ktory motor?
Tomu věř,je to jako autobus versus limuzína. Q7 je 2,3t živé váhy. Citace z jednoho testu :"Vysoká hmotnost začne mírně překážet, či spíše brzdit obra v rozletu, v kopci a na dálnici v rychlostech nad 150 km/h. Dokud se rozjíždíte a zrychlujete na 100 – 120 km/h, má motor dostatek elánu a ochotně plní rozkazy zadané plynovým pedálem. Jakmile se ovšem přehoupnete přes 150 km/h a vyzvete Q7, aby rázně zrychlila na 180 km/h, dočkáte se velmi vlažné reakce a pomalého zvyšování rychlosti. Podobné reakce očekávejte v plném naložení v kopci.".Přidal bych i odpor vzduchu.hanz píše:uprimne sa mi nechce verit, ze avensis 1,8 nahana trojlitrovu Q7.
inak mate vo vsetkom ostatnom pravdu, benzinova atmosfera je v dnesnej dobe urcite bezproblemovejsia volba.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html

Zvláštní jak řešíš problém "nekvalitních" motorů a naprosto pomíjíš problém šizené a biosložkou zprzněné nafty.... Ale proč ne, takhle je to jednodušší...m5t píše:http://www.novinky.cz/ekonomika/208871- ... nafty.html
Ještě pořád chce někdo sázomet ?a k tomu biosložka a servisy mají žně.
Jen nevím, jestli až ti někdo napajcuje benzín, budeš naštvanej na dodavatele paliva nebo na Toyotu, že s tím jejich motor nepočítal???
Mimochodem nejsem žádný fanatický zastánce nafty - mé předchozí auto bylo v benzínu a nestěžoval jsem si. Ojetého Avase jsem sehnal v naftě a ... nestěžuju si...

Toyota Avensis Combi 2,2 D-CAT 130kW (2006)
Normálně na takovéhle projevy tuposti nereaguju, ale....CommonUser píše:Zbytocne vysvetlujes, kto nema turbo zatah "vodspoda" nie je cooolm5t píše:http://www.novinky.cz/ekonomika/208871- ... nafty.html
.
Len ked sa nieco vysere, tak sa sem chodi plakat.
Nebo ne jinak - víš, když to tady tak čtu, tak lituju, že jsi klukům v Toyotě neporadil, že vyvíjet jiný motor než 1,8l benzín je mrhání peněz. Prostě jak za bolševika - jeden model auta = jeden typ motoru. Nebo jsi aspoň mohl dát nám hlavám vypatlanejm vědět dřív - ach jo, jak mi se mohli mít!!! Vždyk stačilo jen říct, že si máme koupit funglovku v benálu a celý forum mohlo mít jen jedno vlákno ve kterým bysme se plácali po zádech a nemuseli řešit problémy s tím či oním. A kdo na funglovku nemá, tak zpátky do Moskvičů a pryč z Toyota fóra!!!
Btw. upřímě ti přeju, aby ti ta bezproblémovost vydržela po celou životnost auta.
Pavle klid. Tady nejde o to nadavat na benzin ci diesel.
Od Toyoty jsou oba motory spicka.
Klasika plati ze pro lidi co nalitaji 30tis./rok a to vetsinou po dalnici je benzin nesmyslna volba. A naopak muj pripad. Pro hrkani po meste a vikendovy vylety s deckama bohate staci benzin.
Benzin je o 150kg lehci a agilitou ve meste strci diesel do kapsy. Diesel je zas vyspelejsi motor pro dalnice. Bezva kroutak, mala spotreba. Nicmene jeho vymozenost zaplatis drazsim servisem.
Takze vysledek je fifty fifty. Proste jen kazdymu sedi neco jiny.
Akorat musim opet podotknout ze nechapu kokoty co s tema dieslama jezdi rally. To na to proste neni delany a ty saze ktery mi jdou do vetrani me serou.
Peace
Od Toyoty jsou oba motory spicka.
Klasika plati ze pro lidi co nalitaji 30tis./rok a to vetsinou po dalnici je benzin nesmyslna volba. A naopak muj pripad. Pro hrkani po meste a vikendovy vylety s deckama bohate staci benzin.
Benzin je o 150kg lehci a agilitou ve meste strci diesel do kapsy. Diesel je zas vyspelejsi motor pro dalnice. Bezva kroutak, mala spotreba. Nicmene jeho vymozenost zaplatis drazsim servisem.
Takze vysledek je fifty fifty. Proste jen kazdymu sedi neco jiny.
Akorat musim opet podotknout ze nechapu kokoty co s tema dieslama jezdi rally. To na to proste neni delany a ty saze ktery mi jdou do vetrani me serou.
Peace

CarinaE Sedan '97 1,6 16V (78kW) prvni laska
Avensis Combi '07 1,8 16V (95kW) + MR2 '03 (103kW) soucasnost
Avensis Combi '07 1,8 16V (95kW) + MR2 '03 (103kW) soucasnost
motor..
Nesouhlas.
Pro jízdu na dálnici je benzíňák co mám v Aversu naprosto super. Jezdím kolem osmi litrů na sto a pohoda. .-) Ročně nalítám kolem těch 30 tisíc km a opět bych šel do benzínu. Prostě mě vyhovuje benzín kolem 2 litrů objemu a lehké auto
)))) Tedy ona borůvka má prázdná něco kolem 1550kg.
Další naprosto špičkové auto je ten náš yaris. V benzínu, v jednatrojce.... A jezdí super levně, super dobře. Roční nájezdy má kolem 15 - 20 tisíc a za naftu bych neměnil.

Další naprosto špičkové auto je ten náš yaris. V benzínu, v jednatrojce.... A jezdí super levně, super dobře. Roční nájezdy má kolem 15 - 20 tisíc a za naftu bych neměnil.
Back in Czech.
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Nazri do svojich gati.
Trafena hus zagaga. Hlavne, ze ty si Einstein a mas to uplne zmaknute. Vidim, ze o tom vies velke gulove. Tahas to do exteremu ... Dieslove motory napchal do osobaku nemec a TTT zareagovala na poziadavky EUROPSKEHO trhu. Nikde inde sa vo velkom dieslove osobaky nepredavali (aj to boli najprv len kupene licencie).pavel.em píše:Normálně na takovéhle projevy tuposti nereaguju, ale....CommonUser píše:Zbytocne vysvetlujes, kto nema turbo zatah "vodspoda" nie je cooolm5t píše:http://www.novinky.cz/ekonomika/208871- ... nafty.html
.
Nebo ne jinak - víš, když to tady tak čtu, tak lituju, že jsi klukům v Toyotě neporadil, že vyvíjet jiný motor než 1,8l benzín je mrhání peněz. Prostě jak za bolševika - jeden model auta = jeden typ motoru. Nebo jsi aspoň mohl dát nám hlavám vypatlanejm vědět dřív - ach jo, jak mi se mohli mít!!! Vždyk stačilo jen říct, že si máme koupit funglovku v benálu a celý forum mohlo mít jen jedno vlákno ve kterým bysme se plácali po zádech a nemuseli řešit problémy s tím či oním. A kdo na funglovku nemá, tak zpátky do Moskvičů a pryč z Toyota fóra!!!
Btw. upřímě ti přeju, aby ti ta bezproblémovost vydržela po celou životnost auta.
Benzinove prvky (Valvematic, priamy vstrek, ....) sa vyvijaju in JAPAN by TTT, dieslove robi Denso (nie priamo TTT - neriesim preco to nie je priamo TTT)
A teraz mi povedz, preco si kupil 2,2 DCAT, kvoli spotrebe ? Hovno, kvoli zatahu vocpoda. Realne ten motor len tazko lezie pod 8 litrov. A este mi porozpravaj, ako si nemal inu volbu.
Aj na benale sa mozu veci posrat, ale poruchovost je radovo inde a myslim si, ze si uz asi nieco riesil, ked tu takto vyskakujes.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
flame..
Tak se nám to asi zvrhlo v nějaký soupeření mezi diesel a super uživateli.
))) Dejte si pohov oba "klučišťáci" ...
A nezapomeňte, že stejně jsou auta vyhozený prachy a je jedno jak a do čeho...
A proto mám toyotu!

A proto mám toyotu!

Back in Czech.
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Re: flame..
Ja som osobne na nikoho neutocil, ale zasa toto je cisty self-defense.aczasa píše:Tak se nám to asi zvrhlo v nějaký soupeření mezi diesel a super uživateli.))) Dejte si pohov oba "klučišťáci" ...
A nezapomeňte, že stejně jsou auta vyhozený prachy a je jedno jak a do čeho...
A proto mám toyotu!
Sere ho, ze sa to kazi, ze to zere a este aj premiova nafta je draha jak svina. Tak tu uvolnuje paru. Sorry, ale nech to robi doma alebo v dakom pube. Ja som mu nekazal kupit DCAT...

Chlape buď neumíš číst celý příspěvek nebo nechcešpavel.em píše:Zvláštní jak řešíš problém "nekvalitních" motorů a naprosto pomíjíš problém šizené a biosložkou zprzněné nafty.... Ale proč ne, takhle je to jednodušší........m5t píše:http://www.novinky.cz/ekonomika/208871- ... nafty.html

Kde jsem psal o nekvalitě sázometu, jen jsem poukázal že díky kvalitě prodávané nafty u nás je jít do nafťáku jen zadělat si na problémy. Oba motory jsou učo na špičkové úrovni,jenom se musí krmit kvalitním palivem a to u nás není jak plyne z kontrol zaručeno. S benálem nemusím vybírat pumpu a tankovat tu lepší z nabídky. Asi tak, tak se nečil nebo ti praskne žilka

Naposledy upravil(a) m5t dne stř 18.08.2010, 11:57, celkem upraveno 2 x.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/

Klidně pokračujte, aspoň je co číst. Ale tímhle stejně nic nevyřešíte protože má každý tu svou pravdu a svoje důvody pro to co koupil.
Já jezdil služební Ave-25 v naftě a domů jsem si koupil to samé v benálu.
Ani jedno nemá chybu, i když musím přiznat, že mám blíž k benzínu.
Já jezdil služební Ave-25 v naftě a domů jsem si koupil to samé v benálu.
Ani jedno nemá chybu, i když musím přiznat, že mám blíž k benzínu.
Naposledy upravil(a) ztnext dne stř 18.08.2010, 12:30, celkem upraveno 1 x.
Avensis T-25 1.8VVTi 95kW
- CommonUser
- Věčnej rejpal
DCAT
Ja nezatracujem naftu, ma svoje plusy. Len niektori nedokazu pochopit, ze dnesna doba - setri sa aj tam kde sa neda + pancovanie paliv + ofajce v servisoch - nepraje zlozitym motorom.
A nafta ako palivo uz je draha a bude drahsia, ked stupne ropa nad 100 $/ barel. Preco ? Pokial viem (ak ma chemik nesalil), tak vyroba nafty je lahsia ako benalu, ale potrebujes jej viac, pretoze nafta je hustejsia a premiova nafta este prechadza nejakym "odsirnovanim".
Ved preco sa v DE predava premiova nafta (drahsia ako benal) ?
Bolo by zaujimave predavat paliva na vahu ! Len to by stat vybral malo na dani ...
Chlapik z BA ma RAVku 2,2 DCAT a raz v zime pisal, ze pri -15 mu nechce uz startovat, ze co s tym. No co, zavolaj odtah, nechaj vymenit palivovy filter a buchaj hlavu o stenu, ze co si kde natankoval.
A nafta ako palivo uz je draha a bude drahsia, ked stupne ropa nad 100 $/ barel. Preco ? Pokial viem (ak ma chemik nesalil), tak vyroba nafty je lahsia ako benalu, ale potrebujes jej viac, pretoze nafta je hustejsia a premiova nafta este prechadza nejakym "odsirnovanim".
Ved preco sa v DE predava premiova nafta (drahsia ako benal) ?
Bolo by zaujimave predavat paliva na vahu ! Len to by stat vybral malo na dani ...

Chlapik z BA ma RAVku 2,2 DCAT a raz v zime pisal, ze pri -15 mu nechce uz startovat, ze co s tym. No co, zavolaj odtah, nechaj vymenit palivovy filter a buchaj hlavu o stenu, ze co si kde natankoval.
Re: Nazri do svojich gati.
Já tušil, že to neudejcháš...CommonUser píše:Trafena hus zagaga. Hlavne, ze ty si Einstein a mas to uplne zmaknute. Vidim, ze o tom vies velke gulove. Tahas to do exteremu ... Dieslove motory napchal do osobaku nemec a TTT zareagovala na poziadavky EUROPSKEHO trhu. Nikde inde sa vo velkom dieslove osobaky nepredavali (aj to boli najprv len kupene licencie).
Benzinove prvky (Valvematic, priamy vstrek, ....) sa vyvijaju in JAPAN by TTT, dieslove robi Denso (nie priamo TTT - neriesim preco to nie je priamo TTT)

Tak zaprvé - s Einsteinem ně nesrovnávej, to bych se mohl urazit..

Zadruhé - pokud Toyota reagovala na požadavky trhu - jakéhokoliv, asi to tomu trhu vyhovuje. A když to tomu trhu vyhovuje a chce to, tak to asi nebude tak strašný, jak nám tlačíš do hlavy...
Zvláštní jak dobře mě znáš - moje přítelkyně by mohla závidět - a to jsme se ani nikdy neviděliCommonUser píše:A teraz mi povedz, preco si kupil 2,2 DCAT, kvoli spotrebe ? Hovno, kvoli zatahu vocpoda. Realne ten motor len tazko lezie pod 8 litrov. A este mi porozpravaj, ako si nemal inu volbu.

Určitě zkušenosti ukazují, že se víc na poruchy trpí diesely než benzíny - to samozřejmě uznávám, jenže problém bude zakopanej v tom co do těch dízlů lejeme a v přístupu ČOIky, která prostě neřekne na koho si dát pozor - dokud tohle fungovat nebude, a dokud bude někdo vymýšlet ptákoviny typu biosložek, budou benzíny spolehlivější - v tom máš ty i m5t pravdu. Mimochodem auto má nalítáno 165tis. a neřešil jsem nic krom pravidelných prohlídek - ťuk ťuk... Jo a vlastně teda jednou za čas vyčistit EGR ventil, abych byl s tou spotřebou tam kde jsem...CommonUser píše:Aj na benale sa mozu veci posrat, ale poruchovost je radovo inde a myslim si, ze si uz asi nieco riesil, ked tu takto vyskakujes.
Ee - nesere mě to - teda aspoň dokud se to neposere měCommonUser píše:Sere ho, ze sa to kazi, ze to zere a este aj premiova nafta je draha jak svina. Tak tu uvolnuje paru. Sorry, ale nech to robi doma alebo v dakom pube. Ja som mu nekazal kupit DCAT... Rolling Eyes

A sorry, ale doma, ani v pube ne e - od toho jsem se zalogoval tady, tak ti tady ten život hlot trošku oživím

Ještě poslední věc a dám prostor jiným - škoda, že si to bereš tak osobně a nevadí mi, že ses do mě pustil. Vlastně jsem si o to řekl - já totiž nemám rád, když někdo někomu něco vnucuje a ještě k tomu takovým stylem - cituju:
Holt mám diesel, který s klidným svědomím doporučím někomu o kom vím, že splní jeho požadavky, jelikož je na delší vzdálenosti jak dělaný - klidný kultivovaný, spolehlivý a provozně levný, ale nebudu se kvůli tomu navážet do benziňáků..... Už jen proto, že je docela pravděpodobný, že v budoucnu u něj s mým nájezdem skončím takyCommonUser píše:Zbytocne vysvetlujes, kto nema turbo zatah "vodspoda" nie je coool.

A btw. s těma gatěma jsi se trochu vyhodil

Ale jinak měj fajn den
Chlape, asi tě překvapím hned dvakrát - žilky mi z lidí nepraskaj a číst umím - a dokonce ne jen v tomhle vláknum5t píše:Chlape buď neumíš číst celý příspěvek nebo nechcešpavel.em píše:Zvláštní jak řešíš problém "nekvalitních" motorů a naprosto pomíjíš problém šizené a biosložkou zprzněné nafty.... Ale proč ne, takhle je to jednodušší........m5t píše:http://www.novinky.cz/ekonomika/208871- ... nafty.html
![]()
Kde jsem psal o nekvalitě sázometu, jen jsem poukázal že díky kvalitě prodávané nafty u nás je jít do nafťáku jen zadělat si na problémy. Oba motory jsou učo na špičkové úrovni,jenom se musí krmit kvalitním palivem a to u nás není jak plyne z kontrol zaručeno. S benálem nemusím vybírat pumpu a tankovat tu lepší z nabídky. Asi tak, tak se nečil nebo ti praskne žilka

Myslím, že jsi svým postojem k naftovým motorům tady znám, proto jsem nepovažoval za důležitý tady rozvádět všechno . Ale je fajn zjištění, že nejsi zfanatizovaný a dokážeš uznat kvalitu Toyoťáckých dieselů i když nazývat je sázometem o tom moc nesvědčí

A s tou kvalitou nafty je to jak říkáš, ale s tím by měl spíš někdo něco dělat než aby se lidi klepali a zavrhovali tuhle volbu jen proto, že na to někdo dlabe...
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Re: Nazri do svojich gati.
To bola len prirodzena obrana voci blbosti.pavel.em píše: Já tušil, že to neudejcháš...![]()
Tak zaprvé - s Einsteinem ně nesrovnávej, to bych se mohl urazit..
Zadruhé - pokud Toyota reagovala na požadavky trhu - jakéhokoliv, asi to tomu trhu vyhovuje. A když to tomu trhu vyhovuje a chce to, tak to asi nebude tak strašný, jak nám tlačíš do hlavy...

Vidim, ze sa vyznas aj v ekonomii ... "požadavky trhu"

Nase marketingove oddelenie ti posle nejaky present, hod sem adresu

Takze si asi kupoval jazdene auto asi z DE (resp. zo "zapadu"). V Nemecku sa preda viac benzinov ako dieslov (konkretne rok 2009 Avensis 53% vs 47%), okrem roku tusim 2005, ked diesle mali vseobecne peak 55% . Ty si mal vacsi vyber s dieslov, takze sa ludia skor zbavuju dieslov, hmmmpavel.em píše: V době, kdy jsem auto kupoval, bylo na výběr větší množství dieselů než benzínů - alespoň u výbavy, kterou jsem chtěl, v dobrém stavu a za cenu, kterou jsem si mohl dovolit. Spotřeba určitě hrála jednu z hlavních rolí a i když se samozřejmě liší od papírových hodnot, tak do sedmi litrů (v průměru) se vejdu i s velkým množstvím pocukávaček po městě. A navíc mě k téhle volbě dotlačila neuvěřitelná pořizovací cena, takže ano - v důsledku jsem neměl jinou volbu![]()

7 litrov ... no neviem kde jazdis, ja som mal v rukach 2,2 D4D (nie DCAT) a ja som sa v MESTE (ak nejazdis aspon po Prahe, tak sem nepis, ze po meste aj to zalezi, ze kde) nezmestil pod 8 litrov ! Ja beham po malom meste s benzinom do 6 L !
Ale ak mas taku spotrebu tak bud rad a setri na DPNR (popripade ine zabavnosti).
1. ... a fungovat to nebude a nebude a nebudepavel.em píše: Určitě zkušenosti ukazují, že se víc na poruchy trpí diesely než benzíny - to samozřejmě uznávám, jenže problém bude zakopanej v tom co do těch dízlů lejeme a v přístupu ČOIky, která prostě neřekne na koho si dát pozor - dokud tohle fungovat nebude, a dokud bude někdo vymýšlet ptákoviny typu biosložek, budou benzíny spolehlivější - v tom máš ty i m5t pravdu. Mimochodem auto má nalítáno 165tis. a neřešil jsem nic krom pravidelných prohlídek - ťuk ťuk... Jo a vlastně teda jednou za čas vyčistit EGR ventil, abych byl s tou spotřebou tam kde jsem...

2. Uz len ten EGR je zasah do motoru a nie je to pre mna spolahlive auto.
Ja nechcem riesit, ze je to drobnost ... uz sa s tym musim otravovat a ja cas radsej travim inak. Ja neuznavam, ze napr. znamy problem s Vahou Vzduchu na 1,9 TDI je vlastne spotrebak. Blbost. Auto islo 500 km v nudzovom rezime, lebo v nedelu v noci vsetci chrapu. Marketing ti tlaci do gebuli, ze co je a co nie je spotrebak

Mimochodom problemy s DCAT uznala aj TTT, ale trh si žádá .....pavel.em píše:Ee - nesere mě to - teda aspoň dokud se to neposere měA i ta nejlepší nafta tady je levnější než benál - zatim.
A sorry, ale doma, ani v pube ne e - od toho jsem se zalogoval tady, tak ti tady ten život hlot trošku oživím![]()
Cena benzinu je kurevsky zatazena DPH a pod., proste pokryveny trh paliv. V DE je premiova nafta drahsia a takisto na SK.
Neviem, ze by som sa navazal do teba. Skor poukazujem na smerovanie vyrobcov. Ak si nepochopil, ze dnes je "vsetko" spotrebak, tak neviem, kde zijes.pavel.em píše:Ještě poslední věc a dám prostor jiným - škoda, že si to bereš tak osobně a nevadí mi, že ses do mě pustil. Vlastně jsem si o to řekl - já totiž nemám rád, když někdo někomu něco vnucuje a ještě k tomu takovým stylem - cituju:Holt mám diesel, který s klidným svědomím doporučím někomu o kom vím, že splní jeho požadavky, jelikož je na delší vzdálenosti jak dělaný - klidný kultivovaný, spolehlivý a provozně levný, ale nebudu se kvůli tomu navážet do benziňáků..... Už jen proto, že je docela pravděpodobný, že v budoucnu u něj s mým nájezdem skončím takyCommonUser píše:Zbytocne vysvetlujes, kto nema turbo zatah "vodspoda" nie je coool.
Kultivovany - ano, ale nie ako benal
Spolehlivý - ehmmm, no asi robis 5 tkm rocne a tam ano, ale nie viac ako benal.
Provozně levný - "nechcem zlavu zadarmo" - diesel je drahsi pri nadobudnuti, to ze ty kupis lacnu jazdenku mozno aj pred smrtou ... neznamena, ze je to lacnejsie. Auto co nepotrebuje opravy, je bohuzial nezaujimave pre vyrobcov. Takze hor sa do kurvitok.
Ak aj mas servisnu knihu, tak ti je na prd. Zijem v DE a viem ako to chodi. Vyberal som auta dlho a prejazdil som mnoho km ...
Faktom je, ze na "moderny" diesel sa ztazuje o mnoho viac ludi. A teraz nehovorim o CZ/SK forach.
Naposledy upravil(a) CommonUser dne stř 18.08.2010, 18:15, celkem upraveno 1 x.