To áno ale manuálna prevodovka bude asi ľahšie servisovateľná ako CVT. A ľahšie nájdeš na vrakáči povedzme asi aj kus na výmenu. Aj lacnejšie.piktor píše:Když tu pořád srovnáváte životnost CVT s manuálem, chci jen říct, že takový manuál po 200.000 km taky nebude žádná sláva. Měl jsem pár starších aut a "pěkně" ojetá manuální převodovka a prakticky nemožnost řadit hladce, byla jedním z důvodů, proč jsem šel nakonec do automatu.
Uvažujete o koupi nového Aurise nebo jakékoliv Toyoty?
Re: Uvažujete o koupi nového Aurise nebo jakékoliv Toyoty?
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
- piktor
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
To souhlasím. Ale s automatem to máš stejný jako s elektrickýma zrcátkama, vyhřívanýma sedadlama, dešťovým senzorem, parkovacíma senzorama... Je to servisně dražší než manuální/mechanická varianta, nepotřebuješ to, nakonec jezdit se dá i Škodou Favorit.
TOYOTA Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S (2012)
TOYOTA Auris Touring Sports Hybrid (2014)
ak budes preradovat ako chlapik na videu, nebudes mat problem s manualom ani po 300.000 kmKocúr píše:To áno ale manuálna prevodovka bude asi ľahšie servisovateľná ako CVT. A ľahšie nájdeš na vrakáči povedzme asi aj kus na výmenu. Aj lacnejšie.piktor píše:Když tu pořád srovnáváte životnost CVT s manuálem, chci jen říct, že takový manuál po 200.000 km taky nebude žádná sláva. Měl jsem pár starších aut a "pěkně" ojetá manuální převodovka a prakticky nemožnost řadit hladce, byla jedním z důvodů, proč jsem šel nakonec do automatu.

https://www.facebook.com/botelhofarias/ ... 553605162/
Tak záloha 14.2.2018 konečně složena a Auris nakonec dorazí (cca 5.4.2018) v této konfiguraci:uray píše:Zrovna řeším stejnou věc- jakou verzi objednat. U aktiv trend + mě odrazují 17ky kola, sice rozdíl v ceně 17 kole není až tak dramatický ale vzroste i spotřeba a sníží se komfort... a u executive mě odrazuje vyšší cena za barvu. Sedačky beru spíš jako plus. Člověk si je pár let užije v pěkném stavu a pak se to zakryje potahem
Pak napiš co jsi vybral a proč, díky
Auris Touring Sports 1,6 Valvematic (132k) 6M/T Executive s paketem Cover (sada gumových rohoží, ochranná lišta z. nárazníku, ochranné fólie pod kliky dveří)
barva Modrá - Denim 8U6 (původně jsem uvažoval o šedostříbrné metalíze, ale u té zanikají chromované prvky Executive)
příslušenství: zimní komplety Alu, zámky kol, dojezdové kolo, ochranné lišty dveří, lapače nečistot
Důvody pro Executive oproti Active Trend+ rozhodly v tomto pořadí:
1.) Startování tlačítkem (Smart Start), pro mne nakonec hlavní důvod volby Executive
2.) 16" Alu letní komplety (17" nechci z důvodu ceny o cca 1.000Kč víc za 1ks pneu, o pohodlí na našich cestách nemluvě)
3.) Bezklíčové odemykání (Smart Entry), pro mne stejný přínos, jako odemykání mobilu pomocí otisku prstu oproti gestu, neměnil bych už za nic na světě

4.) Klimatizace automatická dvouzónová
5.) Toyota Touch® 2 s navigací Go (navigaci bych oželel, ale když už tam je, tak proč ne)
Proč jsem původně uvažoval o Active Trend+ oproti Active Trend:
1.) Bi-LED přední světlomety (halogeny oproti Bi-LED spíše nesvítí, než svítí a xenonové výbojky Auris ve výbavě bohužel nemá)
2.) Sportovní přední sedadla
3.) Zatmavená zadní boční okna (Privacy glass)
Proč jsem si nakonec zvolil Aurise a né Corollu:
1.) Otevírání pátých dveří a velikost zavazadlového prostoru (do Corolly jsem kočárek dával jak do poštovní schránky, Auris je v tomto přívětivější)
2.) Auris má pro mne jedinnou nevýhod oproti Corolle a to je prostor na zadních sedadlech, ale mám zatím dvě malé děti a ty nepotřebují tolik místa v podélném směru. Až odrostou a nebudeme mít kočárky, tak se zcela jistě karta obrátí na stranu Corolly.
Proč jsem si nakonec vybral vlastně Toyotu?
1.) Pro mne největší konkurent Aurise - Mazda 3 nenabízí kombi verzi. Odrazuje mne stále i nedůvěra v antikorozní ochranu, ale koncern dnes na tom nebude o moc lépe, jak vidím ty rezavějící kapoty obité od kamínků u pár let nových Passatů a Superbů.
2.) Honda Civic mne odradila cenou, přestože je teoreticky 2x spolehlivější než Toyota.
3.) Koncern VW. Ve stávající Fabii mám snad původní jen sedačky, ostatní bylo již vyměněno a elektrika mi tuto zimu začala hořet jak zápalky (najeto cca 210 tis. km, ročník 2004). Volbě Toyoty také trochu napomohla krádež přední kapoty, světěl a airbagů za bíleho dne na sousedově Fabii a bezpočet odcizených Octávií kamarádů. Kdo měl štěstí, přišel jen o přední xenony.
Snad jsem tímto zhodnocením mých subjektivních důvodů někomu napomohl v budoucím rozhodování.
PS: Škoda, že Toyota nenabízí u Aurise ve výbavě Selection toto: https://www.youtube.com/watch?v=MenWsUwCO1s
Naposledy upravil(a) Tony6610 dne úte 27.02.2018, 22:15, celkem upraveno 1 x.
Již brzy (5.4.2018) Toyota Auris TS 1.6 Valvematic (97kW) Executive s paketem Cover, modrá DENIM metalíza 8U6 (Ø ? l/100km)
2009-2018 a již nikdy více ŠKODA Fabia HB 1.4 16V (55kW) CHOICE, modrá hlubinná metalíza 9460 (Ø 7.0 l/100km)
2009-2018 a již nikdy více ŠKODA Fabia HB 1.4 16V (55kW) CHOICE, modrá hlubinná metalíza 9460 (Ø 7.0 l/100km)
Evoluční předchůdce CVTpelesc píše:ak budes preradovat ako chlapik na videu, nebudes mat problem s manualom ani po 300.000 kmKocúr píše:To áno ale manuálna prevodovka bude asi ľahšie servisovateľná ako CVT. A ľahšie nájdeš na vrakáči povedzme asi aj kus na výmenu. Aj lacnejšie.piktor píše:Když tu pořád srovnáváte životnost CVT s manuálem, chci jen říct, že takový manuál po 200.000 km taky nebude žádná sláva. Měl jsem pár starších aut a "pěkně" ojetá manuální převodovka a prakticky nemožnost řadit hladce, byla jedním z důvodů, proč jsem šel nakonec do automatu.![]()
![]()
![]()
https://www.facebook.com/botelhofarias/ ... 553605162/

Již brzy (5.4.2018) Toyota Auris TS 1.6 Valvematic (97kW) Executive s paketem Cover, modrá DENIM metalíza 8U6 (Ø ? l/100km)
Díky za info, musím se smát té podobnosti... taky máme objednáno +- na stejnou dobu, ale Trend +, stejné barvy, cca stejné "příslušenství"
Dotaz k důvodům:
Startování tlačítkem - snad mají všechny varianty hybridu ne?
Dvouzónová klima - to mě dost nas*alo že to není vpředu/vzadu ale jen levá/pravá...
Taky jsme chtěli Aurise kvůli kufru/kočárku a taky mě bude štvát časem málo místa vzadu /2 děti vyrostou rychle. Já mám Focuse s 250 tis najeto a letos mě stál zatím cca 15 tis na opravách
Chtěl jsem taky executive, ale žena by neskousla kožené sedačky a když jsem zjistil že klima stejně není vzadu, tak sem to vzdal. Samozřejmě mě začala zajímat novinka Auris "2018" ale bůhví kdy bude kombík a za kolik... doufám, že mám na 10 let pokoj s auty - pak už budou snad jen elektrické, nebo koupím drona.
Dotaz k důvodům:
Startování tlačítkem - snad mají všechny varianty hybridu ne?
Dvouzónová klima - to mě dost nas*alo že to není vpředu/vzadu ale jen levá/pravá...
Taky jsme chtěli Aurise kvůli kufru/kočárku a taky mě bude štvát časem málo místa vzadu /2 děti vyrostou rychle. Já mám Focuse s 250 tis najeto a letos mě stál zatím cca 15 tis na opravách

Chtěl jsem taky executive, ale žena by neskousla kožené sedačky a když jsem zjistil že klima stejně není vzadu, tak sem to vzdal. Samozřejmě mě začala zajímat novinka Auris "2018" ale bůhví kdy bude kombík a za kolik... doufám, že mám na 10 let pokoj s auty - pak už budou snad jen elektrické, nebo koupím drona.
Auris Sport Hybrid Trend+
Ford Focus Combi 1 (LPG)
Ford Focus Combi 1 (LPG)
Gratuluji k podobné volbě
A k těm důvodům:
1.) Startování tlačítkem. Hybridy možná mají Smart Start v každé výbavě, my šli ale do klasické atmo 1.6, takže Smart Start dostupné až od Executive.
2.) Dvouzónová klimatizace. To, že není vpředu/vzadu ale jen levá/pravá beru spíše jako výhodu, jelikož na děcka vzadu stejně klimu nikdy nepouštím, jsou pak akorát nemocné. A manželka si to může nastavit dle sebe.
3.) Sedačky potažené umělou kůží. Na podsedácích a zádech je klasická látka, boky jsou z odolné alcantary a jen zadní část je potažená umělou kůži, která se při ušpinění jen otře, každý, kdo vozí malé děti si to vesměs chválí a doporučuje.
4.) Auris 2018. Nechtěl jsem riskovat vyšší cenu, jiný design, nebo nemožnost koupit s atmo 1.6.
To že se děti nevlezou za mne do Fabie, která se teď sype jak čaj, beru jako polehčující okolnost.

A k těm důvodům:
1.) Startování tlačítkem. Hybridy možná mají Smart Start v každé výbavě, my šli ale do klasické atmo 1.6, takže Smart Start dostupné až od Executive.
2.) Dvouzónová klimatizace. To, že není vpředu/vzadu ale jen levá/pravá beru spíše jako výhodu, jelikož na děcka vzadu stejně klimu nikdy nepouštím, jsou pak akorát nemocné. A manželka si to může nastavit dle sebe.
3.) Sedačky potažené umělou kůží. Na podsedácích a zádech je klasická látka, boky jsou z odolné alcantary a jen zadní část je potažená umělou kůži, která se při ušpinění jen otře, každý, kdo vozí malé děti si to vesměs chválí a doporučuje.
4.) Auris 2018. Nechtěl jsem riskovat vyšší cenu, jiný design, nebo nemožnost koupit s atmo 1.6.
To že se děti nevlezou za mne do Fabie, která se teď sype jak čaj, beru jako polehčující okolnost.

S tou klimou som celkom prekvapený. Corolla ju má automatickú dvojzónovú už vo výbave Active.
V těchto mrazech si začali cestující vzadu stěžovat na teplotu. Vpředu to jede jak o život-topení, vzadu chladněji. Když hold chybí pod předními sedadly rozvod klimatizace, tak se není čemu divit. Naprosto nechápu. Že se snižují náklady, je jasné, ale tady těch pár plastů navíc... Přitom příprava tam je a jsou trhy, kde se rozvod klimatizace montuje. A to samé v létě, když jsou tropy...Kocúr píše:S tou klimou som celkom prekvapený. Corolla ju má automatickú dvojzónovú už vo výbave Active.
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
Tak to súhlasím.
Ale keď ti mám pravdu povedať, teraz keď je taká kosa tak zhodou okolností jazdím len krátke trasy do práce a z nej, všetko do 5km a nechávam ofuk vždy na čelné sklo kvôli rozmŕzaniu či prípadnému odhmlievaniu. A to je mi zima v aute aj na predných sedadlách, nieto vzadu. Vďakabohu za vyhrievanie aspoň predných sedačiek. Chyba je že sa nedá nastaviť prúdenie vzduchu na čelné sklo zároveň s fúkaním do kabíny. Ide to len tak, že na čelné sklo v kombinácii s ofukom nôh.
Inak bodol by aj vyhrievaný volant. Šoférovať v rukaviciach je opruz.
Ale keď ti mám pravdu povedať, teraz keď je taká kosa tak zhodou okolností jazdím len krátke trasy do práce a z nej, všetko do 5km a nechávam ofuk vždy na čelné sklo kvôli rozmŕzaniu či prípadnému odhmlievaniu. A to je mi zima v aute aj na predných sedadlách, nieto vzadu. Vďakabohu za vyhrievanie aspoň predných sedačiek. Chyba je že sa nedá nastaviť prúdenie vzduchu na čelné sklo zároveň s fúkaním do kabíny. Ide to len tak, že na čelné sklo v kombinácii s ofukom nôh.
Inak bodol by aj vyhrievaný volant. Šoférovať v rukaviciach je opruz.
Naprostý souhlas s prouděním vzduchu, jak popisuješ. Trošku to postrádá logiku, ale což, jede se dál. A volant, kurnik, ten je teď opravdu ledový, vždy to odnese levá ruka, práva díky automatu se jenom směje, mrška jedna
. Rukavice nepoužívám, nikdy jsem v nich neměl správný cit na řízení, ale to je jenom taková vsuvka...
Už, aby zase bylo teplo, celkově, autíčka teď trpí...

- piktor
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Už se to tu určitě řešilo, ale nejsou náhodou výdechy klimatizace/topení pro cestující vzadu pod předními sedadly?
K tomu foukání na sklo - podle mě to funguje tak, že funkce odmrazování pošle všechno na sklo, ale pokud necháte klimu na automat resp. foukání předními výdechy, fouká to stejnou mírou i na přední sklo, sice už ne tak silně jako u odmrazování, ale trochu přece. Nevybavuju si, že by se mně někdy za jízdy mlžilo přední okno.
Jinak já pokud jedu autem jen velmi krátkou trasu, tak netopím vůbec, nechávám napřed zahřát motor a až potom pustím teplo do kabiny. Ono to ani nedává smysl, pokud není zahřátý motor, není čím topit. Navíc z těch krátkých tras v zimě mám vždycky výčitky, tak se snažím auto moc netrápit. Všiml jsem si ale taky, že se ten můj Avensis zahřívá oproti Aurisu o poznání pomaleji.
K tomu foukání na sklo - podle mě to funguje tak, že funkce odmrazování pošle všechno na sklo, ale pokud necháte klimu na automat resp. foukání předními výdechy, fouká to stejnou mírou i na přední sklo, sice už ne tak silně jako u odmrazování, ale trochu přece. Nevybavuju si, že by se mně někdy za jízdy mlžilo přední okno.
Jinak já pokud jedu autem jen velmi krátkou trasu, tak netopím vůbec, nechávám napřed zahřát motor a až potom pustím teplo do kabiny. Ono to ani nedává smysl, pokud není zahřátý motor, není čím topit. Navíc z těch krátkých tras v zimě mám vždycky výčitky, tak se snažím auto moc netrápit. Všiml jsem si ale taky, že se ten můj Avensis zahřívá oproti Aurisu o poznání pomaleji.
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... start=2040
Je tam můj příspěvek ohledně vytápění zadní části vozidla včetně fotografií.
Je tam můj příspěvek ohledně vytápění zadní části vozidla včetně fotografií.
- piktor
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Aha, zajímavé, asi jsem si to spletl s diskuzí o Avensisu, protože moje T27 výdechy pod sedadly má.
Chlapi mohli by jste prosím někdo změřit rozměry bočních "kapes" v rozích podlahy kufru u Aurise TS?
Děkuji
Děkuji

Toyota Yaris 1,5 Selection (2019-)
Toyota Auris TS 1.6 Valvematic Trend+ (2018-)
Hyundai i20 1,2 (2012-2019)
Opel Vectra B 1,6 (2006-2009)
Toyota Auris TS 1.6 Valvematic Trend+ (2018-)
Hyundai i20 1,2 (2012-2019)
Opel Vectra B 1,6 (2006-2009)