, superb,...mrazik píše: 3er je auto patrici do nizsi stredni tridy. Srovnavat s avensisem nebo lexusem lze mozna cenou, ktera je u BMW nadsazena.
nizsia stredna je jednotkove bmw
Avensis T25 2007 WG, 2.2 D-CAT, 130 kW
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No ona skodovka cpe oktavku take do stredni tridy, ale je to jen jeji zbozne prani. Nedivejme se na cenu, ale na rozmery jak vnejsi, tak hlavne vnitrni. Srovnej to s rozmery jakekoli jine stredni tridy - Mondeo, Avensis, Passat atd., v tomhle srovnani je 3er o hodne mensi, hlavne vzadu.
Takze ptam se, cim je 3er stredni trida krom ceny ?
Takze ptam se, cim je 3er stredni trida krom ceny ?
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Proc se mam opakovat, kdyz si staci precist poradne muj predchozi prispevek.
Nicmene rozdeleni do trid neni nejake dogma, sto lidi sto nazoru. Ja o 3er take hodne uvazoval, ale je proste mala ve srovnani se stredni tridou a za stejne penize. Ten duvod proc mam zaplatit vic za mene, tam proste nevidim - neni to nic proti BMW, jejich auta se mi libi, ale svou penezenku radsi.
Nicmene rozdeleni do trid neni nejake dogma, sto lidi sto nazoru. Ja o 3er take hodne uvazoval, ale je proste mala ve srovnani se stredni tridou a za stejne penize. Ten duvod proc mam zaplatit vic za mene, tam proste nevidim - neni to nic proti BMW, jejich auta se mi libi, ale svou penezenku radsi.
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
- Jakuza
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
ja si myslim, ze nema smysl se dohadovat co a jak..
kdo si koupil avensise, tak chtel asi velky, prostorny auto a kdo ma Lexuse ISo, tak chtel asi auto, ktery neni az tak prostorny, ale zase na silnici vyjimecny. Co se tyce srovnani ISa a 3jky, tak ISo je proste drazsi nez trojka, s mensi skalou motoru. Za to co jsem koupil ISo, tak jsem mohl mit trojku bmw E90, s 3.0 naftou a o 50 kW vic. Ale jde o to, ze jsem chtel mit auto vyjimecny, tak mam ISo. 

http://www.hifonics.cz/
MR2 (1993) sold
MR2 (1991) sold
VW Bora Variant (2000) sold
Volvo V50 (2005) total crash
Volvo V50 (2006) sold
Lexus IS220d (2007) sold
BMW 325d (2009)
MR2 (1993) sold
MR2 (1991) sold

Volvo V50 (2006) sold
Lexus IS220d (2007) sold
BMW 325d (2009)
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Jakuza nelze nez souhlasit a je na kazdem z nas co si koupi a jsou to jeho penize. Jinak s tou upravou EGR jsi me hodne zaujal a hned dneska se chci podivat, odkud kam to vede a jak by se to dalo zaslepit. Cim to je presne zaslepene u tebe, co vede z motoru ty spaliny ?
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
- Jakuza
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
kdyz si to oddeklujes a obrazk natocis o 90 stupnu, tak to najdes, presne jako je na fotce. motor mam podelne a ty ho mas pricne, rozdil v tom neni. Z jedne strany ze svodu to vede na druhou stranu motoru (na stranu motoru, kde je EGR ventil), z te strany vede stribrna kovova trubka, ktera vede do EGR ventilu. U me se dostat na EGR je opravdu velice jednoduche a u Avika to nebude o nic tezsi, myslim, ze mas EGR asi primo zepredu? nebo je u pozarni steny?
http://www.hifonics.cz/
MR2 (1993) sold
MR2 (1991) sold
Volvo V50 (2006) sold
Lexus IS220d (2007) sold
BMW 325d (2009)
MR2 (1993) sold
MR2 (1991) sold

Volvo V50 (2006) sold
Lexus IS220d (2007) sold
BMW 325d (2009)
Myslím, že s tématem to souvisí, i když třeba trošku uhnu, tak jiný topic zakládat nebudu...
Už od začátku co své auto vlastním, tak jsem se potýkal se spotřebou, která byla o dost vyšší než udává výrobce. Nejsem úplně naivní a vím, že přiblížit se k těmhle číslům je boj, ale moje spotřeba byla vyšší o dost.
Rozdělal a vyčistil jsem EGR ventil, který byl zanesen tak, že průchozí byla jen jedna díra ze tří a to ještě asi jen z poloviny. Když jsem ventil vyčistil, tak jsem odpojil a znovu připojil baterku. Řídící jednotka si načetla nová data a já se kochal do té doby nevídanýma hodnotama spotřeby.
To všechno se událo před cca dvěma roky. Od té doby mi spotřeba zlehka stoupla - v létě to bylo vcelku slušný, v zimě horší, což je logický, ale když jsem tu četl některé příspěvky jiných majitelů D-CATů (hlavně Kar202), o kterých jsem, přiznávám, ze začátku pochyboval (se kaju, se omlouvám a děkuju!
), konečně jsem se nasr.. a dnes znovu rozebral nejen EGR, který jsem od té doby několikát preventivně zkontroloval, ale pokračoval jsem i dál k sání. No a když jsem ho rozdělal, tak jsem myslel, že mě šlehne! Musím tímto oponovat CommonUserovi a dalším co tvrdí, že nafta patří do kamen - nepatří ani do nich, protože takovej bordel bych nechtěl vymetat ani z komína, natož drhnout z motoru!
Když jsem vydrhnul všechno co šlo, byla toho docela pěkná kupička, ale docela se děsím toho, co teprve musí být všechno dál v motoru.
Auto už jsem nestihl dát do kupy, jelikož se dostavila tma, tak mě čeká dodělávka zítra a uvidíme, jestli se aspoň tohle nějak projeví, ale už teď mi je jasný, že tímto to nekončí a budu muset udělat něco s dekarbonizací celého motoru. Jelikož ten binec tam byl už asi z Němec, odkud jsem auto dotáhl (podle toho zaprasenýho EGRu, který jsem čistil chvíli po dovozu), tak bych dal ještě šanci sériovému provedení a bypass EGRu volil až případně příště - proto se chci zeptat, jestli někdo nemáte zkušenosti s tímto: http://www.iob.cz/produkty-bg-care/deka ... motoru.php , případně jinou formou dekarbonizace. Asi nejlepší by bylo celý motor rozebrat a vydrhnout jak to udělal Jakuza, ale to je trošku dražší špás, tak bych chtěl nejdřív zkusit něco jednoduššího.
Jinak myslím, že tohle bude, krom jiných, důvod proč se naše spotřeby tak liší - samozřejmě nepomíjím různost tras a jízdních stylů, ale trošku naivně jsem si myslel, že když v Německu dlabalo jejich kvalitní naftu a já mu nedopřál nic horšího než Vervu, časem vyměněnou za TOP Q + VIF a slušné zacházení bez podtáčení, tak se mě špatná kondice motoru netýká a ejhle....
Takže myslím, že je jedno, jestli má někdo najeto 100tis. nebo 250tis., tyhle podělané ekologické "vychytávky" žijou svým vlastním životem.
Už od začátku co své auto vlastním, tak jsem se potýkal se spotřebou, která byla o dost vyšší než udává výrobce. Nejsem úplně naivní a vím, že přiblížit se k těmhle číslům je boj, ale moje spotřeba byla vyšší o dost.
Rozdělal a vyčistil jsem EGR ventil, který byl zanesen tak, že průchozí byla jen jedna díra ze tří a to ještě asi jen z poloviny. Když jsem ventil vyčistil, tak jsem odpojil a znovu připojil baterku. Řídící jednotka si načetla nová data a já se kochal do té doby nevídanýma hodnotama spotřeby.
To všechno se událo před cca dvěma roky. Od té doby mi spotřeba zlehka stoupla - v létě to bylo vcelku slušný, v zimě horší, což je logický, ale když jsem tu četl některé příspěvky jiných majitelů D-CATů (hlavně Kar202), o kterých jsem, přiznávám, ze začátku pochyboval (se kaju, se omlouvám a děkuju!

Když jsem vydrhnul všechno co šlo, byla toho docela pěkná kupička, ale docela se děsím toho, co teprve musí být všechno dál v motoru.
Auto už jsem nestihl dát do kupy, jelikož se dostavila tma, tak mě čeká dodělávka zítra a uvidíme, jestli se aspoň tohle nějak projeví, ale už teď mi je jasný, že tímto to nekončí a budu muset udělat něco s dekarbonizací celého motoru. Jelikož ten binec tam byl už asi z Němec, odkud jsem auto dotáhl (podle toho zaprasenýho EGRu, který jsem čistil chvíli po dovozu), tak bych dal ještě šanci sériovému provedení a bypass EGRu volil až případně příště - proto se chci zeptat, jestli někdo nemáte zkušenosti s tímto: http://www.iob.cz/produkty-bg-care/deka ... motoru.php , případně jinou formou dekarbonizace. Asi nejlepší by bylo celý motor rozebrat a vydrhnout jak to udělal Jakuza, ale to je trošku dražší špás, tak bych chtěl nejdřív zkusit něco jednoduššího.
Jinak myslím, že tohle bude, krom jiných, důvod proč se naše spotřeby tak liší - samozřejmě nepomíjím různost tras a jízdních stylů, ale trošku naivně jsem si myslel, že když v Německu dlabalo jejich kvalitní naftu a já mu nedopřál nic horšího než Vervu, časem vyměněnou za TOP Q + VIF a slušné zacházení bez podtáčení, tak se mě špatná kondice motoru netýká a ejhle....
Takže myslím, že je jedno, jestli má někdo najeto 100tis. nebo 250tis., tyhle podělané ekologické "vychytávky" žijou svým vlastním životem.
Toyota Avensis Combi 2,2 D-CAT 130kW (2006)
....já mám vážné podezření, že to zasírání EGRu a celé této cesty způsobují právě ty výrobcem naaditivované nafty typu Verva....pavel.em píše:Myslím, že s tématem to souvisí, i když třeba trošku uhnu, tak jiný topic zakládat nebudu...
To všechno se událo před cca dvěma roky. Od té doby mi spotřeba zlehka stoupla - v létě to bylo vcelku slušný, v zimě horší, což je logický, ale když jsem tu četl některé příspěvky jiných majitelů D-CATů (hlavně Kar202), o kterých jsem, přiznávám, ze začátku pochyboval (se kaju, se omlouvám a děkuju!), konečně jsem se nasr.. a dnes znovu rozebral nejen EGR, který jsem od té doby několikát preventivně zkontroloval, ale pokračoval jsem i dál k sání. No a když jsem ho rozdělal, tak jsem myslel, že mě šlehne! Musím tímto oponovat CommonUserovi a dalším co tvrdí, že nafta patří do kamen - nepatří ani do nich, protože takovej bordel bych nechtěl vymetat ani z komína, natož drhnout z motoru!
![]()
Už jsem mnohokrát popsal, jak s ní v drtivé většině nejsem spokojen a zlatý TOP Q s VIFem. Nicméně asi dvakrát se mi podařilo natankovat takovou kvalitní Vervu, že jsem zíral, jak auto jede a spotřeba dole. Ale copak to je normální...!!??? Takové palivo ať si strčí někam, když je tankování velkou loterii.
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
Tady jsem našel tohle.Pro motoristy často kladené otázky http://www.upmas.cz/cs/obsah/faq. Asi je pravda že co se rozpustí někam musí zmizet.
Toyota Avensis, 2.0D4D 93kW 10/2006