Toyota Avensis 1.8 VVT-i 95kw,rv 2005-2006
Trefils to přesněkar202 píše:...my se nehádáme, to je jen takové přátelské popichování....![]()

T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Určitě se neboj požádat o slevu. Starších aut je hafo (přehršelrepinho píše:tak sme to dneska nevydrželi a jeli se podívat do prahy na tu modrou 2006ku...jediná vada na kráse je že jim tam ted vlezli myši a je prokouslá kúže u řadící páky a trošku zadní sedadla..jinak je to luxusní autíčko,a budu doufat že než se mi vyřídí půjčka že mi ho nikdo nevyfoukne...

Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
- Vítězslav Klozík
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Re: Toyota Avensis 1.8 VVT-i 95kw,rv 2005-2006
Ahoj, mám přesně vůz o kterém uvažuješ, již 3tí rok, vyroben 3/2005, dovezeno z Francie, trošku mě vystrašilo když jsem četl že by mě to mělo žrát olej, ale můžu tě ujistit že mi Avensis tedy olej nebere vůbec, vše šlape jak hodinky, absolutní spokojenost. S Avikem neuděláš chybu!!! Já si užívám každý kilometr jízdy.repinho píše:Zdravim všechny Toyotáky,mám v plánu koupit ,,novější auto,, ,máme roční mimčo,hypotéku a na auto sem si vzal půjčku takže potřebuju něco aby na to byl fak spoleh a ne abych do toho za par let nacpal víc než pořizovací cena, dostal sem doporučení na japonce,mazdy hondy jsou krásný ale nejspolehlivější jsou prej Toyoty,volba padla na Avensis s výše uvedenym motorem,jezdím spíše kratší vzdálenosti do práce a z práce(cca 10-15 minut),sem tam nějaké to ,,popojíždění,, sem tam něco delšího,prostě ročně určitě ne víc než 20tis km,takže volim benzín(hlavně taky proto že nafta v ČR má do kvality hodně daleko,až na pár vyjímek)....chci se zeptat na vaše zkušenosti s tímto motorem,jaký jsou nejčastější závady,spotřeba,v kolika km je výměna rozvodů atd...děkuji předem
Ahoj, mám přesně vůz o kterém uvažuješ, již 3tí rok, vyroben 3/2005, dovezeno z Francie, trošku mě vystrašilo když jsem četl že by mě to mělo žrát olej, ale můžu tě ujistit že mi Avensis tedy olej nebere vůbec, vše šlape jak hodinky, absolutní spokojenost. S Avikem neuděláš chybu!!! Já si užívám každý kilometr jízdy.
Toyota=nejspolehlivější vozy[/quote]
jakou máš průměrnou spotřebu??
Díky za upřesnění, teď na to koukám a 6tikvalty se dávaly jen k dieselům, benzíny byly s 5tikvalty.a1bert píše:-vsechny t25 18vvti maji 5stupnovou prevodovku, 6ti se dava az do t27
-nejednodusej poznas pred/po facelift podle blinkru v zrcatkach..
VVT-i = proměnné časování sacích ventilůrepinho píše:ok pohoda Smile ještěse jako nezkušený toyoták se zeptam co znamená vvt-i nekde sem cet ze sou lepší starší motory 4E-FE a 7E-FE
Dual VVT-i = proměnné časování sacích i výfukových ventilů
http://en.wikipedia.org/wiki/VVT-i
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Dual VVT-i (mechanicky) v T27 dokonca pouziva skrtiacu klapku len pri zhasinani motora, inak je stale otvorena = nizske straty (teda lepsia spotreba).saab píše:Díky za upřesnění, teď na to koukám a 6tikvalty se dávaly jen k dieselům, benzíny byly s 5tikvalty.a1bert píše:-vsechny t25 18vvti maji 5stupnovou prevodovku, 6ti se dava az do t27
-nejednodusej poznas pred/po facelift podle blinkru v zrcatkach..
VVT-i = proměnné časování sacích ventilůrepinho píše:ok pohoda Smile ještěse jako nezkušený toyoták se zeptam co znamená vvt-i nekde sem cet ze sou lepší starší motory 4E-FE a 7E-FE
Dual VVT-i = proměnné časování sacích i výfukových ventilů
http://en.wikipedia.org/wiki/VVT-i
Pre kar202 - 1,8 VVTi 108kW pri 55 km/h (5ka)v meste na tempomat zere 4,8 ... stlacenie plynu ovsem neurobi taky vietor ako pri DCATe ... ale ani v penazenke v servise

T27 2ZR-FAE Rice on wheels
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Pre kar202 - 1,8 VVTi 108kW pri 55 km/h (5ka)v meste na tempomat zere 4,8 ... stlacenie plynu ovsem neurobi taky vietor ako pri DCATe ... ale ani v penazenke v servise
..........................
...nevím, zda jsem správně pochopil.... Nedokážu přesně posoudit (a pochybuji, že někdo ano bez spec. diagnostiky) jaká je při prudkém stlačení plynu momentální (krátkodobá) spotřeba v obou případech jak uvádíš. Nicméně by se to dalo nepřímo odvodit na základě dosahovaných průměrných spotřeb. Já mám možnost srovnání Carina 1,6 benzín jezdím s ní za průměrných 6,3. Srovnatelným stylem s D catem jezdím za 5,6. Ale určitě jsem daleko od toho, abych jednoznačně preferoval benzín nebo naftu. Obojí má svá pozitiva i negativa. Je přece krásné, že si může každý vybrat. Já pamatuju dobu, kdy jsem stál na blbou Š 120 dva dny frontu před mototechnou....Pamatuješ?

..........................
...nevím, zda jsem správně pochopil.... Nedokážu přesně posoudit (a pochybuji, že někdo ano bez spec. diagnostiky) jaká je při prudkém stlačení plynu momentální (krátkodobá) spotřeba v obou případech jak uvádíš. Nicméně by se to dalo nepřímo odvodit na základě dosahovaných průměrných spotřeb. Já mám možnost srovnání Carina 1,6 benzín jezdím s ní za průměrných 6,3. Srovnatelným stylem s D catem jezdím za 5,6. Ale určitě jsem daleko od toho, abych jednoznačně preferoval benzín nebo naftu. Obojí má svá pozitiva i negativa. Je přece krásné, že si může každý vybrat. Já pamatuju dobu, kdy jsem stál na blbou Š 120 dva dny frontu před mototechnou....Pamatuješ?

- CommonUser
- Věčnej rejpal
Skor mi islo o zrychlenie na 5ke v tak malej rychlosti, kde ten DCAT skor zrychli vs co zato (servis - mozne poruchy atd).kar202 píše: ...nevím, zda jsem správně pochopil.... Nedokážu přesně posoudit (a pochybuji, že někdo ano bez spec. diagnostiky) jaká je při prudkém stlačení plynu momentální (krátkodobá) spotřeba v obou případech jak uvádíš. Nicméně by se to dalo nepřímo odvodit na základě dosahovaných průměrných spotřeb. Já mám možnost srovnání Carina 1,6 benzín jezdím s ní za průměrných 6,3. Srovnatelným stylem s D catem jezdím za 5,6. Ale určitě jsem daleko od toho, abych jednoznačně preferoval benzín nebo naftu. Obojí má svá pozitiva i negativa. Je přece krásné, že si může každý vybrat. Já pamatuju dobu, kdy jsem stál na blbou Š 120 dva dny frontu před mototechnou....Pamatuješ?![]()
Neviem ako DCAT, ale 2,2 D4D teda pod 2000 ot/min je zdochnuta mrcina (hadam aj horsie ako 1,8 benal) a nad 3500 uz zasa netaha.
Inak nemam nic proti nafte, pokial mi nesmrdi pred nosom ... (autobus).
Dokonca si myslim, ze nafta ma niekde jedinecny zmysel.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
....u verze 130 kw je to jinak. Největší zátah má v rozmezí ot. 2000 až 2600. Mrkni tady.
http://www.auto.cz/toyota-nove-diesely- ... 0-kw-15378
http://www.auto.cz/toyota-nove-diesely- ... 0-kw-15378
Ještě doplním. Pěkně reaguje už od 1400 ot. a tah drží až těsně k 4000. Max výkon je v 3600 ot. Takže docela slušné rozpětí. Přitom mu vzhledem k přebytku výkonu nevadí ani bublat v nízkých otáčkách když zrychlení nepotřebuješ. Já nebyl nikdy nějaký příznivec pro nafťáka do osobního auta, ale tahle technologie mě přinutila změnit názor. Už jsem to tu někde psal, půjčili mi tohle auto v Toy jako náhradní vozidlo a to mě dostalo. Vyflák jsem se na Camry hybrid a koupil tohle.