Bobrova Carina E

vše ohledně modelové řady Carina
Odpovědět
Bobr8
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobr8 »

Ano, bez plastové patice jsou žárovičky běžně k dostání.Použití např. pro osvětlení ovladačů topení, osv.hodin, popelníku... .
Tahle je ale menší a plastová patice je součástí žárovky...!Zatím jsem ji nikde neobjevil.
Toyota Carina E Liftback,1995,1,6/85kW,408000km
http://bobr8.rajce.idnes.cz/
Obrázek
Skutak
Člen Týmu

Příspěvek od Skutak »

Bobr8 píše:Ano, bez plastové patice jsou žárovičky běžně k dostání.Použití např. pro osvětlení ovladačů topení, osv.hodin, popelníku... .
Tahle je ale menší a plastová patice je součástí žárovky...!Zatím jsem ji nikde neobjevil.
Nemas pravdu, ja jsem menil zarovicky u vsech spinacu na palubce (nevim co s tim predchozi majitel delal) a tuhle jsem sehnal naprosto vpohode v GESu. Ta plastova patice NENI jeji soucasti ! Kontakty te zarovicky se prostrci skrz tu patici a kolem ni se dole jen "obmotaji", je to pekne videt i na te fotce cos poslal, dole ma ta patice na to takovej rantlik. Kdyz tu patici a zarovku rozeberes tak to hned uvidis.
Toyota Carina E 1,8 16V, 1996 Liftback
Bobr8
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobr8 »

Díky kluci za rady - zase jsem chytřejší :idea:
Obrázek
Kubajz-CarinaE
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajz-CarinaE »

Skutak píše:
Bobr8 píše:Ano, bez plastové patice jsou žárovičky běžně k dostání.Použití např. pro osvětlení ovladačů topení, osv.hodin, popelníku... .
Nemas pravdu, ja jsem menil zarovicky u vsech spinacu na palubce (nevim co s tim predchozi majitel delal) a tuhle jsem sehnal naprosto vpohode v GESu. Ta plastova patice NENI jeji soucasti ! Kontakty te zarovicky se prostrci skrz tu patici a kolem ni se dole jen "obmotaji", je to pekne videt i na te fotce cos poslal, dole ma ta patice na to takovej rantlik. Kdyz tu patici a zarovku rozeberes tak to hned uvidis.
To je lež jako věž :D Zrovna tahle žárovička z toho plastu vyndat nejde..Tahle je opravdu v kuse i s plastem.V toyotě za ni chtěli majland..a žárovku s holýma vodičema vyvedenýma ven sem ještě neviděl..
Opel Corsa B 1.7 D
Skutak
Člen Týmu

Příspěvek od Skutak »

Kubajz-CarinaE píše:
Skutak píše:
To je lež jako věž :D Zrovna tahle žárovička z toho plastu vyndat nejde..Tahle je opravdu v kuse i s plastem.V toyotě za ni chtěli majland..a žárovku s holýma vodičema vyvedenýma ven sem ještě neviděl..
Ja to nafotim :-)
Stan
Carina crusader
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stan »

Kubajz-CarinaE píše:
Skutak píše:
Já nevim, ale pro mě to byla otázka asi 15ti vteřin ju vyndat z té plastové patice. Dva kontakty vedoucí ze skla sou akorát prostrčený skrz plast a omotaný. Co mě napadá, že by se žárovka mohla do plastu za téta provozu zapíct. Aj kdyby tam byla od býroby zatavená, tak nemůže dát moc práce ju z tama doslova vylámat.
Celica 5G gti 11/89 2.0 115kw 3S-GE (věčný ladění)
Carina E 92 liftback 2,0 16v 98kW 3S-FE (daily car)
EX Carina E 93 liftback 1,6 16V 85kW 4A-FE (5x vymazleno/5x rozbito/na díly)
Skutak
Člen Týmu

Příspěvek od Skutak »

Stan píše:
Kubajz-CarinaE píše:
Skutak píše: Nemas pravdu, ja jsem menil zarovicky u vsech spinacu na palubce (nevim co s tim predchozi majitel delal) a tuhle jsem sehnal naprosto vpohode v GESu. Ta plastova patice NENI jeji soucasti ! Kontakty te zarovicky se prostrci skrz tu patici a kolem ni se dole jen "obmotaji", je to pekne videt i na te fotce cos poslal, dole ma ta patice na to takovej rantlik. Kdyz tu patici a zarovku rozeberes tak to hned uvidis.
Já nevim, ale pro mě to byla otázka asi 15ti vteřin ju vyndat z té plastové patice. Dva kontakty vedoucí ze skla sou akorát prostrčený skrz plast a omotaný. Co mě napadá, že by se žárovka mohla do plastu za téta provozu zapíct. Aj kdyby tam byla od býroby zatavená, tak nemůže dát moc práce ju z tama doslova vylámat.
Presne.
Bobr8
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobr8 »

Tak další dotaz - poptávka...
Nemá někdo tady ten "čudl"?Je zacvaklej v karoserii a zacvakává se do něj zadní světlo...jeden mi chybí.
Obrázek
Obrázek
Bobr8
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobr8 »

Tak jsem v sobotu zjistil že mám u zadního světla prasklé držáky šroubů, asi jak do mně na podzim strčil chlapík na křižovatce.No nic slepeno, zatím OK.
Dnes další bouřlivá akce - po cestě do práce mi začal fest doutnat kabel co jím byl napájen taxametr.Skratoval se.To jste neviděli jak jsem se lek, když mi to začlo vedle sedadla kouřit, praskat a smrdět!Dobře to dopadlo, uhasil jsem ho, odpojil a vyhodil hodně daleko! :shock:

A ještě mám otázku - při zapnutých světlech, rádiu a ventilátoru topení - pozoruji při přidání plynu že ventilátor zvýší otáčky i světla začnou svítit víc.Pustím plyn - na volnoběh viditelně světla trochu pohasnou a ventilátor sníží otáčky.
Je to normální, nebo to svědčí o nějaké závadě?Kontrolka dobíjení je OK,ale je fakt že akumulátor už je starší.
Obrázek
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

Bobr8 píše:Tak jsem v sobotu zjistil že mám u zadního světla prasklé držáky šroubů, asi jak do mně na podzim strčil chlapík na křižovatce.No nic slepeno, zatím OK.
Dnes další bouřlivá akce - po cestě do práce mi začal fest doutnat kabel co jím byl napájen taxametr.Skratoval se.To jste neviděli jak jsem se lek, když mi to začlo vedle sedadla kouřit, praskat a smrdět!Dobře to dopadlo, uhasil jsem ho, odpojil a vyhodil hodně daleko! :shock:

A ještě mám otázku - při zapnutých světlech, rádiu a ventilátoru topení - pozoruji při přidání plynu že ventilátor zvýší otáčky i světla začnou svítit víc.Pustím plyn - na volnoběh viditelně světla trochu pohasnou a ventilátor sníží otáčky.
Je to normální, nebo to svědčí o nějaké závadě?Kontrolka dobíjení je OK,ale je fakt že akumulátor už je starší.
Tohle ted budu řešit z matčinou feliciou,dělá ji to totiž to samy. Bylo by fajn,kdyby někdo napsal čím to je,at víme na co mrknout
Toyota Carina E 2.0 GLI
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Vetsinou alternator - muzou byt uz ojete uhliky. Pripadne to muze delat regulator napeti, co byva na alternatoru (u Favorita/Feldy se povolil sroubek, vyndal regulator a vymenil za novej, uhliky jsou soucasti). Nicmene Corolla mi to trochu dela taky, neresim, neni to tak markantni.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

Tak to asi spíš altík,regulátor se měnil minulej rok,ale nevím jestli to byl nějakej značkovej. No u mě to bude v poho,altík na feldu je za pakatel :D
Toyota Carina E 2.0 GLI
Bobr8
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobr8 »

Děkuji kolegové za rady týkající se žároviček do spínačů palubní desky.
Dnes jsem v GESu v Brně na Křenové zakoupil žárovky po 10,-Kč, bez patice s drátkovými vývody, průměr 3,15mm, 12V/40mA. Zakoupené žárovky mají sice poněkud jednodušší spirálu, ale hlavně že budou svítit. Z plastové patice jde stará žárovička bez problémů vyndat, jak jste popisovali.Opačným způsobem - prostrčením, omotáním a zastřižením konců - lze nasadit novou žárovičku.Jednoduché.

Zde link na stránky GESu s nabídkou:
http://www.ges.cz/?page=index&of=1&gcat ... ES05100439

Na obrázku zleva do prava:-dvě nové žárovky, -stará originál vadná žárovka, -nová žárovka již namontovaná v původní patici

Obrázek
Obrázek
Skutak
Člen Týmu

Příspěvek od Skutak »

Jsem rad, ze se zadarilo :D
Bobr8
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobr8 »

Tak ještě doplňující info -
žárovička co jsem popsal v předchozím příspěvku pasuje nachlu do spínaše vyhřívání zadního okna.Ve spínači varovného osvětlení je princip instalace stejný ale žárovička má větší baňku.Vypadá to že tuto:
http://www.ges.cz/?page=index&of=1&gcat ... ES05100400
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Carina“