OPRAVA SVITIVOSTI- SLABE XENONY

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
julinkaa
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od julinkaa »

Čau kluci.Chci se zeptat jestli někdo kdo jste byli ve Wroclawi u Jacka,nevíte čím lepí zpět světla.je to nějaký silikon nebo lepidlo? Opravu si budu provádět sám jen přemýšlím čím to pak zlepím.Dík moc za rady
kanagom79
Člen Týmu

Lepeni skla zpet

Příspěvek od kanagom79 »

Jak jsem psal ja lepil pomocí tmelu na akvária černá barva, značka DEN BRAVEN.
Kasper
Člen Týmu

Nesvítí

Příspěvek od Kasper »

Mám také problém se svítivostí (kdo ne) Skoro bych očekával ,že u 2,5 letého auta to Toyota vymění bez mrknutí oka. Místo toho jsem dostal odpověď : když výbojky tak 2x5500Kč (internet 2x 385Kč) nebo světla 2x 12500Kč . Tak už jsou rozdělaný a už jeli na chromování . Jen mě zaskočilo ,že je to nějaký vysokoteplotní plast . Tak nevím zdali se to vše podaří. Poslal jsem to na www.svetlomety.cz .
Kasper- AVE 2,2 D-CAT
julinkaa
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Re: Toyota Avensis 2.0.i A/T combi

Příspěvek od julinkaa »

burexmen píše:No a co takle udělat sraz s auty před zastoupením Toyoty v Praze ??????Dát na jevo nesouhlas s politikou firmy,přece nás toyoťáku je přece dost??? :roll:
A co takchle článek do novin :špatné světla xenon TOYOTA AVENSIS.Nebo sepsat petici se stížností, kde by jsme se každý podepsali a zaslali do PRAHY.Muselo by nás být ale trochu více.TOYOTĚ jde přece o bezpečnost,ale mě to moc bezpečné nepřipadá
Craken
Manager Týmu

Příspěvek od Craken »

To Kasper:
co to bude stat?
Toyota Avensis 2,2 D4D, 150 HP, r.v 2006
uzba
Člen Týmu

Příspěvek od uzba »

Mna tiez trapia xenony u takmer 3 rocneho avensisu. Uz som na to aj doplatil, ked som o stvrtej rano v Rumunsku narazil do diery, ktoru som si vsimol len 10 m pred sebou, lebo dalej mi svetla nedosvietia. Vysledok bol taky, ze som odrovnal dva elektrony na pravej strane a aj obe gumy som uplne rozsekal. Dovolenka v prdeli. Je to fakt nebezpecne, v noci sa neda jazdit. V servise som pochodil presne tak, ako tu pisu druhy. Teda ze si mam kupit nove svetlomety cca 1000 euro (30000 sk). Zahmlilo sa mi pred ocami. Ked uz to nechcu uznat ako vyrobnu chybu a vymenit svetlomety, tak nech aspon zabezpecia opravu za rozumnu cenu. To naozaj musim ist 1000 km za poliakom a zabit cely vikend? V servise to nevedia opravit a poliak v garazi ano, a za par hodin?. Nechapem. Ak neviedia opravit, tak nech odmontuju, poslu poliakovi svetlomety a znova namontuju. Este na tom aj zarobia a vsetci budu spokojny. Ja budem spokojny ze mam normalne svetla a nemusel som jazdit 1000 km, poliak, lebo mal robotu a servis, lebo zarobil.
julinkaa
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od julinkaa »

založme tady jen vlákno třeba(STÍŽNOST NA XENON SVĚTLA)do kterého každý s tímto problémem 1krát něco napíše,uvede své jméno+Win auta,a pak to vytiskneme a odešleme do Prahy.Nebo je to hloupost.Jaký máte na to názor.Myslím si ,že je nás dost
Craken
Manager Týmu

Příspěvek od Craken »

To Julinkaa:
super napad!!!
mne napr. huci v prevodovke lozisko. Huci ked pustim spojku, ked ju zosliapnem prestane. Myslim si to toto by nemalo rit na aute ktore ma 3,5 roka, 78 tis. km, a je cca 1/2 po zaruke.
Toyota Avensis 2,2 D4D, 150 HP, r.v 2006
jozko
Člen Týmu

moja skusenost....

Příspěvek od jozko »

Ja mam Avensis 2005 a problem so slabym svietenim som zacal riesit v minulom roku.

Netusil som, cim to je a v servise mi ti ... povedali, ze to mozu byt jedine stare vybojky, tak som vymenil...chvilu sa mi zdalo, ze to je ok, ale ukazalo sa samozrejme, ze to tym nebolo.
Mal som v tom case nieco cez 90000km, ale auto uz malo 4 roky, takze ohladom zaruky ma poslali s prehladom viete kam...

Nasledne som niekde vyhrabal informaciu, ze v UK plati na tento problem predlzena zaruka na 5 rokov.

S problemom som sa obratil na TMCZ, kde som argumentoval vsetkym moznym a komunikacia trvala tusim skoro 2 mesiace.

Najprv ma odpinkavali, ze proste uz nemam zaruku a podobne kecy, neskor mi ponukali moznost goodwill-u....

Pre tych co nevedia, tak goodwill je toyotacky "system" na podporu pozarucnych oprav - idea je taka, ze by to malo fungovat na zaklade vztahu zakaznik - predajca. Kde aj po skonceni zaruky vam moze predajca ponuknut tuto sluzbu. Predajca oslovi importera a po odsuhlaseni sa na opravu skladate po tretinach (predajca, importer, zakaznik). ale prvotna iniciativa musi ist od predajcu.
Samozrejme v nasich podmienkach si neviem predstavit, ze uz sa niekedy nieco take vobec zrealizovalo... :-)
jedna sa o "sluzbu", ktora je stavana na tom, ze clovek je od kupy cez servis az po kupu dalsieho auta verny jednemu predajcovi...

toto samozrejme schodne nebolo, ved ako by som uz len prinutil nejakeho predajcu, aby mi prispel 500 eur na nove svetla....
...a tiez som argumentoval aj tym, ze ja nechcem ziaden prispevok, ale chcem opravit svetla, ktore su predsa od vyroby vadne...

Dokonca som ich nepriamo prinutil, aby si preverili v UK, preco to tam opravuju aj po zaruke....nasledne mi odpovedali, ze to je len lokalna marketingova aktivita v ramci UK a toyota UK si to plati zo svojich zdrojov.

Proste a jednoznacne mi bolo dane najavo, ze ziaden zakonny narok na opravu nemam, pretoze zaruka skoncil a to aj napriek tomu, ze sa jednoznacne jedna o vyrobnu vadu....

Nakoniec po mojom neustalom emailovom "natlaku" prisla zo strany TMCZ ponuka na voucher na sluzby, prislusenstvo a nahradne diely u autorizovanych partnerov. Ako mi hned udrelo do oci, tak hodnota voucheru, ktoru mi ponukli bola presne ta tretina nakladov potrebnych na vymenu svetlometov, takze mi vlastne ponukli ten goodwill bez ucasti predajcu....to sa mi samozrejme tiez nepacilo a snazil som sa dalej...ale uz bezuspesne. Jednak som uz na to nemal nervy mesiace si s nimi vypisovat a tiez na mna "zatlacili" tym, ze povedali, ze ich "ponuka" na voucher ma casove obmedzenie....tak som ju napokon prijal, samozrejme s dodatkom, ze sa mi ich pristup vobec ale vobec nepaci a trvam na tom vsetkom, co som im napisal....

teraz mam voucher za ktory si mozem kupovat predrazene sluzby, predrazene prislusenstvo a predrazene nahradne diely od autorizovanych partnerov.....ale svetla mi svietia stale na hovno...

takze to vidim asi tak, ze pojdem kuknut toho poliaka, co tu o nom hore pisete... :-)
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

reakce na tento prispevek z jineho tematu
trca píše:jako by toho toyota neměla malo a ještě začínáte s tímhle že vam po 4-5 ti letech malo svítí světla.neříkám že když je to v záruce to potom ano at to opraví ale po záruce jít někam že mi něco slabě svítí je zbytečné.skuste jít do obchodu že vám po pěti letech málo svítí žárovka v lustru co vám asi řeknou?že záruka je dva roky.když se podívám kolem sebe tak jiné značky na tom nejsou o moc líp. tak a ted do mě.

Toyota setri jako jine znacky kde se da , to ze si necha pro sebe vyrobit dily ktere za nic nestoji je jeji chyba. U zadnych starsich aut se to po tak malo letech a malo km rozhodne nikdy nestalo , lacine plasty se spatnym pochromovanim , u vsech starsic aut kvalitni i po 20 letech a najednou to nejde. Stejne tak plasty na svetlometech ktere se menily v ramci zaruky kvuli vyhrati a naslednym prasknutim a vetsina lidi snad o vymene nemela ani potuchy , to je pristup za ty penize , oprava nestoji tolik ale v toyote nic jineho nez vymenu za nove neznaji , kdyby aspon cloveku ktery nema prehled nabidly repasi u nejake firmy v CR , pochromovat plasty tu jiste dokazi - clovek by jiste reagoval jinak nez kdyz na nej vyblafnou 20tis. za tohle , 25tis. za setrvak , 70tis. za opravu polomotoru ktery se nejspis taky zadre - s vymluvou ze za to muze ridic - jako kdybych to pred ocima videl

Toyota ma jen to co ji patri , dobre ji tak , nove auto bych si od toyoty nekoupil , nafta v cesku v toyote znamena potize a dalsi veci , a z ostatnich znacek bych si snad taky nevybral , auto na 2-3 roky jezdeni je spatna koupe
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
saab
Věčnej rejpal

Re: moja skusenost....

Příspěvek od saab »

jozko píše: Pre tych co nevedia, tak goodwill je toyotacky "system" na podporu pozarucnych oprav - idea je taka, ze by to malo fungovat na zaklade vztahu zakaznik - predajca.
Goodwill není žádný speciální Toyoťácký systém nýbrž běžný pojem pro označení "dobrého jména podniku", který lze vyjádřit i finančně (rozdíl mezi tržní a účetní cenou firmy).
jozko píše: Nasledne som niekde vyhrabal informaciu, ze v UK plati na tento problem predlzena zaruka na 5 rokov.
V UK, stejně jako v Německu, Itálii, USA atd. dávají dealeři/importéři zdarma nebo za příplatek 5-tiletou záruku na celé auto nejen na tyto konkrétní vady. To jen české zastoupení Toyoty neskutečně zaspalo (třeba u Hondy už dávají 5 let v ČR standardně :( ).
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Pavo.B. píše: Toyota setri jako jine znacky kde se da , to ze si necha pro sebe vyrobit dily ktere za nic nestoji je jeji chyba.
To platí bohužel o všem, před 15 lety stála nová Corolla cca 400tis., teď stojí Auris cca 300tis a přitom máme pomalu dvojnásobné platy.
Stejné je to i u elektroniky, dříve např. TV vydržela v pohodě i 15-20 let, teď klekne těsně po záruce a opět, před 15 lety stála 55cm CRT cca 20tis. Kč a teď stojí 106cm plasma 12tis., což se někde projevit musí :(
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
MTZracing
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MTZracing »

Stale nema nikto ziadnu skusenost s Katowicami ?
Derry_CV
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Derry_CV »

Dneska jsem s tím jel dál.... A moc jsem opravdu neviděl. Mám ji krátce. Mazáci poraďte, jak to opravdu prověřit, jestli jsou zrcadla v pryč, nebo stačí vyměnit výbojku? Když tak prosím link na PL. Brzo pře poláky pojedu. Dííky Dery
Toyota Avensis Combi T25 2,2 D-CAT 130kW (2AD-FTV) r.v.2005
jozko
Člen Týmu

Re: moja skusenost....

Příspěvek od jozko »

saab píše: Goodwill není žádný speciální Toyoťácký systém nýbrž běžný pojem pro označení "dobrého jména podniku", který lze vyjádřit i finančně (rozdíl mezi tržní a účetní cenou firmy).
Prepac, tak som sa nejasne vyjadril....samozrejme mas pravdu, ale rozpraval som ako to funguje v Toyote....
Odpovědět

Zpět na „Avensis“