Koupě nového Aurisu
Re: Koupě nového Aurisu
Jo použiješ lepicí sadu a odrovnáš TPMS za 1500,- kč. Vítej v EU.
2 Peetrs
Už si někdy píchnul a volal asistenční službu Toyoty? Nedej bůh přes nějaké svátky. Já radši namontuju rezervu a když podruhé píchnu s rezervou tak si řeknu, že je den blbec a zavolám asistenční službu Toyoty. Pomoz si člověče i pánbůh ti pomůže
Už si někdy píchnul a volal asistenční službu Toyoty? Nedej bůh přes nějaké svátky. Já radši namontuju rezervu a když podruhé píchnu s rezervou tak si řeknu, že je den blbec a zavolám asistenční službu Toyoty. Pomoz si člověče i pánbůh ti pomůže

Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
No, prozatim ne, a doufám, že mě to snad ani nečeká..Čepo píše:2 Peetrs

Jinak tomu hluku od kamínků. Corollu rv. 2006, kterou jsem měl byla na tom podstatně líp co se týče hluku od kamínků. Auris má čistě plastový podběh (odborně nadkolí), corolla měla podběh z materiálu připomínajícího filc a to výrazně tlumilo hluk od kamínku. Stále se šetří na nesprávných místech 

Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
reniha píše:Nazdar už se tady o podbězích psalo,a hodím tady email co mi napsal technik ze servisu.Lukas84 píše:Zdravím všechny tady na fóru.
Jsem 2 týdny majitel nového Aurise. 1,6 M/T, hatchback, modrá denim. Najeto cca 550km.Po mnohá hodinách strávených čtením příspěvků tady na fóru(děkuji za něj) jsem +-věděl do čeho jdu.Takže např. na pískající brzy (které jsem už také párkrát zaslechl) jsem byl připraven(i když jsem doufal,že třeba mě se to týkat nebude). Ale co mě nemile překvapilo je velký hluk od štěrku v podbězích. To odhlučnění je katastrofa. Jak v předu tak vzadu. Připadá mi to že každou chvilku ten štěrk budu mít v autě. Tímto bych se chtěl zeptat jestli to tady někdo z Vás už řešil?
Dále zvažuji dodatečné přidělání zástěrek(vím že hluk od podběhu tím nevyřeším) aby se auto dole tak nešpinilo a bylo lépe chráněno před štěrkem solí atd..a rovněž boční ochranné lišty na dveře.(parkuji na sídlišti) u toho si jen nedovedu představit jak to bude v kombinaci s mojí barvou vypadat.Na bílé jsem to viděl a vypadá to dobře. A v neposlední řadě dojezdovku, když plnohodnotná tam nevejde.
Dobrý den,
Omlouvám se, že píšu až teď.
Nevím o žádném ověřeném způsobu, jak dosáhnout odhlučnění..
V předních blatnících i části zadních blatníků jsou plastové výplně a jediné co mne napadá je polepit je nějakým materiálem, ale nevím čím a jakou to bude mít úspěšnost.
Ještě jsme tento problém neřešili a ptal jsem se i kolegů v Praze a odpověď byla stejná jako moje.
Osobně vlastním tentýž automobil a přiznám se, že se mi nezdá, že by byl nějak zvýšený hluk.
Mrzí mne, že Vám neporadím.
S pozdravem
Ing. Josef Bilík
vedoucí servisu/Chief of service workshop
Děkuji za rychlou reakci. Asi si na to budu muset zvyknout a nebo zesílit rádio.
Tak ty chromové lišty bych si dokázal představit jsou i originál? Kolo jsem byl nucen měnit dvakrát. Jednou proseknuté kolo o obrubník to bych určitě nezalepil. Tu dojezdovku si pořídím pro vlastní klid, ale dík za názory.Peetrs píše:Zdravim.. K podběhům už se Ti odpovědi dostalo.. Zástěrky proti špíně ok, ale vzhledově to trošku ochabne si myslim. BlueDenim + Chromový lišty bych neviděl žádný problém? Viděl jsem to v servise a je to OK. Dojezdovku? K čemu? Jsou to spíš vyhozený peníze.. Když píchneš, máš lepící sadu, když prorazíš, máš asistenčku od Toyoty, která funguje.. Na druhou stranu kolikrát za život jsi měnil kolo?Lukas84 píše:Zdravím všechny tady na fóru.
Jsem 2 týdny majitel nového Aurise. 1,6 M/T, hatchback, modrá denim. Najeto cca 550km.Po mnohá hodinách strávených čtením příspěvků tady na fóru(děkuji za něj) jsem +-věděl do čeho jdu.Takže např. na pískající brzy (které jsem už také párkrát zaslechl) jsem byl připraven(i když jsem doufal,že třeba mě se to týkat nebude). Ale co mě nemile překvapilo je velký hluk od štěrku v podbězích. To odhlučnění je katastrofa. Jak v předu tak vzadu. Připadá mi to že každou chvilku ten štěrk budu mít v autě. Tímto bych se chtěl zeptat jestli to tady někdo z Vás už řešil?
Dále zvažuji dodatečné přidělání zástěrek(vím že hluk od podběhu tím nevyřeším) aby se auto dole tak nešpinilo a bylo lépe chráněno před štěrkem solí atd..a rovněž boční ochranné lišty na dveře.(parkuji na sídlišti) u toho si jen nedovedu představit jak to bude v kombinaci s mojí barvou vypadat.Na bílé jsem to viděl a vypadá to dobře. A v neposlední řadě dojezdovku, když plnohodnotná tam nevejde.
Pořídil jsem si dojezdovku,je to lepší než čekat na asistentku,a defekt jsem měl minimálně 3x.Lepící sada,měl bych strach co to udělá s ventilkama.
Toyota Auris TS 1.6 Multidrive
- erwestquestworks
- Řidič
Lepící sada ventilek právě nevratně zničí, to je už lepší ta asistenčka.jjara píše:Pořídil jsem si dojezdovku,je to lepší než čekat na asistentku,a defekt jsem měl minimálně 3x.Lepící sada,měl bych strach co to udělá s ventilkama.
Toyota Auris Touring Sports 1.6 FL CVT 01/2016
To Lukas84
Ano, jsou i original.. Cena s prací 2.678,- (cena bez lakování)
A omlouvám se, ty v chromu jsou ozdobné.. Cena 6.264,-
Ano, jsou i original.. Cena s prací 2.678,- (cena bez lakování)
A omlouvám se, ty v chromu jsou ozdobné.. Cena 6.264,-
Dnes som sa v servise ráno prijímacieho technika pýtal, či nevedia nejako pomôcť odhlučneniu od podbehov. Vraj sa spýta mechanikov a dá vedieť, ale že sa na zvýšený hluk zatial nikto nesťažoval. Tak som mu povedal, že nech si vyskúša pojazdiť na 10 ročnom picasse, ktoré mám k dispozícii a hneď potom nech presadne do corolly ktorú mi má večer odovzdať, že aký je to rozdiel. Som zvedavý ako to dopadne.
Tipujem že sa s tým nedá nič robiť, na toto totiž náhradný diel nieje. A s bastlením oni nechcú nič mať.
Tipujem že sa s tým nedá nič robiť, na toto totiž náhradný diel nieje. A s bastlením oni nechcú nič mať.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 17:56, celkem upraveno 1 x.
Hlučnosť od motora či aerodynamický hluk je v ťažkej pohode, k tomu bez výhrad. Len ten štrk klepajúci o podbehy je fakt hnus. Na úsekoch, kde je štrku na vozovke viac - typicky na krajnici či na mostoch - vyslovene pre ten rachot nepočujem čo mi vraví manželka sediaca vedľa mňa. Ani by som to nejako neriešil, len mám teraz auto v servise a používam otcove staré a som v šoku aký rozdiel v absorbcii hluku od štrku fŕkajúceho od pneumatík má ten jeho desaťročný krám.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Mohu se zeptat, kolikrát do roka je na vozovce štěrk? Količ času strávíš jízdou na vozovce se štěrkem? Jinak u mého Aurisu nic takového nepozoruji...
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Přesně tak.maxwell píše:Mohu se zeptat, kolikrát do roka je na vozovce štěrk? Količ času strávíš jízdou na vozovce se štěrkem? Jinak u mého Aurisu nic takového nepozoruji...

Auris 1,6 M 2013
Tak u mně to mlátí taky hodně,a štěrku je u nás na silnicích plno.Teď v zimě ta šotolina taky pěkně buší do podběhů.
Toyota Auris TS 1.6 Multidrive